Златна есен веч дойде, СЕПТЕМВРИЙСКИ бебчета си имаме!

• 13 103
  • 315
  •   1
Отговори
# 60
Относно пъпчето - нас като ни изписваха ми казаха освен мазането със спирт и Топоцина след баня да завъртаме щипката много внимателно няколко пъти. Това помагало за падането на пъпчето. Нашето падна на 6-я ден

# 61
Добре дошли на новите мами. Безпроблемно отглеждане на бебчетата ви желая да са живи и здрави и най вече много спокойни! Hug Hug Hug
Честито бебче на Емук, да ти е живо и здраво бебчето, а мама бързо да се възстановява и да се гледкат с бебо newsm51
За пъпчето нашето падна на 4 ден във болницата и след това само си го почиствахме със 70 градосов спирт (направо се шашкам като ви чета че не ви са паднали пъпчитата  #Crazy)
Целувки за сега от нас

# 62
Честит син на Емук  bouquet

welcome на новите мами. При нас е не само весело, но и интересно Simple Smile

Чакам Базилиск да разказва какво се е случило Thinking, че накрая пак мина под ножа.

Тук времето е само за пиене на биричка  beerс романче в едната ръка smile3529, ама не мисля да се отказвам от излизане и след малко политаме навън с количката. Предните дни правих разходки от по 5-6, че даже и до 7 часа Mr. Green

Кърмихме се навън...ама в парка само. Що ми се струва, че ако се случи някъде на по-оживено място или в заведение, ще събера погледите...На някоя кърмеща мама случвало ли се да се чувства неудобно, ако се наложи да кърми в някой ресторант, например? То това си е най- естественото нещо, ама вече сме забравили кое е в природата ни и кое не ooooh!

Абе мами, какво правите вие 4 см. за един месец и над 1600 гр. е огромен прираст. Аз съм чувала, че до 3-я месец децата удвояват рожденното си тегло, а до 6-я го утрояват и това се смята за нормално. Взех да се притеснявам за Борис, щото може да е пораснал на дължина, ама едва ли е наддал толкова... Thinking Ние сме само на кърма, храним се на поискване, ама то е на 3 часа, той си го направи така. Е, има разминавания. Снощи почти не спах...щото яде в 1 през нощта и после докато се приспим и после пак дошло време за кърмене Grinning

Ние у нас нямаме точен час за къпане, гледам да е преди последното хранене, ама ако то се случи в след 0 часа прескачаме къпането. 

# 63
Минавам набързо, че моят реве постоянно като го оставя в леглото уж заспал...

Честито на емук!  bouquet да й е жив и здрав, на нея бързо възстановяване и на двамата успешно кърмене след това!

Добре дошли на другите септемврийски мами!   bouquet

# 64
  • морето и сините вълни :)
Здравейте набързо от меня.. Hug
Добре дошли на новите мамчета  bouquet

Само да уточня че ЕМУК е родила на 5.10...Тя ми орати смс-а вчера но аз вчера имах мнооого гости и неможах да вляза да уповестя та пратих смс-а на Саморасличето...

Да и е честита Рожбата и много да я радва  bouquet  bouquet  bouquet

Ние сме добре.Доста се кокорим вече.Все иска да киризи горе на рамото ми метнат.и започва едно оглеждане  по тавани,полюлей,и като го смъкна от рамото и започва да мрънка...

Мишоче-ква е тяз марка памперси дето я каза бе.Аз сефте я чувам.Имат ли ластик памперсите..

Аз взех на Молфикс обаче НЕ МИ ХАРЕСВАТ.Едни такива все едно аз съм ги изработвала.Много смотани.Нямат ластички.Абе набутах се напраУУУ SickЧе и малки пакети не продаваха та взех голям 90 парчета.Тъа ся  ше ми пати главата..

Ние вече с малкия може да ходим на СКИ.Вчера получихме за подарък ескимос...Само ски трябва да му купя и заминаваме на Пампорово Joy Joy Joy Joy

А и друг кахър имам аз...бебешкия кош на количката взе да ни отеснява нещо #Crazy #Crazy.Което ми се вижда доста рано.Още месец  ми се срува и ще го запълним май....голям майтап Joy JoyБуболечката ми  се заформи като 5 кг-мово тюленче сега.Та другиоя месец ще сме към 6 и нещо Sick.
изчезвам цун гун на всички

п.с.Лилеби-абе нашия все си го къпим към 8 или 8,30 часа.Вчера не го къпоахме нарочно заради хремата дето я имаше.И като стана това време  и започна да нервничи и да иска да го къпем...нашия си иска банята Whistling Whistling

# 65
  • София
Ние у нас нямаме точен час за къпане, гледам да е преди последното хранене, ама ако то се случи в след 0 часа прескачаме къпането. 
И при нас е така. Ами свиди ми се, боляло го е коремчето, тъкмо е заспал и да го будя за баня. После пък като се събуди е озверял от глад и много плаче (нали спи по много и като се събуди иска веднага млякото Simple Smile), а и заради пъпчето (нали е леко изпъкнало) ме е страх да не плаче много да се напъва. Май 2 пъти се е случвало досега да пропускаме баня, но и без това го мием по няколко пъти на ден, не виждам проблем.

