АГ - клиника Селена гр. Пловдив - 2 част.

• 72 314
  • 568
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
Здравейте,
искам само да споделя, че аз се бях насочила да раждам в Селена, НО се оказа, че клиниката може да обслужва само безпроблемни бременности .
 Ако нещо се случи Не поемат отговоронст , защото нямат условия ....
ето разказа ми :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=243744.60;topicseen
Точно това коментирахме преди 10 дни.
Ти нали ходеше при Топалова? Какво се случи?

# 151
Радвам се, че всичко е минало добре! Я наистина кажи какво ти каза Топалова, че аз уж при нея искам да раждам? Shocked

# 152
Радвам се, че всичко е минало добре! Я наистина кажи какво ти каза Топалова, че аз уж при нея искам да раждам? Shocked

Болницата не може да поеме отговорност за рисково раждане .

Според мен частните болници са за идеалното раждане по учебник, но кой може да знае как и какво ще се случи ?!
Това е мое мнение .

# 153
Усмивка ! чудесно че така са постъпили и са те пратили там където ще получиш най адекватна помощ!

# 154
Моята история е за това как не можах да родя в Селена и много се доближава до историята на Усмивка. След доста проблеми и усилия забременях с инвитро оплождане в София. Бях бременна с близнаци и решихме, че ще ме консултират най-добрите АГ, като смятахме, че това значи и най-скъпите. Моят АГ беше д-р Даскалов, който по това време работеше още в Торакс. Всичко вървеше супер до края на 7 месец когато вдигнах кръвно и се видя, че единия близнак изостава . Тежеше 800гр. , а брат му 1600. Приеха ме в Торакс до края на м. юни да ме следят защото Даскалов напускаше и се местеше в Селена. Естествено се преместихме и ние с него. Уж всичко беше наред, Мед. Управител на Селена д-р Георгиев ме попита даже каква упойка искам. До момента в който казаха, че трябва да ме оперират по спешност. Употребиха термина "признаци за дълбоко страдание на плода". Д-р Даскалов назначи секциото за следващия ден и аз зачаках. След около час нахлуха д-р Топалова,д-р Даскалов и двете педиатърки. Заявиха ми ,че аз не мога да родя там защото близнаците били много малки.Имало някаква наредба от 1979 г. в която пишело, че  такива малки бебета трябва да се раждат в клиники с неонатологично отделение. Ама нищо, че те ме бяха приели с епикриза от Торакс и знаеха за какво става въпрос. Те буквално ми казаха да се оправям сама ама много спешно защото малкия може да умре в мен. След много молби и иронични подмятания съпруга ми уреди да родя в Окръжна болница. На следващия ден дойде да ме вземе и с личният ни автомобил ме закара там. Пое ме д-р Матеев.Събраха се веднага екипи неонатолози начело с д-р Петров и решиха че ще оперират на следващия ден. Успяха и ги извадиха и двамата живи. Големия се роди 2170, а малкия 1030. Това беше последния ден от 9 лунарен месец. Водеха се 1 месец недоносени. За съжаление малкото ми юначе не издържа и почина след по-малко от 48 часа. Сега се надявам другото ми бебче да е живо и здраво. Разказвам това в подкрепа на твърдението, че в Селена не желаят рискови раждания. Иначе условията са като на хотел ,но какво от това.

# 155
Незнам за тази наредба!Лично аз съм била свидетел когато се наложи по спешност да извадят бебето на моя приятелка!Това беше във Весела.Доктора и каза ,че ако бебето е под 2 кг ще го преведат веднага в Окръжна.пОПИТА Я ИСКА ЛИ ДА И УРЕДИ ДА РАЖДА ТАМ тя отказа защотото той и беше следил бременоста!Беба се роди 1960 преведоха я в окръжна и отцеля!Нима в Селена наистина ги връщат и дори и тази алтернатива непредлагат?? #Crazy

Последна редакция: ср, 05 дек 2007, 16:22 от krisc4an

# 156
Мисля,че когато лекарите виждат,че бебето ще е недоносено и с ниско тегло,правилно предлагат да се ражда направо в Окръжна за да не се губи ценно време за транспортиране,което може да се окаже жизнено важно. Peace

Последна редакция: ср, 05 дек 2007, 19:47 от yoana77

# 157
yoana77 и аз мисля че е в пъти по добре за бебето да се роди там където е по доброто ЗА НЕГО място - спец. неонатолог. отделение , независимо че явно майките са недоволни от това! А това с транспорта е нещо не чак толкова просто и може да коства много на бебето! Явно е че в Селена нямат условия за недоносени деца, и лекарите с право връщат жените ! Нищо нередно не виждам!
ilyova съжалявам за бебето ти, дано всичко е наред с другото! А в случая условията за раждане за абсолютно без значение, по важни са грижите за бебето!
higia ти за какво вземане на пари без отговорност пишеш? - това че са предложили на жената да роди на по доброто за бебето място  а не да и вземат парите и после да мислят за бебето? В случая мисля че лекарите са прави!

