Cool Places или заведенията, които препоръчвам!

• 100 938
  • 735
  •   1
Отговори
# 240
Аз пък не ви препоръчвам "При Яфата" в Изток, ул. Райко Алексиев. Нулево обслужване, много шумно, зацапани покривки и т.н. Валеше и се влязохме там от зор, но следващия път ще повървим още малко до другия ресторант зад ъгъла.

# 241
Гледай ти! Пък преди години - 4-5 имам предвид като беше нов Яфата в Изток, и вкусно и обслужване......ама нали у нас нещата са без континюитет, какво се чудя и аз....

Последна редакция: ср, 11 ное 2009, 09:52 от Bastet

# 242
Може би наистина е паднало нивото в сравнение с преди. Или пък ние сме улучили кофти смяна. Имаше само един сервитьор за цялото заведение, който едва смогваше да приема поръчките и гледаше отчаяно. Ние почакахме около 20 минути преди да дойде един друг нацупен момък и презрително отношение към клиентелата, мисля, че беше барманчето. Хвърли по едно меню (буквално ги хвърляше по масата) и се издуха. По някое време дойде да вземе поръчките за напитките и пак духна преди който е готов с храната да си даде поръчката. Донесе бирите (тъмна нямаше, но по неговата физиономия май трябваше да се засрамя, че съм попитала) и започна да приема поръчката за храната - две салати, картофен сач, свинско с нещо си, пържени картофи и още нещо, вече забравих. И този момък пита "Само това ли е?" Ми колко, бе, ние да не сме прасета? Оказа се, че той си имал мнение по това какво да ядат хората. Разкарахме го. Тъй... храната дойде сравнително бързо, не беше нещо особено, изядохме я. Обстановката - покривки на лекета, леки паяжини, препарирани кокошки по тавана (последното е забранено от две години от ветеринарно-санитарния контрол) и много шум - все едно си в чакалня на гара.
Както казах повече няма да стъпя там. Дори в китайския зад ъгъла с "Тарас Шевченко" е по-чисто и обслужването е по-добро. В ресторанта до него пък изобщо не може да става сравнение с "Яфата".

# 243
ужас - това е наистина безобразие - някога ми направи впечатление точно любезното отношение и вкусните неща (някои от тях дори не често срещани по други заведения).....Ама какво се чудя след като и любимият ми Табиет на Св.Св Кирил и Методий от известно време не е това, което беше. Въобще навсякъде напоследък ми прави впечатление - не стига, че е криза - гледат по балкански мрачно, та съвсем и последните клиенти да прогонят.

# 244
О, и аз от Яфата ( но на Иван Асен) съм разочарована..
Нулево обслужване беше, и кухнята само на думи звучеше добре.. Twisted Evil

# 245
  • София
"Яфата" ми е много омразен и на мен.

едно заведение, което много обичам да посещавам, без да е нещо претенциозно, но предпочитам като обстановка пред много други, а персонала са много симпатични и отзивчиви, а храната ми е супер вкусна е Olive`s на Граф Игнатиев.
ааа, и "Трикракото пиле" на Денкоглу Peace

# 246
  • София
много неприятно това с Яфата в Изток, преди 2-3 години често ходехме там, но сега ще се замисля дали да отида отново...

# 247
По ваши препоръки посетихме снощи Едно време на езерото Ариана.Доволни сме.

# 248
Meze срещу Интерпред   chef bowuu

# 249

А къде точно е?  - щото след лозенското "Мезе" все се каня да видя и Софийското как е.. newsm78

# 250

А къде точно е?  - щото след лозенското "Мезе" все се каня да видя и Софийското как е.. newsm78

Сещаш ли се коя е новата сграда на АДИС - между Интерпред и Генералските блокове на "Жолио Кюри"? Тръгваш по която и да е от двете малки улички от двете страни на тази сграда и 50 м. след нея е Мезе.

# 251
Мисля, че се сещам..
Танкс!
  bouquet

# 252
Мисля, че се сещам..
Танкс!
  bouquet

Според мен Мезе ( точно това срещу Интерпред) е доста надценено. Да не говорим, че лятото ( а то все пак е средиземноморска кухня) е изключително неуютно навън, под улицата....адски неприятно за мен.
Обслужването е ОК, но цените на рибата специално бяха космически, неоправдани с нищо Naughty Naughty Naughty

# 253
Асинка, възможно е..
Традиционно има разлика между ресторанта на морето и в София (по принцип)..
На мен този на Лозенец ми хареса  - като непретенциозна, но вкусна  кухня и добро обслужване..Но това не е3 гаранция, че и в Сф ще е същото..

В тази връзка да ви питам нещо - знаете ли къде в Сф се намира през зимата ресторант "Лагуна" в Созопол..? Бях чела някъде, че от април до октомври са на Созопол, а през зимата някъде из центъра на Сф..но забравих името на ресторанта.. Embarassed newsm78
Имам отлични впечатления от созополския, та ми е интересно на местна почва как са.. Sunglasses

# 254
  • София
Рибен ресторант "Тортуга" - София, кв. Редута

Да добавя откритието ни от няколко месеца насам.
Ресторанта е относително нов.
Обстановката е прилична, на мен лично ми създава уют.
Винаги е чисто, сервират ни усмихнати.
Каквото и да съм яла там е много вкусно.
Няма силна музика, еле пък чалга.
И като бонус има огромен аквариум, който сина ми зяпа, докато ядем.  Laughing

И другия ни любим ресторант "Софра" - турска кухня, София, ул. Оборище.
Много любезни, дискретни келнери.
Всичко, което съм опитвала там е вкусно.
Чисто и без да дъни силна музика.
За всякакъв повод става, имат и лятна градина.

Това от мен.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт