Гражданска подкрепа за ничиите деца!

• 164 646
  • 3 083
  •   1
Отговори
# 60
  • в гората
DarZaMen, да беше споменато. Rolling Eyes Но естествено скочихме и те нещо го смотаха.

Летящата крава, абсолютно сме съгласни. Ще очертаем няколко много конкретни неща с които да се захванем. 2-3-4, но конкретни!!!
Защото иначе влизаме във филма - милиони, проекти, обещания, мъглявина. Прах в очите.

# 61
mit*bul, много добре наистина, ако филма бъде пуснат по тв

да не забравяме и Симона. От dog.bg ми пуснаха покана за дарение в пощата.
http://www.save-darina.org/component/option,com_frontpage/Itemid,1

# 62
# 63
  • sofia
Пете,и аз като 4ух година реагирах като теб.Обясниха,4е само е знесено като предложение и аз попитах защо година след като сега са негласните 6 м.Отговора беше,4е идната седмица ще инициират среща с ресорните м-ри и на място ще се рязговаря със съответните експерти.Срещата се превърна в говорилня,никой нищо конкретно не каза,ска4ахме от тема в тема Confused

нека из4акаме до понеделник да видим дали щес е обадят и ще ги подсетим за обещаното.Пете,ще ти кажа за срещата,твоето у4астие ще е много полезно.
Другото което е,4е колкото и да ни е неприятно с тези големи закоравели институциии се работи бавно,мудно.......Разберете,4е и прекаления натиск няма да помогне.Ако искаме резултати ще се наложи да сме дипломати4ни до някъде и умерено настъпателни.

И още нещо-в цялата декларация искаме неща,които обхващат много нормативни уредби на много м-ва .За да сме подготвени за тази и следващи срещи ще трябва много да 4етем.Имаме опита,знаем,но в никакъв слу4ай не знаем вси4ко.И за да сме полезни трябва да сме подготвени,4ака ни много работа,обемът е огромен.КОлкото и да искаме да променим си4ко няма да стане.Трябва да се по4не отнякъде,с няколко проблема и да се решават последователно,целенасо4ено и максимално разумно.Действаме ли хаоти4но сме загубени,няма да помогнем на децата.Това важи и за медиите.

За това ми се иска да се съсредото4им върху основното ,да 4етем,да 4ерпим от опита си и да действаме разумно.
Искам да помоля Нанди,Мая,Цвети......да про4етът пак декларацията и вси4ко късещо децата с увреждания там да го сведът до конкретни и основни положения PraynigСмляно,ясно и то4но.

Ина4е,ще се прави цял блог за това..........какво се слу4ва в Могилино след протеста.Какво изобщо се слу4ва след протеста-срещи,разговори,реални резултати........Но сега тези дни ще из4акаме обаждане за срещата в МТСП.
Идната седмица щес е наложи да се съберем вси4ки присъствали на срещата онзи ден и да преценим кое и как ще си защитаваме.
Давам си сметка,4е работата е много,градините ста4куват,вързани сме с децата,ние специално трябва и по домовете да ходим .....Молбата ми е -малко търпение понякога ще ни улесни на вси4ки работата.
Страхотно е ,4е я има тази тема,4е вси4ки сме заедно и сме длъжни да продължаваме така Hug

# 64
  • под дъгата
Не е ново поле за дейност, а гол доклад с фалшиви изчисления и повърхностни, мъгливи обещания...
....
Имам още около 10 подобни, "полезни" документа.
Не виждам никаква друга полезност, освен още по-основателна база за реални мерки, някои от които вече посочени и в нашите искания.
Оооф, имах нещо съвсем друго предвид, като цопнах тоя линк тук. Не визирам някаква дейност на Ми-ще-то, а ново поле за действие - на настоящата инициатива, ако щеш на ДБМ като НПО. Каква ми е идеята?
Изготвянето на стратегия е законово регламентирано, и така или иначе трябва да я има, а онова, доколкото видях е все още проект на такава. Ами тук може да се намеси ДБМ в качеството си на НПО, защитаващо правата на децата, като и по тая линия внесе предложения за промяна. Не сте ли мислили да станете член на прословутия Национален съвет за закрила на детето - в него задължително следва да участват и НПО-та. Нещо като троянски кон, а? Разбира се наред с всичко останало. Може да ви се струва наивно, но това ми хрумна, като попаднах на въпросната стратегия.
Ай със здраве!

# 65
  • sofia
Не е ново поле за дейност, а гол доклад с фалшиви изчисления и повърхностни, мъгливи обещания...
....
Имам още около 10 подобни, "полезни" документа.
Не виждам никаква друга полезност, освен още по-основателна база за реални мерки, някои от които вече посочени и в нашите искания.
Оооф, имах нещо съвсем друго предвид, като цопнах тоя линк тук. Не визирам някаква дейност на Ми-ще-то, а ново поле за действие - на настоящата инициатива, ако щеш на ДБМ като НПО. Каква ми е идеята?
Изготвянето на стратегия е законово регламентирано, и така или иначе трябва да я има, а онова, доколкото видях е все още проект на такава. Ами тук може да се намеси ДБМ в качеството си на НПО, защитаващо правата на децата, като и по тая линия внесе предложения за промяна. Не сте ли мислили да станете член на прословутия Национален съвет за закрила на детето - в него задължително следва да участват и НПО-та. Нещо като троянски кон, а? Разбира се наред с всичко останало. Може да ви се струва наивно, но това ми хрумна, като попаднах на въпросната стратегия.
Ай със здраве!

да,това имаме и ние в предвид.Ще правим конкретни предложения ,но първо трябва да изръфаме то4ка по то4ка закона.А нямаме време защото срещата евентуално ще е идната седмица.Или поне да запо4нем ,а в процеса на работа ще 4етем и предлагаме,4етем и предлагаме........Но влизането в такъв съвет е малко нож с две остриета newsm78 Ще го обсъдим,до сега сме се въздържали Rolling Eyes

# 66
Мене само едно не ми е ясно, защо трябва да изръфате точка по точка закона. Закона те да си го ръфат, имат си хора за тази работа, вие имате искания. Те какво очакват от вас, вие наготово да им предоставите решенията, сдъвкани и смляни дори и законово? Те за какво са там толкова много чиновници и бюрократи?

# 67
Тео, така както се очертава, да им се даде сдъвкано и готово е единствения начин. В противен случай може да ни пуснат на въртележката.
Но е много работа.

Както и да е - ще се преборим. Аз съм готова да помагам, с каквото мога , давайте задачи

# 68
Освен това те точно на това се надяват, на търпение и деликатност. Да мине сега малко време, да се забрави, освен това си имат и достатъчно други проблеми в момента. Чудят се как да замажат и потулят нещата, печелят време. Напротив, точно сега е момента, след протеста, още докато медиите не са ви забравили, да има предавания по темата, да се говори и обяснява. За да разберат хората как седят реално нещата в тази сфера, много, ама много малко хора са наясно. Убедена съм, че без натиск отвън, нищо съществено няма да се промени.

# 69
  • под дъгата
Тео, когато се бориш за определени права, било то твои лични, или пък, както в случая - чужди, следва задължително да познаваш материята, която ги урежда, за да видиш и пропуските /недостатъците/ и плюсовете, и да имаш основа за предлагане на корекция.
Обратното е просто несериозно.
Съгласна съм с lavender за необходимостта от дипломация, тактика, последователни и разумни действия. Не е лесно да се справиш с "машината" Peace

# 70
Buba, естествено, но по добре да се наеме юрист, добре подготвен в тази материя. В противен случай, да научиш законите и всички вратички е абсурдно. Те са царе в измъкването и маневрирането, стига целта им да е да те подхлъзнат. А тактиката между другото включва и да използваш козовете си в подходящия момент. Peace

# 71
Момичета, днес се видях с журналистката, която писа статията за русенския в.Утро. (Утре би трябвало да излезе още една). Та това което ми каза, направо ме остави "с отворена уста" (а може би не би следвало вече на нищо да се учудвам  newsm78)
На срещата в Могилино в понеделник, на която зам.-министър Христова е уведомола официално ръководството на дома, че има решение за закриване до 6 месеца, са присъствали освен директорката, кмета на Две могили, представители на АСП, ДАЗД, няколко журналисти и се оказало, че от всички присъстващи те ЕДИНСТВЕНА е гледала филма, защото аз й го препратих предишната вечер...
Не са го били гледаи нито зам.-министърката, нито кмета, нито дори директорката и персоналът на дома!!! Всички били чували или "знаели" за "филма на ВВС" и дотам... #Cussing out

# 72
Обръщам се към всички вас с една молба - Нека да подкрепим усилията на Ива Бонева, Дефи и техните колеги, които имат много ясна и точна идея, как да помогнат конкретно на децата в Могилино. Много хора искат да дарят средсва, но се притесняват, че помощите им няма да стигнат до когото трябва. Аз реших да подкрепя Ива и Даниела(Дефи) - смятам че в момента трябва да се концентрираме върху дома в Могилино, върху преместването на децата . вРусе, а не Смолян или Ловеч. Ето и част от ЛС на ДЕфи

"Ako можеш да се свържеш с Ива Бонева на
"Iva Boneva" <i.boneva@savethechildrenbg.org> тя ще може да ти даде повече разяснения. Опитват се д асъберат пари и екип от специалисти, които да освидетелстват децата, да оценят нуждите им и да разработят индивидуална рехабилитационна програма за всяко от тях, за да може да им се дасе някакъв шанс. Полагат се усилия да се издейства на първо време децата да бъдат преместени от Могилин в домовете в Русе, където условията са много по-цивилизовани, има и специалисти, които биха се заели с децата и тяхната терапия."

# 73
Програма ФАР доскоро отпускаше средсва - при това много - за разкриване на хосписи за възрастни, над 18г., каквито са доста от децата в МОгилино,въпреки че изглеждат по малки, и за създаване на дневни центрове за деца - всичко това е за деца с физически и психически проблеми, за деинстутицализирането им. Сумите са от 50 до около 100 хил. Какво по- подходящо лечение може да има?Мисля че програмата е точно по мярка за децата в могилино, но затова те трябва да са в Русе. Много важно е да подкрепим хората които биха се ангажирали с тези проекти, да им помогнем да успеят да привлекат тези пари от Европа за децата в Могилино. Ако някои мойе - нека прожери актуална ли е още тази програма?
Аз не съм в България сега и само идеи мога да давам...

# 74
  • sofia
Buba, естествено, но по добре да се наеме юрист, добре подготвен в тази материя. В противен случай, да научиш законите и всички вратички е абсурдно. Те са царе в измъкването и маневрирането, стига целта им да е да те подхлъзнат. А тактиката между другото включва и да използваш козовете си в подходящия момент. Peace

това ве4е е свършено Peace
тео,не можеш да искаш нещо от някой ако не му докажеш,4е не е прав.За да докажем,4е сме прави трябва да ги убедим в това.Можем да го направим и това е на4ина да се променят нещата.Говоря за следното:представи си,4е ти се водиш експврт в дадена област .Появяват се некви пикли и искат от тебе да промениш това което си създала и ръководиш.Ти оба4е не осъзнаваш грешките и пропуските си щото не си навътре в процеса,който е променлива вели4ина ........Ще допуснеш ли просто ей така те да променят нещата ,ако не те убедят с факти и примери ,4е те с аправи?
Няма да подхлъзнат никого,просто се искат перфектни знания и опит за да си защитиш исканията PeaceТео,козовете няма да ги изпуснем ,но 2-3 дни не е фатално време.

Мамо Галя,вижте с Мата и другите как то4но исканията ,свързани с осиновяването от декларацията могат дас е сведът до то4на конкретика .......После 4ак ще се посо4ват наредба по наредба.....Лошото е,4е новия СК е внесен в Парламента и не се знае какво е предложено то4но Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт