Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 12

  • 29 702
  • 293
  •   1
Отговори
# 105
  • ES
  • Мнения: 2 191
Момичета един въпрос. За рецептата на муса на Танита, с какво мога да заместя пудинга без варене, не зная тук дали има такива, виждала съм такива, които се варят.

# 106
  • Мнения: 1 271
 gery_to , спокойно можеш да го заместиш, с тези, които има тук(според мен де)

mama_dobi , още веднъж поздравление за тортичката.

# 107
  • София
  • Мнения: 2 019
mama_dobi, пропуснала съм да пиша, че блата се разделя на две части. Формата ми е с диаметър 23 см и висока 6, но не се изпълва повече от половината.

# 108
  • Мнения: 2 160
Е, моята борба приключи Mr. Green
Нещо тестото не го докарах newsm78 и ми беше трудно за работа. Чаршафа слава богу лесно стана, но розичките ми се късаха, някои фигурки, които бях замислила също.. Туитито и прасчо станаха по-големи от колкото трябва за тази торта, но.... това е нямам никакъв опит.


За рожденния ден на Ема обаче съм замесила млечен марципан, дано нямам проблеми с него и стане чаршафа Praynig
Имам питане на каква форма е по-лесно да се слага чаршаф? Понеже тази торта ми стана много малка мисля да правя следващата в йенска тенджера, която е трапец, та мисълта ми е с такава форма по-трудно ли ще ми бъде с чаршафа? newsm78 Страх ме понеже ще ми трябва по-голям чаршаф да не се накъса нещо Sad
И накъсването на тестото за фигурки какво показва, да добавям пудра захар или вода newsm78
И още едно въпросче за масления крем, много трудно го нанесох, даже на места ми се ронеше рулото отдолу, да не би да не съм го разбила достатъчно.

# 109
  • Мнения: 3 927
Дали на първа страница ще влезе информацията и за варненските борси оттук:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=184678.msg3897259#msg3897259

# 110
  • Мнения: 1 878
barabana , много хубаво изглежда и тортичката и Туитито и Прасчото. Моят опит не е голям, но понеже и на мен ми се късаха фигурките с малко напръскване се замазваше положението, леко затопляне в микровълновата и тестото ставаше по-еластично, докато работех с една фигурка, другото тесто си стоеше в найлоновия плик плътно затворен.....но така или иначе тортичката ти е много готина  newsm10


А дали на първа страница, в края на всеки марципан и мастика и.....може да се посочи колко време да се съхранява в хладилник, понеже от една доза излизат повече от една торта и доста мами новоентусиастки питаме това и се чудиме, явно ще е от полза  Hug

# 111
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
За масления крем - не се притеснявай - упоритост си трябва - и на мен ми се рони - кога повече кога по-малко. Но стискам зъби, благославям го и продължавам. Може би зависи и от рулата, понякога са по-ронливи, даже и една марка да използвам. А крема може да го оставиш съвсем да се размекне (дали го обясних...)

За тестото - според мен ти е станало добре. И при мен не се получава идеален резултат, както искам. (затова и си купих от готовата маса за торти... но на вкус не е толкова добра).

За чаршафа - ами кръглите торти стават най лесно. Аз правих една с много правоъгълни форми (Торта с подаръци) и изобщо не ми хареса как се оформиха ръбчетата... Но от самолет не се забелязва...

Поздравления за тортата - станала е идеално Hug

# 112
  • Мнения: 5 177
ААА Калина и Барабана ми подпалиха чергата с правенето на торти..
Аз се интересувам от трансфер, гледах няколко торти, където е правен и върху млечен крем.. Аз ли съм в грешка или си е така.
Сега започвам да чета подробно и за технологията на трансфера..
Моите мъже ще имат имен ден на 8.11 та да ги изненадам

# 113
  • Мнения: 2 160
М_е_г_и и Sunnily* Hug Hug Hug благодаря за съветите.
М_е_г_и каква е тази готова смес за тестото, явно не съм чела внимателно предните страници Blush
Значи няма да рискувам с по-ръбати форми, ще търся по-голяма купа, че да не се изложа точно за РД Mr. Green
За Коледа ще си правя експеримент Wink
Благодаря ви момичета, много ме запалихте Hug
п.с.. голяма краста е Mr. Green

# 114
  • Мнения: 1 878
За формата на тортата с рулата аз ползвам една гоооляма пластмасова купа (не се скъпи и ги има на всякъде), която покривам с кухненско фолио и после редя отгоре рулата, така се получи доста правилна форма пък и ролата с крема се загладиха от фолиото, масления крем го бих, бих, бих  Crazy с миксера и стана доста пухкав, натрупах го върху тортата отгоре и после с подебел нож го размазвах равномерно надолу и се получи лесно и гладко.

# 115
  • Мнения: 120
Тортите на всички ви са прекрасни.Барабана,тортичката ти е много сладка и цветовете са много наситени,изобщо цялата торта се е получила много добре.

# 116
  • Бг-мама
  • Мнения: 2 331
Барабана , много свежа и цветна торта , браво !!!!!!
А за крастата си права , и сега като ида някъде на кръчма и само заглеждам тортите по витрините
та да си открадна някоя идея  Laughing Laughing

# 117
  • Мнения: 6 105
barabana как получи този зелен цвят?

# 118
  • Мнения: 179
silrai лъчите ги направих като разрязах втората торта кочто бях приготвила на тоделни патчета и ги обърна за лъчи . а после с кокосови стърготини в различни цветове наръсих и готово . Нямах време да замазвам отстрани , но на децата не им прави впечатление Simple Smile (за моя радост ) . А после е много лесно - всяко дете си харесва цвят и само му подаваш по едно готово парче Simple Smile Simple Smile Simple Smile  Така тортата стигна за около 25 човека Simple Smile

# 119
  • ВАРНА
  • Мнения: 5 060
Днес спретнах тортичка(понеже е малка) за кръстницата.Утре детето ще става християнче.Вътре е с пандишпанови блатове,крема на торта Трюфел+ крокант с бадеми.Сиропирана с Амарето и коняк.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=90047&photo=29

Общи условия

Активация на акаунт