Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 12

• 30 394
  • 293
  •   1
Отговори
# 90
Здавейте,майчета Grinning !Благодаря ви за помоща последния път Hug !Тортата дупе за РДто за 06.10 стана,но с малко целулит Embarassed /все пак ми е втори опит,та бях по снизходителна към себе си/.Най важно е май че се изяде.Работих с млечния марципан и ми бе определено по-лесно от първия път.Ще опитам сега да прикача снимки и моля ви ме извинете ако нещо не се получи че...Имам пак една питанка,ако не ви втръсна вече.Мога ли сега за събота да ползвам остатъка от млечния марципан или вече няма да става за ядене,ще са минали 8 дни откак е направен,а и деца ще хапват от тортата newsm78 ?И колко време може да се съхранява той в хладилник?Благодаря ви предварително и отново да ви кажа колко добри  chef сте!
  bouquet

# 91
Не успявам да сложа снимката  Cry

# 92
  • София/Сливен
barabana, здравей! (аз така и не успях да ти се обадя, но малката ми прави доста проблеми - нали сега тръгна на градина.... Пък и колко трудно се отлеееепяяяям от компютъра... Много моля за извинение).

И на мен ми се е случвало да не стигне крема, и съм бягала до магазина за още продукти, преди да е стегнал желатина. Това се случи с тортата ми Барби - и аз слагах повече бисквити и много банани, за да се изпълни купата. Но никой не разбра - на вкус беше идеална. Тази торта стана с двойна доза крем - изобщо не мръдна - издържа и украсата отгоре. Само желатина трябва да е хубав и да стегне добре.

За желатина - сложи си колкото е по-рецептата, не го намаляй в никакъв случай - нали ще е голяма тортата. Даже, ако питаш мен сложи и по още малко - не съм правила муса на Танита не знам колко е гъст - ако ти се стори по-рядък от другия крем - му добави още половин пакетче желатин+ това дето е в рецептата.

На мен не са ми ставали гънки - помагам си с едната ръка, с другата поглаждам отгоре тортата - той марципана може да се посвие малко на мястото на гънките, ако го накараш....

mama_dobi, мисля че няма проблем да използваш марципана, 8 дни не са толкова много...

# 93
Не успявам да сложа снимката  Cry

Опитай от тук, лесно е, на бълг.език са обясненията, просто следвай стъпките.

# 94
# 95
Благодаря ви много Simple Smile а за снимката ще опитам отново сега

# 96

дано съм успяла този път,ако не моля ви извинете ме

# 97
  • София
Здравейте!
Искам да споделя с вас един блат за торта, който много харесвам, но все не ми се получаваше както трябва, а всъщност е много лесен. Най-накрая успях! Проблемът ми е бил в печенето.
2 яйца се разбиват с 1 ч.ч. захар и 2 ванилии, прибавят се 1ч.ч. кисело мляко с 1 ч.л. сода, следват 4с.л. олио, 1ч.ч. брашно, 2 с.л. какао и накрая половин ч.ч. смлени орехи. Пече се в предварително загрята фурна, първите 5-10 мин. на 200 градуса, а след това се намалява на 150-160 градуса и се пече още около 40 мин. Получава се пухкав, шуплест блат.
В оригиналната рецепта крема е от заквасена сметана, но в последно време муса на Танита ми е много любим и я направих с него.

# 98
mama_dobi , нещо пак не е станало, не се виждат снимките.

# 99
SlaDk0_i_SoLeNo, това е една и съща рецепта - тя е от Бон Апети, тук всички я знаят като рецептата на Меги Grinning
Да, зная, не съм казала никъде че е моя....  Wink
Момичето не беше я написало цялата...

# 100
М_е_г_и Hug ще се видим когато можеш, няма проблем
тортата с рулата стана супер, обаче реших да пробвам Руска мастика I вид и нещо нищо не става сега разточвам с пудра захар, ама ми се къса изобщо не виждам как ще го метна върху тортата, че и да няма гънки, направо сигурно ще е кръпка до кръпка Sad

# 101
  • Пловдив Белащица
Ето на mama_dobi тортичката

# 102

Много добре е станала.Как я направи толкова извита(дупето), допълнително блат ли сложи?

# 103
manqo,благодаря ти мнооого Hug !Не зная как се е получило,но...  Peace
labrex ми обясни на лични надявам се другия път да успея
silrai,ползвах готови кръгли блатове и ги изрязах стъпаловидно,а предпоследния е само бузките на дупето,но съединени.Най-отгоре понеже бях замазала с крем /без да се замисля,че ще има и маслен Blush/натроших от останалия блат и го обърках с крема и пооформих с ръце,масления крем се омеси и той с тях,но като стегна в хладилника го позамазах "целулитчето",та без да искам се получи,а аз толкова го умувах newsm78
  bouquet

# 104
Здравейте!
Искам да споделя с вас един блат за торта, който много харесвам, но все не ми се получаваше както трябва, а всъщност е много лесен. Най-накрая успях! Проблемът ми е бил в печенето.
2 яйца се разбиват с 1 ч.ч. захар и 2 ванилии, прибавят се 1ч.ч. кисело мляко с 1 ч.л. сода, следват 4с.л. олио, 1ч.ч. брашно, 2 с.л. какао и накрая половин ч.ч. смлени орехи. Пече се в предварително загрята фурна, първите 5-10 мин. на 200 градуса, а след това се намалява на 150-160 градуса и се пече още около 40 мин. Получава се пухкав, шуплест блат.
В оригиналната рецепта крема е от заквасена сметана, но в последно време муса на Танита ми е много любим и я направих с него.

shoshi,малко глупав въпрос newsm78 от тези продукти един блат ли става/стандартен/или става дебел и после го разрязваш?И с какъв диаметър е тавата в която го печеш,че аз имам само плитки тавички Blush и да преценя дали да разделя сместа?   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт