АГ - клиника Селена гр. Пловдив - 2 част.

• 72 286
  • 568
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, записвам се и аз в темата. Родих преди 2 месеца в Селена.  Мисля, че каквото и да напиша ще бъде малко за всичко, което преживях в тази клиника.  Родих секцио по мое желание при д-р Кръшков след предварителна уговорка и 2 консултации в 8 и 9 месец.  Много съм доволна от отношението  и професионализма на този човек. Вечерта след операцията му се обадиха по телефона, че ми е по-високо кръвното и не изтичат лохиите и той дойде от вкъщи да ме види, защото вече му беше свършила смяната. Обясни ми какво се случва и защо е така, успокои ме, че на другия ден всичко ще се нормализира, както и стана всъщност. Не е от най-разговорливите, по-сдържан е, но си върши работата всеотдайно и перфектно.  А и не само на той. Анестезиолозите д-Кичуков и д-р Георгиев са чудесни професионалисти - след пълна упойка се събудих в много добро състояние, без треска, температура, кошмари...А когато на следващия ден трябваше да започна раздвижването, се появи една сестра с дълга къдрава коса, червеникава мисля че беше, която ми помогна да стана, направи ми масаж на гърба, раменете, помогна ми да 'проходя' и няколко пъти идваше да ме пита как се справям със ставането от леглото. Когато станах след като бях лежала цяло денонощие, обилно изкървих/имам впредвид лохиите/ и веднага се завтекоха 2 санитарки да ме преобличат и мият, дори ми изпраха джапанките. Всяка сутрин след като вече можех да ставам от леглото, минаваха и ме питаха имам ли нужда от помощ да си направя тоалет. Акушерките, педиатърките...всички са много мили и ми оказваха съдействие за всичко.
860/за секцио/ или 560/за естествено/ лева не са много, но не са и малко. Някои могат да си го позволят, други-не. Ако можете бъдещи мамчета да отделите пари за това важно, а може би и единствено по рода си събитие в живота ви, направете го. Според мен си струва. Чувала съм как се дават пари 'под масата' в други болници и как въпреки това унизително се налага да се молиш на някоя санитарка да ти помогне, за да не киснеш в собствен сос. Не искам да правя реклама на клиника Селена, просто искам да споделя, че там получих всичко от което имах нужда, защото имайте впредвид, че раждането е не просто промяна във физиката на една жена, а и е сложен психичен процес/все пак ставаш мама/, който изисква грижи, внимание и определено отношение.

# 121
Искам да попитам някой знае ли как стои въпросът с бръсненето в "Селена"- ако не си успяла да го направиш сама,там правят ли го и всъщност какво е необходимо да се обръсне-цялото окосмяване или само около влагалището и ануса?Извинявам се за козметичния въпрос,но мисля,че е добре човек да е подготвен и за това Blush

# 122
Искам да попитам някой знае ли как стои въпросът с бръсненето в "Селена"- ако не си успяла да го направиш сама,там правят ли го и всъщност какво е необходимо да се обръсне-цялото окосмяване или само около влагалището и ануса?Извинявам се за козметичния въпрос,но мисля,че е добре човек да е подготвен и за това Blush

Ами не съм сигурна дали го правят те, ама в стаята има баня и ако има време и не си с голямо разкритие сигурно ще имаш възможност и там да го направиш. Иначе аз преди да тръгна за болницата я свърших тази работа, бяха почнали да ми изтичат водите, взех си душ у нас и тогава отидох в СЕЛЕНА. Иначе всичко се маха! Поне аз така направих! Успех!  bouquet

# 123

Час преди самото раждане те тоалират, ако ти не си успяла. С ел. машинка те обръсват много внимателно. Аз отидох там тоалирана, но си бях оставила малко "прическа" най-отгоре. Та, това ми махнаха. С две думи - всичко трябва да е обръснато.

# 124
    И за секциото ли важи това?
    И още нещо искам да попитам-има ли мама с недоносено детенце родено в Селена?Ако нещо се случи неочаквано имат ли кувиози и готовност да реагират адекватно?Че аз нещо съм се сдухала,ами ако тръгна да раждам преждевременно?!

# 125
  • Пловдив
    И още нещо искам да попитам-има ли мама с недоносено детенце родено в Селена?Ако нещо се случи неочаквано имат ли кувиози и готовност да реагират адекватно?Че аз нещо съм се сдухала,ами ако тръгна да раждам преждевременно?!
Ако недай си боже започнеш да раждаш преждевременно в Селена няма да те приемат, а ще те препратят или към ВМИ или към Окръжна.

# 126
 Janett питаи Минев за това!Аз мисля че можеш да родиш там просто ще закарат бебето в окръжна защото там е отделението за недоносени деца!!

# 127
  • Пловдив
Janett питаи Минев за това!Аз мисля че можеш да родиш там просто ще закарат бебето в окръжна защото там е отделението за недоносени деца!!
Това просто закарване на бебето до друга болница може да му коства много. Нищо против Селена. Аз самата съм раждала при Топалова във Весела преди 3 г. именно недоносено бебе - 31 г.с. 1,5 кг, но да ти кажа си беше голям риск.

Жанет не си мисли глупости. Ходи редовно на прегледи и всичко ще бъде наред.

# 128

И за секциото важи.
А това за преждевременното, не го мисли!  Hug

# 129
   Ох,благодаря ви!Нещо съм се побъркала-само най-лошото си мисля!

# 130
В Селена имат 1 кувьоз, така че не мисля, че ще о трансортират, ако няма друго бебе там

# 131
Искам да попитам тези които са раждали планирано секцио в коя седмица доктора каза че е най добре да бъде направено,защото моето ще е в 38седмица и ме е страх ако започнат болките по рано какво ще правя.Не съм от Пловдив и ще ме приемат ли без уговорка в Селена,имам уговорка с д-р Даскалов но се притеснявям.

# 132
  • Пловдив
Искам да попитам тези които са раждали планирано секцио в коя седмица доктора каза че е най добре да бъде направено,защото моето ще е в 38седмица и ме е страх ако започнат болките по рано какво ще правя.Не съм от Пловдив и ще ме приемат ли без уговорка в Селена,имам уговорка с д-р Даскалов но се притеснявям.
Разбира се, че ще те приемат без уговорка, а относно това, че може да родиш и по-рано от планираното - не го мисли още отсега. Ще видиш, че когато настъпи момента всичко ще се нареди от самосебе си. Успех   bouquet

# 133
Janett не си мисли такива неща! А относно въпроса ти- зависи в каква степен е недоносено бебето!В кувеоз се слагат не само недоносени бебета, така че той е задължителен за всяко родилно! И има разлика м/у обикновен кувьоз и транспортен! Все пак целта на лекаря не е просто да те изроди ами и да направи всичко възможно бебето да е добре! Това с транспорта няма според мен здравомислещ лекар да се навие на такъв вариант предварително! Това е резервен вариант ако нещо изникне непревидено!

# 134
Като стана въпрос за недоносени бебета-дали в "Селена" не обмислят да направят отделение за такива бебчета,с необходимото оборудване за целта?Все пак ако има само един кувиоз в момента,а той се окаже и зает не е ли малко рисковано за бебешора да го разнасят другаде?

Общи условия

Активация на акаунт