Златна есен веч дойде, СЕПТЕМВРИЙСКИ бебчета си имаме!

• 13 102
  • 315
  •   1
Отговори
# 210
здравейте и от мен Simple Smile докато сваря да пиша в темичката и тя почти свършила, поне успявам да ви изчета де Simple Smile
в събота правихме погача, а бебка спа като едно малко порче, хич не и дремеше, че има толкова хора вкъщи, събуди се чак като се сети, че е гладна и после като падна едно будуване, нали всички й угаждат и тя кеф Simple Smile раздава усмивки
момичета за хъркащите нослета да ви кажа при нас какво се оказа: като минаха малко над 20 дни от раждането и й излезна обрив по личицето, първо помислих, че съм я претоплила, че нали точно тогава беше шантавото време, а и обривчето изглеждаше да е точно като от претопляне, нощем започна да й хърка нослето и не искам да ви казвам като го почиствах какви зловещи сополи вадех от там. казах на педито ни и тя каза, че може би са стафилококи. взеха и секрет от носа (един сопол извадиха Wink ) и се оказа, че е стафилококова инфекция  Confused слагам и един мехлем в нослето и я мажа по личицето с него по 2 пъти на ден. да чукна на дърво нослето вече не хърка, обривът почти мина, още малко остава да се изчисти съвсем. та да имате предвид, че може и това да е, а да не са настинали децата.
моренски, мисля утре да се разходя към ваш'та махала  Wink до пигиса примерно. че да използвам, че мъж ми тази седмица не е в Бг и имам кола по случая, та мога да се помотая Simple Smile а с тоя глупав дъжд не можем да излезнем на разходка и Вики ще ме побърка вече. стоим на терасата, че като завали да можем да се приберем бързо-бързо. пък в пигиса пак си е разнообразие за нея  Wink и е шарено Wink
samorasliche ти ли търсеше въртележка с дистанционно? има такава на Fisher-price rainforest, но не знам дали в Бг я има. ето как изглежда http://www.toysrus.com/product/index.jsp?productId=2455072 аз съм си поръчала такава от USA.
и още неща се бях сетила, ама стана дълго, та друг път Wink

# 211
  • Кърджали, България
Самира, и аз ви стискам палци! Всичко ще е наред  Hug
 Гале, от жълтеницата децата са по-унесени и спят повече. Бързо оправяне, не се шашкай  Hug
Мункам, Хекси, аз давам Фризовом по едно хранене на ден, като преди да оправим запека бях изцяло на него. Иви не е отказвала да го яде, но аз не го смесвам с другото. Може би, защото пием и Фризолак, а те нали са от една марка, сигурно са и с подобни вкусове. Не съм забелязала Фризовомът да ни цапа много бибероните, вярно, че е по-гъст, но с четчица и преваряване на шишетата се изчистват идеално  Peace !
Базилиск, добре завърнала се! И аз треперех като теб по време на контракциите и се бях шашнала, че не мога да си овладея тялото  #Crazy
Ани, Чико имат музикална въртележка с дистанционно - 98 лв. струва.
Палечка, за крустите със Стоил използвах зехтин - намахвах главичката и като омекнат, ги изчетквах с мека бебешка четка.
Бебе, и ние имахме подобно преживяване, само дето ми се изака в ръката след баня  Crazy Изобщо, много обичаме да акаме на чисто  Wink или нощем  Mr. Green
Калипсо, както са ти казали и другите, подуването на гърдичките (и при момченцата се случва) не е повод за притеснение, от хормоните е и си минава от само себе си.
Луканка, Скумрийката ни е любимата семейна песничка!
Мако, честита ви погача! Прати снимки!
Веси, в такъв случай знаеш ли колко струва прегледът?

И нашият акт за раждане е готов, сега попълвам разните му декларации за еднократната помощ и за детски, а и от Здравната каса трябва да взема някакъв формуляр за джипито. Таткото ще свърши тая работа, обаче. Не знам дали ви се похвалих, че в петък си получих болничните от юли месец до термина (имах един за баткото + 45-дневния) наведнъж с два месеца закъснение.
Бирената мая се пие за стимулиране на кърмата  Peace
За моя конец питах, нямало страшно, ще ми го махнат, като си отида на преглед. Ама снощи от притеснение какви сънища сънувах......

Аз съм болна също и от днес смуча Прополки и Коризалия. Дано не заразя Ивето. А тя вчера и днес направо се скъсва от плач, цял следобед се разнасяме на ръце! Добре, че сега си дойде свекърва ми и я пое.

