Златна есен веч дойде, СЕПТЕМВРИЙСКИ бебчета си имаме!

• 13 097
  • 315
  •   1
Отговори
# 45
Привет мамита,

Нас определено ни почват колики.. мислех че е рано ама не.. вечерно време се превива и се пъне и поплаква по малко.. още не са станали непоносими и се надявам такива и да останат - лекички и бързо да отминат..

Не се оригва и това си е.. изпробвах всякакви методи.. мъчим се по час след хранене.. само измъчвам детето а то му се спи .. Предполагам не е огромен проблем ако не се оригва..

Ние започнахме да се храним и от двете гърди на всяко хранене и ги цедим и двете за да се опитаме да увеличим количеството докато все още стига..

Е това е засега от мен

# 46
  • Sofia
Ихааа Тео много се радвам да те видя тук, добре дошла ...утре с най голямо удоволствие ви вкарвам в списъка със Стела. Hug
Добре дошли и на Калипсо и Габи! Hug

Габи вече са ти писали, че това, което изцеждаш с помпата не е показател колко кърма имапш ... и най-добрия начин са увеличаването и подържането и' е често слагане на бебето на гърда.
И аз откакто се регулираха нещата след кърмене не изцеждам почти нищо, направих си веднъж експеримента и повече не се занимавам Naughty... собенно след като на консултацията се оказа, че бебка наддава  повече от добре..., а и в къщи се мерим и днес 7-8 дни от последния път( 4.100 кг) я измерихме 4.600кг.

Иначе и на мен ми слиза кърмата и ми текват гърдите .... днес бяхме в метро и в 17ч.,  два часа от последното кърмене, когато често се храним с бебка ми текнаха... после като се прибрахме след 15 мин. и докато се приготвях да я храня отново текнаха и  след малко като започна да суче бебата отново  Crazy....

Мунка сменяй педито, докато не си го избрала още. Simple Smile

За пъпчето много ме е яд, че чак сега се сещам да кажа  doh doh... но по-добре късно отколкото никога де ooooh!.... та нашето падна на 6 ден, ползвах 70% спирт по препоръка на педито (а бях си купила 90%.. него го ползвам да забърсвам разни бебешки неща за дезинфекция  Grinning), подгъвах памперса, за да остава пъпчето открито и освен това и мисля много важно - дърпах всеки път двата края на кончето, стягайки по този начин възела.... всеки път също почиствах със спирта и поръсвах с топоцин... всичко по препоръка на педито.
Дано е от помощ за някого! Grinning

За уригването... бебка също ми заспива в ръцете след кърмене и много рядко се оригва...., но не мисля че ни е проблем.

Изчезвам да спя! Simple Smile
Лека от мен!

Последна редакция: нд, 07 окт 2007, 01:00 от Morena

# 47
Последно вклщчване преди да подремна малко.. Simple Smile

За пъпчето.. и нашето падна .. остана коричка от раничката и тя падна, но сега от време на време ми зацапва мъничко памперса с капчица кръв.. незнам дали това е проблем.. и тъй като не е много не съм се обаждала на педито.. Това нормално ли е докато зарасне съвсем или трябва да взема някакви мерки... След баня все още го мажа със малко спирт и пудричка..

# 48
Здравейте мами!
Мен тук ме шашнаха като ми казаха да не му мажа пъпчето със спирт. Да почиствам с непреварена вода (с тампонче за уши) и да подсушавам пак с тампончета за уши. Много било важно пъпчето винаги да е сухо. Затова и се подгъват памперсите отгоре. Не ни падна пъпчето рано, май на 16-ия ден беше, ама в интрес на истината при другите ми 2 деца, на които им ги мажех със спирт, паднаха след 20-ия ден. Чувала съм някога че това кога пада пъпчето зависи и от дебелината на пъпната връв, ама не помня точно.

Да ви се похваля че мойто майче пристига днес, мъж ми и децата отидоха да я посрещнат. Сега понеже тя е от старата школа - не дръж детето много на ръце, че ще се разглези, съм й приготвила четиво за да я "образовам" Laughing :

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=106744.0

Тия неща ги пише тук във всяка книга за гледане на бебе, ама те не са ми на български. Ако знаете някое друго подобно четиво на бг и то е в Интернет форма, можете да ми дадете линка, че съвсем да я подкова бабата Mr. Green

Добре дошли на новите мами  bouquet
Басиликсчето ми липсва, дано скоро да се включи.

# 49
Включвам се, за да препредам новинка Hug
Емук е родила вчера момченце Васил със спешно секцио. Момъкът е с мерки 3080, 52см  Peace - ха да и е честита рожбата, жив, здрав и послушен да расте  bouquet

# 50
  • София
Привет на всички.

Първо да честитя на Емук. Да и е живо и здраво момченцето и много да я радва   bouquet

Добре дошли на новите мами и честито и на тях!

При нас нищо ново. Имаме си колики, няколко дни давах Бейбинос и забелязах бързо успокоение малко след като започнат коликите, но пак си има моменти, в които Пепи реве доста продължително и нищо не помага. Малко ми е жал да му ги давам, защото доста се потриса от вкуса им, но с една глътка вода се преглъща.

Снощи дори си позволих да изляза за малко на едно парти като през цялото време си мислех как на сутринта ще ми се спи зверски и цял ден ще съм като парцал, но и двете деца ми влязоха в положението и спаха доста. Сега съм свежарка и никак не съжалявам, че излязох и малко се омешах с хората.

