Февруарските маймунки са най-сладките муцунки

• 13 679
  • 284
  •   1
Отговори
# 45
Ми аз няма да мога - имам друга среща преди това...

Прес, честита ви месечинка! Simple Smile

# 46
  • Стара Загора
Честита месечинка на Виктор- да е здравичък кривендел  Wink

За разглезването и аз съм на мнение, че не целуването, гушкането и прекаленото внимание разглезват децата. И не мога да спра да й се радвам и да си я мачкам моята маймунка! А и мисля, че много често деца, които не са целувани и не им се е показвало обич и внимание, израстват объркани и стават меко казано "необразцови" членове на обществото.

Така е, права си.Аз под разглезване имах предвид свикване така да заспива и после може би трудно или почти невъзможно отвикване.Ивка преди си заспиваше сама в кошарката без проблем, но децата си растат и се усещат кое е хубаво вече Wink А за гушкането и целуването и аз нямам спиране, пък  татко й какво я прави няма да казвам  Laughing  Heart Eyes

Последна редакция: пн, 08 окт 2007, 16:33 от sier

# 47
  • София
Подобно свикване си има и своята положителна страна....ако ти се наложи да я оставиш да я гледа някой друг за малко, така ще си спокойна, че детето ще е приласкано и ще заспи. Аз имах обратният проблем с Криси, заспиваше сама, не искаше да я гушкам Sad хващаше си одеалото и с едно ръбче се приспиваше. Но ми се наложи няколко пъти да я оставя на кумицата ми у тях..., а тя с още две деца и все не успяваше Криси да заспи...отделно дето тва одеало се мъкнеше навсякъде с нас допреди година ooooh!. Така, че мила не се термози не е толкова голяма беда ....едва ли ще заспива така до първи клас Peace

# 48
  • София
Честита месечинка на Виктор и Янислава, да са здравички и много да слушкат   bouquet   bouquet   bouquet
Sier може да моментно състояние, Дани по едно време заспиваше на ръце, но много бързо и мина. Сега като ми скимне да я люлея тя се нервира, извива се ... и си заспива спокойно на леглото.
Режимът е следния:
9.00 - кърма
12.30-13.00 - 60-70гр. пюре (в повечето случаи месно  Blush ) + кърма
16.00 - успокояващо цок
19.00 - 60-70гр. плодово пюре + кърма
22.30 - кърма
нощното прицокване покрай зъбчето не може да бъде изброено, снощи обаче само веднъж  newsm44 ...  а беше време, когато си спеше .....
Май съм първата дето няма намерение да кръщава  Thinking 

# 49
  • Стара Загора
Анимче  Hug

Преди малко звъннах за инфо на една лекарка, която пробива  уши.Татито настоява да сложим на Ивка обички, че все ни питат "момченце ли е" Joy Та май скоро ще се киприм с обици WinkАз досега отлагах, щото имам спомен на мен кога ми пробиваха ушите че 2-3 дни ме боляха и като се сетя какъв ще е кривендел дето вика Преси няма да се трае  newsm78

# 50

От 21 януари до 19 февруари не е ли водолей  newsm78
(или до 18-ти вкл. беше?)

# 51
  • София
Преди малко звъннах за инфо на една лекарка, която пробива  уши.Татито настоява да сложим на Ивка обички, че все ни питат "момченце ли е" Joy Та май скоро ще се киприм с обици WinkАз досега отлагах, щото имам спомен на мен кога ми пробиваха ушите че 2-3 дни ме боляха и като се сетя какъв ще е кривендел дето вика Преси няма да се трае  newsm78

хехе Ивката ще ни бъде кокона Heart Eyes
И Петя я бъркат, а и аз доста често я обличам в синьо Joy ама изцяло, и откакто започнах към синия тоалет да прибавя нещо розово /шапка, одеалце/ започнаха с "момиченце е нали?"..кажи на татито да не се връзва на такива неща, че мен ме бъркаха и в 4-ти клас Shocked Все се намираше някоя бабка да каже "Младежо...." и като се обърна почваха да ми се извиняват hahaha ама бях върлина и с много къса коса.....Та обеците не винаги се виждат  Blush

