Гражданска подкрепа за ничиите деца!

• 164 505
  • 3 083
  •   1
Отговори
# 1 290
Открих нова тема в абв, като дублирах нашето заглавие :
http://forum.abv.bg/index.php?showtopic=58764

Искам да попитам не е ли време да оформим обща петиция до европейския парламент, ако може да използваме старата като добавим нов адресат, ако не, да направин още една.
Нали имаше среща с Душана относно писането на петиции и тя е дала образец, ако съм разбрала правилно.

Супер. Hug
Павлине, браво, на много места си го пуснал, аз нещо не мога да се сетя къде. Я кажи тук може ли? http://www.europe.bg/htmls/page.php?category=247&id=10915

Сега ще започна да ровя и да търся къде да го пусна.
Петя. Hug

А в нашия блог ще го слагаме ли?

да, ей сега
ще кажа на хората да го пускат където искат!

# 1 291
да, ей сега

Яна, аз се мъчих оная вечер да вкарам и другите линкове във важни адреси, ама не можах да ги оформя. Blush И на Павлин адресите отдолу дето ги е написал, не ми остана време да вкарам.

# 1 292
Malga, формата за която говори Душана е тая.

http://www.europarl.europa.eu/parliament/public/staticDisplay.do … 9&language=BG

На срещата тя всъщност говореше, че е нужна по-голяма гражданска активност, позиция и т.н.. И се обсъждаха възможности, варианти, последствия и тем подобни.
Ние писахме тук, ама потвърждение, че е получена нямаме, а пише, че трябва да се получи такова веденага.Rolling Eyes Обща голяма петиция друга, ако се прави, тя трябва да се прати по пощата. Аз всъщност настоявах пред нея да вкара тази сегашната.

# 1 293
да, ей сега

Яна, аз се мъчих оная вечер да вкарам и другите линкове във важни адреси, ама не можах да ги оформя. Blush И на Павлин адресите отдолу дето ги е написал, не ми остана време да вкарам.

Пуснах. Не мога да видя какво си слагала ти във Важни адреси, но на Павлин адресите ще добавя! Мерси, че ми напомни.

# 1 294
В АБВ са преместили обръщението тук:http://forum.abv.bg/index.php?showtopic=58785
Тео, не ме интересува формуляра, а самия текст, ако има нещо като матрица, обща структура, нека да ги спазим. Не че е най-важното, но не е излишно. След срещата с Душана писахте, че ви е показала примерни петиции - ако мога да видя една такава ще ми свърши работа.

# 1 295
Аз всъщност настоявах пред нея да вкара тази сегашната.

А какъв отговор получи?
Ако смяташ, че е по-добре да се свържа с нея лично - пиши ми.

# 1 296
Аз всъщност настоявах пред нея да вкара тази сегашната.

А какъв отговор получи?
Ако смяташ, че е по-добре да се свържа с нея лично - пиши ми.

Ами да ти кажа доста се обнадеждих, мисля, че имаме съвсем реални шансове. Петицията ни засяга много сериозен проблем, подписана е от много хора и сме направили всички предварителни постъпки към нашите институции, влючително, че и тя е внесена в Народното събрание. Но след последните ни разменени мейли, нямам отговор. Свържи се, супер. Hug

# 1 297
В АБВ са преместили обръщението тук:http://forum.abv.bg/index.php?showtopic=58785
Тео, не ме интересува формуляра, а самия текст, ако има нещо като матрица, обща структура, нека да ги спазим. Не че е най-важното, но не е излишно. След срещата с Душана писахте, че ви е показала примерни петиции - ако мога да видя една такава ще ми свърши работа.

