АГ - клиника Селена гр. Пловдив - 2 част.

• 72 558
  • 568
  •   1
Отговори
# 360
Мерси Жанет. Ние точно с д-р Кючуков говорихме и той доста ме разубеждава за секциото. Дори да си призная след това като се включи в разубеждаването и д-р Георгиев и почти се разубедих за момент. Whistling Ама така е като съм шубе. ooooh! Дори сега умирам от страх, че ще умра от болка след като ми спрат епидурала след операцията. Sick

Моето секцио беше планово, с епидурална упойка при д-р Кючуков,  макар че раждах във Весела, защото преди 2 г. Селена още не беше отворила, мога да ти кажа, че се чуствах супер след операцията, въобще не ме болеше и дори питах сестрата в реанимацията, кога ще почне да ме боли. Sunglasses Епидуралният катетър не се сваля веднага след секциото, остава докато си в реанимацията през цялото време и дори после като те преместят в стаята за още няколко часа. Мен ме наболяваше малко само при ставането и после болката отшумява много бързо. И аз като теб, очаквах адски болки, но нищо подобно не се случи, много съм доволна от епидуралната и д-р Кючуков. Иначе и мен до последно ме убеждаваха да раждам нормално, макар да съм с висок диоптър и си имах становище от офталмолози, че трябва да е секцио, но аз не бях особено навита да раждам нормално, а и в последствие на 5-я ден от 9-я месец заради лоши записи, се наложи да ми изместят секциото със седмица преди плануваната дата и напрактика нямаще начин да раждам нормално.  Wink

# 361
  • Пазарджик
Здравейте майчета! На мен все още ми е рано да мисля за раждането, но на моя приятелка и предстои скоро, така че молбата ми е да разясните как стои въпроса с приемането за раждане в болницата, обаждаш ли се предарително ако нямаш уговорка; също така какви документи се носят- трябва ли да имаш направление, изследвания и т.н.;задължително ли се носят при приемането. Общо взето каквото ви се стори важно по въпроса ще се радвам да споделите.

# 362
  • София
Мен също ме интересуват условията по приемане в клиниката. Някой частни клиники имат изискване да има предварително направени изследвания през последния месец при тях. Моля да кажат миналите по този път как е тук. bouquet

# 363
  • Пловдив
Относно приема в болницата на мен ми се спука мехура към 11 часа и към 1.30 през ноща си отидох,посрещнаха ме дежурните,дадоха ми нощничка,започнаха да оформят документите по приемането и така се почна...Бях говорила с д-р Топалова,но тя дойде на сутринта,тъй като нямах разкритие,а всички дежурни нон стоп кръжаха около мен и други среднощни родилки Grinning
Необходимо е да имате всички документи,които се изискват за всяка друга болница,не само за Селена,а именно
-обменна карта-издават я средата на осмия,началото на деветия месец-съдържа данни за направени изследвания,кръв ,урина и т.н
-направление за раждане
-талонче за кръвна група
Общо взето на мен това ми беше необходимо,но няма нужда от притеснения-тези неща си вървят по женската консултация,така че като наближи времето просто попитайте лекаря си.
Не забравяйте и личната си карта,защото в суматохата може и това да стане.

# 364
 Здравейте момичета и аз раждах в АГ Селена и то съвсем скоро на 20.02.2008 г. с епидурална упойка и останах много доволна от това, че взех решението да ми я сложат. Катетър се слага само при секцио, при мен нормално раждане просто  ми вляха пробна доза при 6 см. разкритие и от там същинската вливка и усетих почти моментално облекчение, защото болките бяха непоносими за разлика от първото ми раждане на сина, което трая 22 часа, но болките от контракциите си ги изтърпях до край стойчески във ВМИ. Облекчението е огромно просто правя разликата със първото раждане. Анестезиологът ми бе Д-р Кючуков той помогна и бебка да се роди, защото бе с много къса пъпна връв и трябваше освен да напъвам и някой по як лекар да понатисне два тре пъти за да излезе бебка, консултациите ми ги води Д-р Топалова, но в деня на раждането пътуваваше по спешност и ни изроди Д-р Ставрев.
Останах доволна от условията, вниманието и отношението в АГ Селена почти като на хотел.
 Кючуков е много внимателен при слагането на епидуралната и се майтапеше постоянно, та дори като ми сложиха епидуралната се смеехме и шегувахме.
 Миркам е описала точно документите за приема : - лична карта, направление за раждане от наблюдаващия АГ специалист, талонче за кръвна група.
 От личните ви вещи само чехли и хавлиена кърпа, всичко останало получавате там. Освен тях си носех само несесера с личните принадлежности и нищо друго, всичко получих от там включително и минерална вода и натурален сок след раждането, като свършат ти дават отново. Менюто за ядене си го избирате вие между 5-6 ястия. Това е в общи линии.

# 365
Гледам, че всички сте доволни от Кючуков, аз също съм чувала добри отзиви за него. Има ли друг анастезиолог там, или е само той?

# 366
  • София
Много ви благодаря, мили майчета за подробните отговори  Hug

# 367
Гледам, че всички сте доволни от Кючуков, аз също съм чувала добри отзиви за него. Има ли друг анастезиолог там, или е само той?
Другият е д-р Георгиев,също много добър анестезиолог, сърдечен и приятен човек,с чувство за хумор.

# 368
kikaM, честито ти бебенце,много успокоително и оптимистично звучиш за нас,а и ти като мен си била с второ раждане,незнаех ,че слагат епидурална и на 6см разкритие това ме успокоява,защото този път и аз съм решила да се възползвам от нея,а това което се носи в болницата е направо смешно,само чехли и кърпа ,страхотно
 колко време след вливането на епидуралната се почувства ефекта от нея, веднага ли?

# 369
  • Пловдив
При мен анестизиологът беше д-р Георгиев. Специалист, невероятно спокоен и ведър човек  Peace
Упокойката обикновенно започва да действа след около 10-15 мин  Peace

# 370
  • Пловдив
Момичета, какви са актуалните цени в Селена? Последно тези, които знам са като че ли 860 лв. за секцио и около 600 за нормално newsm78

# 371
Аз родих в Събота нормално. Цената е 580 лв. За секциото незнам, някоя друга мама да каже.

# 372
zdravei maria,vijdam che si online po tova vreme

# 373
pozdravleniya

# 374
  • Варна
аз на 1.03. родих в Селена при др.Кунчев,анестезиолог -др.Кючуков-голям образ,акушерка Нагалова, екипа беше невероятно добър ,но накрая се наложе Форцепс

Последна редакция: ср, 05 мар 2008, 18:27 от mamit

Общи условия

Активация на акаунт