Какъв метод използвахте за махане на бибата?

• 6 671
  • 150
  •   1
Отговори
# 90
Ами и ние още сме с бибата. Не може без нея, особено когато се приспива. Ще чакам сам да реши, че вече не я иска, защото не мисля да го насилвам. Голям инат е.  Grinning

# 91
 Бибата я загубихме. Ама наистина  я загубихме. Вкъщи имах три, за всеки случай. Една вечер се убих да ги търся и не ги намерих. Анди и той се включи в търсенето, ама беше забравил къде ги е сложил ( в чувала с мръсното пране ги открих на другия ден). Ами накрая си легна, обърна се и заспа без биба. На сутринта го чух да си шушне самичък, че бибата я нямало. Grinning
 А от шишето се отказа наскоро. Много обичаше да заспива с шише с чай. Само че аз за яслата не му сложих шишето. Е вече заспива без шишето, даже не е питал за него.  Laughing

# 92
Методът "изхвърляне", това използвахме. По две-три вечери имаше драматични изблици и туй то. Още преди да навършат годинка двамата се простиха и с биберонените шишета - пиеха без проблем от чаша, без накрайници и други екстри.  Mr. Green

# 93
когато прецених, че може и без нея... котето я настъпи, да му не се види, половината отиде... и бибата се оказа неудобна за смучене.  Rolling Eyes Оставих и я да си я гушка, да си я гризе... А по някаква случайност и другата биба я настъпи мацето, значи.... А в аптеката като видят голямо дете и не му продават биба, м дааа... А преди това пък някакси се беше пробила и взимаше мноого въздух... лоша работа  Mr. Green

# 94
  • София
Срязах върха "на кръст". Иво беше много озадачен какво става. Няколко пъти я вадеше от устата си, гледаше я, пак я засукваше, пак я вадеше.... уж неговата бибка беше, пък не беше същата.  Laughing Но продължи да си заспива с нея още месец-два. Само че не я сучеше със същото настървение и удоволствие. Засукваше я и после я плюеше и на практика заспиваше без нея. В крайна сметка, спря да я търси и иска. Според мен, ако бебето/детето е свикнало толкова много с бибата, по-добре е да се махне постепенно.

# 95
  • София
Хвърлихме я през терасата и естествено кучето я изяде.Знаех,че ще ме кара да я търсим и ако не я види "почти изядена" няма да миряса и затова слязох долу и я нарязах и начупих.После естествено я търсихме и като я "намерихме" тя сама видя,че не става.
Когато ми я искаше и я давах и тя като видеше,че не става спираше да мрънка.

# 96
Няколко поредни дни отрязвах по малко парче от силикона и бибата намаляваше. На на поредния ден Иво сам я изхвърли и каза, че е счупена.

# 97
Нямам намерение да му я махам.Бибата е нещо много лично за детето и се успокоява с нея.
Да не говорим, че големия ми син до почти 3 годишен заспиваше с три биби....и си ги търсеше "мами, къде е бялата, синята и зелената"
Зъбите са му идеални и когато беше готов сам престана да ги иска.

# 98
И моята Киара е все още с биба,  аз не се и опитвам да и я отнема  #Crazy

# 99
Аз имах големи проблеми ,защото много се тръшкаше и не искаше да спи без нея.Първо я отрязах,но след много реване й дадох друга.После я мазах с горчивото лекарство и тя сама започна да казва ,че е "лоша бионката",но не можеше да заспи.
Накрая й дадох една от тези с капачките и тъй като тя не знаеше как да я махне (капачката) просто не можеше да я захапе и само я хвърляше,но всеки път като ми я поискаше аз я давах.Така тя сама се отказа ,защото не може да я захапе, а не защото аз съм й я взела.Мисля ,че не трябва да е стресиращ начина на премахване на бибероната,а по-плавно както стана при нас.
Успех!

# 100
  • София
Извинявам се,че е малко в страни от темата-на колко време сменяте биберона?Въпреки че го стерилизирам, не се ли амортизира от няколко месечна употреба? Thinking

# 101
Синът ми заспиваше само с биба, но преди месец я отказа без време. Пренасяхме се и я изгубих някъде, той не се  сети за нея.После я намерих, но не съм  я дала.И намен ми беше мисъл кога ще се откаже.

# 102
  • Mediterraneo
Да не говорим, че големия ми син до почти 3 годишен заспиваше с три биби....и си ги търсеше "мами, къде е бялата, синята и зелената"
Моята пък има две зелени  Joy

Извинявам се,че е малко в страни от темата-на колко време сменяте биберона?Въпреки че го стерилизирам, не се ли амортизира от няколко месечна употреба? Thinking

Сменям ги на 2-3 месеца  Peace Последните две обаче се задържаха доста повече  Thinking

# 103
Децата ми винаги са ползвали такъв биберон само при заспиване, никога извън тези моменти. големият син се "отучи" на около двегодишна възраст, малкият няма още година и половина и си го ползва, когато си ляга. Сам си го взима, когато тръгнем към леглото /той не стои в кревата му, щом се събуди го махам и го слагам на секцията в детската стая, в капачето му/. На разходка не го носим, тъй като не ни трябва, не спи навън, просто не може.
Аз съм се отучила на 3 години!
Добре съм, благодаря /в случай че питате за здравето ми в момента и дали имам "обратна захапка" Laughing/, даже си спомням как баща ми ми каза, че съм вече голяма за това. Това е един от най- ранните ми спомени /не се майтапя/ и не го свързвам с нещо неприятно, просто съм го запомнила.

# 104
  • София
Синът ми не пожела това нещо,докато  дъщеря ми от самото си раждане до сега 1г 6м все си е с бибката.
Особено вечер е задължително и не виждам нищо лошо в това.
Памперс също все още ползва.

Общи условия

Активация на акаунт