Примерни петиции.......може би имаш предвид петициите, които тя спомена и даде за пример. За наркозависимите, за "Натура 2000" и за другата имаше представителка на място, ставаше въпрос за Стара Загора, минаващи денонощно тирове и съответно замърсяването и шума, на живеещите в близост. newsm78

# 1 298
Да, ама ще я питам лично. Виж еколкозите отидоха по далеч от нас - и съответно съвсем различна е реакцията :
 "Затова еколозите не се предават. Използват всякакви възможности за натиск. Сезират Европейската комисия. Това е добре, искаме европейски стандарт на живот, тогава трябва да живеем по европейските стандарти.
В политиката е като в шахмата – играеш с всички фигури. Трябва ни стратегическа игра. Бързина и характер на централните власти, отговорност на местните. Трябва ни капацитет да опазим зоните, обявени за защитени. Трябва ни правосъдна система, която да реагира на еко-нарушенията като към нарушения с много висок коефициент на щета /както впрочем действа съдът в Люксембург/. Трябва ни силно обществено мнение, за да спира навреме всеки опит правилата да бъдат заобиколени.
Ако трябва да избирам между бизнеса и природата, ще избера природата. Това лично. Просто държавата трябва да играе с всички фигури."
Замести в отговора на Грънчарова природа с изоставени деца и нещата си идват на място. И това е само защото еколозите "сезират европейската комисия". Задължително е да се концентрираме около тази цел и да я осъществим. Имам чувството че в българия се провеждат  опити да ни усмирят в рамките на някакви дискусии и пр., колкото да мине време, нямаме какво повече да обсъждаме с правителството на тоя етап - нека  си получат директивите от Евросъюза и всичко ще стане бързо, като насън.От срещата ви с Душана мина доста време, редно е било да ти отговори, според мен. Да видим какво ще ми каже на мен, де.

# 1 299
Имам чувството че в българия се провеждат  опити да ни усмирят в рамките на някакви дискусии и пр., колкото да мине време, нямаме какво повече да обсъждаме с правителството на тоя етап - нека  си получат директивите от Евросъюза и всичко ще стане бързо, като насън.От срещата ви с Душана мина доста време, редно е било да ти отговори, според мен. Да видим какво ще ми каже на мен, де.

Анджък. Hug
Иначе последно Душана каза, че ще се опита в този й вид да я предложи, там и за дискусия в бизнес-центъра ставаше дума и за нейни идеи, ама не знам вече. Rolling Eyes Абе няма натиск, това е истината.

# 1 300
Павлине, браво, на много места си го пуснал, аз нещо не мога да се сетя къде. Я кажи тук може ли? http://www.europe.bg/htmls/page.php?category=247&id=10915

Сега ще започна да ровя и да търся къде да го пусна.
Петя. Hug

Ако се съмняваш дали да го пуснеш някъде, пусни го. Какво има да губим?  Wink

# 1 301

Много добре! АБВ е много важен защото има много читатели. Понеже така и така си се регистрирала, защо не го пуснеш в някои от съществуващите теми. Например "Родители", "Политика" и т.н. Можеш да прецениш. Мисля че има някои съществуващи теми с доста много участници.

Някой знае ли дали можем да го сложим и в dir.bg. Видях, че имат някакви "клубове", но не можах да ги видя и не знам дали това е същото като форуми. Тази вечер имах сериозни проблеми с връзката.

Последна редакция: вт, 04 дек 2007, 08:39 от pstaikov

# 1 302
Това са няколко примерни протестни писма. Целта им е да помогнат да се разбере че е напълно възможно един обикновен човек да напише писмо до някой политик. Много хора си мислят че не знаят какво и как да напишат. Истината е, че в едно протестно писмо няма нищо изключително. То не е нужно да е дълго, не е нужно да предлага цялостни решения, дори не е нужно да предлага каквото и да е. Не е нужно да е юридически, стилистично или дори граматически издържано. Напълно достатъчно е в няколко реда да се покаже негодувание и възмущение. Просто кажете каквото мислите. Ако имате лични впечетления от гледането на дете с увреждания, ако познавате такова дете, ако сте посещавали дом за такива деца, споменете го. Конкретните примери и впечатления са едни от най-силните аргументи.

Основното послание за политика ще е че един избирателен глас е под въпрос. И този глас зависи в критична степен от позицията на въпросния политик по проблема който ни вълнува и от действията му за неговото решаване. Ако има едно нещо от което политиците да се интересуват, това е от популярността си и от запазването на постта си и възможността да бъдат преизбрани. Ако има едно нещо което могат да правят добре, то е да броят гласове.

Чуствувайте се поканени да добавите и вие подобни примери.

Използувайте тези примери и може да ги разпространявате както намерите за добре. И не забравяйте да правите и вие това което проповядваме. Пращайте писма, емейли, обаждайте се по телефона. Вместо да изразходвате времето си да измисляте аргументи че тези неща не работят в България, просто напишете пет реда или вдигнете телефона и се обадете на някого. Какво има да губим? Лесно е и е много важно.

================================================================================

До президента

Г-н Президент,
    Пиша Ви за да изразя силното си възмущение от видяното в документалния филм на БиБиСи “Изоставените деца на България”. Изпитвам не по-малко възмущение от реакцията на представители на правителството и на отказа им да поемат пълна отговорност за състоянието на дома, както и да предприемат решителни действия за коригирането на нередностите. Бих искал да Ви попитам каква е Вашата позиция по проблема с Могилино. Смятате ли да я обявите публично и възнамерявате ли да предприемете някакви действия. Вярвам че е абсолютно необходимо да го направите защото това е проблем който не само накърнява международния авторитет на страната ни, но поставя под съмнение и самото ни съзнание че живеем в цивилизовано и хуманно общество.   
    Очаквам с голямо нетърпение да обявите становището си.
    Благодаря.

С уважение,
    ……………………..

==================================================================================

До Министъра на труда и социалната политика

Г-жо Министър,
   Пиша Ви за да изразя разочарованието си от реакцията Ви по повод на документалния филм на БиБиСи “Изоставените деца на България”. Обвиненията срещу авторката в манипулация са добре известни. Всеки здравомислещ човек обаче би могъл да прецени, че кадри които не могат да бъдат манипулирани, показват недвусмислено жестоката действителност в дома в Могилино. Смятам, че единственото адекватно поведение на МТСП в момента би било да поеме пълната отговорност за решаването на проблема. Не бива тежестта за отстраняването на нередностите да се прехвърля върху благотворителни организации. Тяхната помощ и експертно знание могат да бъдат използувани, но главната финансова, морална и юридическа отговорност трябва да бъде поета от правителството.
   В момента съм много обезпокоен и загрижен за състоянието на другите подобни домове за деца с увреждания. Намирам уверенията че Могилино е изключение за крайно недостатъчни. Очаквам общественността да бъде информирана подробно за състоянието на тези институции. Също очаквам министерството да работи усилено заедно със законодателната власт за изработването на дълготрайно решение на проблема за грижата за децата с увреждания. Това решение трябва да дава гаранции, че позорът от Могилино няма да се повтори никога!
   Благодаря за разбирането и съдействието.

С уважение,
   …………………

==================================================================================

До Народния Представител

Г-н ……………..
   Пиша Ви за да изразя силното си негодувание и шок от малтретирането на деца с увреждания в с. Могилино, показано във документалния филм на БиБиСи “Изоставените деца на България”. Намирам досегашната реакцията на българските политици за крайно неадекватна. Според мен проблемът с грижата за децата с увреждания е от първостепенно значение за цялото не общество. Смятам, че Парламента има да изпълнява важни контролни функции за премахването на всички нередностти в Могилино. Също, законодателната власт трябва да работи заедно с изпълнителната за намирането на дълготрайно решение за грижата за изоставените деца. Редица НПО могат да окажат неоценима помощ за намирането на най-доброто решение и тяхната помощ трябва да бъде използувана. Като мой представител, настоявам да работите активно и усилено за постигането на тези цели.
   Благодаря за разбирането и съдействието!

С уважение,
   ……………….

Последна редакция: вт, 04 дек 2007, 16:59 от pstaikov

# 1 303
Павлине, можем да пишем в тези писма и за дома в Медвен, имаме информация за него от Славка Кукова (статията в блога) и за ДДМУИ в с. Горна Козница. Случайно попаднах на това. Чувала съм за там, тук пише повече.

http://www.bnt.bg/node_102/node_440/node_204750

# 1 304
Павлине, можем да пишем в тези писма и за дома в Медвен, имаме информация за него от Славка Кукова (статията в блога) и за ДДМУИ в с. Горна Козница. Случайно попаднах на това. Чувала съм за там, тук пише повече.

http://www.bnt.bg/node_102/node_440/node_204750

Ето още за Медвен, от новия брой на Капитал

http://www.capital.bg/show.php?storyid=403184

Общи условия

Активация на акаунт