Малее "на всяка манджа мерудия съм" ooooh! Спирам за тази седмица, а аз се чудя щерката на кого се е метнала, че е толкова устата  smile3555

Последна редакция: пн, 08 окт 2007, 17:48 от Anim

# 52
Бадемче, не знам дали това е твоят мотив да не кръщаваш Дани, но аз поне не съм религиозна. Вярвам в някаква висша сила, но не съм привърженик на църковните канони и разбирания. И по тази причина не съм кръстена и не сме сключвали църковен брак. Дразни ме и че много хора правят венчавка, защото "изглежда много красиво". Все пак не е това идеята. Отплеснах се малко... Та исках да кажа, че аз не съм кръстена, но почти сигурно ще кръстим Миа. Първо, защото семейството на мъжа ми са религиозни. И второ, защото ако случайно "аз съм в грешка" като не спазвам църковните канони, нека поне Миа е праведна. А както казва и Мяу - ако реши да се "откръсти" като порастне - най-малко аз ще я упрекна.
Исках да ви задам един доста по-тривиален въпрос. По-точно към мамите, които си приготвят пюрета вкъщи и то на пара. Забелязали ли сте, че като се вари на пара картофът придобива леко горчив вкус? Няколко пъти съм правила пюре с картоф и всеки път става така, макар да са различни картофи. Миа не се оплаква горката - хапва си го с усмивка и с кеф, но се чудя какво да го направя, че да не става така. Дали да не го варя във вода, а само останалите зеленчуци на пара? Дайте съвети, моля!
Sier, по-добре да свиква с хубавото Ивка, а не с лошото  Joy Еми така де - ако се чувства добре така детето, ще я гушкаш и люшкаш, и това е! А както казва и Валя, едва ли до първи клас ще заспива все така.  И Миа като Дани - не ми дава въобще да я хвана като бебенце и да си я люлея. Почва да се гърчи и върти. Crossing Arms  И тя сама си заспива в креватчето. Но ако се наложи да я приспя навън или някъде на гости - драма става .

# 53
  • offshore & overseas
Ох, това с мнимата религиозност е много гнусно Sick, но, какво да се прави. За жалост, повечето хора са такива. Нищо, то си е за тях... Rolling Eyes

За кръщавките пък, ситуацията е "свободна България" -- кой каквото иска, това ще направи, само мир да има, и любов!  Mr. Green

Тази година слънцето навлиза в знака на рибите на 19-ти февруари, други години може и по друг начин да е било. Общо взето, датата е гранична зона м/у двете зодии. Аз така исках Каля да е водолей, че Господ ме "наказа", като ми я прати две седмици по рано Joy... Но колкото беше стресиращо, толкова беше и щастие за мен. Heart Eyes

Гушкането -- твърдо за, но чат-пат не ми достигат сили, признавам си... А имам толкова любов в себе си, че искам постоянно да се гушкаме с муцунката, като зайчета  action032. Само че, Калината е толкоз дива, че вече не желае да я гушкам (особено в слинг), а само вилнее Stuck Out Tongue Winking Eye. Дори и шамари раздава, представете си. Тайно се надявам, че, като поотрасне, ще е нежна мацка, като майка си...  4470

bowuu

# 54
  • София
Ясна много добре си налучкала причината  Peace Не съм кръстена и семейството ми е малко далеч от всичките ритуали и канони. Ако другата рода даде зор, няма проблем, не съм против, но няма да поема аз инициативата. Най-малкото ми се струва глупаво изведнъж да се втурна към църкавта, само защото така трябва или е модерно, без да го чуствам. Така стана и като се женихме - без църковна сватба, кръщенето не би трябвало да е заради сватбата, така си мисля ... отплеснах се и аз  Joy Това ми е идеята като цяло  Grinning  На последната кръщавка, Попът обясняваше кой е Исус и къде е нарисуван, защото "сигурно не го знаете"  #Crazy 

# 55
  • offshore & overseas
Специални поздрави и ЦЕЛУВКИ за празника на Вики на Преси от Кали и от мен!  Heart Eyes

Голям да порасне и все тъй желан ерген!!  Mr. Green

# 56

От 21 януари до 19 февруари не е ли водолей  newsm78
(или до 18-ти вкл. беше?)

Всяка година Слънцето влиза в съответния знак в различен час, като понякога разликата е до 2-3 дни.

# 57
  • Бургас
Честита месечинка на Вико!
Това време тотално обърка т.нар. режим на Мерката. Сега в момента спи след като цял ден не спа.
Относно кръщенето съм намислила другата година на именния й ден - 15.08.

# 58
Добра вечер,
днес времето беше гад, гледам,ч е сте изписали света. Ние миткахме с тати, с колата  Party Водих малчо в офиса, много му се радваха, а на него май му хареса. Хвърляше усмивки, даже стоя гушнат в непозната колежка без рев Shocked, аз се оцъклих... А иначе е мнооого крив вече, както си седи кротко започва да плаче безутешно с огромни сълзи и хапе устнички. Много ми е жал, а през нощта се будИ доста пъти, добре, че го взехме при нас, иначе сън нямаше да видим ИЧ  Tired.
За разглезването: аз съм от тия параноично настроените майки- да не би да го разглезя. Даже си признавам,че сигурно го лишавам от ласки, заради това да не би да го разглезя. Старая се да се поправя, щото знам, че не е правилно и мойто...
За пюретата: правих картофено+ морков и карфиол на пара. Не забелязах странен вкус, по скоро беше сипкаво и сухо някак. Не знам на какво може да се дължи, Яс.
Честити 8 месеца на всички бебчовци- големи. Да растат все така здрави и усмихнати!
А кръщенето: Аз съм вярваща, кръстена като бебе. Семейството на съпруга ми са по- силно вярващи сякаш, наясно с всички ритуали и нрави. Не сме се колебали изобщо дали да кръстим Мартин, а просто се чудехме за датата. Съвсем съзнателно не исках да чакам, може би някакво мое си усещане, иначе е хубаво да е топло и да ходи детенце, ама здраве да е. Дори да вали, ще му върви по вода пък... Praynig

А да питам аз- плодово пюре по колко давате и след или преди кърменето? Аз давам по около 50-60гр. след кърмене, но се чудех, дали може първо пюрето и после докърмване, м? Знам, че ги дъвчем тия теми 100 пъти, ама... Embarassed
Айде лека вечер!

# 59
 Честита месечинка на Виктор!Да расте здраво и щастливо дете.
  За храненето:Радослав си хапва много добре манджичките от детската кухня-
 6.00-мляко
 9.30-попара
 13.30-второто от дк
 17.00-третото от дк
 20.00-супата от дк
 Признавам си,че супата вечер я давам без да съм казала на докторката му,че според нея трябва от другия месец да му давам вечер супа.Но пък той само с мляко не се насища,слагах и бисквитки,и каша в млякото-не става.То всяко дете си показва от какво има нужда.Забравих-давам му и плод или сок между храненията,когато се сетя Wink
За кръщенето:ние ще правим такова догодина през лятото,тази година не става,че кумовете ни имат бебче на 1 месец,иначе можеше и сега да го направим.
  За разглезването:Гушкам си и си целувам децата колкото си искам,каката не е станала разглезена от това,а пък с малкият пакостник използвам момента,че е бебе,че не се знае дали след някоя и друга година няма да бяга да не го прегръщам/нали е мъж/,или пък да си бърше бузката след като съм го мляснала.
 Този път успях необезпокоявано да попиша,хайде лека нощ newsm46

Общи условия

Активация на акаунт