Декупаж (салфетна техника) 9

• 52 917
  • 285
  •   1
Отговори
# 210
  • София
radinna  Joy НЯМА СТРАШНО, ще те приберем. У нас сме само жени и и двете се занимаваме с такива неща. /някой път ще снимам как изглежда в къщи ама ме е срам Wink/
1. За кутията да си призная  Embarassed ти ми помогна, защото тя ми е поръчка а през октомври хич не ми идват идеи за морето.
2. За черното и бяло шише - дръжките са от кабел за ел.инсталация, 2 или 3 квадрата зависи каква дебелина ти е нужна. А с какво ги облепих ли? Помниш ли плетенето от вестници - е с такива "тръбички", после боя ,лак иииииииии готово.
3. А за кожата да ти кажа ей неблагодарен материал значи  Thinking аз го огъвам насам а то отива натам ама справих се някак си.
 Naughty няма да се червиш просто няма за какво! Всяка от нас си има собствен стил и всичко което правим е красиво по свой си начин. А най важното е че влагаме цялата си позитивна енергия и предмета освен красота носи и още нещо много по-добро!

# 211
 да покажа последната си бутилка - която ще бъде ваза ,защото няма капачка. Все още не е лакирана.

# 212
# 213
Здравейте отново!
В ъбота и неделя ще си снимам произведенията и ще ги кача за коментар и оценка Laughing. Обаче! Имам следния въпрос - откъде чорт го взел,  си купувате трансферния медиум. В слънчоглед ми казаха, че никога не са имали  newsm78.
За сега действам само със салфетки, защото с декупажната хартия не ми харесва как се получава...
А пък имам едни стааааари списания и ако си намеря въпросния медиум ще станат големи красоти

# 214

Имам следния въпрос - откъде чорт го взел,  си купувате трансферния медиум.

От Мираж. Wink

# 215

Имам следния въпрос - откъде чорт го взел,  си купувате трансферния медиум.

От Мираж. Wink

А ние с Фуси като сме от София, как да стигнеме до Мираж?  Rolling Eyes

Фусинко, радвам се да видя познати лица тук  Grinning

# 216
А ние с Фуси като сме от София, как да стигнеме до Мираж?  Rolling Eyes

Е, и аз не съм от Варна, но има начин. Wink
Не вие да стигнете до нея, а тя стига до вас- чрез куриерска фирма.
Поръчваш и тя ти праща по куриер.

# 217
Това е прекрасна идея, благодаря  Hug

# 218
Ауууу Джаз, знаех си аз че сме сродни души  Heart Eyes

Тъкмо щях и аз да се нацупя че съм от Софето  Wink. Кампари благодаря ти! Че имам едни авангардни идеи - горкия ми мъж  Joy.

Засега ще стартирам на по-малки повърхности. Впонеделник ще кача снимки от една врата и една стена, които съм декупажирала като начало

Поздрави на всички

Специално за Джази - разчисти си кутията за лс душкооооо!

# 219
Здравейте!
Големи красоти,голяма работа!! Shocked

Прииска ми се и на мен да си измайсторя нещо,ама никак не ми стана ясна тази декулажна техника със салфетки и други картинки,май... ooooh!
Видях в началото на темата линка за основните техники,ама като го отворих,пише,че файлът не е намерен.
Та,откъде мога да прочета по-подробно каква е техниката,какви материали трябва да си закупя и да почвам.
Предварително благодаря!  bouquet
Иначе,големи крастои майсторите,да знаете! bowuu

# 220
Пина,    Hug

разгледай този линк  http://www.aulafacil.com/cursodecoupage/Lecc-1.htm
Там е описано в картинки, степ бай степ  в какво се състои цялата техника.Или поне  основната техника.

# 221
Пина,
като за начало  трябва да си купиш акрилни бои, акрилен лак, лак-лепило за салфетна техника и разбира се, салфетки.
От това върху какво ще работиш зависи какъв лак-лепило (или медиум, или поч да си купиш)Във всички магазини го знаят под различни имена.

Нещо днес нета ми е скапан и пиша, пиша пък като тръгна да публикувам и нищо не излиза. Rolling EyesЗа това ще помоля някой да обясни по-подробно за основната техника и в следващата тема ще го пуснем в началото на темата.

# 222
пак имам въпрос. Когато се изрязва мотива, покрая му остава ли част от фона на салфетката, защото аз немога да ги изрежа идеално

Последна редакция: пт, 19 окт 2007, 22:41 от TeDaBe

# 223
Брей,благодаря за обясненията,както тук така и на лични!

Аз прегледах линка,Кампари и поне видях на живо как става,ама терминологията на бои,лепила и прочие малко ме обърква  newsm78 Явно съм по-неподготвена отколкото предполагах.

Тъй,ще проуча кое какво означава и така.Поне добих някаква представа как се получава  Embarassed

Всички тези материали - бои и лакове и лепила къде да ги търся - в книжарници,в Практикер,Бриколаж или..?

# 224
Нямам време да изчета всичко написано SadНо не мога да пропусна стъклените вълшебства на Радина Heart Eyes ! Zax, пак много оригинални неща!  bouquet На мен най-много ми хареса синьото шише Sunglasses Чудесно начало за jazzybaby! Peace Kkaatt , и твоето шише е много симпатично! Hug
TeDaBe, желателно е да не остава по края от фона, но ако фонът на салфетката е бял, а ще лепиш на по-тъмен, няма проблем Simple Smile Когато мотивите са твърде малки, няма как да не остава покрай тях. Може да прикриеш отгоре с контур или с акрилни бои, или да изрежеш под някаква форма...Зависи какво си намислила да правиш и от конкретния мотив Peace
Приятни почивни дни на всички! Hug
Къдричке, къде зачезна, бе?
Пина,  материали има в Слънчоглед в София, Мираж също продава материали. На първо време можеш да пробваш и с Ц200, разредено с малко вода за лепене и с някакъв лак /най-добре акрилен_ от строителен магазин. Съжалявам, но бързам.Дано някой друг ти отговори по-изчерпателно Peace
pina, сега видях, че си от Варна.Отиваш на Райко Жинзифов 40-42 и там задаваш всички въпроси! Laughing Peace

Общи условия

Активация на акаунт