АГ - клиника Селена гр. Пловдив - 2 част.

• 72 574
  • 568
  •   1
Отговори
# 300
  • Пловдив
Аз също съм се насочила към Селена и мисля да родя нормално с епидурална упойка.Не искам да влизам в спорове кое е по-добро,най-хубаво всеки сам да прецени за себе си.Да сме живи и здрави-после ще разкажа как е било.
Иначе имам две приятелки раждали там нормално-едната с упойка,другата не пожела да я използва.И двете се доволни и е минало лесно и бързо,но пък са с второ,което е то значение.Пак казвам всичко си въпрос на избор.

# 301
Ahura, много благодаря за инфото. bouquet И аз мисля да раждам при Кръшков. Сега към 11-12 февруари ще ходя да се разберем как ще е раждането и евентуално кога. А ако не е на смяна, когато раждам (ако е нормално раждане)? newsm78 Пак много питам. ooooh! Последен въпрос: Плащаше ли нещо допълнително за избора на лекар, защото много противоречива информация имам по този въпрос.
Благодаря ти пак за изчерпателния отговор. Simple Smile

# 302
Ами, да ти кажа и аз като се колебаех за секциото или естествено, д-р Кръшков се опитваше да ме убеди да родя нормално, но каза, че всичко е въпрос на избор и не би могъл да ми откаже секцио.  Докато все още се убеждавах и разубеждавах за начина на раждане, междувременно мъжа ми гo попита дали можем предварително да го ангажираме като водещ раждането лекар. Той веднага се съгласи и си записа термина и името ми в един тефтер, който си носеше в джоба и каза, че ако реша за нормално раждане, той трябва да си е направил плановете и около тази дата да си знае, че може да бъде извикан в болницата. НО на следващата консултация вече бях твърдо решена за секцио и го помолих да определим направо датата. Може и да се смееш, но беше от понеделник за сряда, съвсем набързо, че идваше и термина, а аз се мотаех още с решението за секциото. Специално за избора на д-р Кръшков, с когото имах лична уговорка за секциото не платих нищо допълнително.Някъде /съвсем малко по-назад/ в тази тема някой питаше за Кръшков и аз подробно пак бях обяснила за раждането си при него. Ако ти се чете, можеш да го потърсиш, ако ли не, да ти кажа обобщено - този лекар е доста добър! Ако имаш нужда от още инфо-питай. И още нещо ми се иска да ти кажа, а и на другите бъдещи мамчета - физическата болка е нещо, което се преодолява, обаче по-лошо е онова което не е свързано с физиката - депресията след раждането, с която аз като че ли все още се боря.

# 303
Моята приятелка ще ражда много скоро в Селена/в 9месец е вече/ и вчера беше на оглед в клиниката,срещнала се е и с анестезиолога,който и е обяснил,че по-лесно и по-безопасно раждане от нормолното с епидурална няма!Понеже тя се колебаеше как да роди,той просто е разсеял всичките и съмнения!Беше възхитена от него!И каза,че сега твърдо е решила да роди нормално с епидурална упойка.В повечето случаи всичко приключвало за около 2часа без никаква болка!За това съвета ми е да помолите вашия лекар да ви срещне с анестезиолог,който да ви обясни подробностите около безболезненото раждане-информирайте се преди да се решите на секцио!Наистина избора е много личен,но няма нищо лошо в това да сме по-информирани! newsm53

# 304
Лекарят не може да ти каже за колко ще приключи раждането,защото при всеки е индивидуално.Аз например раждах 12 часа,а някой раждат за два часа.