Последна редакция: вт, 09 окт 2007, 18:48 от Inna

# 212
Да ви се оплача от нашето педи-обадих й се да я питам за пъпчиците и моя сърбеж на зърната и тя ми каза да мажа малката със спирт 70 % и после с очен крем Макситрол!!! newsm78 Ако до 2 дни няма подобрение да отида.Но аз утре трябва да ходя за болничен та ще й обясня,че се съмнявам за млечница,а тя май не се лекува с очен крем!!!А и на мен нищо не ми каза да правя...  Thinking
Аз сега дадох 30 мл. АМ на малката (за 2-ри път й давам),но си го изяде и дори имах изцедени 40 мл. кърма и тях изяде.Май ще си я дохранвам,щото тя суче по малко и заспива и после си спи по 3 часа,а през нощта и повече,та няма как да ме стимулира...  Confused Исках да си я кърмя,но през деня ще я дохранвам,защото ми е по-важно да расте,независимо от какво.
Отивам да си направя лактогонен чай,ако все пак успея да спася положението...  ooooh!

# 213
Куку, да се похваля - пъпчето й падна на мойта малка скумрийка!  Mr. Green

# 214
Здравейте момичета! Ето ме и мен най-накрая след хиляди перипетии. Благодаря ви за поздравленията. Нямам време да ви изчета, само се отчитам.
По-късно ще ви разкажа за раждането, което беше изключително тежко и травмиращо.
Имам жестоки проблеми с кърменето, както и предполагах. Спомням си за съветите на Базилиск относно Лецитина, но точно не мога да ги възпроизведа. Купих си таблетки. Ще ми кажете ли как се пиеха? Благодаря ви за подкрепата. Честити бебоци на Биърбейби и Базилиск!

# 215
emuk,
Добре дошла! Ако имаш време, кажи какви са ти проблемите - все пак лецитинът не е за всяка болка лек. Ако нямаш време да пишеш, може да ми звъннеш на 0888 577 684.
Лецитин се пие за запушвания и при (опасност от) мастит. Трябват ти капсулки от 1200мг - по 3-4 на ден. И аз го пия, щото не се разминах с препълването в болницата, въпреки че кърмя "правилно". Сума ти докторици се изредиха да ми пипат циците и да ми обясняват мнооу афторитетно как трябвало сега постоянно да цедя до дупка, нищо да не остава, щото после към третия месец кат почне да ми спира кърмата, да имам запаси  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Не цедя почти никак де  Grinning само като се препълня застрашително.

# 216
Базилиск,аз имах онзи ден наченки на мастит и пих лецитин,вече съм ок,но се чудя дали може да продължа профилактично да го пия???Моя мъж ми взел 80 таблетки!!!Не вярвам да е вреден.Ама се препълвам и аз и не изсуква всичко малкия,а и взе да ме домързява да цедя и цедя по-малко.Та може да съм предразположена към запушвания.

# 217
Ками,
Ами можеш да го пиеш по 1-2 на ден, ама може и да си го прекъснеш и по-нататък ако ти потрябва пак. Дори не за кърмачки - по 1 на ден пак е  полезно.
Ако цедиш по-малко, постепенно ще ти намалее, точно това е идеята, и аз го чакам тоз момент.  Rolling Eyes

# 218
  • Sofia
Мацко ха свирни утре на гсмто или скайпско да се уговорим, та да се видим пигисово. Hug

# 219
абе мацки, вашите бебовци по колко часа спят на денонощие  newsm78
мойта кокона будува почти цял ден - спи само следобед примерно по 2-3-4 часа, и нощем - по още 4-5-6, абе де да знам не съм я мерила с хронометър всъщност newsm78 , ама доста малко спи според мен
аз знам, че първия месец трябва да спят 18-19 часа, а тя е като някой часови на пост - окорила едни ми ти очи  Shocked
случва ли ви се от хранене до хранене да не спи изобщо - при нас доста, да не кажа, че повечето пъти май е така - или просто си блее из празното пространство и ръкомаха, или ревтуни и се носим на ръце или се дундуркаме, но така или иначе не спи
притеснява ме, защото мъничките деца растат не само от храната, ами и от сън Thinking

P.S. като има колики - разбираемо да не спи, ама в другите случаи - виждам я, че се прозява, направо умира за сън, обаче не ще да заспи
ние ли не знаем как да я приспиваме, нещо друго ли има  newsm78
след кърмене бебетата ви имат ли нужда да ги приспивате някак или си заспиват самички без дундуркане  newsm78

# 220
моренски, ще звънна на всяка цена разбира се, предполагам ще е някъде по обед, 'щот момата към 12ч. обичайно иска да папа, пък си поспиваме до късничко с нея и едва ли ще се натуткаме за сутринта  Wink

# 221
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Mishoka, колко време, след като започна превантивно да даваш Инфакол, ви отшумяха коликите? /Ясно, че при всички е различно, но да питам. Wink/ Ние изкарахме кошмарно денонощие и май ще започна и аз да ги давам по предписание...

