30 american witches brewing health potions или искаме здрави деца за хелоуин!

• 13 272
  • 305
  •   1
Отговори
# 105

а моят малък безобразник се научи да кара зимни кънки. албена нали е айс скейтърка, в петък и хрумна да го качи и него на кънки и след двадесетина минути даниел препускаше по леда на собствен ход. верно че като си тръгвахме панталонът му беше подгизнал от паданията, но важното е, че не се предаваше, ставаше и продължаваше борбата. вчера пак ходихме да караме и след 2 и половина часа този път беше само влажничък тук-таме. сега иска да ходи на уроци по айс-скейтинг...
Браво! И аз предлагах на моите синове, но те - не, страшно било, щели да паднат. Да кажеш да съм треперела да не паднат да не се ударят - не съм. И рано прохождаха, и рано протичваха, но ... такива са си.
Мислех си, че големият ще се престраши през лятото, защото по време на лагера имаха екскурзия до айс скейтинга и там са ги качвали на кънки. Но не! За беда ръководителят на лагера падна и си счупи крака по време на тоя айс скейтинг. Което беше голяма забава за децата, разбира се - разписваха се върху гипса му, и който път отидех да си взема сина от лагер, въпросният мистър Стийв всеки път беше с по някое хлапе на коленете и го возеше напред-назад в количката си. Но дори и забавният подход към произшествието не беше достатъчен за преодоляването на страха.
Баща им да ги мисли, аз съм прехвърлила спортното стимулиране на негов гръб.  Crossing Arms Пък ако стане - стане.

# 106
Ами да ви се похваля с нашия злополучен прощъпулник  Laughing Мале такава издънка не бях имала никога! Simple Smile Бяха сума хлапета, които по стечение на обстоятелствата останаха почти през цялото време без родители при нас! Аз бях пресипнала ( със 7 хлапета на главата познайте дали не ми се оправи гласа!) и не можех да говоря, някаква лудница беше в къщи!
Естествено питката беше счупена преди да успеем да я търкулнем и да я снимам( пропуснах ли да кажа, че реотана на печката ми спря да пече и питката не стана както исках, аз за вкъщи като ги правя стават по-хубави, ама карай) ooooh!, но пък за сметка на това беше много вкусна! Направо ви казвам л-у-д-н-и-ц-а! Всеки ме дърпа нанякъде, дори не можах нормални снимки на нищо да направя.  Rolling Eyes Една част от проблема беше, че най-големите две хлапета бяха на 6 и 7, всичко друго беше дребно и in need of attention  Laughing
С други думи, Ели се нахвърли на питката и почна да я яде и хич не искаше да обърне внимание на нещата дето и бяхме сложили  Laughing Не знам пекарка ли ще става, какво Simple Smile АМа в крайна сметка от всички наредени работи взе отвертката! Също като мен, като съм била малка Simple Smile. После взе химикала..и решихме technical writer  Laughing
Хлапетата бягаха около къщата после с парчетата питка, състезаваха се, после правихме картинки със сухи листа, после играха на други игри и сега за мене има цяла мивка с чинии и сума неща за прибиране.
Утре са ни едните изследвания за Ели...стискайте палци... Praynig

Последна редакция: пн, 15 окт 2007, 02:52 от Tandoori

# 107
Тандурка, стискаме палци  Praynig
Кога чакаме резултатите?

Бистре, благодаря ти   bouquet

МисЗ, утре отиваме да подаваме документите за паспорта, но докато не го видя в ръцете си, дата за пътуване не обявявам  Laughing

Зоре, оправяш ли се от настинката? Как върви последния месец на бременността?

# 108
Тандури, стискаме всички пръстчета!!!

Джена, много хубави снимки си направила на бонбончето  Grinning

Аз помпам  Tired Малката въшка ми захапва гърдата и после пуска, май нямам търпение да го чакам и пак му набутвам шишето. Тази седмица ще се видя със специалист да видим какво ще кажат. Любители на циците ли ще ставаме или любители на силикона  Laughing

# 109
Тандури,няма дете за което да съм чула да не се е метнало на хляба,туй се игнорира напълно и се брои 1вия хванат предмет..отверка не е лошо,занаят е Laughing
*
миз,мерси за насърчението..кънките ми бяха на списък преди пусти балет(хич не съм джуфка аз),но дете се захласна много,драми,притендове..та съм склонила,макар хич да не ми е по душа..испанският е фън голям,сега имам нова схема-гледат тв на испански,по 1 шоу на ден пак,ма с нов елемент на тормоз Mr. Green
*
Джена,снимката дето мама целува бебе е за конкурс!
*
занимвака за през зимата-пет стор!утрепахме цял следобед там вчера,аз изчетох една статия(с подчертаване),стеф гледа риби в захлас..голяма далавера..

лека седмица на всички!

# 110
Очертава ми се Коледа във  Лос Анжелис. Има ли желаещи за кафе?

То още е рано за такива планове - не се знае до тогава какво ще се случи но ....

# 111
Ирка,
Момичетата са ти отговорили в общи линии.
Това, което ще те посъветвам-отскочи до личния ви лекар и нека той/тя те посъветва какви лекарства е необходимо да вземете за първо време.
Трябва да имаш аналгетици/антипиретици (за децата). Тука има ТВЪРДЕ богат избор и в началото ще се чудиш какво да вземеш (да не ти се налага естествено). За антибиотици-може (с половин уста го казвам). Не е препоръчително без лекарско предписание. Бих те посъветвала-макропен (добър широкоспектърен).
Това което бих те посъветвала е капки за нос (мукосептонекс) и капки за уши.
На тема дрехи-НАЙ-НЕОБХОДИМОТО (за зимата де).
Ако имаш лаптоп-вземи го (на место ще си вземеш адаптор), дискове с музика, филми-става, програми-да. Други УРЕДИ И ПОСОБИЯ-не. Ще си ги набавяте в движение.
Домашни потреби (тенджери, лъжици и други подобни  smile3532) НЕ. Ще се обзавете на място.
За зор за ман, както са ти казали-един два чаршафа-за първо време. За децата за първо време може да вземете по една олекотена завивка (но не е задължително).
Обезателно речници (тежат, но ще са ви от полза). Ако си книгоман като мене, сигурно целият ти багаж ще са книги smile3503.
ЛЮБИМИ играчки на децата (тях в ръчния багаж на дребосъците, да си ги носят сами).
Ако имаш картини, икони и др. подобни-нямаш проблем да си ги вземеш (в ръчния багаж-куфарче на колела).
Ние когато преди близо 5 год. пристигнахме това ми беше багажа в общи линии (започнах да го опаковам денят преди заминаването, а съпруга-няколко часа преди полета).   
И не се притеснявай, ако нещо забравиш-ще ти го пратят по пощата.
Както са ти писали момичетата-за няколко седмици ще си обзаведеш апартамента за много по-малка сума, отколкото в БГ. Има доста garage sales (разпродажби-следиш табелки по пътя и нацелваш семейства, продаващи мебели, дрехи и т.н). За смешни суми ще се сдобиете с всичко от А до Я.  Освен това има и много магазини second hand (доста различни от тези в БГ).
Освен това, приятели и познати и познати на познатите ще ви подарят доста неща (маси, столове, канапета, кухненско оборудване). Тука е доста популярно да се подаряват такива вещи. Средно веднъж на година-две се подменят (не че са строшени или неработещи), просто американците си подменят обзавеждането.
Ако имаш още въпроси-пиши на лични

# 112
Зоре, оправяш ли се от настинката? Как върви последния месец на бременността?

Оправих се, да чукна на дърво, доста лесно мина. За три-четири дни, останах си вкъщи, гледах повече да спя и по-малко да работя, и май проработи. Още подсмърчам, но вече нямам температура, и ми се върна енергията поне.
Последният месец ми тежи, да си призная. Започнах да ставам все по-трудно подвижна, почти не мога да спя, уморявам се. Абе, ще го изкараме някак си, малко остана. Гледам много да не го мисля. Ще работя до последно, така че това ще ме държи заета, и се надявам да не ми тежи толкоз.

Снимките на Ноли са страхотни наистина, чудни. Simple Smile

# 113
  • Чикаго / София
Момичета, много ви благодаря! Hug

Притеснено ми е, все пак отивам на място на което няма да имам нищо! Rolling Eyes Дори не знам къде точно ще сме, защото в момента ни търсят квартира!

Иначе и аз така си мислех да взема по един комплект чаршафи за първо време, само необходимите дрехи /колко много ще останаааат, ама пък ще зарадвам някой дом за дечица/, няколко играчки. Антибиотици не смея да взимам без лекарско предписание. Ние със съпруга ми такива не сме взимали от години, а децата досега са пили общо двете само 2 пъти, така че от тях ще се лиша. Но определено капки всякакви видове -уши, нос, очи и пр. ще взема, аналгитици, антипаритици и пр. Аз имам проблем със щитовидната жлеза и пия Л-тироксин. Някой има ли представа дали в САЩ се продава свободно или е само с рецепта.  Ще си взема от тук доста кутийки де, но и бързо свършва, че дозата ми е голяма за всеки ден.

vgzaharieva, мерси за линковете, ще са ми от полза.

Тнадури, доста весело е било при вас! Grinning Ще стискаме палци всичко да е наред с изследванията! fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

Поздрави!

# 114
Зори, ти болна ли си била  ooooh! Ама си, не се оплакваш  Mr. Green ! Добре че ти е минало!

Ето малко снимки и от нашия нинджа  Laughing

http://picasaweb.google.com/ivan.gaydarov/Ivan14dni?authkey=BJALKTsal_A

# 115
Ето малко снимки и от нашия нинджа  Laughing

Пумпал, като икони сте с Джена на тези снимки - и двете изключително красиви жени, но с много различно излъчване, а бебчовците са страхотни /и толкова малки!/ Обаче такива перверзии като силикон, а не цица да не чуваме Simple Smile Разчитаме, че ще се погрижиш да го възпиташ в истинските ценности Wink

Зора, би ли споделила какво казаха лекарите за настинката. Аз я карах на крак, нямах температура /и болнични/, та си седях в службата и кашлях като магаре  Sick цяла седмица.

Тандури, малката Ели е умница от сега Simple Smile - че какво по-хот от мултифункционална мацка /според мъжо ми нямало по-секси жена от изцапаната с автосмазка  smile3532

Кой спомена за кънки на лед   newsm10! Ако имат желание хлапетата - насърчавайте ги Simple Smile Аз най-хубавите си детски спомени и приятелства съм завързала по  пързалките на София - 20 год не слязох от кънките за огромен ужас на мама Simple Smile И да не каже някой, че е опасно - ами не е повече от всичко друго, аз съм чупена 8-9 пъти, но нито веднъж на пързалката  smile3521

# 116
ирка,л-тироксинът е с рецепта,вземи доза за поне 3 месеца;не бих мъкнала голям речник,онлайн има камари,само разговорник малък като начало..музика и филми също има в нета..
*
Пумпале,Иван засенчва великолепните чаршафи..хич не е жълт и много коса бреее...чуден малък мъж!

Последна редакция: пн, 15 окт 2007, 14:45 от anette1104

# 117
Пумпал, много си красива!!!

# 118
Нагледах се на сладки бебета сутринта!!! Оправихте ми настроението! Simple Smile
На нас с Ели сутринта ни взеха по 5 епруветки кръв..мани мани. Тя само като видя лаборантката и като писна, явно си спомняше от предния път.  Rolling Eyes
Сега седим и чакаме и мислим какви ще ги бъркаме за Хелоуийн Simple SmileБях направила тесто за кукита и го бутнах във фризера за да направя за торбичките на хлапетата в училището на Калин, е няма братче! Моите като се прихванаха, опечи че опечи Simple Smile Бяха 6 рулца тесто, ни едно няма Simple Smile
На вас искат ли ви за хлапетата в класовете на децата ви подаръци? На нас ни искат торбичка с нещо, ние направихме картички( най-вече аз,Калин направи няколко и каза че се изморил  Laughing, пък аз нали съм отпочинала  Mr. Green), малко бонбонки, една играчка и мислех малко курабийки.
Отгоре на това на нас ни се пада да носим храната за празника, като трябва да е само кашер, щото училището е в сграда на синагога ( там са пода наем иначе нямат нищообщо) и станах луда, не мога да намеря готови неща! И сега седя и с ум се бия какво да купя и от къде... newsm78

# 119
На вас искат ли ви за хлапетата в класовете на децата ви подаръци? На нас ни искат торбичка с нещо, ние направихме картички( най-вече аз,Калин направи няколко и каза че се изморил  Laughing, пък аз нали съм отпочинала  Mr. Green), малко бонбонки, една играчка и мислех малко курабийки.
Отгоре на това на нас ни се пада да носим храната за празника, като трябва да е само кашер, щото училището е в сграда на синагога ( там са пода наем иначе нямат нищообщо) и станах луда, не мога да намеря готови неща! И сега седя и с ум се бия какво да купя и от къде... newsm78
Не знам дали ще искат. Събираха ни пари за партитата през учебната година, по 6 долара на дете, надявам се с това да се размине. Миналата година ходих да доброволствам за партито в класа, помагах на децата да си лепят курабийки и да ги правят като паяци, руум-майките искаха непосредствено преди партито още вода в малки бутилки и сокчета, аз това нямам нищо против да го снабдявам.  Отчитам ги във време тези ангажименти, не в пари.
Струва ми се, че при нас налагат някакво вето на прекаленото разточителство, с което аз лично съм съгласна.
Какво е кашер?
Стискам палци на Елена!

Общи условия

Активация на акаунт