Пилето се почиства,изрязва му се жлезата от трътката(защото дава лош дъх на ястията понякога) след което се опърля(за да се махнат власинките остатъци от перушината),измива се и се слага в студена вода на котлона.Отпенва се докато престане да излиза пяна,добавят се лук нарязан наедро,морков,чушка,парче корен от целина,сол.Месото се обезкостява след като се свари.Добавя се картоф(1 или 2),чубрица и фиде.След като всичко е увряло се маха от котлона.Застройка: В отделна малка съдинка се слага 1 яйце(цялото),2 ч.ч кисело мляко,2 с.л. олио,1 с.л. брашно,щипка сол,разбърква се хубаво и се слага на котлона,като започне да се сгъстява се долива с черпака от бульона и така докато се напълни съдинката,после изсипваме всичката застройка в супата.Понеже вече е гореща,никога не се пресича,дори и при претопляне на супата после.Четох из форума,че и викат варена застройка,но аз от майка ми си я знам-немска.При сервиране на супата се предлага и парченце лимон или прясни изцеден лимонов сок за подкиселяване.
Добър апетит!