30 american witches brewing health potions или искаме здрави деца за хелоуин!

• 13 272
  • 305
  •   1
Отговори
# 180
миз,блажка,тандури,десси и други с откърмени бебета Laughing - има ли тук буквар в нашия сми на думата,и ако да-как изглежда?
*
Аз след казаното от миз нямам какво да допълня.  Laughing Факт е обаче, че ги учат да четат, и то ефективно, по моя преценка. За стъпка по стъпка как става, за мене прилична ориентировка е този сайт:

http://www.starfall.com/
Минават през фоникси, после през патърни и римуване, и оттам нататък вече е лесно. На сайта има и възможности за разпечатване.

моите щерки се учеха с книжки с лесни текстове, има много по книжарниците и библиотеките - серии early steps to reading, ready to read, beginning readers и прочие наименования. книжките на dr seuss са също много подходящи за учене на четене, част от тях точно с такава цел са писани. въобще разгледай книжарницата и библиотеката и ще се ориентираш, практиката показва, че четене се учи и без буквар Simple Smile. успех!
Хубави са тези книжки, да, и аз ги харесвам, добре са подредени нивата им. Но в случая май става въпрос за периода между тях и знаенето на азбуката, доколкото разбирам.
Има едни пъзели за сглобяване на думи, които у дома също се харчеха. Успех. Simple Smile

# 181
Пумпал, Зора, какво да кажа...в понеделник ни изследваха, днеска пак звъня на поразия цял ден, не могат от скапаната болница ( не от докторския ни офис, от там си свършиха супер работата) за сума време едни изследвания да изкарат. Просто ми писна от тях, за последните 2 седмици сигурно съм се обадила над 30-40 пъти вече.  Rolling Eyes
Няма никакви новини...
В четвъртък сме на хематолога...дано поне дотогава излязат.  Rolling Eyes

За ученето на буквите, аз съм доволна и от sight words картите, има страшно много неща по книжарниците за азбуката и т.н.

# 182
  • usa
Хубави са тези книжки, да, и аз ги харесвам, добре са подредени нивата им. Но в случая май става въпрос за периода между тях и знаенето на азбуката, доколкото разбирам.
Има едни пъзели за сглобяване на думи, които у дома също се харчеха. Успех. Simple Smile

сигурно си права, аз нали съм напред с материала Simple Smile. има и board games с букви и лесни думи тип бинго и подобни, които не са скъпи и не са лоши.

# 183
О, глезотийки, за да се учат да четат, колкото щеш.  Laughing Като че ли лесно става. Анет, приготви се обаче и за някои изненадки, нож с две остриета е това, като прохождането. Започват да четат де що видят, например реклами, имена на магазини, и докато ги возиш в колата, да искат да спираш тук и там, защото "кенди шоп пишеееее, аз го прочетооооох, нали и ти го прочетееееее". Ей такива работи, но се преодоляват.  Simple Smile

Бистре, разби ми фантазията с вашите семейни премеждия.  Sad

# 184
Бистра,добре че сте "клъцнали" езичето,и то докато е малък.Брат ми е така.Сега се "бори" с буквата Р Simple Smile
   Успех кърмачки!Дерзайте!
Ъпдейт на бебешките снимки,моля.Те(бебетата) се променят с дни,не се ослушвайте.
Почти съм сигурна,че говоренето в къщи на БГ,а навън и от ТВ леещата се английска рече,докарват абсолютен хаос в главата на сина ми,и оттам забавяне на проговарянето му....или съм в заблуда?
  Електрическа печка,или печка на газ?Бихте ли споделили?

# 185

Почти съм сигурна,че говоренето в къщи на БГ,а навън и от ТВ леещата се английска рече,докарват абсолютен хаос в главата на сина ми,и оттам забавяне на проговарянето му....или съм в заблуда?
  Електрическа печка,или печка на газ?Бихте ли споделили?

Моят Виктор не знам кога и как ще проговори newsm78 . Баща му му говори само на български, каката и баткото-основно на англ. (те го "пасат" след обедно и вечерно време), аз се старая да държа фронта с български, но тъй като го влача с мене навсякъде (служба, пазаруване), бебока  слуша повече английска реч. Забелязах, че разбира и на двата езика.
Умрях от смях миналата седмица-аз съм на зъболекар, бебока го гледа една от асистентките. По едно време чувам "биля" (беля), няколко пъти-нашият набарал картоните на пациентите и си съобщава човекът, след малко чувам и асистентката да повтаря заедно с него "биля" Mr. GreenКогато успях да си затворя устата обясних каква всъщност е тази дума.
Иначе дребния приказва много..... но на негов си език. Разбира му се "дай", "биля", но-но (не-не), "сис" (от систер), "люля" (Юлия).
За печка-с тези мои разбойници из къщата не бих взела газова (стига ми газовия грил-привлича ги като магнит-особено "билята". Все върти копчетата, а напоследък се е научил и да се опитва да върти и кранчето на газовата бутила. Абе на деца вяра да нямаш.

# 186
*
миз,блажка,тандури,десси и други с откърмени бебета Laughing - има ли тук буквар в нашия сми на думата,и ако да-как изглежда?
*
Буквар и аз не съм виждала. Учителите си знаят работата. Когато пристигнахме преди близо 5 год, само най-голямата щерка беше на "ти" с англ. (трети за нея език).  Малката беше завършила първи клас в София- "Ерих Кестнер"(немско у-ще) и имаше някакво понятие от латиница. Записах я втори клас и до сега не ми побира акъла как за няколко месеца успяха да я научат да чете и пише на англ. като съучениците си. В началото беше пълна скръб-използваше немския правопис (както го чува, така и го пише). Малкия и аз не разбрах как се научи да чете на англ. Беше ме попитал коя буква на латиница как се чете (беше в предучилищна). Връчих му Уебстър за деца и забравих. След около два месеца, прибирайки се от ски, само дето не катастрофирах, като го чух да срича (доста добре) една рекламна брошура.

# 187
  • У дома
Моята мадама преди викаше - Мамо, Ай уил ийт дъ мекото, ю ийт дъ коравото - за хляба става на въпрос Laughing

Момичета, открих един страхотен сайт - книги и много други неща, уж за надарени деца.
http://www.hoagiesgifted.org/classics.htm

за играчки - http://www.hoagiesgifted.org/smart_toys.htm  аз вече имам дълъг списък за Коледа

# 188
Ами наистина, не знам вече какво да си мисля, толкова неща на веднъж, никога не е било такова чудо у нас. Ами те си бяха купили един таунхаус, ново строителство в Русия, те са от един малък град близо до Москва, и в последните 2 години го довършват, обзавеждат, много пари се иска, ате са обикновени хора. Към края на тази щяха да се местят и ние като дойдохме тук, и те дойдоха да ни видят (добре че бяха тук с тези мойте болни родители, нямаше да мога да работя изобщо) и като заминали за Б-я строителя, да вземе да фалшифицира документи и да продаде къщата на някакъв си друг мошеник. Те са в ужас, свекъра замина спешно, а свекървата остана тук, но си заминава утре. Надявам се да успеят да се оправят, явно продавача е леко малоумен, защото си е признал вече пред свидетели. Иначе майка ми не е още съвсем добре, ще видим какво ще покажат другите изследвания, това ми е друг дерт, че доктора зминал на конференция и казал като се върна ще те видим  #Crazy, ами ако е зле наистина и има тромбове?!? Не ми е ясна тук системата, човешкия живот няма много стойност.... Иначе баща ми е само с бронхит, братът на съпруга се подобрява от мозъчното сътресение, но само още не знаем кога на Марти баща му ще дойде при нас  Cry и къде точно ще живее - в Лондон или Париж...

Тандури, дано да ви е наред всичко... явно и в УСА не е както трябва.

Пумпал, забравих да ти кажа, че аз благодарение на помпата имах повече мляко. Марти, изпиваше по-малко, от колкото аз помпех и много замразявахме. Аз, за да свикна с помпата преди да тръгна на работа, кърмех на едната страна и помпех на другата по 2-3 пъти на ден, точно в часовете, в които знаех че ще съм на работа и няма да мога да кърмя. После в събота и неделя винаги оставах с повече мляко, отколкото той изпиваше. така че не е толкова зле работата с помпенето. В началото помпех по-бавно, накрая бях готова за 15 мин. За да си сигурна че ти е силна помпата, вземи си помпа под наем от болницата - hospital grade breast pump, те са по-силни от Медела. Аз обаче бях с Медела и ми беше много добра приятелка дълго време Simple Smile.

ТинаХрис - за газова с две ръце. Най-добре е газова с електрическа фурна.

# 189
мерси за  инфото с буквара; имаме пъзелите на инфантино дето сглабят прости думи ,не е за изи ридър още(дето имат дума-дума-картинка),но познава буквите почти 100% и сега е изпаднала в чудене защо са и (ок,мами,z is for zebra and then what?) ..прекарах около час в Б*Ноб и после в библиотеката  и не открих "мама мие мими" четиво,затова рекох да питам..онлайн и аз намерих много,явно туй ще е..

# 190
Анет,точно в БиН има такова четиво.Трябва да се разровя и ще ти кажа как се казва серията.Те са на стъпки с по 10-ина малки книжлета в комплект. прости изр.от сорта.Има и лепенки(по 4 на книжле) ,да лепи на всеки курс на прочитане на книжле от серията.очно за начинаещи читатели.

# 191
Мамите фотографки,
в ГАП има конкурс за моделчета  Wink
http://kodak.eprize.net/gapcastingcall/index.tbapp?affiliate_id=1f

# 192
мерси за  инфото с буквара; имаме пъзелите на инфантино дето сглабят прости думи ,не е за изи ридър още(дето имат дума-дума-картинка),но познава буквите почти 100% и сега е изпаднала в чудене защо са и (ок,мами,z is for zebra and then what?) ..прекарах около час в Б*Ноб и после в библиотеката  и не открих "мама мие мими" четиво,затова рекох да питам..онлайн и аз намерих много,явно туй ще е..
Не знам дали разбирам правилно, но според мене търсиш помагало, което използва сричкуване (ми-ма-мо-ме). Не съм виждала да използват този метод тук. Местният еквивалент, който съм виждала, е първо фоникси (да съотнесат буква към звук, и затова Starfall толкова ми харесва), а после патърни и римуване. Учат ги да групират като начало сродно звучащи думи в "семейства", например cat-fat-mat-hat, rug-mug, house-mouse ... Така им набиват в главата модел. Упражненията, които им дават, са със заместване на началната буква, това им създава чувство за промяна на звученето и смисъла. Едната от поредиците, за които се сещам, е "An' I can read books", или нещо такова. Има и други. Първото ниво на easy reader е обикновено на този принцип, изречения от рода на The fat cat sat on the mat. Членовете и предлозите (the, a, on, at ...) влизат в категорията на т.нар. popcorn words, често срещани думи, и тях даже ги учат преди римуването.
По-различно е обучението по четене, според мене, затова не знам дали има помагало съвсем адекватно на буквара. Може би си има основания да не се използва сричкуване поради спецификата на езика, една буква в английския, комбинирана в различни съчетания, може да създаде различно звучене.

# 193
blaжка,мерси..мамооооооооо,то си е цяла нова наука това за мен..язък ми за дипломите..аз за буквар се сетих защото това съм ползвала,рими и патерни не помня да сме правили..май ще оставя този процес в ръцете на лелята от прискула като гледам..

# 194
Мамите фотографки,
в ГАП има конкурс за моделчета  Wink
http://kodak.eprize.net/gapcastingcall/index.tbapp?affiliate_id=1f

Ау-у-у, Гап Ред поддръжници, айде!

Общи условия

Активация на акаунт