Мами в НОРВЕГИЯ - 8

• 18 647
  • 312
  •   1
Отговори
# 75
Ама съ6тия бе Розе, и Вес и Дипнер, верно 4е така бе6е...Simple Smile А Веско и Ирене са ни на нас Рогер май най близките приятели тук...Simple Smile
Ми предложи ми, 6тото вие няма как да знаете, ама аз минавам за хубавица... да се самопохваля Simple Smile А и Ирене така ми е казвала, 4е нейните роднини казвали "абе Вес, теб толкова те бива във вси4ко ти нае6 колко пари може6 да изкарва6 с тези способности", а тя "... аааа не". Вика ми, те изоб6то не могат да си предтавят, 4е може да е така добре платен. Simple Smile Еми смятай Рогер е инжинер, ама най много 450 000 стига.
Ама ти за6то заряза свиренето? Заради пътуванията ли?
Да мила ,заради пътуванията! Постоянно бяхме някъде и то за по цял месец. Аз последните  свирих само по уикенди...за да съм повече време с мъжлето и децата в къщи.Освен това Дипнер има барове не само в Норвегия а из цяла Европа.И така един месец си в Холандия ,друг на Тенерифите,трети в Германия.. и къде ли не ...и така пантелей пътник.Добре е ...даже много добре ...ама аз не издържах дълго време без моите хора в къщи. Като напусках колегите мислеха  че съм луда..и не вярваха... Blush
Като че ли мъжете по издържат,ние жените трябва да сме по-близо до дома си. Так го чувтсвам... А за работата,той плаща най-много на пианистите си. Не съм чувала друг да дава такива хубави  пари. Бях мнооого доволна...финансово..но от това пътуване беше вече ми дошло до гуша. Sick

И на Дипнер му беше мъчно като напусках...тъй като жените в този бранш сме извъредно малко.  Sad  Аз напуснах в края  на 2005..декември ми беше последен месец. И тогава мисля че бяхме само около 5 жени в бранша..ако не с елъжа... newsm78  другите над 60 пианиста са мъже. Досте сме кът.... Heart Eyes А и си е друго жена зад пианото.... Wink /написа ми страхотен Атест като напусках   Grinning /  
Може ли  да ми пратиш снимка твоя  на лични....остава и да съм те виждала някъде....като нищо Grinning

# 76
Май4ица, кажи за курса ти, не се измъквай...Simple Smile

# 77
Здравейте на всички!  Peace Записче от мен, много обичам да ви чета   bouquet  Mr. Green
Охооо привет Майче... Hug Разказвай как са при теб нещата.... Grinning

# 78
Моми4ета, лека но6т от мен... лягам си...Simple Smile

# 79
Палачинке....мерси за снимката!!! Голяма сладурка си....Хубавица! Heart Eyes  Абе от друго тесто са българките...  Heart EyesЕдин мой колега каза че в Американските класации българките са класирани от американците  на  второ място след шведките по крастота/в света!!!/    Heart Eyes
  А сега се сетих да те питам,а на кораба Берген- Ню Касел качвали ли сте се с твоя ?  newsm78 Понеже кораба минава и спира през вашия град,та ако сте правили трипче.... Grinning   

Последна редакция: чт, 11 окт 2007, 02:45 от roza66

# 80
Аййй закъснях. Grinning   Палчинке писали сме по едно и също време... Wink   Нищо и утре е ден и ще се четем пак с интерес.  Hug

Лека и от мен на всички!!!      bouquet

# 81
  • Stavanger,Norway/ Varna
Я да видим сега, кой е най- раннобудният от цялата тайфааа  Mr. Green Mr. Green

Гледам Розето и Плачинка, голям лаф сте му дръпнали вчера, че и общи познати намерихте. Наистина светът е малък.
Аз в тона на темата ви, да споделя, че цял живот мечтата ми е била да стана певица и с пеене да си изкарвам хляба. И, наистина, работех по въпроса. Доста години съм пяла в хор, после започнах самостоятелно, с уроци. Занимавах се основно с църковно и оперно пеене. След това, така ме завъртя живота, че прекъснах уроците, но не спрях да се занимавам. Самичка си пеех у нас, с компютъра и програма за караоке. Огласявах целия вход, но на кого му пука. Винаги съм изпитвала огромно удоволствие, почти екстаз от пеенето и така ме е успокоявало.
Сега, обаче, нещо много ми се е стегнала душата и се позанимарих. Усещам се, че и по цяла седмица минава без да си отворя устата, добре че се качвам, в колата и пея с радиото от време на време, или на детето по някоя детска песничка.
Така е то. Сега имам други планове за кариера, спектърът на желанията ми се промени  Rolling Eyes
Мечтата ми, обаче, си остава и то само като мечта. Всеки човек има такива, затова и не ми е много болно. Пея си за собствено и това на близките ми удоволствие.

Ох много се разписах аз рано сутринта. Embarassed.

Аа, щях да пиша за езика. Действително се плащат курсовете вече. Ама аз да обнадеждя. Аз например научих и още уча езика самостоятелно. Трябваше ми просто учебник да навляза в граматиката, от там всичкото е речников запас. Него си взимам от книгите. И аз говоря няколко езика, та съм се убедила, че четенето на литература на съответния език, е най- добрия начин за запълване на речниковия запас  Peace. Естествено, да не проспусна и комуникацията с едно приятелско семейство- норвежци, която ми помогна за овладяване произношението.  Laughing Laughing Бабата е от Берген и говори с техния диалект, а дядото е от Осло. На него всичко му разбирах в началото, ама тая баба ми взе здравето с диалекта си. Сега, обаче и с нея се разбирам много добре.
Затова и мисля да не ходя на курс, освен ако не ми трябва някакъв документ, че съм била  newsm78

А, да и за упхолд се плаща вече 1100 крони.

Майчице супер, че ни четеш, ама понаписвай по някой ред за здравей- здрасти  Peace

Славс и аз чакам телефонче да си разменим  Simple Smile

Последна редакция: чт, 11 окт 2007, 07:27 от bob4enka

# 82
 doh каква съм "лапни муха". Влязох да напиша по въпроса на Славс, а се отплеснах в тотално различна насока  Rolling Eyes

Славс аз скоро си изкарах временно ЕГН. Отиди пак в НАВ, пак им обясни ситуацията, трябва да си носиш паспорта. Те ще ти попълнят схема и за около две, три седмици, ще имаш временно ЕГН. Тогава, вече, би трябвало да можеш да се регистрираш. Моя съвет е, да се запишеш на някакъв курс, колкото се може по- рано. По- лесно се намира работа после. Аз смятам да я направя тази работа, като поотрасне Йованка. Въпреки дипломите ми, смятам, че ще ми е от полза, защото сертификата ще е норвежки.   Peace

Момо така е там, на север. Валяло е и по цяла седмица без да спре и така хубаво трупааа. На мен повече ми харесва такава зима, отколкото да духа вятър и да вали дъжд и да е кишаво като тук. Поздрави на лисиците  Laughing

