Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 12

  • 29 670
  • 293
  •   1
Отговори
# 150
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Ами пробвай, защото така отива по-малко материал, а и може да се яде съвсем нормално, заедно с парченце от тортата и съвсем не е отровно сладко...

Аз като гледам (гледах едно видео преди време) - как американците покриват тортите с едно покритие, с второ - и те доста дебели - много просто че няма да може да се яде от сладко....

http://atecousa.net//learn/satin-ice-tutorial-i-icing-your-cake.html
http://atecousa.net//learn/satin-ice-tutorial-iii-marblizing.html

# 151
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Моя чаршаф е 1 мм, в най лошия случай 2 мм. Може да намеря снимки на разрези ако искаш - да видиш как изглежда.

М_е_г_и и аз! Mr. Green Става нормално сладко - децата го обожават! Peace

# 152
Аз съм правила само два пъти торта с чаршав,но и двата пъти по съвет на М_Е_Г_И беше тънък Hug .Втория път беше млечен марципана и много ми хареса,а и на гостите-днес пак ще е с такъв/дано се получи Praynig /. Мисля,че е по-лек и даже давам на дъщеричката ми да си хапва само от марципана,като бонбонче/млякото е по безвредно от захарта мисля/.Е гледаме да не прекаляваме,поне детенце де Blush....
Да поздравя всички,за хубавите нови тортички които видях.Браво Peace!
Страхотни сте всички,бъдете ми за мноооого дълго сладко вдъхновение/нали имам нужда да напълнея та трябва да хапвам повече сладко/Благодаря ви!  bouquet

# 153
 Embarassed чаршаФ искак да пиша,но сладкото явно ми влияе на граматиката Laughing

# 154
  • Мнения: 2 160
добре момичета, определено ще пробвам да го докарам няколко мм Mr. Green

# 155
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 571
Е, пак сте заринали с разкошотийки тука  smile3501. Бравос момичета, много интерсни тортички сте спретнали.   bouquet. Аз днес съм се наканила на един чийзкейк, ама ще видим дечковците дали ще бъдат благосклонни да ми оставят поне малко време за това  Mr. Green.
Имам един въпрос и аз. Поръчаха ми да направя торта за едно детенце. До тук добре, като изключим факта, че супер се притеснявам защото до сега не съм правила торти за чужд човек. Майката иска да има езерце и в нея лилия. Ще ми се е езерцето да не бъде направено от разточен син фонда (знам, че ме разбрахте) искам да изглежда по-реалистично, но идея си нямам как да го напаравя. В началото мислех да е пласт от желатин оцветен в син цвят, но ако в него сложа марципанената лилия няма ли то желатина и водата да се разпадне лилията  newsm78. Моля ви помогнете ми с идеи ако имате такива. Тортата е за сряда и до  вторник трябва да съм решила как ще процедирам. Ако ми споделите някоя идейка ще съм ви супер благодарна.  Hug Hug Hug
Silrai  голям съм заплес значи. От миналата тема се каня да ти благодаря, че сподели шоколадовия крем как се прави и все забравям  Embarassed. Благодаря ти много   bouquet

Последна редакция: сб, 13 окт 2007, 13:24 от КорНиШонка

# 156
  • Мнения: 243
Корни, направи Лимоновия чийзкейк на Наталина - разкошен е!
Виж в Тортите - тези на Тандури. Има снимки как прави лилиите на една от тортите си. А, за желатина си мисля, че веднъж стегнал, няма да има никакъв проблем да сложиш отгоре фигурките.
Успех! Чакаме да се отчетеш със снимка! Laughing

# 157
  • София
  • Мнения: 4 145
Това готово покритие за торти ли е?
Страшно лесно изглежда ,ако е така,че аз с моя единствен и неуспешен опит с марципана Embarassed,нищо не се наемам отново да го направя ooooh!

# 158
  • Мнения: 3 927
Между другото, някой има ли тази книжка за цветята, на Уилтън, ако може да я качите някъде, но да може да се свали от чужбина?Много ми е интересно какво има в нея.Предварително благодаря.

П.П:Мисля, че Танита я има, обаче ако може да я качиш на друго място, защото датата е затворена за чужбина.

Не знам защо ме бъркате с Танита?! Все пак и аз съм пуснала някои неща в тези теми  Wink Simple Smile
Кажи къде да я кача и ако успея, ще си я изтеглиш. Сори, имам я само в датата  Simple Smile

Ето я пак книгата все пак: http://store4.data.bg/luckybg/Taneto/

във файла Flowers.pdf

# 159
  • Мнения: 7 144

"Новаците" в тортоправенето добре да разгледат тези клипчета, защото в тях много нагледно е показано, как се свиват гънките при кръгла и овална торта. Особено показателен е вторият фолм, където не се ползват никакви професионални инструменти по заглаждането, а се работи само с ръце.

п.п. С големия шрифт и червените букви искам да насоча внимението, тъй като има много молби за обяснения, пък то само с думи не може да се обясни качествено    Peace

# 160
  • Мнения: 7 144
мисля, чеот тук въпросната книжка на Wilton    ще е видна за всички :

http://picasaweb.google.com/geraldinarevisdetortas/FloresWilton

(само дето сами ще трябва да си сваляте снимките)

# 161
  • Мнения: 3 927
Зори, добре че знаеш къде какво има в интернет  Simple Smile ......

# 162
  • Мнения: 7 144
Аз до преди малко рових назад в Лс, за да намеря твоя линк, нали ми го праща пролетта, и видях че си го пуснала. После се сетих, че съм я виждала и в нета на няколко места  и то взех че веднага попаднах на нея  Peace.

# 163
  • София
  • Мнения: 2 671
Корни, и аз така смятах да направя езерцето за патетата - оцветена и подсладена вода да желирам и като стегне - пренасям върху мястото, което бях решила да е езеро, с малка лъжичка, тъкмо да го докарам на вълни. Струва ми се, че ще стане  newsm78 пиши как се получи.

Аз откривам хелоуинския сезон, тая година ми е голяма тръпка  Laughing
рецептата и за двете торти е с печена тиква и мед - ще дам линк, като я напиша. А на първата, понеже беше съвсем за домашна потреба, й спестих крема м/у рулата и марципана - доста кофти изглежда така, ръбата  Mr. Green но поне не изпадна  Wink




# 164
  • Мнения: 6 105
момичета сега опитах тортата ама не се яде от сладко Sad Чаршафа от страх да не се скъса е повече от 0,5 см и е много сладък
а обвива цялото парче, толкова е сладко, не знам какво да правя с тортата за рождения ден или трябва да махаме чаршафа и да не го ядем newsm78
и при нас се получи същото, и по голямата част от тортата я хвърлих, затова съм се зарекла да правя само фигурките с чаршаф, страшно сладко става, и ако не се хвърли ще трябва да стой с месеци в хладилника докато се изяде

Страхотни са тортичките който сте направили...   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт