На седенката се спри ,за цветята сподели

• 31 215
  • 471
  •   1
Отговори
# 105
Аз пиша, за да се похваля  Crazy - стръкчето фикус, над което така треперих от август насам, вече пусна корени  Party
Сега му избирам хубава саксия, за да го засадя.

Отчекнах една издънка от еуфорбията и утре ще я сложа във вода - дано около Коледа да пусне коренчета и тя.

# 106
  • Русе
Аз пиша, за да се похваля  Crazy - стръкчето фикус, над което така треперих от август насам, вече пусна корени  Party
Сега му избирам хубава саксия, за да го засадя.

аз близо 2 месеца се опитвах да съживя фикуса, след неуспешния опит да им правя парник на терасата.
Всичките му листа окапаха, останаха само 2 . Та... отрязах върха на 15-ина см и го потопих във вода. Сега ще чакам , дано пусне коренчета  Crossing Arms

Имам още едно лимонче, което изби от семка. Сега са 2. В саксията на бенджамина. Ако ги изместя отделно, дали няма да им навредя? А този бенджамин е до кафемашината и най-много намазва от утайката. Появили са се някакви мушишки (не точно мушички, щото не летят, просто си ходят по почвата. Много са малки, белички. Научили са се да се катерят по лимончетата гадините. С тях какво да правя? Пробвах със сапунена вода- ефект нулев. С кибритени клечки също не става.  ooooh!
Дайте някаква идея  Praynig

# 107
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
афеландра е.

Леле пак колко изписах  ooooh! Извинявайте  Embarassed
Аз рядко имам възможност да се включа, ама затова пък ми се иска да изпиша много.  Blush

аууу Мамма сподел как я гледаш тази афеландра Praynig
аз имам от 1 година, обаче е 2 голи пръчки и на върха по 2 мижави листенца.
нещо не й харесва...

опитах се да си захвана едно връхче, ама изгни Rolling Eyes
това ми е най-неуспешното за гледане цвете. Confused

и останалите цветя са ти много хубави Peace

Исусовият венец кога цъфти?

моят не е спирал от 1.5 г.

# 108
да не би мушичките да са резултат от утайката /от кафето/ newsm78 май бях чела, че това е негативът на този вид торене Rolling Eyes

а лимончетата от семка не можели да дават плодове - трябва да се ашладисат Rolling Eyes така съм чувала - аз имам едно от семка и едно от дръвче, но са ми от няколко месеца....

това са бенджамините ми за сравнение в началото и в края на лятото бенджи 1 и бенджи 1а, бенджи 2 и бенджи 2 а

а това е гинкото ми

# 109
  • На края на света !
Ох момичетоа не е и абутилон
schneee това бенджи от стръкче за едно лято ли порастна толкова  Hug,дано успея и аз моя да го подмладя Praynig

# 110
кажете как да си спасявам Lucky bamboo-то, от две седмици жълтее отгоре надолу Cry

# 111
В какво го гледаш? Във вода, гел, почва?
Мисля, че съм чела, че подобен ефект се получава при липса на достатъчно хранителни вещества и минерали, а ако не се лъжа даже препоръчваха да се сипва минерална вода. Имаше и оплаквания, че не вирее добре в гел (еко почва). 

# 112
във вода(чешмяна) с една лъжица тераует.Сега ще му сипя минерална и малко течен тор bowuu

# 113
ако е на прозорец, махни го от там Peace

# 114
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)

Да питам за банана пак - отдолу му пожълтяват листата - това нормално ли е?

Мъжа ми не дава да се режат пожълтелите листа на банана, защото от тях се образувало това стебло, по-скоро нещо като кора на стеблото.
Най-старите листа на банана и при мен са жълти, почити вече изсъхнали.

# 115
Някой може ли да ми каже ,защо моето Коледниче няма пъпки?Поливам го редовно,изглежда добре,няма признаци да не му харесва нещо  newsm78.

# 116
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Някой може ли да ми каже ,защо моето Коледниче няма пъпки?Поливам го редовно,изглежда добре,няма признаци да не му харесва нещо  newsm78.

Аз моите ги пресадих в по- големи саксии с нова почва и тогава се опъпчиха .... може би имат нужда от подхранване

# 117
  • На края на света !
Моетож също няма  Cry
Май и аз ще го преместя в нова саксия и ще го прибера Peace

# 118

Да питам за банана пак - отдолу му пожълтяват листата - това нормално ли е?

Мъжа ми не дава да се режат пожълтелите листа на банана, защото от тях се образувало това стебло, по-скоро нещо като кора на стеблото.
Най-старите листа на банана и при мен са жълти, почити вече изсъхнали.

моето е бебе, но старите му листа си падат в почвата и се разлагат там, никога не съм ги рязала, а вече 4-5 си заминанаха newsm78

# 119

Мамма, хубави цветя... - факт! Кога ще поканиш на гости???? Щото не само очите да са пълни,а и ръцете ни Mr. Green....(в духа на темата ни - Цветарки тук сме се събрали, каквото краднали- засяли- 9)

Общи условия

Активация на акаунт