Нежно галим НОЕМВРИйски кореми,а те от ден на ден стават все по-големи

• 11 054
  • 306
  •   1
Отговори
# 90
Канела,аз не разбрах наистина ли имаш предвид свекърва ти под "патронажна сестра",защото на мен ми се стори друго newsm78 Mr. Green
Не, нямах впредвид свекърва ми, но Mergi направи подобна асоциация и оттам се почна   Joy
Я сподели ако нямаш нищо против де.Каква е тази особа дето ще те проверява?Стана ми интересно Embarassed

# 91
Какъв цвят е пакета на превръзките Либрез, които сте купили. Аз така се ориентирам по цвета  Laughing Най-големите, които съм виждала напоследък са зелените, ама незнам дали ще са достатъчно надеждни за след раждане. Имаше по едно време и сини, май нощни с водеха, но сякаш не съм ги виждала скоро по магазините.
А иначе точно Либрез са ми любими.
Prosto Аz и krasimira00  стига сте се се притеснявали! През предната ми бременност, по обиколката на главата, термина ми излизаше с месец назад  Shocked Малък корем, малко околоплодни води...глупости колкото искаш. Добре, че не съм имала достъп до интернет, и въобще главата ми е била празна откъм излишна информаци, защото иначе щях да лудна сигурно. Родих си съвсем нормално бебе, 3400 кг.
сладурка, за теб пък съм сигурна, че е много над килограм бебката. То този твой доктор стана пословичен с глупостите си, няма какво да му коментираме  Whistling
За обиколниците, не мога да си представя как ще се закрепят, ако не е решетка. Ама пък в този случай не са и много необходими. За мен ролята им е, да не си провре бебето я краче, я ръчичка през решетката, да не му е студено ако леглото е долепено към стената, а пък няма плътна табла  Blush - нещо такова. Е, може би съществува и вариант да не се блъска в таблата, ама аз поне съм забелезала, моето дете да го е правила. Зависи от детето все пак.
Може би с някакви лепки от рода на "котешки лапи" ще стане  Thinking

Последна редакция: ср, 10 окт 2007, 15:29 от арабела

# 92
Zdravejte,
Useshtam 4e jako se prigotvjate:-) taka trjabva a neee kato men v 4 sutrinta dokato 4akam taksito.
Bojan si e oste pod nabljudenie-malak e,e ne na kg a v razvitieto si.ot v4era e sys sistema zastoto ne iska da jade I taka-prosto 4akame da se stabilizira.az pravih 3 opita da go slagam na gyrdite-zahapa me 2-3pyti ama oste njama refleks daze I kym shishe ta mina na venozna hrana.az po4nah opiti s pompa ot dnes-ama njma nikoj zasega.dove4era mislja da probvam babeshkata recepta s gorest dush.
Tyk v t.k.smenjat nostnicite vseki den.az vi pisah za tezi prevryzki gryckite maxi-syper sa-s lastik otstrani kato na pampers-zasea njaamam I kapka kryv po leglo ili nostnica.pri men se o4ertava dalag prestoj tyk taka 4e hi4 ne mi puka za izpisvaneto-bih si trygnala I po nostnica samo da se opravi-a za pridruzitelite-vse taja-ja ne se vyrzvajate-tez nesta ste sa vi dale4,daze njama I da vidite koj e na izpisvaneto.

# 93
Мимиии,дано бързо дръпне юначето.А ти не съди по помпата имаш или не кърма,не е критерий.Помоли докторката ти,аз като се оплаках на мояат тя вика "да бе нямаш" и ми показа как се прави.Хайде бързо да се оправяте и двамата и пак да пишеш Hug

# 94
Канела,аз не разбрах наистина ли имаш предвид свекърва ти под "патронажна сестра",защото на мен ми се стори друго newsm78 Mr. Green
Не, нямах впредвид свекърва ми, но Mergi направи подобна асоциация и оттам се почна   Joy
Я сподели ако нямаш нищо против де.Каква е тази особа дето ще те проверява?Стана ми интересно Embarassed
Има такава длъжност в Унгария - "защитничка", явно останала от соц-а. Трябва да се грижи за бременните и децата в опр.район. Кабинетите им са на две преки от нас. Ако системно й отказвам посещения, ще ме лишат от майчински, детски и т.н. Преди да започнат да ми превеждат майчинските, ще трябва да ми издаде документ, че ме е посещава необходимия брой пъти.
Проверява и записва всичките ми изследвания, дава съвети по всички въпроси, свързани с бременността и грижата за детето. Има телефон за денонощни консултации. Сега ми е дала списък с минималните неща, които трябва да се купят за бебчо и утре вероятно това ще инспектира  Joy Ами, точно като свекърва, както казват момичетата  Joy

# 95
  • София
Като слушам Мимито, тука верно за глупости се притесняваме. Ох, какво да ти кажа, миличка, стискам палци малчо бързо да събира сили и да си се храните! Душичката тя...

# 96
така да ти се радваме mimi, стискаме палци мал4ото ти да се оправя бързо и да си цока от мама ве4е,а ти да не се мъ4иш още дълго с кърмата, ама само спокойно и това ще си дойде.Аз как говоря все едно ще раждам 5 детенце;)

Какви са тези гръцки превръзки, я кавете,4е сега ме заинтригува и мими.....!?Марка нещо,цвят на пакет4ето и т.н, имам спомен,4е говорихте преди 2-3 теми,извинявам се 4е връщам малко назад:(
 А аз м/у другото май се разболявам, защото говоря нещо носово, кихам и кашлям сутрин, взех профилакти4но  Витамин С и 4ай4ета, ще взимам и лимон и мед.Кавете кво да се прая сега, накрая ще се разболея:(, аххххххх, ах!

# 97
  • София
Просто Аз, няма изобщо от какво да се притесняваш след като доктора ти ти казва че всичко е наред. Ами ти ако на него не вярваш - на кого?!? В крайна сметка отклонението на ехографа е 14 дни, а и на 10Д да те сложи, ако бебчето се мърда няма как да го измери с точност...Айде да видиш каква ще е хубавица малката Simple Smile

А и на двете със Сладурка ви казвам, че като се притеснявате само се тормозите и насочвате негативна енергия към бебенцата. Я не ги тормозете мъничетата - те са здрави и хубави мацки.

Сладурка - а бебето ти може да е било 900 грама ама преди 3-4 месеца. Спри да му се втелясваш на този твоя доктор, дето  може да не е видял единичката пред 900 и само те стряска

totonto, ама наистина ли и дрешки за изписването на бебока не искат да се носят във Вита. С какви дрехи ще ми го дадат да си го носим у нас тогава  Shocked

totonto не е искала да каже, че ще изписваме бебетата както сме си ги родили Wink По-скоро че не трябва да носим никакви дрешки, памперси, шишета или каквото и да е друго, необходими за самия престой. А като дойде момента за изписването идва татито с дрешките на бебо, обличаме го и го водим на гония етаж да режем тортата и шампанското Simple Smile

А това а лигнина - добре че го казахте - защото аз тамън обикалях и се чудех кви превръзки да купувам  newsm78.

За раждащите във Вита да сверим часовника но май нищо освен чехли, телефон, зарядно, ръкавички за бебето (против драскане) и евентуално помпа за кърма не ни трябва, нали? За ръкавичките намен акушерката ми каза ако мога да си взема, защото били много мънички и им ги губели от пералнята дето ги давали да се перат...

# 98
Канела,мерси и прощавай за любопитството.Ама наистина от соц времето е останала май тая длъжност Mr. Green

# 99
Мими, дано скоро да сте вкъщи  Hug

За гръцките превръзки не зная, но има едни шведски - TENA lady Extra- внасят ги и в БГ, същите са като тези, които описва Mими - огромни и с ластик като памперс. Пакетите са в светло и тъмно синьо. Пише, че са за дами със слабост на пикочния мехур, но са идеални и за нашия случай. Wink

# 100
  • Плевен
Мими стискаме палци да се оправя малкия сладур и скоро да се кърмите и гушкате вкъщи.

# 101
Наясно ли сте с поставянето на упойка (епидурална+спинална) за секцио, къде се поставя, в гърба ли? Или там е само пълната или на едно място се поставят вс упойки, нали съм си патка в4ера с анестезиолога пропуснах да го питам за най-важното.

# 102
  • София
Наясно ли сте с поставянето на упойка (епидурална+спинална) за секцио, къде се поставя, в гърба ли? Или там е само пълната или на едно място се поставят вс упойки, нали съм си патка в4ера с анестезиолога пропуснах да го питам за най-важното.
Епидуралната и спиналната се поставят в гърба, а пълната е венозно и после ти пъхат една тръбичка в гърлото.

Аз след дълга разходка се прибрах - каката се сдоби с нови боти и 2 чифта чорапогащници, а за бебо взех пелени и 3 чифта къси чорапки. Сложих да сготвя и се чуствам направо разбита и имам и контракции...имам чуството, че няма да дочакам и вторник...доста ме наболява ниско долу та да видим.

# 103
  • София
Jutoo, стискай пък дано всичко е наред!

Hug

# 104
  • София
Jutoo, стискай пък дано всичко е наред!

Hug
Стискам, стискам Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт