Февруарските маймунки са най-сладките муцунки

• 13 689
  • 284
  •   1
Отговори
# 60
  • насън...

Рибенце е:) С асцендент козирог. Стига да е родена в България де Simple Smile (И така като й гледам наталната карта ще е силна, загадъчна и женствена жена)

урааааааааа....знаех си, че се е метнала на мен....Simple Smile))))))))))

еее...значи рибкаааа....мактуб и мяу 10х...ама сте сигурни, че 4.25 си е вече риб? какво значение къде е родена? че е малко на граница пак:) за часа на раждането ли? по гринуич ли се гледа?...я кажете за мен...30.10.1975, 1 без 25 на обед....

яс, за картофите....аз варя във вода и понякога стават горчиви...не знам каква е причината, но явно не е от приготвянето...и аз съм се чудела...

Последна редакция: вт, 09 окт 2007, 01:07 от Amen

# 61
Здравейте момичета,
Честита месечинка на Виктор да е здрав и по весел, а не крив  и да слушка мама Преси Simple Smile!
Първо да се похваля моето зверче днес се изправи само в кошарата и разбрахме че ще трябва да застопорим люлката която така и така не ползваме от коликите насам.
Гледах снимките на зъбчовците, мале много са сладки всички изпълниха ми душата. Hug
По въпроса за храненето ние хапваме долу горе така:
Сутрин ставане в 9:30-10 - сучем
11:30 - сучем
12:00-12:30- 190гр зелечуково пюре или местно
14:00 -сучем и спим
16:30 - плодово пюре или каша с пюре. (понякога и към 18:30 сучем)
21:30 сучем и заспиваме
нощем не ги броя но и пъти нас са поне 4-5 пъти, не спим много спокойно ако може да се нарече въобще сън и на всяко събуждане през нощта се приспиваме със цица.
От вчера въведох праскова домашно пюренце а днес пюре с мляко вътре - като се има предвид че бяхме яли бисквити с сухо обезмаслено мляко и ни нямаше нищо.
Още не съм въвела попара със сирене и яйце. Рибата и нея за по нататък оставям.
За кръщене и ние сме го оставили за догодина че нашите кръстници не са кръстени и първо сега тях ще кръщаваме а и стана студеничко за нас. Та ние догодина лятото макар да си бяхме казали до 30 август да го кръстим. Мяу супер и мен ми се искаше Алекс да го кръстим малък както и на нас ни казаха на чистата молитва да си има ангел хранител но уви.
 Цвети  ще чакаме снимки на Хрисдтиянчето Мартинко.
Sofy звучи страхотно ще чакаме снимки и от там догодина и дано случите на хубаво време за да се осъществят плановете!
За глезенето и аз си го гушкам и радвам, в началото мислех че вземането при нас е глезене и че ще се преборя, но не успявам. Получава се едно постоянно сноване от леглото до кошарата с разнасяне на Алекс на ръце докато накрая каталясам и се откажа и го оставям при нас. Нямам сили ида се боря нощем с този ад. Като го взема заспива при нас местя го и след 5-10 минути започва силен рев и пак при нас така до сутринта придружено от скоро с връткане насам натам.
Анимче единия от първите признаците за рахит е въртене на главата само обаче а не като при нас цялото тяло, се оказа. Нашето било както се изрази педи някакви дяволчета в главата  Twisted Evil  Laughing
Ясничке дам така е и при мен се получава така като го варя на пара картофа, по скоро леко стипчив вкус по особен както го е писала Цвети, но Алекс си го харесва и си му го давам с другите зеленчуци, даже май като се си мисля от както му ги правя на пара го яде домашен иначе варен не го искаше.
Мауче и аз бях така с Алекс толкова исках и се молех се да е водолей, и той 9 дена по рано хоп, пък сега ни взема тока с водолейския си нрав  Joy.
Цвети давам си каша= пюре или само пюре 190гр и то след като сме сукали, някой път без да сучем когато откаже.
Олях се от към писане спирам за да има за друг път.

Последна редакция: пн, 08 окт 2007, 23:26 от Mish

# 62
Аз с малко закъснение: Честита месечинка на Вики! Да е все такъв чаровник!   bouquet

# 63
Момичета имам проблем и до колкото помня при някои имаше подобен когато малчовците бяха съвсем бебоци. Дупето на Алекс е много червено на някакви пъпчици и се чудя какво да го правя? До сега мажа с бочко но не минава мисля днес да взема смрадлика (тетра) и да му пия дупето след всеки памперс с нея. Някой да даде още идеи? И сме и с температура не е висока 37,4 та се чудя дали пън не е алергична реакция някаква или е от зъби ще го наблюдавам днес за нея и ако не се оправи утре при педи. Невярвам температурата да е от дупето.

# 64
На Мони дупето й беше силно подсечено съвсем наскоро (спомням си, че Калоян така се подсичаше като му растяха зъбки). Крем Здраве винаги спасява положението, поне при нас.

# 65
  • София
Първо изключи да е контактен обрив...т.е дали си променила нещо напоследък козметика, прах за пране, марка памперси. Може да е най-обикновено подсичане, смрадликата е добро решение, но няма нужда след всяка смяна да го миеш..два пъти на ден е добре. Оставяй го повече без памперс да му диша дупето, аз слагам Петя на гърнето и започваме някаква игра....така не мърда Joy
Но отидете и педиатърката да ви види Hug

И Mish, мерси за инфото за рахита ..не го знаех това за въртенето  bouquet

# 66
здравейте,аз до сега готвих Heart Eyes и най-накрая приключих.Дари заспа най-после-с този нейн джазов режим със ставане в 10ч,чак сега си подремва и обяда остана за 14-14:30ч.явно зъбите на я безпокоят,защото е много весела,вика и се закача Laughing.нейните зъби растат без проблеми,но знам случаи с подсичане,така че по-добре да се види дупето от педиатър.като се зачерви дупето на Дари,аз я мажа с Мустела-веднага се оправя Peace.

# 67
  • offshore & overseas
Хм, повечето май са на протест...  coolcool

Миши, по време на зъбоникнене се получават какви ли не дерматити, които в последствие отшумяват безследно. Дано да не е нещо сериозно и при АлексPraynig

Все пак, това, което ме съмнява, са пъпчиците. Доколкото съм запозната, при подсичане пъпки няма. Смрадликата е универсален антисептик, но май е доста сурова към кожата (по принцип).

Анимски правилно те е насочила към проветряване на д-то и... към педито, като към last resort (а май трябва първо там да тичкаме Mr. Green).

Абе, срам не срам, ама нещо пак съм пропуснала май. Какви са тия приказки за рахити...?

# 68
  • Bapнa
Мерси за подаръците и пожеланията, мамчета  Hug
И аз съм изтървала това за рахита  newsm78

# 69
  • София
При нас се получава такова зачервяване с пъпчици, защото според педи сме с бяла и нежна кожа. Мажа с Линола фет и за 2 мазания минава. Особено е трагично положението, ако не съм усетила кога е свършил голямата работа и не съм го преобула навреме.

# 70
Благодаря за отговорите момичета. Hug Hug Днес ще взема здраве, оня ден беше свършило бочкото и го мазахме с един друг крем уж за подсичане който явно не вършеше работа. Ще го наблюдавам днес и утре ако сме в същото положение при педи. Може и от зъби да е тъй като сме с температура която не е висока само 37,4 която пада до 36,9 така че може и да са и зъби, че сме и супер криви. Днес ще го наблюдавам а утре ако сме все така го водя.
А за рахита бях писала аз че Алекс се въртеше много на ляво и дясно но се оказа че при нас са дяволчета в главата както се изрази педи. А Аним ме пита кои са първите признаци а те са въртене само на главата на ляво надясно и потене около ушите и вратлето.

# 71
....До сега мажа с бочко но не минава мисля днес да взема смрадлика (тетра) и да му пия дупето след всеки памперс с нея.....
Мишче, недей му ПИ дупето на детето  Mr. Green Майтап де - не се сърдиш, надявам се! Не мога да дам акъл, но дано бързо мине!
Мацки, чували ли сте поверието, че като изникне първото зъбче трябва да се купи нещо чисто бяло за бебчо за да са му бели и здрави зъбките?! Аз не бях го чувала и днес една приятелка ми го каза. По принцип не съм много по поверията и суеверията, но това ми хареса и го изпълних, макар и с 2 дни закъснение. Та затова реших да го ссподеля - ако някоя от мамите на неозъбили се дечица не го знае. 
Малко ми е съвестно (всъщност доста!), че не отидох на протеста. Тази кауза много ме впечатли и натъжи. И мисля, че е много по-важна и хуманна от например акцията за увеличаване на периода на майчинството или др. подобни. Тук става въпрос не за допълнителни средства в домакинства, които все пак разполагат с някакви собствени бюджети, а за човешки живот. За детски живот! И то на деца, които и без това са наказани много жестоко от съдбата. Ох, много ми е тъжно и сега като пиша се просълзявам! Cry Дано виновните АСОЦИАЛНИ работници и служители на АСОЦИАЛНОТО министерство бъдат безмилостно наказани.  Дано тези дечица получат нормални условия на живот и адекватни грижи!  Praynig 

Последна редакция: вт, 09 окт 2007, 15:48 от jas.min

# 72
....До сега мажа с бочко но не минава мисля днес да взема смрадлика (тетра) и да му пия дупето след всеки памперс с нея.....
Мишче, недей му ПИ дупето на детето  Mr. Green Майтап де - не се сърдиш, надявам се! Не мога да дам акъл, но дано бързо мине!

Joy Joy Joy Joy явно ми се пие 2 не виждам 1..3, 1..3  Joy Joy

# 73
  • offshore & overseas

Joy Joy Joy Joy явно ми се пие 2 не виждам 1..3, 1..3  Joy Joy

Ууу, мно'о сладък лапсус!  Heart Eyes Трябва да го включим в топ тенMr. Green

# 74
  • насън...
това лошото време ми даде възможност да се отдам на сърфиране из нета и ето на какво попаднах относно спането заедно, което напоследък тревожи миш и други мами (малко е дългичко, но бързо ще схванете идеята)...

http://www.bg-mamma.com/site/content/view/893/51/

миш...да те питам за бънджито...искаме да вземем такова...преди го гледах в данет, ама сега нещо го не виждам...вие къде го поръчахте?

а мак да питам за слинга...гледам, че го ползват и за по-големи деца...това маркетингов трик ли е или наистина е възможно?

Общи условия

Активация на акаунт