АГ - клиника Селена гр. Пловдив - 2 част.

• 72 578
  • 568
  •   1
Отговори
# 285
А скоро родилите там мами (1-2 месеца) може ли да споделят дали след раждането са им били инжекции в корема-против съсирване на кръвна или нещо подобно-защото на мен преди 6 месеца не ми биха, а сестра ми роди там преди месец и половина и са и били всеки ден такава инжекция-малко е било болезнено! Та се чудя дали само при нея се е наложило или просто е нова практика и нещо нововъведено след раждане да се поставят?

# 286
Здравейте на всички. Изчетох всичко и искам да попитам нещо, което не видях да е коментирано. Ако майката има примерно някакъв здравословен проблем като например със сърцето биха ли я приели за раждане в Селена или направо ще я отпратят в друга болница. Ако някой е запознат с въпроса ще съм му благодарна да даде малко информация

# 287
най -добре е да се обърнеш към лекаря ,при който смяташ да ходиш ,за да ти даде по изчерпателна информация и да си по спокойна. Flutter

# 288
Здравейте на всички. Изчетох всичко и искам да попитам нещо, което не видях да е коментирано. Ако майката има примерно някакъв здравословен проблем като например със сърцето биха ли я приели за раждане в Селена или направо ще я отпратят в друга болница. Ако някой е запознат с въпроса ще съм му благодарна да даде малко информация
Конкретен отговор на въпроса ти нямам, но ако има сърдечни проблеми това може да е показание за секцио! Определено ще ти трябва консултация със специалист!

# 289
  • Пловдив
Незнам коя от мамите беше питала за стволовите клетки, но не е вярно, че само от една лаборатория се взимат проби. Снаха ми роди ноември и замразиха в Крио Сейв. Те работят с д-р Топалова, т.е. ако раждаш при друг лекар, е нужна и допълнителна уговорка с нея. Вероятно и другите лаборатории имат представители, така че просто им се обадете и питайте.

# 290
    Аз бях питала за клетките,ние вече решихме,но мерси за инфото!

# 291
Искам да попитам родилите мами в Селена как стои въпросът с кърменето. Колко време след като родиш ти дават бебето да го кърмиш и показват ли ти как и т.н. или ти трябва да поискаш сама да ти дадат бебето за кърмене.

# 292
  • Пловдив
А скоро родилите там мами (1-2 месеца) може ли да споделят дали след раждането са им били инжекции в корема-против съсирване на кръвна или нещо подобно-защото на мен преди 6 месеца не ми биха, а сестра ми роди там преди месец и половина и са и били всеки ден такава инжекция-малко е било болезнено! Та се чудя дали само при нея се е наложило или просто е нова практика и нещо нововъведено след раждане да се поставят?
Аз раждах там в началото на месеца и на мен и момичето,с което бяхме в една стая ни биеха такива инжекции в корема всеки ден.

# 293
  • Пловдив
Искам да попитам родилите мами в Селена как стои въпросът с кърменето. Колко време след като родиш ти дават бебето да го кърмиш и показват ли ти как и т.н. или ти трябва да поискаш сама да ти дадат бебето за кърмене.
На втория ден ти дават бебето да го кърмиш като преди това те питат дали искаш.Идва акушерка,която те учи,обяснява ти всичко,показва ти и ти отговаря на всякакви въпроси.

# 294
Още се колебая и ще следя темата с интерес!

# 295
Има ли мама, която да е раждала нормално с/без епидурална упойка в Селена. След месец ми предстои раждане и съм се насочила към тази клиника, но все още се чудя секцио или нормално раждане. newsm78 Май 90% от мамите раждат секцио, което не е лошо, но ми се иска да разбера и за нормалното как е. Rolling Eyes

# 296
И аз се чудих дълго дали нормално или секцио, ама реших, че няма нужда от това да ставам майка-героиня и да се мъча часове наред. Освен това моят лекар/когото помолих да ми разкаже за предимствата/недостатъците на едното и другото раждане/ ми обясни, че в много голям процент от случаите на нормално раждане се налага епизотомия, което ми се видя по-страшно от операцията.  Пожелавам ти от сърце да вземеш правилното решение за себе си и да бъдеш щастлива мама smile3521

# 297
Благодаря ти много за бързия отговор. bouquet
С епидурална ли беше или с пълна упойка? Колко време след това ти дадоха бебо? При кой лекар раждаше? И последен въпрос: Колко време се възстановяваш след операцията и обезболяват ли те по време на възстановяването? Извинявай за любопитството, но ми е доста притеснено. Embarassed

# 298
  • Пловдив
enigmata, на 28.02.07 г., родих второто си момченце в "Селена". Нормално раждане, в последния момент реших да ползвам епидурална. Верно, че това ми е второ раждане, но родих много бързо, след поставянето на упойката почти без болки. Наложи се епииотомия /както и първия път/, но това не е задължително да стане и при теб. Чувала съм за много майки, родили бебчетата си без един шев  Peace Имах 4 вътрешни и 4 външни шева. Раждах в сряда, надвечер, в събота преди да ни изпишат вече си сядах спокойно, без да ме опъват шевовете. Всичко е строго индивидуално, така беше при мен. Моето мнение е, че ако нямаш медицински причини за секцио си раждай нормално с епидурална, след като те е страх от болката Peace Леко раждане и здраво бебче ти желая   bouquet

# 299
Изобщо не ми се извинявай,enigmata. Винаги съм готова да давам информация!!!Бях с пълна упойка, защото имам проблеми с гръбначния стълб и не че беше невъзможно да ми се постави епидурална, но просто анесезиолога прецени, че за мен е по-добре да бъде пълна, за да не свързвам после болките в гърба с упойката и да си спомням с лошо за него LaughingИ така си заспах за 40мин, после всичко беше   6   като се събудих, беше ми едно такова леко, спокойно....Сутринта  беше операцията, следобед ми донесоха бебето, за да си го видя. Е, не можех да го взема и да го гушна, но така или иначе в този момент ми се искаше само да си полежа и да си почивам. На следващия ден след операцията, още рано сутринта ми махнаха катетъра/катетъра не е болка за умиране/и системата, веднага дойде една сестра да ми помага да ставам.Беше ми трудно, признавам си, виеше ми се свят и ме болеше операцията. Следващите няколко ставания от леглото ми бяха доста болезнени, но все някой ми помагаше. Това беше само 2-я ден обаче, на 3-я вече дойде една акушерка, която ни изнесе невероятна лекция за кърменето и ни помогна за първото кърмене. Най-зле се чувствах в деня след операцията, после вече мога да кажа спокойно, че нищо не ме болеше. Относно обезболяването - на мен специално не забелязах да ми слагат допълнително обезболяващи, както на другите момичета, които родиха секцио с епидурална/бяхме 4 секцио в един ден/. Виж, мила, то си е операция, малко си наболява, но....така е, няма безболезнено раждане. И още нещо - след изписването, у дома се оправях сама, без бабите, без чужда помощ, още от първия ден! На 21-я ден след раждането пак сама изкарах бебо с количката навън, на разходка. 4 месеца и половина по-късно вече имам един малък белег ниско долу. Разказвам ти това, за да си прецениш сама как е възстановяването след операция.
Лекаря, при който раждах - д-р Кръшков!!!!

Общи условия

Активация на акаунт