На прегледа в Токуда ни зарадваха, че за 15 дни сме качили 500гр. (4.050кг тежим) и сме се удължили с 3см (вече сме 55см) - явно нещата вървят напред. Laughing
Другата седмица сме на преглед и при педиатърката, та пак ще ни мерят официално (а не в тава Wink). Важното е, че вече съм спокойна за теглилките. Simple Smile

mackomacko, чудех се накъде зачезна. Хайде към края на седмицата да заформим и една срещичка по квартално му. Wink

# 222
  • София
И ние сме си донесли стафилококи от Шейново. Sad Имаше няколко пъпчици само, сега цялото му телце е обринато (поне на личицето няма). Ще мажем с един крем, дано отшуми бързо.

За гърдичките - и на Дани са подути, и на Емко като се роди бяха подути. Сами си спадат, не ги пипаме.

Анири, при нас Инфакола има ефект след един ден като го даваме редовно (т.е. преди всяко кърмене). Като е много тежко положението давам и Бейбинос (питах педиатърката, може, стига да не се дават заедно наведнъж). Давам вече и по няколко лъжички чай п/в колики, колкото и да не ми се искаше да давам нещо друго, освен кърма.

# 223
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Анири, при нас Инфакола има ефект след един ден като го даваме редовно (т.е. преди всяко кърмене). Като е много тежко положението давам и Бейбинос (питах педиатърката, може, стига да не се дават заедно наведнъж). Давам вече и по няколко лъжички чай п/в колики, колкото и да не ми се искаше да давам нещо друго, освен кърма.

А на какъв период от време се кърмите? Понеже Алек се храни напълно хаотично - често яде през половин-един час (в общи линии и денят, и нощта ни минават в хранене), т.е. горе-долу по колко пъти на ден/денонощие давате капки, та да го съобразя по някакъв начин? (Държа да не прекалявам.)
Mishoka, а какво правите в 5-те минути между Инфакола и кърменето? Алек започва да реве за още, понеже намира Инфакола за голям деликатес (т.е. не разполагам с време между капките и цицата). А и тези 5 минути и не помня да ги имаше в упътването?
Изобщо, споделяйте от опит за Инфакола, че ми се къса сърцето като го боли и не мога да му помогна.

За гърдичките нашата педиатърка ни предупреди още на визитацията у дома - каза, че сами ще се оправят.

heureuse, дано не бъркам, но мисля, че ти беше чела доста по въпроса за Витамин D - аз не искам да давам (или да сведа приема до минимум), но днес в болницата ни казаха, че вече трябвало било да сме започнали Вагинола (май така се наричаше тук). Та, ако си попаднала на някакви статии по въпроса и си си ги запазила, сподели линк, моля те - да се обоснова пред мъжа ми защо за пореден път се противопоставям на лекарите (може и на английски). Той принципно ми върви по гайдата, но иска и сам да се убеди какво, как и защо.

Което ми напомня да питам нещичко и basilisk. Laughing Разглеждах днес gorichka.bg, търсейки откъде може човек да си пазарува био зарзават и попаднах на препратка към сайта на GAIA. Разказвах на мъжа ми за тях. Той е навитак да поръчваме оттам, но въпреки това каза, че не вярва, че продуктите им са био. Обяснявам аз, че щом gorichka.bg е в подписа на наша basilisk, значи са био Laughing Mr. Green, ама това обяснение му звучи някак несериозно. Wink Та, ако ти хрумне как мога да го убедя, дай някое козче. Ако ли не, ще пробваме да поръчваме зарзават оттам, пък той ще похапва, докато тъне в неверие. Wink Grinning
Изобщо, когато/ако имаш възможност, сподели докато бяхте в София какво и откъде си пазарувала за ядене - знам, че си доста информирана по темата, затова ми се ще да те подложа на това изтезание. Пък предполагам, че и на другите мами ще им е от полза. Simple Smile

# 224
ЗДРАВЕЙТЕ мацки включвам се след консултацията-качили сме 1600 и 4 сантиметра но не ни биха ваксината щото сме хремави ,стискайте палци за събота че съм на преглед в Токуда да вивим колко се е оправело мойто сърчице всъщност дали въобще се оправя.
Мунка мерси за милите думи лека нощ на всички

Общи условия

Активация на акаунт