Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 12

  • 29 681
  • 293
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 946
Много хубави торти сте направили пак  Peace

# 121
  • Мнения: 490
здравейте и от мен,искам да благодаря на всички,който ми обясниха и отговориха на моите въпроси на лични  bouquet
направих тортата окрасих я и докато намеря фотоапарата тя замина(излапа се),сега правя нова и ще ви я покажа когато я доуформя. Един въпрос  Embarassed защо толкова бързо ми омеква марципан Варна? докато направя фигурка и се е размекнало в ръцете ми...

не е лесно,но много,много приятно Simple Smile радвам се,че ви открих

# 122
  • Мнения: 1 698
Днес спретнах тортичка(понеже е малка) за кръстницата.Утре детето ще става християнче.Вътре е с пандишпанови блатове,крема на торта Трюфел+ крокант с бадеми.Сиропирана с Амарето и коняк.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=90047&photo=29

Страхотна е. Белите рози от какво са направени. Мноооооогооооооооооооооо ми харесват. Весело изкарване на празника утре

# 123
  • ВАРНА
  • Мнения: 5 058
Розите са от мастик.Аз не харесах марципан Варна и само с мастик-а работя.

# 124
  • Мнения: 1 698
Розите са от мастик.Аз не харесах марципан Варна и само с мастик-а работя.

А по коя рецепта работиш?

# 125
  • Мнения: 1 271
Тортичките на всички са станали много добре.Пожелавам на всички всело изкарване.

oni , примеси му още пудра захар , би трябвало да стане по твъдо тесто.След няколко опита ще нацелиш консистенцията, за фигурки, за покритие и т.н.

# 126
  • ВАРНА
  • Мнения: 5 058
Малко модифициран ми е мастик-а.
1/4 чаша вода,1 желатин,2 с.л. глюкоза.килограм  пудра захар,пшенично нишесте за измесване(ако се наложи да се "пудрят" ръцете).

# 127
  • Мнения: 1 271
а КАК ТОЧНО Я ПРАВИШ ТАЗИ МАСТИКА, ЗАЩОТО ПО СЪСТАВКИТЕ МИ ПРИЛИЧА НА вАРЕН ФОДАН.

Между другото, някой има ли тази книжка за цветята, на Уилтън, ако може да я качите някъде, но да може да се свали от чужбина?Много ми е интересно какво има в нея.Предварително благодаря.

П.П:Мисля, че Танита я има, обаче ако може да я качиш на друго място, защото датата е затворена за чужбина.

# 128
  • ВАРНА
  • Мнения: 5 058
Разтваря се желатина във водата.След това се добавя глюкозата до пълно хомогенизиране.Започва се с постепенното прибавяне на пудрата захар.Меси се здраво и ако лепне леко се "пудрят" ръцете с натурално, пшенично нишесте.
Изчаква се поне 2 часа преди моделаж.Аз капвам и малко ванилия за аромат.

# 129
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
М_е_г_и каква е тази готова смес за тестото, явно не съм чела внимателно предните страници Blush

Ами готова е, продава се в кофи като латекс, има бавно съхнеща за покриване на торти и бързосъхнеща - за фигурки. Проблема е че няма по-малки количества от 4,5 кг. Аз бях си взела от бавно съхнещата заедно с една друга мама. Но сега ще ми е много даже и това (половината). Адреса е ул. Кадемлия #6 - зад Плиска се хваща автобус 72 и с него се отива близо до тази улица (малка уличка).

Sunnily*, за крема това е така - проблема идва когато се помъчиш да го намажеш прозрачно...

Един въпрос  Embarassed защо толкова бързо ми омеква марципан Варна? докато направя фигурка и се е размекнало в ръцете ми...

Аз го държа в хладилника - вземам си само късче и работя с него; вярно е че омеква доста... даже се бях заканила че през лятото няма да правя торти. silrai, възможно е да иска още захар тестото, но може и да стане трошливо от много захар... Моя съвет е: да пробва с малко количество тесто - да му сложи още захар и да види дали добре се моделира... ако всичко е ОК, да слага захар и на останалото...

ilang-ilang, тази смес не ти ли става много твърда, фигурките не могат да се ядат (макар че моите деца намират начин)... или от глюкозата не може да се втвърди. Аз съм правила по рецепта от руски сайт, но без глюкоза... втвърдява се много бързо, едва смогвах да направя фигурки. Обаче стана снежно бяло. Ако по твоята рецепта става меко като марципан Варна - ще използвам нея.

И последно: silrai, не Танита, а Тането я има - тя я пусна - пробвай да и пишеш на лични...



# 130
  • Мнения: 1 271
 М_е_г_и  блаодаря за корекцията, извинявам се, обърках, ама то така е след безсънни нощи...

За марципана-бързах и не го написах-задължително се добавя по много малко захар, за да се нацели косистенцията.

А рецептата на ilang-ilang, става добре, но чалъма е да се добавят прахообразните съставки по малко, а не на веднъж.

# 131
  • Мнения: 2 160
Axrax има ли снимка на тортата стана ми много любопитно или само аз не съм я видяла Rolling Eyes
SlaDk0_i_SoLeNo ами съвсем случайно със сладкарски бои просто сложих много малко от зелената боя (нали ужким тествах) и се получи този светъл цвят
М_е_г_и сега като прочетох се сетих, бяхте писали че са много големи количествата на тестото, което продават:?

# 132
  • ВАРНА
  • Мнения: 5 058
Никакъв проблем няма с консумацията.Не става твърдо и е много по-вкусно от марципан Варна(поне на семейството повече им допадна).В началото ставаше твърдо, но след глюкозата е по-еластично и с по-голяма трайност.Дори месеци е престоявало преди да готвя с остатъците и пак се получава.

# 133
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
о, благодаря, значи като ми трябва бял цвят - ще използвам тази рецепта. И може да се точи, нали? А не само за фигурки...

# 134
  • Мнения: 490
ето и моята торта Embarassed ужас срам ме е да  я покажа,но нали обещах...

Общи условия

Активация на акаунт