Bharat Dil Se - 3

• 19 908
  • 285
  •   1
Отговори
# 150
А пък нашата Ноя, като ми каза, че е ходила сама до Тадж Махал, чак ме побиха тръпки Grinning . Голяма куражлийка е, аз такова нещо не бих направила. Страхопъзла съм  #Puppy dog

Как сама, бре  newsm78 Shocked

С мерак. Mr. Green Бях решила, че трябва да видя Тадж Махал на всяка цена, а Джон не можеше да мръдне от Мумбай поради много работа. Освен това имах само един ден за цялото приключение. Станах в 4 сутринта, от там на летището за Делхи, три часа по-късно, с една разбрицана таратайка и скорост 50-60 км. в  час "летях" за Тадж Махал. 5-6 часа път с кола, затваряш очи докато си на пътя и се озоваваш в Агра. Бях там в 14 часа и  след три часа разглеждане и зареждане с невероятна енергия от цялата красота и вълшебство на това място, тръгнах обратно за Делхи. Айде пак друс-друс, да не говорим, че на връщане отвисяхме 45 минути в задръстване, почваше някакъв фестивал и всичко живо беше разстлало  черги на пътя и блокирали пътя съответно. Wink Компания не ми липсваше, Джон ми звънеше на всеки 15 минути през целия ден. Laughing Вечерта , към 23 часа се добрах до Делхи, бях решила да се мятам на самолета за Мумбай, но домакините от там бяха вече така  #Crazy от моите подвизи и настояха да прекарам нощта в Делхи при техни роднини. Аз на края нямах сили да се съпротивлявам, ако някой ме беше предупредил за целия път(не че не се опитаха, де  Mr. Green), не знам дали щях толкова смело да се впусна в тази авантюра още при първото си  посещение в Мумбай. Роднините се оказаха малко милионери  Laughing, подготвиха ми страхотна вечеря и ми отделиха цял етаж от имението си. Laughing Вдигнаха ме обаче пак след 4 часа, за самолета за Мумбай.  Twisted Evil

Последна редакция: нд, 07 окт 2007, 00:10 от Noia

# 151
Аз слагах само първия път. После като видях, че не е толкова страшно, колкото някои хора го описват, реших, че вече няма да слагам. Там ползвахме едни машинки срещу комарите, дето се включват  контакта, и комар не ме е хапал.

Изядоха ме гадините, въпреки всички машинки в контактите и редовно мазане с крема им против комари. Аз избрах варианта с тетрациклина, личната ми лекарка, която е индийка настоя поне за него и за щастие нямаше последствия.

Диде, не са задължителни ваксините, но са препоръчителни. Въпреки присъщата ми хипохондрия реших да не ги правя, но не е зле да си защитен.

Лиле, ще разказвам утре за Бангалор, наистина има чар, зеленина, и уют, но на мен ми хареса и Мумбай , въпреки, че дори на самите индийци им идва много. Wink

# 152

Ноя, прочетох plot summary на Шантарам и ми се видя интересна, но надали ще я намеря в Бг. Ще погледна в Индия. Видях, че и филм ще се снима по книгата, режисьор ще е Мира Наир. Гледала съм няколко нейни филма и все са ми харесвали. Предполагам и този ще го направи добре.

Ако не я намериш, ще  я взема от тук и ще ти я пратя по Дидка. Grinning

# 153
  • Варна, а по празниците в Ямбол
хмм....
Интересно и екстремно преживяван, което защо ли не ме учудва, ама се чудя кой ти е правил снимките пред Тадж Махау, сед като сибил сама!!??! newsm78

# 154
хмм....
Интересно и екстремно преживяван, което защо ли не ме учудва, ама се чудя кой ти е правил снимките пред Тадж Махау, сед като сибил сама!!??! newsm78

Професионален фотограф, снима ме и как прелитам над Тадж Махал и как го държа за кубето. Joy Освен това се снимахме взаимно с още една жена, която беше от Мумбай и с  която се видяхме и после. Laughing Задоволих ли любопитството ви, Еркюл Поаро? Twisted Evil

# 155
Абе как не, естствено!!!! Hug Реда тук пъзела и нещо не излиза! Уж е сма, пък има снимки пред Тадж.... Ама забравих, че си тооолкова контактна и все ще се намери някой професионален да те снима!!!! Wink

# 156
.... Ама забравих, че си тооолкова контактна и все ще се намери някой професионален да те снима!!!! Wink[/i]

Ти скоро  не си пъхала ръчичката си в контакта...  buria

# 157
.... Ама забравих, че си тооолкова контактна и все ще се намери някой професионален да те снима!!!! Wink[/i]

Ти скоро  не си пъхала ръчичката си в контакта...  buria

Я да си кажем лека нощ и да се разделим с добро!!!!
 Whistling Whistling Whistling Heart Eyes

# 158

Я да си кажем лека нощ и да се разделим с добро!!!!
 Whistling Whistling Whistling Heart Eyes

Добро утро  Heart Eyes,

А как прекарват индийците почивните дни, освен  в гледане на крикет? Wink

# 159
Добро утро и от мен  Hug.
Оле, Ноичка, наистина си много смела да се решиш на такова преживяване сама  #Crazy. Това първото пътуване до Индия ли ти беше или си била там и преди???
Лила, а вашия тати говори ли на Мая на неговия език или използва английски/български? Интересно ми е дали той държи детето да знае и хинди или ако има различен диалект /не че няма да се оправи с английски като отидете в Индия  Mr. Green/.
А аз снощи се сетих за още едно нещо да ви питам, но като се оттеглихте реших да го оставя за днес. Но по-късно ми припомнете, че да не забравя  Blush.

# 160
  • София
Добро утро  Grinning

Леле, Ноя, ти изби рибата  Shocked И мъж ми се позачуди като му разказвах за пътешествието ти  Laughing Ама що не си взела поне самолет от Бомбай за Агра директно  Simple Smile
Ами как прекарват почивните дни - основно крикет  Mr. Green Или си ходят на гости. Виждала съм и да ходят по разни полянки из града, нещо като пикник, и да си седят там цял ден с домочадието.
Много ме впечатляваше в Индия, че по улиците, общо взето, е голяма мърсотия и мизерия, обаче парковете и градинките са много красиви, чисти и поддържани. Бяха заградени и повечето имаха охрана. А, и нощем бяха осветени  Simple Smile
Като споменах, че си ходят на гости, се сетих за един странен за мен обичай. Като спиш в дома на някой индиец, ти, един вид, му указваш голямо уважение. Като бяхме в Индия, един първи братовчед на мъжа ми се зажени. Сватбата трая някъде 4 или 5 дни. Съответно дойдоха доста роднини извън Джайпур. И настана едно непрекъснато преселение на народите. Идват у нас, спят 1-2 вечери, демек уважават свекърва ми. След това вдигат такъмите и отиват у някой друг роднина и него да уважат и така се местят па няколоко пъти   Shocked Що народ се изреди у нас тогава не е истина. Аз бях  Shocked Shocked Shocked

Отивам да приспя Мая и ще довърша

# 161
  • София
Като ходихме В Бомбай, пък, ние бяхме подложени на този обичай  #Cussing out Първо отседнахме у едни братовчеди и си прекарвахме много добре. Но мъжът ми има сестра, омъжена в Бомбай, и трябваше да спим и у тях. Прекарахме 2 нощи, колокото да не е без хич. Там не ни беше особено комфортно, защото семейството на мъжа и са много консервативни и у тях не се яде месо, не се пие алкохол. Даже трябва да внимаваш и какво говориш. После пак се върнахме при братовчедите, да си доизкараме като хората  Mr. Green Да, ама, понеже сестрата била най-близката роднина, трябвало да си заминем от нейния дом - демек, последната нощ преди да си заминем трябваше пак да спим там  Close Междувременно една леля също ни покани да спим 1-2 вечери при нея. Колкото и да уважавах тази леля, това вече ми дойде в повече и категорично отказах повече да се местим  Twisted Evil
Да не споменавам, че и Бомбай не можах да разгледам като хората. Докато обиколим и посетим всички роднини (при това най-близките) и то времето си мина  Laughing

Лила, а вашия тати говори ли на Мая на неговия език или използва английски/български? Интересно ми е дали той държи детето да знае и хинди или ако има различен диалект /не че няма да се оправи с английски като отидете в Индия  Mr. Green/.

Да, говори и на хинди. Аз (а и той самият) много държа детето да знае повече езици. Аз и говоря на български, а по между си си говорим на английски. Таим надежда, че ще научи и английския. Така поне съм чела, че детето е способно да попие и третия език. Да видим ... То всъщност мъжът ми и говори не чист хинди, а смесица между хинди и английски. Но те, индийците, така си говорят по принцип. Хинглиш, както го наричат  Mr. Green В едно изречение от 5 думи понякога 2 или 3 са на английски  Mr. Green

# 162

Леле, Ноя, ти изби рибата  Shocked И мъж ми се позачуди като му разказвах за пътешествието ти  Laughing Ама що не си взела поне самолет от Бомбай за Агра директно  Simple Smile

Лиле, няма такъв, мислиш, ли че не съм проучила всички варианти. Laughing Единственият полет е от Делхи до Агра, който решава проблема, но беше само три дни седмично и не ме устройваше. На мен също ми направи впечатление контраста между добре уредените паркове и мизерията по улиците. По пътя за Агра можеш да видиш "къщите" им на показ, до най-малката подробност, циганските катуни са палати в сравнение с мизерните условия, при които живеят хората. Да не говорим за богаташките къщи и яхти закотвени в Мумбай.

Много интересен разказа за "уважението" и вие на края какво, мерси за уважението. Laughing Кате, да знаеш, че много ви уважавам с Галето, при първия удобен случай ще ви го засвидетелствам. Joy Heart Eyes

Добро утро и от мен  Hug.
Оле, Ноичка, наистина си много смела да се решиш на такова преживяване сама  #Crazy. Това първото пътуване до Индия ли ти беше или си била там и преди???

Първото, Ели, и понеже не знаех дали няма да е и последно(след няколко месеца отидохме в Бангалор и Мадрас), та реших да не изневеря на авантюристичната си жилка. Laughing

А аз снощи се сетих за още едно нещо да ви питам, но като се оттеглихте реших да го оставя за днес. Но по-късно ми припомнете, че да не забравя  Blush.

Целите сме  слух и зрение. Mr. Green

# 163
  • София
Изядоха ме гадините, въпреки всички машинки в контактите и редовно мазане с крема им против комари.

Ей, сигурно са мутирали гадовете Confused

Мерси за предложението за книгата, но гледам, че я има в Индия. Ама големичка изглежда. Ще видя как ще съм с багажа, че съм се наточила за голямо пазаруване. По време на Дивали били най-големите намаления. Имам и един списък с книги, как ще се вместя само в тия мизерни 20 кг. не знам.

# 164
Добър Ден и от мен!

Аз така и не разбрах какво се чества на този празник Дивали....

Книгата се рових да я търся в нета, не е издадена в България за съжаление, може да ти я поръчат от Щатите, но удоволствието излиза към 100 лева и около 40 дена чакане, то да му мине на човек желанието за четене  Wink че то и много - близо хиляда страници е  Grinning Другият вариант е амазон..или да чакаме филмирането.

Мира Наир и на мен ми е любимка, всички нейни филми, които съм гледала са ми харесали  Peace

Лила, вие с Аерофлот ли ще пътувате, една моя колежка миналата година ходиха до Индия с Аерофлот, помня че нямаше оплаквания, а и цената на билетите беше много изгодна.

Общи условия

Активация на акаунт