Плевенска октомврийска, есенна и дъждовна

• 15 104
  • 277
  •   1
Отговори
# 180
Решихме с Драго да оставим Радост още няколко месеца в къщи, ще я дадем на ясла пак някъде януари месец. 

newsm10   А после Радост ще е порастнала още  и може би ще свикне по-лесно с яслата.  Peace

# 181
Абе кой търсеше помещение 20кв под наем? За някакви банички ли беше или? В Посредник има доста обяви.

# 182
  • Плевен
Едва сега успях да видя рецептите. Обичам сладкиши с орехи. Копнах си ги и при първа възможност ще ги пробвам. Покрай тех си харесах и тези полумесеци (като малка много ги обичах).

"6 яйца
3ч.ч.брашно
1ч.ч.олио
2ч.ч.захар
1ч.ч.орехи(натрошени)
1ванилия
Всичко се разбърква много добре и се изсипва в тава(30см е моята) поръсва се с орехите и се пече.Като се извади от фурната се поръсва с пудра захар и още топло започва да се реже със средно права чаша,като най-напред се отрязва цял кръг в средата, а после се режат полумесеците."

# 183
Miriel, Честит рожден ден и от мен  smile3525
Много здраве,късмет и безпроблемно раждане на малката рожба !

Добре дошла на silral !Май ще се окажем комшийки,аз живея в блока над санита.Не знам дали преди пет години е била пак санита,но старата Валентина сигурна я знаеш. Може да се запознаем като си дойдеш. Аз и без това нямам никакви познати наблизо,комшиите ми са повече възрастни хора или пък с големи деца.
Velmar,за урината да ти кажа,само веднъж съм им взимала,но бяха много малки,може би на 4-5 месеца и още седяха на едно място,та ги държах в мен на едно подлаганче докато се напишкат и я събирах,но сега това е немислимо. Седенето за повече от секунда им е непосилно. Гърнето е най-недолюбвания предмет ако трябва да  седят в него. Сега съм им сложила колекторите,но мисля,че нищо няма да стане,защото преди малко оворих памперса на Здравко и беше се изпишкал,но вътре нямаше нищо. Опитах се да го понаместя,но май ефекта ще е нулев. Ще видим и при Ивайла какво е положението. То да не мислите,че някой просто ще легне кротко и мирно да му го сложа.Като котки са,по гръб не лягат,извиват се,мятат се,ужас е. Докато ги преобуя и облека плуввам в пот и побеснявам  #Cussing out #Crazy
За памперсите ние сме ползвали май всичко възможно и никога не сме имали проблем,започнах с памперс,после ми дойдоха нанагорно като за двама и започнах да купувам евтини,не се обриваха от тях,но пропускаха,та през деня ползвах тях,а нощем памперс,сега купувам Молфикс или Канбебе и нямам оплаквания,но кожата им не е чувствителна явно,и слава богу. И с козметиката сме така-ползвала съм като за начало Мустела,после чико,после Бюбхен ,после Хип и сега ги редувам. Единствено знам за Джонсън че не я препоръчват както в аптеката,така и в родилното.

# 184
  • София
Честит рожден ден,Мириел!
Да си все така усмихната,много щастлива и обичана!Да дариш Виктория с едно сладко и бузесто братче или сестриче/каквото сте си поръчали Wink/!
Аз днес видях Грета.Изглеждаше доста свежа,поговорихме си..но за кратко. Grinning

# 185
Имам един въпрос. Абе що нямаме Плевенска темичка ама за малко по-големички  newsm78 Не че не ми е интересно тука... Напротив !!! Но като гледам не съм само аз с по-голямо гардже...

# 186

Аз днес видях Грета.Изглеждаше доста свежа,поговорихме си..но за кратко. Grinning
Скоро се сещах за нея, а и снимки на бебунче още чакам  Whistling

# 187
  • Плевен
Имам един въпрос. Абе що нямаме Плевенска темичка ама за малко по-големички  newsm78 Не че не ми е интересно тука... Напротив !!! Но като гледам не съм само аз с по-голямо гардже...
Правилата на форума разрешават само по една тема за град, а за София и по квартали. Имаше някъде тема за тинейджърите и там майките споделяха радост и неволи.

# 188
    Честит Рожден Ден  Miriel Лека бременност и безпроблемно раждане!

# 189
Мацки, днес ходих на масаж. От доволна предоволна съм. Нали се бях схванала, че ми обясниха и от какво може да е и как се получава. Целият гръб, раменете и врата ми мачкаха повече от 30минути по някакъв много специфичен начин, накрая и нещо като наместване ми направи човека. Той ми е познат от преди, правил ми е едно като наместване такова, източен масаж се води, макар, че не е масаж... Адски яко е и то.

Силно ви го препоръчвам момчето - Пепи се казва, Панталей - бачка във фитнес центъра Атлетико, този отстрани на Профсъюзите. Много си обича работата и постоянно учи нови неща, пич е.

# 190
Здравейте и от мен!
Не, че не искам да пиша, но не мога да се добера до компа. Децата ме правят на луда и щастлива. Е, повече съм щастлива, отколкото луда. Сега и двете са болни. Димана е с хрема и кашля, а Иван го лепна от нея. Но ще се оправят, без това не може.
Имах и проблеми с гърдите, но благодарение на фурор, която ми помогна с инфо, се оправих. За съжаление кърмата ми не стига. не храня под час, на "свободен" режим сме, но нещо не иска да тръгне така, че да го засити моя гладник. 5 мин. след като е сукал, реве пак. И кърмаческия четох, но кърма не тръгва. Като е речено да не тече ...
За снимките - че кача скоро, само чакам Атракция да ме светне как да ги кача в мулти...нещото.
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МИРИЕЛ! ДА Е ЗДРАВА! ЛЕКА И БЕЗПРОБЛЕМНА БРЕМЕННОСТ!

Последна редакция: чт, 11 окт 2007, 20:40 от Гретхен

# 191
Честит рожден ден на di_p и Miriel!
Желая ви прекрасна година, да сте здрави и много щастливи!

Момичета, да имате някаква идея, с какво може да се пребоядиса алуминиева дограма?  Crazy
Много ми се иска да сменя този бял цвят /от вътрешната страна/, но идея нямам с какво да го направя и дали изобщо е възможно такова нещо? Thinking

Позрави на всички ви и добре дошли на новите момичета! Peace

# 192
Здравейте, мацки.
Честит рожден ден с малко закъснение и на двете рожденнички.Да са здрави и щастливи, до правнуци да стигнат.

Djina, ние сме в този високия блок срещу детската градина(от страната на бившата пицария Капри, ако се сещаш), там сега живее зълва ми със семейството си, но като си доидем ще се видим задължително.

Гретхен на колко е мъника, да не ви растат зъбки и за това да плаче и да търси за успокоение.Ние сме на 4 месеца и половина и вече я мъчат зъбките, понякога плаче дори и да е на гърдата, но кърма си имам.Пробвай да се успокоиш и да хапваш повече пълноценни храни, да не пропускаш ядене, храни се поне 4 пъти на ден, но без да се тъпчеш.Пий поне по 2 литра течности на ден.Надявам се да се стабилизираш и да си кърмиш от тук нататък по спокойно.Успех.

Бях ви обещала една рецепта, сега ви пиша две.Надявам се да ви харесат.  Heart Eyes

Трюфели-наслада от истински черен шоколад

шоколад от този готварския-в едни кафяви опаковки е, сметана-подсладена или не, горе долу еднакви количества, сметаната се слага на котлона да заври след това се слага шоколада начупен и съдът се прехвърля в друг съд с вода и се държи на водна баня докато се стопи шоколада и сместта стане еднородна.След това го слагам в камерата да стегне до консистенция малко по гъсто от кондензираното мляко.След това с лъжичка се гребва по малко(колкото искаш) и върху кухненска хартия се слагат трюфелите.Поръсваш ги с какао или стърган шоколад(аз ги правих с пудра захар)После слагаш пак в камерата
да се стегнат и след това ядеш с удоволствие и мярка.
Разновидност-след като се свали сместта от котлона може да се добави лъжичка-кафена или чаена ликьор.И така стават пияни трюфели.Внимавайте, шоколада е много капризен и трябва много да се внимава при разтапянето му-никога не трябва да завира , а когато се топи в течност, течността не трябва да завира в никакъв случай.При едно завиране се разграждат ензимите в шоколада и става негоден за употреба.

Кексово тесто за торти

6 яйца, 300гр захар,8с.л.олио, 8 с.л.прясно мляко-леко топло, 350 гр брашно, 1 пак.бакпулвер, ванилия  или какао по желание.
Яйцата трябва да са топли-да не са от хладилник, разбиват се със захарта до побеляване и надигане на сместта.След това на тънка струйка при работещ миксер се добавят първо прясното мляко, след това олиото.Брашното и бакпулверът се смесват и се пресяват, добавят се лъжица по лъжица при бавна скорост на миксера.Тавичката , ако не е силиконова, се намазва с олио и се слага хартия за печене, намазва се внимателно с олио и се наръсва с брашно.Много внимателно се сипва сместа в тавичката, и се слага в загрята фурна до 200 градуса, пече се в умерена фурна докато клечка за зъби бодната в тестото излезе суха.След като се изпече се оставя 5 мин в тавата вън от печката и след това се вади.След като изтине напълно след няколко часа най-добре-се разрязва на 3 -4 тънки блата.Ползва се по предназначение.
За да моделирате с тези блатове-например за да направите кола-ще сложите още малко брашно при замесването, за да стане по твърдо тестото и да може да се изрязва от него.
Забележка-При печенето, когато отваряте фурната да го проверите, не бива да се удря врата на фурната , защото от удара тестото спада.Препоръчвам първите 20 мин да не се отваря фурната.

# 193
  • Плевен
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ATRAKCIA!
Бъди жива и здрава! Бъди все така чаровна и засмяна!
Желая ти много късмет, сбъднати мечти, любов и ...всичко най-най-хубаво!!!

# 194
  • София
              Честит рожден ден,Атракция!

Общи условия

Активация на акаунт