Аз съм решила днес да си записвам колко кърмения ще имаме за деня, ей така за статистиката. Засега от сутринта е сукал 2 пъти, т.е. се буди на 4 часа. Множко е (паузата), но пък вечер суче по-честичко.

Lillebi, не се шашкай, всяко дете качва различно и с различни темпове. Peace

Ани, каква ви е количката, че коша вече му е омалял? #Crazy Нашия ми изглежда огромен в сравнение с бебешока.

И Дани започва вече да се оглежда, кокори, че и усмивки раздава. Simple Smile Баща му като му приказва и той го гледа едно интересно, сякаш всеки момент ще му отговори. Simple Smile Много ми е сладък, щото до скоро изобщо не му виждахме очичките, все спеше и мижаше. Simple Smile

# 66
  • морето и сините вълни :)
Кенгару Сабина е  количката.Той коша не е малък ами Влади стана големичък да ти кажа....ЕЕЕ не че му е умалял баш ама ми се стува че след 2 месеца вече няма да става. Rolling Eyes

един бърз въпрос само да хързулна...някой пускал ли е вече музикална играчака на бебока си ,от тези дето са над леглото..????И ако е пускал дали се заглеждат вече в играчките нагоре и дали мируват бебоците???
Аз още не съм купувала и се чудя дали да взема сега или да изчакам още една две седмици.. newsm78

# 67
здравейте мами,
аз се отказвам да чета назад за сега. не мога да смогна имам още една тема , а вие напредвате и вече са почти две, та ще се включа пък когато мога ще чета.
искам да честитя на родилите мами, които не съм успяла да поздравя.
и понеже незнам на каква тема сте ще ви разкажа малко за нас.
на 16.09 около 1 часа през нощта имах 2 контракции на 10 минути към 1.15 станаха на 4 мин и към 1.30 станаха на 2 мин. , аз станах и почнах да се разхобдам, влезнах да се изкъпя (при предните ми контракции след банята вече нямах контракции), та чак след това събудих мъж ми обадихме се на майка му и без много зор тръгнахме на поредната разходка до Шейново като аз си мислех че пак само се разкарваме, защото болките бяха доста поносими и нямах течове. отидохме там и се оказах с 5см, разкритие - приеха ме, направиха ми един бърз ехограф и клизма и веднага в предродилна на запис - сложиха ми абуката в 3.30 часа . там натравих 4 контракции като последните две явно бяха с напъни и доста се притесних че няма да издържа няколко часа с тези болки, започнах да мисля за упойка, явно съм издала някой и друг звук на последната контракция, защото акушерката дойде и ме зауспокоява че докторката ей сега ще дойде да ми спука водите. тя пристигна в същия момент и като бръкна се опули че съм с пълно разкритие, спука ми водите и ми каза:
- я напъни - аз слушам -
- не напъвай, не напъвай, ставай да отиваме в родилна зала - беше голям смях, защото те бързат, екипа се разсънва наоколо и се опакова за раждането, а аз се подмотвам и им обяснявам че съм си забравила джапанките.
стигнахме до магарето и те ми се молят да не сядам и направо да лягам, че да не седна на главата на бебо, лягам и докато ме гласят ме карат да не напъвам, а аз  - моля ви може ли да напъвам вече......
с 2 напъна излезе главата и още един за тялото. излезе бебо и мен вече ме хвана и шубето и треперенето и спомена за гадното преживяване от шиенето при предното ми раждане. извадиха ми плацентата, което беше по- гадно от раждането щото ме ръчкаха с 2 пръста в корема за да я изкарат, а това боли....
дойде време за шиене и аз се извиних че много ме е страх, та една ме държеше докато док ме шиеше - минах с един вътрешен конец. много време се тресях, но пък от както отидох в родилна зала не съм спряла да си говоря с тях и по мое мнение да се бъзикам а и още ми е смешно как им се молех да оставят шиенето за по-късно като спра да се треса.
та пламен се роди в 3.55, половин час след като легнах в пред родилно, нямах време нито да се оплаша нито да се изморя, чак на шевовете бяхкартинка- лигла до немай къде, ама много ме беше страх че като се треса ще ме боде където нетрябва и ще е по-гадно от колкото го помня, ама и това мина.
мисля че това е раждане, което мога да пожелая на всички след нас, защото май от нас никой не остана вече.

още на първото ни виждане пламен сука цял час и аз много се зарадвах и продължихме и до сега. имам проблеми, които искам да споделя, но май доста пописах сега, та после пак
 вчера станахме на 20 дена и вече имам умаляла дрешка, май сме качили почти кило (кило с дрехите)ама сме на ДК чак на 17-ти

целувки от мен за сега, че готвя

# 68
  • Sofia
...някой пускал ли е вече музикална играчака на бебока си ,от тези дето са над леглото..????И ако е пускал дали се заглеждат вече в играчките нагоре и дали мируват бебоците???...
Хич даже не се чудя определено смятам, че сега е времето за тази играчка като гледам наша бебка, както вече писах тя се заслушва и заглежда от известно време вече, та направо си плаче за въпросната играчка и тия дни непремено ще купя. Grinning

Ето снимка на табличката за храненето, не е много добра, но толкова можах с апарата, че мъжо е свил камерата на риба ....все пак се чете.

# 69
Честито на новите мами. Да са им живи и здрави бебоците.
Аз нямам много време да пиша, но общо взето сме добре.

Ани, ние имаме такава играчка и от около седмица взе да се заглежда в нея. Много е сладък.

# 70
Здравейте, мами. Не съм ви чела, откакто се прибрах от болницата, но направо не мога да вдигна глава от помпата- даже с детето не се занимавам толкова, колкото с нея. А и ни започнаха страшни колики - държи го по 24 часа и реве, въпреки че го държим на корем. Пробвахме с Еапумизан, с чай копър на Хип, но нищо. И вчера наши близки ни казаха за капки ЕНТЕРОКИНД- СТРАХОТНИ СА. Те са хомеопатични, първия ден се дават по 6 пъти на ден, а след това по 3. Тази нощ спахме, малкия не е свивал краката, само вечерта малко, но късно ги започнахме и въпреки че ни казаха, че действат след 2-рия ден, си спа спокойно мишката- може и да беше изтощен от денонощния рев. Но днес със сигурност е спокоен. Сигурно още доста мами имат проблем с коликите, затова питайте лекарите си - капките наистина действат. Хайде, чао от мен, че ще скачам на помпата. Целувки на вас и бебоците.

# 71
Честито бебче на мама Емук,много здраво и щастливо да расте за радост на мама и тати

# 72
Ани,  аз съм музикална играчка над леглото - определено ми върши мнооо работа особено вечер след банята, тъй като повивалника слагам на леглото и идва до играчката.  Laughing а тази сутрин докато бях сложила Жорко на повивалника да си чака реда за смяната на пампито, го видях че се усмихваше чаровно на един от бръмбарите  Joy така че определено се заглеждат  Peace

ето я нашата играчка, на Чиполино е, плюшена  - http://www.snimka.bg/album.php?album_id=166098&photo=102 - качих снимка в албума, където се вижда

Честита рожба на последния септемврийски воин ЕМУК - да ти е живо и здраво момченцето    bouquet

За оригването - не е задължително, бебо може да се оригне и след 1 час, нали ги слагаме настрани, няма проблем  Peace

Последна редакция: нд, 07 окт 2007, 21:51 от vesela_123

# 73
  • Sofia
Ейййй Весич и моЙта щерка редовно прави тази физиономия. Grinning

# 74
Ето ме и мен в новата ни темичка!Честита да ни е и да я запълним само с положитилни емоций!
Не съм писала скоро,защото покрай Стефко и Ники нямам време за нищо.Двамата чаровници поглъщат цялото ми време и не усещам кога минава денят.
Все още се кърмим,но давам и АМ ,когото видя че плачат след цял час висене на гърда.В сряда сме на консултация.Видимо сме наддали ,в това не се съмнявам.даже ми е притеснено,че е прекалено.Изобщо смесеното хранене никак не е лесно.Не мога да преценя кога им е достатъчно от мен и кога не.Моренка,откъде си взе кантарчето?Наясно съм,че плечат не само от глад.....абе изобщо омагьосан кръг.Не правят пауза по-голяма от 3 часа и са като часовник,дори след АМ.А когато започнат да се будят в различно време,особено нощем ....си е голяма веселба LaughingЧудя се ще отмине ли някога този период?Май,че не....Да са ми живи и здрави,голями лакомници са.
стефан има проблем с акото и ми е доста притеснено.ходи само по веднъж на ден,а понякого и пропуска,но изпражненията са кашеви,зеленикави и с адска зловонна миризма.Утре ще давам материал за изследване и стискайте палци да не е нещо сериозно. Praynig

Честито на всички нови майчета! Бързо възстановяване   bouquet

Момичета,знаете ли къде се намира магазин "Пинокио" и имат ли страница в нета?

Общи условия

Активация на акаунт