Колкото захар в баклавата...

• 42 152
  • 90
  •   1
Отговори
# 30
Киара,а как стана на вкус,като оригинална турска баклава ли я докара??

Аз още не съм се хващала - мързи ме,а и трябва да слабея... ooooh! Tired

# 31
Киара,а как стана на вкус,като оригинална турска баклава ли я докара??

Сиропа беше много хубав  Flutter а самата баклава не беше мека или много суха/корава. Стана хрупкава.
Аз реших, че трябва да стане по-мека и веднага се консултирах с баш-майстора, но тя потвърди че става хрупкава.

Аз за пврви път в живота си меся тесто (освен преди години козунак) и правя баклава и щом съм се справила значи не е толкова трудоемко и сложно .... Всъшност се оказа много по-лесно от колкото очаквах  Grinning

# 32
Бравос,бравос!   chef
И аз и имам голям мерак!ако я спретна,като в турска баклаваджийница,направо..... Crazy

# 33
Много хубава рецепта и аз ще се пробвам тези дни, предвид че никога не съм точила а баклава с купени кори съм правила доста пъти!

# 34
Много хубава рецепта и аз ще се пробвам тези дни, предвид че никога не съм точила а баклава с купени кори съм правила доста пъти!

Kiara се справи при положение, че за първи път меси и точи тесто. Не е трудно  Hug

# 35
Страхотна баклава Айля.Преди са ме черпили и съм си облизвала пръстите.Много е вкусна и няма нищо общо с тази,с купените кори.

# 36
Как обичам баклава,а съм от толкова време на диета(то не ,че има ефект от диетата,повече са ми приказките Embarassed)
Другият месец по празниците ще си намеря повод да изпробвам и аз баклавата  chef

# 37
......а съм от толкова време на диета(то не ,че има ефект от диетата,повече са ми приказките Embarassed)

Олееее, 11 месеца на диета   #Crazy То това вече не се води диета а начин на живот  Mr. Green

# 38
Божеей, красота! Ще пробвам, ама по Коледа!

# 39
  • Paris
Поздравления за професионалното изпълнение! Peace

# 40
  • Варна
Уау, изглежда супер!

Мъжа ми все казва, че искал хрупкава баклава. Ще взема и аз да пробвам скоро да направя твоята.
Дано се справя с разточването на корите, че ми се вижда сложничко да се постигне тази дебелина на вестник Simple Smile.

Благодаря за рецептата!  bouquet

# 41
Изобщо не е сложно  Hug точи се лесно, аз си мисля, че тука не са споделили, но съм публикувала рецептата и в друг форум, там имаше повече отзовали се и повече снимки и всички казват, че се точи лесно, да така е  Embarassed

# 42
Чудесно! Благодаря за рецептата. Записвам си и нея  bouquet  bouquet

# 43
Ахххх, много обичам баклава  Hug

# 44
Наскоро една приятелка ми даде рецепта за страхотна баклава.По празниците правих само 4 тави, през ден два.Всички вкъщи много я харесват и гостите ни също.Дано ви хареса и на вас.Снимки за съжаление нямам за да я покажа.

1 пакет кори Фамилия
400гр. счукани орехи
250гр. масло
1 яйце
4 ч.чаши захар
3 ч.чаши вода

Прави се смес от орехите, 1ч.ч. захар, яйцето и маслото на стайна Т.След това се взима с малка лъжичка от сместа и се прави ивица в основата на  една кора и се навива на тънка пуричка.Така навитите кори се нареждат една до друга в тава, след което се нарязват на парчета около 4-5 см.Баклавичките се слагат в сгорещена фурна на 250 градуса.Пекат се около 20-30 мин.
След като се изпечат и охладят баклавичките се заливат с врящ сироп от 3ч.ч. захар и 3ч.ч.вода.
Желателно е да престоят поне една вечер, за да си поемат от сиропа.

На всички, които решат да опитат рецептата да Ви е  сладко!

Общи условия

Активация на акаунт