Лек ден на всички!

# 51
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Честито на Emuk! Hug

Ние за пъпчето го мажехме след баня със 70% спирт и пръскахме Бивацин - падна ни на 12-я ден.

И ние така действаме.

Morena, това с пристягането на конеца ми е изсвирясало от главата. ooooh! Показаха ми цялата процедура в деня след раждането, а аз тогава едва се държах на краката си; явно и моменти ми се губят... Дори като ти прочетох поста, не се сетих веднага, че съм го чувала/виждала това, но после се зачудих откъде ми е познато... Embarassed

# 52
  • Севлиево
Честито рожби на Beerbaby и Emuk!!!
Добре дошли на новите майчета и честито бебенца!!!
Нащо пъпче падна на 8ия ден. Мазахме го с 90% спирт и поръсвах с Топоцин. Беше си покрит от памперса. После като падна продължих да го почиствам по същия начин и му слагах стерилни марли за да не е открито.
Нашето бебче понякога се оригва, понякога не и тогава не го насилвам да го прави а си го слагам да легне. Ако се разбуди го взимам пак и тогава се оригва много звучно и се успокоява.

# 53
Здрасти и от нас.
Първо да честитя на Емук. Нека бебчо е послушен и да радва мама и тати.

При нас нищо ново. Бебе плаче да яде така че бягаммм. По късно пак...

# 54
  • София,
Честити бебенца на  Emuk и Beerbaby!!! Да са им живи и здрави рожбите и много да ги радват!

# 55
  • София
Емук е родила вчера момченце Васил със спешно секцио. Момъкът е с мерки 3080, 52см  Peace - ха да и е честита рожбата, жив, здрав и послушен да расте  bouquet
Честитооооо!!!  bouquet

За пъпчето - нас като ни изписваха педиатърката ни предупреди, че е с голяма основа (т.е. няма да падне бързо). Падна на 7-мия ден. Почиствах с 90 градусов спирт и Топоцин. Сега кърви по малко, педиатърката ни каза, че не е страшно, да почистваме само със спирт (без Топоцин-а вече) и да не слагаме лепенка (защото му е малко изхвъркнало, което малко ме притеснява, но тя каза, че може и само да се прибере, ако ли не на първата консултация тя ще го залепи). Каза, че сега докато секретира пъпчето е важно да диша, иначе може да се създаде среда за инфекции.
За какви кончета говорите? Сефте чувам, но не ми и трябва вече. Simple Smile

# 56
Честити нови бебчета!
Дъ се включа за пъпчето. Нашето падна още на 7 тия ден. Педиатърката каза да почистваме секрета всеки ден с памук и спирт, след което да поръсвам с Топоцин.
Я кажете има ли майчета от Младост 1, да излизаме заедно по разходки и кой педиатър и откъде си избрахте, че нещо тази която ни е по касата не ми допадна.
След като беше супер любезна преди да родя, при първото посещение при беба нещо не беше чак толкоз мила, че и накрая я питах дали и дължа нещо - отговора беше 20 лв, не че съм за 20 лв, но не мисля че е редно на това посещение да взима пари, след като ни се полага!

# 57
  • Гърция
Здравейте!

И ние се кърмим на поискване. Между храненията прави по 2-3часа, което ми се струва добре, като чета, че има бебета, които папат на час. Шашкам се дали е наядена, но после си казвам, щом спи и пълни памперса, би трябвало да е сита. Вчера за първи път и потече мляко по брадичката след като пусна цицата. Опитах да из помпам след хранене, но нищо не пусна, само няколко капки, възможно ли е вече да се е регулирала кърмата и да произвеждам само колкото са нуждите на беба? И още един въпрос, задължително ли трябва да потича мляко от гърдите, когато идва време за ядене, защото на мен не ми се случва? Колко питания имам, а колко инфо изчетох в кърмаческия  ooooh! Embarassed.
За пъпа, преди малко си михме дупето и ми направи впечатление, че е почнал да се отлепя отгоре, явно ще падне скоро.

П.С. Морена, мерси, че си ни включила в списъка. Термина ми беше 8.10

# 58
  • Sofia
Честито синче на Емук, да име жив и здрав и много да ги радва!  Hug  bouquet

Ванче с кончето е вързана пъпната връв преди щипката. bowuu

Габи к'ви 20 лв... нали е по касата, гледай я ти нея!! Shocked Close

Тео струва ми се рано да се е регулирала кърмата, но пък не съм експерт де Wink.. за 1я месец бебчето би трябвало да има 8-12 хранения дневно( имам едно списанийце и ще се пробва да снимам табличката), а и щом пълни памперса и е спокойно и ти бъди спокойна ... за спонтанното потичане не е задължително. Simple Smile

# 59
  • Гърция
Ами, ние сме на 7-8 хранения, надявам се да са и достатъчни, но пък нали не плаче, спи и се изхожда..........ей, всички ми казваха, че се изпитва не сигурност, но не ми се вярваше,че ще е такава Confused.
За съжаление тук, първата консултация, педиатъра я прави чак на един навършен месец и ще си живея с притеснението до тогава. Като попитах може ли по-рано ми каза "разбира се, ела на 20-ия ден да направим едно контролно мерене" Shocked, че то каква разлика има, където 20 там и 30 дни.

Общи условия

Активация на акаунт