# 305
Penelopi може с твоята приятелка да сме заедно в Селена. Wink И аз май повече клоня към нормално раждане с епидурал, но пък се чудя дали в този случай лекарят, с който имам уговорка ще може да присъства. Thinking Той откъде да знае кога ще тръгне да излиза бебо...Терминът ми е за началото на март, ама кой знае дали няма да излезе още февруари. newsm78

# 306
  • Пловдив
Penelopi може с твоята приятелка да сме заедно в Селена. Wink И аз май повече клоня към нормално раждане с епидурал, но пък се чудя дали в този случай лекарят, с който имам уговорка ще може да присъства. Thinking Той откъде да знае кога ще тръгне да излиза бебо...Терминът ми е за началото на март, ама кой знае дали няма да излезе още февруари. newsm78
Когато имаш уговорка с даден лекар, той е на разположение 24 часа, т.е. като тръгне раждането му се обаждаш и той пристига в болницата  Peace

# 307
      Точно това ми каза и Минев вчера-ако ми се спука водата или болките станат на 10 мин. да тръгваме веднага и да му се обадим по телефона,без значение,дали е през деня или нощта,събота или неделя!

# 308
Да питам и аз за фетална морфология,казаха ми,че правят в Селена на 4Д и ми препоръчаха д-р Кръшков!
Та въпроса ми е да търся информация в клиниката или лично при Кръшков и някой знае ли колко струва!

# 309
Струва 80 лв. заедно с диск със снимки, който ти дават. На мен ми я направи Кръшков, въпреки че ходя на консултации при Топалова, и съм много доволна.

# 310
Здравейте и от мен.Родих в "Селена" през май 2007г.Не съм ходила при някой лекар там,не съм имала уговорка с никого.Когато наближи  термина един ден отидохме с мъжът ми да видим клиниката...и толкоз.Болките започнаха внезапно  вечерта-ден по рано.Приеха ме веднага и от вратата в залата-нямаше време за нищо.Веднага се събраха всички лекари.Акушерките бяха страхотни.Родих за 24мин. от приемането ми без шев.Всички са страшни професионалисти и следващият път пак там ще раждам. Мога да кажа само хубави неща и за персонала и за условията.На всички които им предстои -леко и безболезнено раждане и много усмихнати бебешоци.

# 311
Много пъти в темата се задава въпросът какво да се носи като багаж при раждането в болницата. И родилите мами в Селена обикновено отговарят само тоалетни принадлежности и четка за зъби, а и на мен Топалова така ми каза. Но искам да попитам майките наистина ли нищо друго не ви беше необходимо в болницата, нещо което сте съжалили, че не сте си взели примерно. А и какво точно се включва в това тоалетни принадлежности. Защото искам да съм подготвена предварително. Благодаря ви предварително за отговора.

# 312
Аз си носих : чехли , хавлии (една малка и една голяма), една пижамка (която си обличах с кеф Mr. Green) , четка и паста за зъби + едно сапунче (те май даваха , но аз си изкарах с моето) , туристическо комплектче шампоан , балсам и т.н. четка за коса ( за да не уплаша сутрин персонала) и гримове , да се стегна за изписването. Май това е всичко, ако се сетя още нещо ще допълвам. Леко раждане  Hug

Ето сетих се - вземи си и една чаша , че санитарките ги прибират за миене и после забравят да ти я върнат. Мен това много ме изнерви.

# 313
Вземи си химикал, на мен ми донесоха вестници, имаше кръстословици вътре, а нямах химикал- исках от една сестра и така после не я намерих да й го върна, ама на нейни колежки го оставих де. Абе аз все забравям да питам- някой ходил ли е с лаптоп там, щото и лаптопа можеш да си вземеш ако имаш и е разрешено- няма кабелна, а аз четири дена докато ни държаха съм спала общо 10-на часа  Twisted Evil можеше поне филмчета да гледам по-свестни

# 314
Абе аз все забравям да питам- някой ходил ли е с лаптоп там, щото и лаптопа можеш да си вземеш ако имаш и е разрешено- няма кабелна, а аз четири дена докато ни държаха съм спала общо 10-на часа  Twisted Evil можеше поне филмчета да гледам по-свестни

Ей това е интересно и аз чудех , да знам за второто  Laughing . Да не говорим , че дистанционното на телевизора в моята стая беше развалено и в началото ми беше невъзможно да ставам всеки път. Отделно от това и самият телевизор беше прецакан и при всяко включване трябваше да си търся каналите.

Общи условия

Активация на акаунт