Златна есен веч дойде, СЕПТЕМВРИЙСКИ бебчета си имаме!

• 13 100
  • 315
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Анири, веднъж броих - май 7 кърмения на денонощие се падат; сега като броя за днес май имаме само 6. Като преди малко му дадох 2 пипетки.

Вагинола (май така се наричаше тук)...
Laughing Mr. Green Вигантол се казват. Wink На нас ни изписаха по 2к на ден от 21вия ден и честно казано мисля да давам.

По колко пъти на ден акат бебоците ви? Аз пък сега взех да го мисля дали няма да се запече от капките. Днес е акал 2 пъти и току що след банята пак  Laughing. Иначе ака лесно, не е твърдо.

# 226
  • София
mila mimi, браво за доброто папане! Успех на теб и чакаме добри новини след прегледа в събота! Hug Praynig Hug

# 227
я да питам още нещо-42 ден след раждането кой издава болничния-джипката или гинеколога  newsm78

# 228
Здравейте момичета!
Анири, ето тези две статии намерих аз за Канада и ги изпратих по Е-мейла на мъжа мида го убеждавам също като тебе Mr. Green

http://www.todaysparent.com/baby/breastfeeding/article.jsp?content=855905

http://www.infactcanada.ca/breastmilk_and_vitamin_d_adequac.htm

Имай предвид че Канада е много по- на север от бг и при условие че и тук твърдят че може спокойно да се кара и бец Витамин Д (е, ако майката не е забулена мюсюлманка, мургава и не си извежда детето на разходка) за България пък можеш да си представиш. По едно време се навих да давам Ввитамин Д само през зимата, ама като видях съдържанието на това което са ми предписали (пак Ввитамин Д под някаква форма де), се ужасих. Ако може някой да ми обясни защо в един витамин за бебета трябва да бутат оцветител Shocked Та в нашия еквивалент на Вигантол-а има следното:
Parabens, Disodium EDTA, Sugar, Glycerine, Tween 80, BHT, Propyl Gallate, Flavour, Coloring Agent, Sodium Hydroxide, Sodium Citrate, Purified Water.
Та много се колебая. Тия дни тук няма слънце и не съм спокойна. Иначе аз заради жълтеницата започнах да му правя на бебчо слънчеви бани вкъщи само по памперс, та в дните в които има слънце няма проблем. Ама днес - да давам ли или да не давам newsm78

За лекарствата срещу колики- в книгата за гледане на деца която ми дадоха от болницата, пише че лекарства за коликите не се препоръчват. И препоръчват такива простички неща като да му се даде на бебето да суче (при нас това помага най-много), да се изведе на разходка със слинг, да се сменят позициите и т. н. Аз имам вкъщи някакви капки със Симетикон, ама след това което написа съпруга на МункаМ и тя самата, не смея да давам. майка ми ми донесе Саб Симплекс и го пазех като резервен вариант, тук обаче прочетох че също съдържал Симетикон Thinking

Моренка, тази табличка която си показала в началото на темичката я гледах  ама абсолюгто същата, ама на френски, на стената на стаята ми в болницата и пак същата я има в книгата за гледане на деца Peace Много ми беше полезна.

Базилискче, добре завърнала се  bouquet Твоята бебка е голяма бузанка Grinning

# 229
Здравейте и от мен..

Аз пак по нощите пиша ама сега ни е последното хранене та и хакнах бибата в устата, че я боли коремчето мойта Ади и това е начина да се успи ако не я боли много..

Коликите тепърва почват, а аз немога да я гледам как се мръщи и мрънка та незнам какво ще правя като почнат по-силно и вземе да реве.. дано не се засилват.. Даваме капки за колики.. пробвах първо с чайче на ХИП ама въобще не го иска..

Ваня, за акането мойта беба ака много.. сменяме памперса преди всяко хранене и няма ако най-много 2 пъти на ден.. и когато няма ако докато яде се нааква Simple Smile .. Чак се притеснявам да не е някакво разтройсто тъй като си е доста редичко... Ама е така откакто акото стана жълто та мисля че не е проблем.. 

За какво са тези капки Виганол?

Утре сме на мерене при педито и ще видим добре ли наддаваме

Това засега от мен.. Ще се включа утре пак по това време Simple Smile

# 230
Добре дошли Базилиск и Емук Hug Дано трудностите са вече зад гърба ви Simple Smile

Мункам разпитай за Инфакола по-подробно твоя гастро или по-точно за ефекта или дефекта от симетикона и производните му.

При нас мина доста тревожно първата консултация.  ooooh!Борис е наддал само 100 гр за 1 месец, но пък е пораснал цели 5 сантиметра. Педиатърката посъветва да изцедя до край гърдите, за да видим колко кърма има - е, оказа се около 100-110 мл от двете. Каза да давам по 30 мл. добавка Фризолак, ама знам че той запича.

В същото време от 4 дни момчето не е акало...като според педиатърката е от глад. Аз й казах, че точто преди 4 дни реших да храня само от една гърда, за да получава уж по-качествено мляко. Ама явно на детето не му е стигало, защото и плачът му се промени в някакъв вид писъци. Незнам  Tiredслед като имам що-годе кърма, защо той не е наддал както трябва, а само е пораснал?!? Защото до преди тези 4 дни му предлагах и двете гърди и го оставях да си суче колкото му душа иска.  Crossing ArmsМоже би не суче достатъчно активно... Thinking  ooooh! TiredИначе си има доста тежки и мокри памперси. Така исках да се кърмим и всичко да е ок, ама след седмица ще видим какъв е резултатът. Сега цедя по различно време на деня, да видя колко мляко имам...вечерта беше 110 мл. Не съм мигнала цяла нощ...то се вижда де, по кое време си пускам поста ooooh!

# 231
  • София
heureuse, по повод слагането на гърда за успокояване при колики не влошава ли положението? И аз така правя, защото това го успокоява, но не му ли става по-тежко на коремчето? Rolling Eyes При нас е голяма мъка с тези колики. Зорът е докато заспи, спи по 3-4 часа през деня, нощем си откарва ок. 7 часа. Обаче докато се успокои коремчето, особено след последното кърмене, е голяма мъка. Снощи сме гушкали до към 2 часа, тъкмо Дани се успокои и Емко се събуди да пие сок. Whistling Горкия им татко, не знам как ще изкара днес на работа (а не ще да ходи да спи в хола). Решила съм днес да будя Дани да яде по-честичко, че и това може да благоприятства коликите - спи по много, събужда се прегладнял, а аз съм се препълнила междувременно, и яде на едни гълтоци, гълта въздух. ooooh!

Lillebi, според мен няма нужда от добавка, щом са тежки пампите. Кърми по-честичко.

trex, Вигантол-ът е вит. Д, изписва се най-вече (поне тук в БГ) при по-едри бебета и с по-голяма фонтанела.

# 232
Хай и от мен

Коки, нашия имаше такива дни на будуване, докато не установих, че си е гладен Simple Smile Сега като се нахрани, заспива на мига Simple Smile

Анири, ИНФАКОЛА ни подейства точно за денонощие. В 5-те минутки преди ядене сменям памперс и преобличам - той много обича, щото се е научил, че после идва манджата Simple Smile

Хай целувки и аз да подремна с малкия, че ми се зави свят днес и ми причерня пред очетата.

# 233
Здравейте и от нас,

Вчера бяхме на ДК и ни поставиха хепатитната ваксина - не беше страшно и мисля че я понесе добре беба...

На ден 39-ти от раждането сме наддали 1050 гр от изписването, като сме само на кърма, пораснали сме 3 см (сега сме 3,7 кг и 52 см). Педито по ЗК, която си мислех че принадлежи към "старата школа" за мое учудване не ни предписа дохранване. Но като чета тука колко са наддали повечето бебенца, започвам да се питам достатъчно ли хапваме... newsm78

Имаме запушване на слузно каналче на оченцето и ни предписаха гел ficithalmic, който от аптеката изреагира остро, че не бил за бебенца и не искаха да ми го дадат. Успях да го купя в крайна сметка, но сега пък ме е страх да и ги поставям. Опитвам се да намеря малко информация по нета за тях , но за сега не с особен успех.
Поставих си ги в мойто око и щипят ужасно... не мога да си представя как бих ги поставяла на беба Shocked

Хубав ден на всички!

# 234
 Ваня, голяма молба имам - ако може да обясниш пак как си приготвяш мехлемчето за зърната, помня че беше с восък и зехтин и ти беше описала подробно, обаче не мога да намеря поста. Ако не те затруднява ще съм ти благодарна, че вече почнаха да ме понаболяват зърната, а и лакомничката ми дърпа като за световно, даже като я кърмя легнала, заспива с цицата в устата и така си заключва устата, че не мога да я извадя, като пробвам да я издърпам и тя я стисва още по - силно  Laughing  #Crazy  Joy
 А и друго щех да питам, мехлемчето отмиваш ли го преди кърмене или може и без отмиване?
 Благодаря ти предварително.   bouquet

# 235
  • морето и сините вълни :)
здравейте момичета
ние сме с адска хрема.Цяла нощ не съм спала.Влади  плака през повечето време от ноща.направо кошмар.има жестока хрема милия и неможе да спи .
положението е трагично а моята педиатърка е многос смотана.На вискчо отгоре и се позакашля и незнам дали е от сополите или  е от гърлото

Саморасличе--недей така с това изказване"нейскам да си тровя детето"
Ние като даваме АМ тровим си децата ли????Доста ме изненада ....

адскио ми се спи на мен адски съм се изнервила и едвам гледам.бахти и смотаното време Sick

# 236
  • София
beerbaby, ето рецептата: на водна баня загряваш около 50 мл зехтин и слагаш малко восък - да кажем колкото лешник. Като се разтопи восъка сваляш от котлона, разбъркваш и сипваш в някаква купичка или чиста кутийка. Става като гъсто кремче, не знам точно пропорциите, защото майката, от която го научих и тя не ги знаеше точно. Ако стане много гъсто или много течно пак загряваш на водна баня и съответно добавяш зехтин или восък.

Не го отмивам преди кърмене, само забърсвам, ако има непопило. При мен помогна, вече почти не ме боли като засуква.

...даже като я кърмя легнала, заспива с цицата в устата и така си заключва устата, че не мога да я извадя, като пробвам да я издърпам и тя я стисва още по - силно  Laughing  #Crazy  Joy

Нали знаеш, че не трябва да дърпаш цицата от устата, първо си пъхни пръста м/у челюстите й, за да осободиш вакума и след това вадиш гърдата, иначе боли и разранява.

# 237
  • Гърция
Здравейте,

Стела вече две нощи не се буди за храненето през нощта. Кърмим се в 24ч и после пропуска в 3, а се разбужда чак към 5-5.30ч. Не е ли малка да пропуска ядене вече?

За акането- 1-2 пъти на ден пълни яко памперса, а иначе на всяко хранене пръцка и го цапа Wink.

И ние май сме със запушен сълзен канал. Племенника ми имаше и помня, че сестра ми слага какви ли не капки, накрая спря всичко и започна да прави масажи и бебето се оправи за около два месеца. Слагаме си малкото пръстче върху каналчето и с леко движение масажираме по дъгата на очето (от очето към нослето) без да го местим, надявам се да съм го обяснила разбираемо Embarassed.

Кога започнехте да извеждате бебетата на разходка? Педиатъра ни каза, че след 15 ден може, тук е едно хубаво време само за разходки. От 2дни я извеждам по малко на балкона, а ако знаете как се мръщи на слънцето hahaha, голяма е къртица.

# 238
  • София
Пак искам да попитам за кърменето - дали не е прекалено рано да ми се е регулирала кърмата?  newsm78 Не чувствам онова напрежение в гръдите както в началото. Кърмя го уж на поискване, което, обаче е, когато аз поискам, т.е. когато го събудя, защото той много спи и се буди на по-голям интервал от време. Аз гледам паузата да не е повече от 3 часа, включително и през нощта.
Най-притеснителното ми е, че не се цедя, а понякога той суче по 5 мен. и заспива отново. Друг път стои по 2 часа на гърда, ама май повече за залъгалка, отколкото за хранене... Дали това не е предпоставка кърмата ми да нмалява?

# 239
Ето ни и нас. Цяла вечер малкия не можа да спи спокойно тази хрема направо ще ни съсипе #Crazy Днес на обяд ще се чуя с педито да видим дали ще дойде да ни види на какъв хал сме и да ни предпише нещо newsm78
mila mimi стискам палци на прегледа да кажат че имаш подобрение Praynig Hug Hug Hug ще чакаме да кажеш как вървят нещата! За болничния мисля че педито го издава. Браво на вас все така да наддавате Hug

Общи условия

Активация на акаунт