# 158
Мисля,че когато лекарите виждат,че бебето ще е недоносено и с ниско тегло,правилно предлагат да се ражда направо в Окръжна за да не се губи ценно време за транспортиране,което може да се окаже жизнено важно. Peace

и аз съм на същото мнение - по-добре да те насочат още преди да родиш, отколкото после да разкарват бебето.

# 159
  • Пловдив

и аз съм на същото мнение - по-добре да те насочат още преди да родиш, отколкото после да разкарват бебето.
Peace Това показва, че повече ги е грижа за детето и майката отколкото да си приберат паричките за още едно раждане  Peace

# 160
," Мед. Управител на Селена д-р Георгиев ме попита даже каква упойка искам. До момента в който казаха, че трябва да ме оперират по спешност. Употребиха термина "признаци за дълбоко страдание на плода". Д-р Даскалов назначи секциото за следващия ден и аз зачаках. След около час нахлуха д-р Топалова,д-р Даскалов и двете педиатърки. Заявиха ми ,че аз не мога да родя там защото близнаците били много малки.Имало някаква наредба от 1979 г. в която пишело, че  такива малки бебета трябва да се раждат в клиники с неонатологично отделение. Ама нищо, че те ме бяха приели с епикриза от Торакс "
Вени, смяташ ли, че престоят в клиниката е бил безплатен!?
Добре, че ги е хванало страх да правят секцио! До последно са мотали майката, вместо да я изпратят в Окръжна два дни преди това!Можело е и двете бебета да бъдат спасени!Като са видяли, че има "дълбоко страдание на плода", защо не са я изпратили веднага за операция, а са я държали още при тях!?
Това не е никакъв професионализъм!
Писах в друга тема, че в началото на годината и при тях почина здраво, доносено бебе. Причината е, че нямат неонатолог, който да поеме детето веднага след раждането и да го реанимира адекватно.
Когато става въпрос за човешки живот, компромиси не трябва да има.А в "Селена" се правят доста компромиси с това.
Може би само рекламата им е на ниво.

# 161
  • Пловдив
.........Писах в друга тема, че в началото на годината и при тях почина здраво, доносено бебе. Причината е, че нямат неонатолог, който да поеме детето веднага след раждането и да го реанимира адекватно...
Да не дава Господ  Praynig Praynig Praynig, но в коя болница не се е случвало такова нещо. Всички лекари са все пак ХОРА, а няма безгрешни сред нас. Дори и на най-добрите и кадърни се случва... И пак казвам - да не дава Господ и да не ви е писано да става  Praynig Praynig Praynig

# 162
.........Писах в друга тема, че в началото на годината и при тях почина здраво, доносено бебе. Причината е, че нямат неонатолог, който да поеме детето веднага след раждането и да го реанимира адекватно...
Да не дава Господ  Praynig Praynig Praynig, но в коя болница не се е случвало такова нещо. Всички лекари са все пак ХОРА, а няма безгрешни сред нас. Дори и на най-добрите и кадърни се случва... И пак казвам - да не дава Господ и да не ви е писано да става  Praynig Praynig Praynig
Пухчо, права си напълно. Навсякъде може да се случи.
Но никой не може да каже, че ВМИ нямат неонатолози и трябва да транспортират до др. болница, както е в "Селена".
Щом има операционна, трябва да има и всичко друго, което е свързано с естеството на работата в клиниката. В случая неонатологично отделение.
И това е важното в случая, а не какви са стаите и правят ли клизми.
Когато се поеме отговорност за нещо, трябва да е докрай, а не, както са казали "Оправяйте се" и то в последния момент.
Добре, че са успяли да се "оправят", не изцяло....за съжаление!

# 163
Абсолютно подкрепям хигиа. Като са zнаели, че децата не могат да се родят там, zаЩо тогава са я държали няколко дни при тях, а не са я иzпратили веднага в окръжна???? ЗаЩото това е било вече ясно, когато са я приели в Селена.  ooooh!

# 164
Причината е, че нямат неонатолог, който да поеме детето веднага след раждането и да го реанимира адекватно.
Няма начин да няма такъв - всъщност всички детски лекари които работят в родилните отделения и поемат бебетата са неонатолози! Всяко бебе веднага след раждането се поема от педиатъра и по един или друг начин се реанимира! Или искаш да кажеш че изобщо не е имало детски лекар? Ми то си е за съд тогава!
А в случая става въпрос за специални отделения за недоносени бебета, в които освен лекари ,има и много скъпа живото поддържаща апаратура!

Последна редакция: чт, 06 дек 2007, 13:09 от veni-b

Общи условия

Активация на акаунт