Гражданска подкрепа за ничиите деца!

• 164 464
  • 3 083
  •   1
Отговори
# 1 440
  • Бургас
Във вторник вечерта по Канал 1 даваха, че от много (не чух колко точно) месеца не е осиновено нито едно дете от чужденци, защото процедурата била твърде тромава. И ги даваха - мънички, прекрасни, без дори една играчка в кошарките гледаха и нито плачеха, нито се усмихваха. Бяха на около годинка или малко повече. Психолог говореше за това, че след първият месец започват да изостават заради липсата на човек към който да се привържат, който да се грижи за тях непрекъснато. Кой знае в този момент колко хора искат да си осиновят дете. Чудя се вече, дали ще доживеем да видим, че нещата в тази насока се оправят, да има други закони, други преоритети...

# 1 441
Ще ги сложа на блога, но искам да пазим анонимността на авторите, освен ако те не пожелаят обратното.

Да, разбира се, за блога и медиите ще се пази анонимността на майките. Но ако ще ги прилагаме като подкрепа на исканията на "Родители на деца с увреждания", трябва да са подписани, иначе нямат тежест и достоверност. Както и ако ги изпратим до министъра на здравеопазването. Ако Аjeliya разреши, ще ти ги пускам, и в отделна рубрика в блога ще ги публикуваш. Заглавието на рубриката може да е:
Истината, такава каквато е! Майките разказват!
Само идея, малко съм уморена.

# 1 442
Във вторник вечерта по Канал 1 даваха, че от много (не чух колко точно) месеца не е осиновено нито едно дете от чужденци, защото процедурата била твърде тромава.

Не знам подробности, само съм чувала, че чужденците трябва да изчакат два отказа от БГ семейства и едва тогава могат да осиновят дадено дете. Пазиме си децата, дума да няма.

# 1 443
От вчера ми се върти една муха в главата.  Thinking  newsm78
Не можем ли да направим един благотворителен концерт посветен на изоставените деца. Тези неща играят важна роля за формирането на общественото мнение. Проблема е че нямам идея как се прави това. Някой знае ли как се започва да се работи по едно такова мероприятие? Дори не знам кои са популярните изпълнители в България тези дни. Можем ли да помолим хората на Червената къща да го организират?

Искам да помоля  Praynig тези, които вече знаят че това няма как да стане, да позволят няколко дена за брейнсторминг. Нека обсъдим малко идеята и евентуалните и  алтернативи. Ако това е неосъществимо, може пък да измислим нещо друго, което може да стане.  Peace

Hug  bouquet Hug
ето малко инфо,едното предхожда другото Rolling EyesМога да питам как се прави PeaceНо съм сигурна в едно-мнооооого трудно.Ние имахме идея за такъв,но още не ни стиска Twisted Evil

та......

http://www.bgblago.com/?1,2,,,2007-12-07,2007-12-07,,10347
http://www.bgblago.com/?1,2,,,2007-12-07,2007-12-07,,10346

Аз имах пред вид да не е някой малък концерт с камерен оркестър или детски хор в малка зала, а да е нещо като това
http://www.youtube.com/watch?v=t0VKIuJeHaE
 Mr. Green  Peace
Окей, може малко по-малко. Но нещо със участието на популярни естрадни и/или народни изпълнители, голяма публика, поне частично да се отрази от медиите. Да е не само концерт, но може би нещо като спектакъл, с образи, кратки изказвания, може би с участието на деца - може би деца от Горски Сеновац. Аз си давам сметка че съм на територията на страната на сънищата, но нека все пак размислим малко. Теоретически би имало смисъл да се направи нещо малко, за да се съберат малко парички и за да може да добиете малко опит. Обаче според мен в момента това би било повече разсейване и отклонение от главните цели.  Защото както вече сме споменавали, парите въобще не са най-важното в момента, още повече че изглежда дори да ги имаме, няма да знаем какво да ги правим. Това което е важно, е да се предизвиква публичност на кампанията. Да се покаже на широката общественост, че ако дойде в нашия лагер, не само ще получи морално удовлетворение, но също вдъхновение и дори забавление. Да стане ясно че ние не сме просто едни сърдити откачалки, които само търсят да очернят родината си, а сме хора весели и с оптимистична визия за бъдещето.

До тук добре, но сега големият въпрос е как да стане тази работа. Аз съм сигурен, че ще има известни изпълнители които ще са готови да застанат зад идеята. Въпроса е обаче че едва ли ще са готови да рискуват името си и да се обвържат със събитие организирано от аматьори. Затова мисля че е напълно необходимо мероприятието да бъде организирано от професионален импресарио (или мениджър, не знам как се казва сега). При това е добре той да е един от най-видните. Ние само евентуално ще можем да помагаме с морална поддръжка, идеи и вършене на черната работа. Сигурно изпълнителите по-лесно биха се съгласили да участвуват без пари защото все пак ще получат публичност и реклама. За импресариото сигурно ще е по-трудно, затова си мисля че сигурно си струва да му се плати комисионна. Ако се намери някой порфесионалист, който да се захване с работата, сигурно след това ще се намерят и спонсори.

Това начинание ми се вижда много подходящо за УНИЦЕФ. Дали не можем да ги убедим да се захванат с него. Тъкмо ако съберат средства, директно ще ги влеят в проекта за Могилино. Сигурно и ще се намери някоя телевизия да го излъчи, и по този начин ще има интерес да участвува в предварителната реклама и организация.

Добре, сега ако някой иска да ме върне на земята, може да го направи.  Peace

# 1 444
Ще ги сложа на блога, но искам да пазим анонимността на авторите, освен ако те не пожелаят обратното.

Да, разбира се, за блога и медиите ще се пази анонимността на майките. Но ако ще ги прилагаме като подкрепа на исканията на "Родители на деца с увреждания", трябва да са подписани, иначе нямат тежест и достоверност. Както и ако ги изпратим до министъра на здравеопазването. Ако Аjeliya разреши, ще ти ги пускам, и в отделна рубрика в блога ще ги публикуваш. Заглавието на рубриката може да е:
Истината, такава каквато е! Майките разказват!
Само идея, малко съм уморена.

Аз напълно разбирам, че когато човек взема такова решение, много неща трябва да се вземат пред вид и то никога не е лесно. Но трябва ве се вземе пред вид и факта, че е  трудно да се променя света от позицията на анонимността. Общо взето ако искаш хората да те вземат на сериозно трябва да си готов да им кажеш кой си. С други думи, ако родителите, които решат да разкажат историите си, решат че откриването на самоличността им е поносим дискомфорт, има смисъл да го направят.

# 1 445
Ето ви една идейка.
Какво ще кажете да съберем една колекция от "велики" мисли на видни представители на властта. Да ги сложим на блога за всенародна употреба. Като съберем приличен брой "бисери", ще ги преведем на английски и ще насочим чуждестранните медии към тях. Сигурен съм че това ще прибави интересена извивка в сюжета на тази епопея. Ако намерите интересни мисли, пуснете ги тук и след тове ще ги съберем на едно място. Посочвайте източника, повода и датата ако е възможно. Нещо от сорта на:

"Откровено да ви кажа, това е една много груба манипулация, преекспонирана. Съжалявам, че се включиха и българските медии, защото аз, ако искам да, извинете за израза, да злепоставянякоя държава мога да направя много по-страшен филм. И то много."
Министъра Масларова в интервю пред Инфорадио, 12.12.2007
http://www.inforadio.bg/theme.php?item=800

# 1 446
Ето ви една идейка.
Какво ще кажете да съберем една колекция от "велики" мисли на видни представители на властта. Да ги сложим на блога за всенародна употреба. Като съберем приличен брой "бисери", ще ги преведем на английски и ще насочим чуждестранните медии към тях. Сигурен съм че това ще прибави интересена извивка в сюжета на тази епопея. Ако намерите интересни мисли, пуснете ги тук и след тове ще ги съберем на едно място. Посочвайте източника, повода и датата ако е възможно. Нещо от сорта на:

"Откровено да ви кажа, това е една много груба манипулация, преекспонирана. Съжалявам, че се включиха и българските медии, защото аз, ако искам да, извинете за израза, да злепоставянякоя държава мога да направя много по-страшен филм. И то много."
Министъра Масларова в интервю пред Инфорадио, 12.12.2007
http://www.inforadio.bg/theme.php?item=800

Аз съм съгласна. Предлагам ти да ги събираш. В блога има един куп статии по въпроса, започни от там, ако искаш. Погледни и в блога на Грънчарова.

# 1 447
  • под шипковия храст
pstaikov то само с бисерите на масларова ще ти отнеме цяла вечност да ги събираш  Twisted Evil, за другите няма да остане време... Peace

# 1 448
Аз съм съгласна. Предлагам ти да ги събираш. В блога има един куп статии по въпроса, започни от там, ако искаш. Погледни и в блога на Грънчарова.

pstaikov то само с бисерите на масларова ще ти отнеме цяла вечност да ги събираш  Twisted Evil, за другите няма да остане време... Peace

Хайде помогнете малко и вие де. Ако сте останали с впечатлението че се занимавам с тези неща защото имам излишно време уверявам ви че не е така. Слава богу че в работата ми в момента има малко затишие защото иначе в вече да са ме изгонили. Жена ми и дъщеря ми са ми сърдити че не им обръщам внимание и че вече една работа не мога да свърша в къщи като хората. Дъщеря ми каза снощи че е много сериозно обезпокоена затова че си "губя соковете" (изкуфявам) защото не мога да включа и не мога да помня нищо което ми казва.  Crazy  Tired
Надявам се това да бъде team effort.

PS. Добре е цитатите да споменават първоизточника, а не друго място където са били цитирани.

# 1 449
  • под шипковия храст
Слава богу че в работата ми в момента има малко затишие защото иначе в вече да са ме изгонили. Жена ми и дъщеря ми са ми сърдити че не им обръщам внимание и че вече една работа не мога да свърша в къщи като хората.
hahaha ами, добре дошъл в отбора! после можем да си направим някъде палатков лагер, хем народа ще си мисли, че е протест... Joy Joy Joy

# 1 450
Слава богу че в работата ми в момента има малко затишие защото иначе в вече да са ме изгонили. Жена ми и дъщеря ми са ми сърдити че не им обръщам внимание и че вече една работа не мога да свърша в къщи като хората.
hahaha ами, добре дошъл в отбора! после можем да си направим някъде палатков лагер, хем народа ще си мисли, че е протест... Joy Joy Joy

Ами да, добре дошъл в отбора. Друго не мога да кажа.  Grinning

# 1 451
# 1 452
Измина почти седмица от излъчването на филма, който остави България в потрес и искам да ви питам нещо, защото все пак не следя всички медии - къде са интелектуалците? Защо не чувам гласа им? Поне до мен не е стигнало нищо от тези, които са посветили живота си да будят народа ...
Знам, че ще се отзоват, ако ги включите в инициативи, но къде е тяхната спонтанна човешка реакция ? За мен това е голямо разочарование ...

# 1 453
Във вторник вечерта по Канал 1 даваха, че от много (не чух колко точно) месеца не е осиновено нито едно дете от чужденци, защото процедурата била твърде тромава. И ги даваха - мънички, прекрасни, без дори една играчка в кошарките гледаха и нито плачеха, нито се усмихваха. Бяха на около годинка или малко повече. Психолог говореше за това, че след първият месец започват да изостават заради липсата на човек към който да се привържат, който да се грижи за тях непрекъснато. Кой знае в този момент колко хора искат да си осиновят дете. Чудя се вече, дали ще доживеем да видим, че нещата в тази насока се оправят, да има други закони, други преоритети...

ами така си е, тия закони, особено промените в семейния кодекс по въпроса за осиновяването, закона за закрила на детето и т.н. често така добре закрилят децата, че направо ги съсипват в изолация. ама всеки път се казва "то, европейските изискавния..."дрън-дрън.само се създават нови и нови административни длъжности за съответните хора, за по-добра работа, и нищо...още като четох промените в осиновяването преди години, направо настръхнах. от такава защита на интересите на децата - мерси!

# 1 454
Не знам подробности, само съм чувала, че чужденците трябва да изчакат два отказа от БГ семейства и едва тогава могат да осиновят дадено дете. Пазиме си децата, дума да няма.

За да се впише дете в Регистъра по международни осиновявания, са нужни 3 отказа от български кандидат-осиновители. С това, не се прекратява и търсенето на подходящо семейство на българска територия, но детето вече има и допълнителна възможност да намери родители в чужбина.

По-скоро е загадка, след като от МП (Мин. Тачева), твърди, че няма никаква официална директива за намаляване на квотите, защо тогава за изминалата година има едва 100 осиновени деца, а за тази... никому не е известно.

Общи условия

Активация на акаунт