АГ - клиника Селена гр. Пловдив - 2 част.

• 72 557
  • 568
  •   1
Отговори
# 345
Не се тревожи и на мен какво ли не ми минаваше през акъла преди операцията, задавах си хиляди въпроси.  Няколко часа след операцията ти правят тоалет като те измиват, сменят ти еднократните пелени и всичко, което е под тебе. После това го правят през няколко часа, а на следващия ден, след операцията, когато започнеш да ставаш от леглото, задължително някой ти помага да се измиеш в банята.  Аз имах нужда от много помощ, защото първо е трудно ставането първите няколко пъти. Разбира се че баня има и топла вода. Даже и хавлии, нощници, които ти ги сменят всеки ден. Аз още на втората вечер успях да се изкъпя сама, макар, че доста физически  усилия положих. Имай впредвид и следното - докато да ме изпишат постоянно минаваше една акушерка ли беше или санитарка не знам, която питаше  дали можем сами да си правим тоалет или имаме нужда от помощ. Ето това не струва 860 лева, а е безценно, разбираш ли...Да не ти казвам, че като станах за първи път от леглото много силно ми изтекоха лохиите/все пак само легнала съм била доста време/ и веднага две санитарки дойдоха да ме преоблекат и измият, едната даже ми изпра и джапанките, че и те се бяха изцапали...ето това няма цена.
А ако се къпеш, само трябва да внимаваш да не мокриш операцията, ама те ще ти кажат.
Питай, по-добре, отколкото да предполагаш разни работи. Дори и да са елементарни неща или просто подробности.

# 346
ahura, много ме впечатли с тази грижовност на санитарките и сестрите,печелят по точки ,особено това че помагат много в този момент ,а на мен ми е интересно как ги викаш ,за да им кажеш нещо или те си минават постоянно на проверки?

# 347
Едно на ръка, че минават най-редовно, но освен всичко друго над главата ти има звънец, с който сигнализираш на сестрите.

# 348
мерси много за отговора  bouquet
мъжът ми вчера като се върна ми каза ,че отишъл офисът им един татко на 3месечно бебе и казал,че в селената едва ли не ги карали секцио да раждат за повече пари така се ядосах,тия мъже хем нищо неразбират ,хем много обичат да философстват,та поспорих малко на тази тема,особено че при мен е второ и даже си мисля,че ако не отида до там бързо този път може да го изръся някъде с оглед на първото ми лесно и много бързо раждане

# 349
Маминка, мен ме мъчиха сума ти време в "Селена" да родя естествено /исках да родя така, въпреки че до последно нямах разкритие/. Не прибегнаха до секцио, докато тоновете на бебо не паднаха и не възникна опасност от задушаване. Аз ги чух как си говорят наоколо. Тогава ме метнаха бързо на операционната и спасиха и беб и мене. Даже нямаше време за епидурал.

На теб - късмет!  Hug

# 350
да кажа и аз за сигнализирането...ами наистина имаше звънец, но когато звъняхме защото на другото момиче в стаята не и беше добре и искаше нещо, никой не дойде...и така 3-4 пъти....добре, че все пак минават "профилактично" за да наглеждат...
Мaminka и мен докато ме шиеше доктора се бъзикаше с мен, че другия път трябва при най-леката болчица и да хуквам, че първия път си отидох с 10 сантиметрово разкритие и всичко свърши за 40 мин... Simple Smile

# 351
ку ку ти ми биеш рекорда аз бях с 6см без болки и родих за 2 часа -първескиня при това,пък сега незнам дано пак имам късмет
emuk и аз така си мисля,че едва ли ще те насилват за секцио ако всичко е наред ,а и тук цяла тема толкова страници как един не се оплака от насилствено секцио Laughingпък и аз няма да се дам без бой я

# 352
За да се включа в опровергаването на всякакви слухове за "насилствено" секцио, ми се ще да кажа, че моя лекар, при когото ходих на консултации в Селена, почти всеки път ми обясняваше предимствата на естественото раждане и деликатно ме убеждаваше да родя естествено. Накрая вече нямаше сили да ме убеждава и просто каза - "е, в карайна сметка изборът е ваш, всяка майка има право да реши как да роди детето си и ние сме длъжни да й помогнем да го направи, не можем да ви откажем секцио, щом сте твърдо решена."

# 353
Здравейте мами! HugПредстои ми секцио в Селена и имам един въпрос към вас, т.е. към тези мами, които са раждали с планово секцио в Селена: "Прави ли ли са ви тест за алергия към упойката?" Ние бяхме на консултация с анестезиолог в болницата, но нищо не ми каза за подобен тест. Една приятелка е роди секцио в София и ми каза, че няколко дни преди операцията са й правили такъв тест и се е оказала алергична. След това са й дали да пие някакви хапчета за алергията. newsm78 Та се чудя "Ами и ако аз съм алергична?" Shocked
Благодаря ви предварително за отговорите.  bouquet

# 354
   Енигамата,няма за какво да се притесняваш-др.Кючуков е супер-няма да направи нещо,което може да те застраши,хората си знаят работата.На мен ми извади 2 източника за системи,защото съм зле с вените и той каза,че не може да рискува да влезе в операционна с мен само с един абокат.Ако беше някой,на който не му пука,нямаше да си направи този труд!

# 355
Мерси Жанет. Ние точно с д-р Кючуков говорихме и той доста ме разубеждава за секциото. Дори да си призная след това като се включи в разубеждаването и д-р Георгиев и почти се разубедих за момент. Whistling Ама така е като съм шубе. ooooh! Дори сега умирам от страх, че ще умра от болка след като ми спрат епидурала след операцията. Sick

# 356
Въпреки, че неколкократно са коментирани цените, ме интересува в момента колко струва раждане секцио при д-р Даскалов? 
Питам, защото четох за една цена при лекар, работещ по договор и друга за външни специалисти.
maminka_sladinka, има хора за които "всички гледат да им вземат парите". С тях оправия няма. Пожелавам ти и второто раждане да е така леко като първото!

# 357
  • Пловдив
Здравейте,момичета!Бих искала и аз да се включа във вашата дискусия относно "Селена".
Родих преди 2 седмици там,нормално,само дето се наложи епизиотомия.Нямам думи да опиша благодарността си и възхищението си от всички лекари,акушерки,санитарки изобщо целия персонал на болница Селена.За съжаление околоплодния ми мехур се пукна прекалено рано,а разкритие нямах,тъй като желанието ми бе да родя нормално всички до последно правиха всичко възможно да стане именно така.Благодарение на тяхния професионализъм родих нормално,макар и за 13 часа,но като си видях съкровището още на родилната маса казах,че пак ще дойда.
Огромен поклон пред д-р Топалова,д-р Георгиев и всички други(на които за съжаление не им знам имената)
След раждането, както и другите са писали, постоянно ти обръщат внимание и ти помагат във всичко.
На мен ми сложиха конци,които се резорбират.
А за багажа-на мен дори го бяха върнали по мъжа ми,та после се наложи да ми носи тоалетни принадлежности,наистина само това е необходимо и едни чехли.
Поздрави и дано всеки да намери най-вярното за него си решение. Peace

# 358
   Някой може ли да ми каже или даде линк към кметство запад,от където раждалите в "Селена" получават акта за раждане на детето?

# 359
  • Пловдив
   Някой може ли да ми каже или даде линк към кметство запад,от където раждалите в "Селена" получават акта за раждане на детето?
Актът за раждане се получава по местоживеене, т.е. по твоята адресна регистрация, не на болницата  Peace

Общи условия

Активация на акаунт