Златна есен веч дойде, СЕПТЕМВРИЙСКИ бебчета си имаме!

• 13 090
  • 315
  •   1
Отговори
# 30
  • София,
Габи, ти трябва сама да си усетиш гърдата - ако ти е по твърда и тежка, значи имаш мляко, а след като я накърмиш ако е лека и мека - значи добре е хапнало детето! Ако се притесняваш и не знаеш колко кърма имаш - пробвай някой път да се изцедиш преди хранене - тогава ще разбереш колко имаш!!!!!!!!!

А каква ти е помпата?

Ехей видях че имаме още една нова мама - пак на 27.09 - kalipsobg - добре дошла и на теб!!!

# 31
Помпата ми е ръчна на ЧИко. А пък гърдите ми и преди и след кърмене са си еднакво меки или твърди. Confused

# 32
  • София,
Здрасти пак Габи,

незнам как мислят другите, но на мен ми се струва, че нямаш особенно много кърма, след като са ти еднакви гърдите, преди и след кърмене.............  newsm78

Другото, е че може да не позваш правилно помпата  #Crazy, моята е на Авенти за Чико не мога да и дам съвет!

Питай педиатъра си относно кърмата, но все пак пробвай да се изцедиш ПРЕДИ хранене! Аз така установих, че в лявата гъда имам по около 50-60 грама, което беше много недостатъчно за бебето и се наложи да го дохранвам...
Нека и другите майчета се изкажат по въпроса.

УСПЕХ  Hug Hug Hug

# 33
Охоо,имаме си нови попълнения-  welcome и да пишете често.
Мойта мишка днес след обед спа 5 часа и половина  newsm09 До сега не се беше случвало през деня и накрая отидох и я събудих,но тя пак си дремеше още 10 минути и се осъзна,че е мнооого гладна.  smile3521
Моя мъж утре мисли да напуска работа и не знам после къде ще работи. smile3518 Аз днес му пращах СВ-то по разни обяви,ама... Дано си намери бързо нещо подходящо,че то до сега не се издържаше.Беше на повикване,а те го викаха ВСЕКИ ДЕН и по цял ден беше на работа.Аз направо не мога да го видя вече,а се шегувах,че детето няма да го познава.  newsm62 Сега го чакам да се прибере та да вечеряме,че аз много мразя да ям сама. 1dating

# 34
Бенич описала си моя случай от 2.10 та до днес-и аз ползвам Рефригеранс.Аз вдигнах 40 градуса за по-малко от час със същите темпове като теб,бях като парцал цял ден,смъкнах я с аналгин+парацетамол,после два часа горещи компреси ,цедене,лансинох,лед и зелев лист,а по форумски съвет и лецитин пиех.Мерси за помощта на Кали и на Хекси по този повод.Та тези дни затова ме хвана липсата,не мога да смогна от изцеждания,компреси мазане,компреси,чудоооо.Та за Рефригеранса и  аз си го взех и мажа след всички процедури,преди зелката,то какво да се прави,ние живи крави от човешки произход станахме hahaha те хората явно,заради такива като нас са написали"само за ветеринарно-медицинска употреба".Брат ми  ми го купи и се хили,прочел,че първо се устъргвало хубаво вимето и после се мазало.Много трудно обаче ми падна червеното петно на гърдата,вече пети ден се боря с това.

# 35
Добре дошли на новите майчета Hug
Габи, аз не съм пример за кърмачка, но са ми казвали следното, а и съм го чела от майки кърмачки - не всички умеят да цедят Peace Това, че ти не можеш да изцедиш не значи, че нямаш кърма Peace

# 36
Бенич и още нещо,давай му поне от едната гърда,то само от болната не е добре, аз вече давам,макар да не съм се спасила все още та да ме поотпуши по-добре малката помпичка.Друг въпрос е ,че от изцеждане по-време на тези дни помпата ми направи и зърното двойно,гноясало-кървясало,та аз бях цвете от всякъде.Хем боли цялата гърда и трябва да цедя,хем не мога да пипна помпа.После почнах ръчно цедене по час-капка по капка,та да ми зарасне поне зърното.Абе пазете се момичета-гадост е и то голяма.

# 37
  • София,
Да Габи, samorasliche  е права - питай някой, който е на ясно! На първа страница в темата имаме телефон, на който можеш да звъннеш и да питаш!

bravy - живи кравички сме си, само дето не я бръснем преди да се намажем................(гърдата де) Оле мила ама ти си съвсем зле, аз минах без наранявания - помпата колкото и да се цедя не ми прави нищо на зърната........... А колкото до това да му давам - педиатърката ми каза 2-3 дни да не давам от тази кърма - знам ли! Иначе лявата ми е напълно добре и не ме боли вече като кърмя, ама....

Да ви кажа аз една мисъл на Ивето- според него мъжете имали гърди, пък жените имали цици... разликата била в това че циците били ДЪЛГИ и големи..... Thinking

Като го каза ние и двамата с мъж ми зяпнахме............

# 38
Бени4,Брави и аз съм в същата ситуация.Изпраскаха ме на антибиотик,но ми дават да кърмя.Поне температурата свалих,бях 39.5 стигнала.Като су1е и гърдата омеква и не ме боли,но ако примерно 4-5 часа не суче ме боли.И аз компреси,зеле и какво ли не,само крема не съм позлвала.

# 39
  • София
Аз се чудя защо нямам известия от септемврийската тема, а то сме били вече в новия подфорум. Grinning

Добре дошли на новите мами!  bouquet

Габи, аз мисля, че вече писах в твоята тема в кърмаческия. Wink

Ние днес, въпреки шантавото време, ходихме до зоопарка, и то с автобуса  Crazy с двойната количка, но нали сме 3ма възрастни с 2 деца се справихме. Изморихме се хууубаво, не можа да ни вали дъжд, слава Богу. Simple Smile На Емко даже май му дойдоха доста емоциите и се събуди преди малко плачейки, явно сънуваше нещо. А на Дани му свърши Инфакол-а, та минахме на едни други капки, докато свекитата пратят от Гърция и миличкия доста се присвива днес от коремчето, сука, гушкахме се и сега спи дълбоко. Снощи пак откара близо 8 часа сън, дано и тази вечер спи спокойно. Praynig

# 40
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
gabi, най-напред добре дошла при нас! Hug
Сигурно си прочелая и в кърмаческия, но да си кажа и аз - твърдостта на гърдите не е показател дали има кърма или не - моите досега са си били все меки (намирам го за плюс, като гледам какви проблеми имат момичетата с хиперлактация, мастит), а след последната консултация бяхме наддали 320гр. за 10 дни, т.е. кърма имам.
Цеденето с помпа също не е показател - някои жени цедят много, други хич, пък си имат кърма - бебето е най-добрата помпа. Давай гърда на поискване, следи как пишка и ака детенце и изчакай консултацията при педиатъра, за да видиш колко сте наддали, а дотогава се отпусни и забрави за помпи, цедене и т.н. щуротии!

Mishoka, ние го мажем със 70%, а и памерсът ни стои отгоре; почти се е отлепило пъпчето, но няма да ни попречи да сменим спирта и да видим как и дали ще можем да подвиваме памперса. Мерси за съвета! Hug

# 41
  • София,
Олееее, ама то се оказа, че хич не съм на ясно с кърменето, пък съм тръгнала съвети да давам.............  Embarassed  Embarassed  Embarassed  Embarassed

Анири
и ние му капвахме от 90% спирт на пъпчето и падна много бързо, а пък 70% го използвахме после за почистване на пъпчето!

# 42
Момичета, страхотни сте! Скривам помпата и забравям............ до сряда поне, тогава сме на консултация! Heart Eyes
ПРиятна вечер и ЛЕка нощ на всички Hug

# 43
Ние за пъпчето го мажехме след баня със 70% спирт и пръскахме Бивацин - падна ни на 12-я ден.

Памперси ползвам на "Памперс" и досега няма пропуск, а тези с мрежичката вътре са само 1 номер, следващите не са  Peace

# 44
Аз пък знам от нашия ветеринар, че едно лекарство за виметата на кравите се ползвало и за хемороиди, ама не знам същото ли е.
Та като се заговори за общото ни с кравите ето още нещо по темата http://zdrave.net/Portal/Fun/Default.aspx?evntid=6PC2zHjq07o%3d :
Когато я доят, идва млякото и вече не спира. Как го прави това? Никога не съм го разбирал, но то тече с още по-голямо изобилие.

Общи условия

Активация на акаунт