# 83
Mомичета, вие кога спите? Laughing
Славс, преди 2 години (когато аз се регистрирах), трябваше след това да отида на място и да ми дадат някакъв код, за да мога да си активирам регистрацията. Така че не е лошо да питаш и за това, да не те разкарват допълнително. Поне тук в Осло, в НАВ има достатъчно компютри, така че тази работа можеш да я свършиш и в НАВ, регистрираш се на място, получаваш си кода, активираш и довиждане. И другото, което се сетих, ама не знам дали в случая е реално. Не е лошо да имаш норвежка банкова карта. Не знам дали ще стане, но по принцип половинката ти може да поиска да му издадат 2ра карта на неговата сметка с твоето име. Пак повтарям че не съм сигурна в случая дали ще стане, но това си е валидна легитимация ( когато е със снимка) и не трябва да си разнасяш паспорта постоянно. Но естествено Laughing трябва да имаш фодсельснумер.
bob4enka , поне на нас тогава ни обясниха, че за да имаме право на безплатен курс, трябва да сме били регистрирани и безработни минимум 6 месеца.......
Майчице, какво става с теб? Разказвай.......
roza66 , и каква стана тя? Дойде в Осло намерихме общи познати Laughing Сега се разговорихте с palachinka  и същата работа Joy Вярно е много малък света......
Някой да знае има ли тук пшеничено нишесте, как се казва на норвежки и къде да го намеря? Намерих само царевично до сега, ама не знам става ли за сладкиши...
За сега толкова от мен

# 84
ркб, аз си спя в нормално време... някой да посо4и ако ме е виждал онлайн след 23.00 през седмицата. Simple Smile
Тя Роза като гледам с тез социални антени дето ги е опнала и на севрния полЮс да иде пак 6те намери познати май Simple Smile
Мисля, 4е бяхме търсили с майка ми пШени4но преди време и не намерихме и майка констатира, 4е то цареви4но и без това било по добре, тъй 4е, пробвай..Simple Smile

# 85
Добро утро, момичета.
Ние днес малко се поуспахме, та сега на тагадък гледаме да свършим всичко.
Tusen takk за полезните съвети за НАВ, след малко тръгвам на там да ги питам.
При нас вали сняг!

# 86
Цитат
Славс, ами може да има6 фøдселснумер (временен). Аз мисля, 4е и в една от преди6ните теми бяхме говорили то4но за това. От фолкерегистерет се взима, става бързо. Мисля, 4е о6те тогава бяхме коментирали, 4е без номер ни6то не може6 да свър6и6 в Норге и за това да ти е първата работа да си извади6. Мисля, 4е моя го генерираха много бързо, той е специален и първите 4исла зна4ат, 4е си 4ужд гражданин - временно пребивава6т.

# 87
Цитат
Славс, ами може да има6 фøдселснумер (временен). Аз мисля, 4е и в една от преди6ните теми бяхме говорили то4но за това. От фолкерегистерет се взима, става бързо. Мисля, 4е о6те тогава бяхме коментирали, 4е без номер ни6то не може6 да свър6и6 в Норге и за това да ти е първата работа да си извади6. Мисля, 4е моя го генерираха много бързо, той е специален и първите 4исла зна4ат, 4е си 4ужд гражданин - временно пребивава6т.

Peace  Да. Моят например би трябвало да започва така 230383, но като временен запо4ва така 630383. Казаха ми, че след като получа упхолд, 6те махнат 6-цата и 6те ми върнат двойката на място  Peace

# 88
Добър ден и от мен.АААААААААААААААА няма да се разберем така Naughtyкакво е това писане #Crazy.Аз съм трудна жена имайте малко  милост  Joy
Розе,аз мила не съм музикантка,а мъжо.Аз съм актриса Mr. GreenА ти пробвала ли си да станеш учител по пиано?На мен ми предлагха като завърша курса да водя часовете по актьорско майсторство.Но аз така и не успях да го завърша миналата година,а тази пък да го започна newsm78.С такова образование и стаж като моето те не са имали преподавател тук hahaha.Но аз като им видях нивото се хванах за главата ooooh!Мисля,че ще ми е много трудно да се справя с деца,които нямат талант,но искат да се занимават с театър.
Бобченка,от коя година си в Норвегия?Защото дошлите като мен след 2005,трябва задължително да имат 300 часа курс по норвежки.Ако ги нямаме няма да можем да кандидастваме за постоянна виза.
Чао ви и приятен ден

# 89
Бебинщаин за постоянно съм тук от началото на 2006. Аз нека да получа упхолда, пък за бусетника ще семисли после. Ако трябва мога мисля и само на изпит да се явя директно.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт