Любители на класическа музика, опера, балет....

• 75 655
  • 359
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Снощи бях на концерта на Клайдерман.  newsm44 Беше страхотно. Пълен релакс.
Залата беше препълнена, имаше и правостоящи. Народ, народ... Щом на ескалаторите имаше задръстване и пристигащите отгоре нямаше къде да слезнат... #Crazy
И тук не му е мястото, но ще се похваля, че си купих билет за Depeche Mode.

# 136
wesi.i.gogo, завиждам (благородно Simple Smile), не ми е много любим Клайдерман, но предполагам, че концертът е бил страхотно преживяване. Hug

Аз онзи ден се засилих да купувам билети за концерта на Мариза (не че е класика, но фадото наистина ми е слабост), но били свършили още миналата седмица. Rolling Eyes Явно всичко ще гледам по телевизията.

# 137
  • София
Котка, днес чух за концерт, който не е фадо (май фламенко и още нещо... Wink ). Та може пък до него да се доредиш. Е, тя информацията ми е много детайлна  Joy .Ама ослушвай се, аз също ще се ослушвам и ще се конкретизират нещата.

# 138
  • София / Пловдив
Днес т.е. тази вечер има фламенко - на испанската група CALIMA, те творят в стила "нуево фламенко". В зала 1 на НДК, от 19:30. Цени на билетите от 20 до 30лв. Ако побързате ще успеете  Wink

# 139
Днес т.е. тази вечер има фламенко - на испанската група CALIMA, те творят в стила "нуево фламенко". В зала 1 на НДК, от 19:30. Цени на билетите от 20 до 30лв. Ако побързате ще успеете  Wink

Уви, днес сме канени на ресторант "в битов стил с жива музика", което на мен ми дава доста неприятно предчувствие за вечерта, но няма как - семейна сбирка. ooooh!

# 140
Здравейте, как се зарадвах само, че има такава тема! Heart Eyes
Аз не мога да се похваля с музикалност - не мога да пея или свиря,но обожавам красивата музика. Тази година в живота ми абсолютен превес има операта. Досега бях гледала като дете "Аида" - в Смолян , на открито, беше величествено, след това "Мадам Бътерфлай" по телевизията, като студентка - "Турандот" на Античния в Пловдив и ето, че тази година щастието ми се усмихна и през януари гледах "Травиата" в Кралската опера в Ковънт Гардън, Лондон, после през септември пак там една не много известна опера на Пучини (мисля, че у нас е известна като "Момичето от златния Запад"), а другата седмица, ако е рекъл Господ, ще се насладим на "Севилският бръснар" във Виенската опера.
През зимата безславно ходих до Софийската опера и обикалях, като гладна котка, но даже не открих откъде мога да вляза.Течеше ремонтът и сега тук прочетох, че вече е приключил. Ще следя информацията, която ще споделяте.Вероятно след оперите в Лондон и Виена, тук усещането ще е малко по-различно, но се надявам да не е прекалено разочароващо.
Преживяването в Лондон беше уникално - сградата наскоро е ремонтирана и е много внушителна отвътре, музиката естествено беше прекрасна, но може би най-впечатляващи бяха декорите. И двата пъти декорите бяха невероятни. Свалям им шапка!
Билетите се разпродават месеци преди представлението.По тази причина не успяхме да отидем на Опера през юли, когато пак бяхме там. Позволихме си все пак да попитаме един ден дали няма върнати билети и на касата буквално се разсмяха...Билетите като цяло са много скъпи, но има и известен брой на по-прилични цени, както и правостоящи - за по 7 паунда.
Учудването и радостта ми бяха големи,когато миналата седмица отворих сайта на Виенската опера и видях,че са им останали няколко билета за 25.октомври. След по-малко от половин час два вече бяха наши...  Grinning

Последна редакция: нд, 19 окт 2008, 14:45 от Old Sport

# 141
  • София / Пловдив
... Виенската опера и видях,че са им останали няколко билета за 25.октомври. След по-малко от половин час два вече бяха наши...  Grinning

Ух, как ти завиждааааам  Laughing После да разказваш!

# 142
Задължително! Peace

Давам един много приятен сайт, на който всеки може да намери нещо интересно: http://operata.net/  Мисля, че не го видях споменат по-рано, но се извинявам, ако се повтарям.  bouquet

# 143
  • София
И аз искаааам!
Завиждам ти, Old Sport. Предполагам там и хората се обличат доста официално? Thinking  Ако е така, сигурно е наистина уникално. Обичам "Травиата" и бих я гледала пак и на Софийска сцена.
А пък ремонтираната Софийска опера тия дни се беше запалила. Мисля, обаче, че не е било сериозен пожар.

# 144
А пък ремонтираната Софийска опера тия дни се беше запалила. Мисля, обаче, че не е било сериозен пожар.
#Crazy
Дано не е сериозно! Peace
Като знам какво стана със Старозагорската опера след пожара... ooooh!

# 145
# 146
Предполагам там и хората се обличат доста официално? Thinking  Ако е така, сигурно е наистина уникално.

Да, така е. Като цяло мъжете са поне с костюм, може и без вратовръзка, а жените - с рокля. Но има всичко - виждала съм и хора с пуловерче и дънки. Въпросът е, че ходят ценители на музиката, а не снобари и никой не гледа другия на криво заради това, което е облякъл. bowuu

# 147
  • София

Да,дим,но качествен.... Crazy  Изгора централното ел.захранване на сградата и едва днес пуснаха тока.Доста е слаб и променлив,но все пак го има,ще има и детски спектакли.

За облеклото....преди няколко години,когато Христина Ангелакова ни беше директор,беше въвела-на партера се пускат зрители САМО с официално облекло!!!- което породи и много недоволство.Аз бях бременна по това време и такова облекло беше на галактически години от мен,а други зрителки се сърдеха,че аз влизам с дънков гащеризон,а тях не ги пускат с дънки Версаче!....Та вече няма такова ограничение...
Old Sport  ,след като вече си гледала в толкова известни театри великолепни постановки се подготви за компромисни в сравнение с тях.Заповядай  Hug "момичето то златния Запад " ще излезе премиерно у нас през декември

# 148
Галастра,благодаря много за поканата.Ще ми бъде интересно.Дано до тогава токът е ок, за да е топло и в залата. Peace
Дръж ни в течение какви постановки ще има,за да можем да се ориентираме навреме.  bouquet

# 149
  • София
Е, да бъде задължително официално облеклото ми се струва малко прекалено.  Аз лично мисля, че Ангелакова не направи кой знае какво за Софийската опера, а пък това дошло и в повече.
Как е иначе след ремонта? Дано да ви е по-удобно и като работно място! Преди години бях чувала, че балета репетира при доста лоши условия.
Вчера в един от кварталните павилиони за вестници си купих "Травиата", в изпълнение на Съдерланд и Бергонци, за 9 лв. Струва си парите. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт