На седенката се спри ,за цветята сподели

• 31 212
  • 471
  •   1
Отговори
# 90
  • На края на света !
На мен ми прилича на изгоряло от слънцето, newsm78
май ще трябва да ги поотрежеш Thinking

# 91
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
На мен ми прилича на изгоряло от слънцето, newsm78
май ще трябва да ги поотрежеш Thinking

слънце не достига до него,това е папрат и не понася слънце.
 ако беше изгоряло, нямаше да е по средата, а по краищата Thinking

преполято или недостиг на нещо? newsm78

# 92
На мен ми прилича на преполято.
Изрежи пожълтелите клонки, мисля, че ще се оправи  Peace

Аз прибрах сакъзчето вътре, защото снощи ми се стори много студено на балкона. Ще го изчакам да цъфне и ще го изрежа.

# 93
Аз прибрах сакъзчето вътре, защото снощи ми се стори много студено на балкона. Ще го изчакам да цъфне и ще го изрежа.

Кога се режат сакъзите и мушкатите за да си ги посадим в кофички от мляко напр. И в метални кутии става ли? И друго - банана - трябва ли да му стават жълти най-долните листа?

# 94
Чела съм, че септември-октомври се изрязват и се бодват в малки саксийки или направо в кашпа (кой както предпочита). Аз място за съксийки нямам, но ще си купя пръст и ще ги бодна направо в кашпата.
Миналата година само ги изрязах, качих ги върху кухненските шкафове (там става топло  Confused) и те взеха, че умряха.. Тази година смятам да засея от сегашните си (ч/з отчупване и бодване  Peace), пък каквото сабя покаже.

В момента са обсипани с пъпки...ще снимам и ще покажа Mr. Green и ми е жал да кърша.

# 95
schneee не се обадих защото идването ни беше доста набързо, но за следващия път обещавам  Laughing

asyalein на мене ми прилича на преполято

# 96
  • Карлово
аз сакъзчетата ги режа и летораслите засаждам в кофички от кисело мляко. после на стълбището, знам, че не искат много топлина през зимата. но и малко ги поливам. напролет-в сандъчетата Peace

# 97
  • На края на света !
момичета майка ми миналата зима начупи доста сакъсчета и мушката и ги държа цяла зима във вода ,през пролетта  направо ги засадихме в сандъчета и даже и за градината останаха Peace

ето нещо за венерените коси
По отношение на мястото, на което ще вирее Адиантумът е изключително чувствителен. най-подходящо е топло и светло място, но в никакъв случай слънчево. Добре е помещението да има висока влажност. През зимата температурата не бива да пада под 10 градуса, а през лятото се чувства добре на 20-25 градуса. В никакъв случай да не се изнася на открито под слънчевите лъчи. Това е пагубно за него.Адиантумът е най-чувствителен към поливането. Ако пропуснете да го полеете, растението веднага реагира като върховете на клонките и листата засъхват. А ако поливате прекалено, то адиантумът рано или късно ще загине. Най-негативно реагира на застоялата вода в почвата.
Тези папрати не понасят сланите и острия студен вятър. Чувстват се зле в запрашени, пропити с цигарен дим помещения
Надявам се да ти е от полза

Последна редакция: пн, 15 окт 2007, 19:50 от Чародейка

# 98
  • На края на света !
момичета някой знае ли това растение как се казва ,прилича на китайска роза по листата но ви уверявам ,че не  Hug

# 99
бебешор, според мен най-добре е да си оставиш хризантемата в саксийката - така или иначе ако цъфти едва ли ще понесе добре едно преместване Peace

мамма, забравих да кажа, че си личи, че цветята ти са гледани с любов  Hug

имам един въпрос: защо трябва да се режат сакъзчетата newsm78 ако се оставят така и пролетта се начупят (ако е необходимо) newsm78 става ли  newsm78 питам, защото сакъзчета не съм гледала преди и не искам да ги уморя  Rolling Eyes за мушкатата си знам Rolling Eyes

# 100
  • На края на света !
schneee може да оставиш сакъзчетата нерязани ,но има вероятност летораслите да изсъхнат през зимата ,такаче ако ме питаш мен пробвай и двата варианта за по сигурно Peace

# 101
момичета някой знае ли това растение как се казва ,прилича на китайска роза по листата но ви уверявам ,че не  Hug

Предложение имам за декоративна лоза, но може и да не е....

Да питам за банана пак - отдолу му пожълтяват листата - това нормално ли е?

Исусовият венец кога цъфти?

Днес голяма част от цветята на терасата ги прибрах! Оставих сандъчетата...Петуниите както са се разцъфтяли......- сърце не ми дава да ги прибера!

# 102
  • На края на света !
не мисля че е декоративна лоза Thinking

колкото до жълтите листя ,нормално е старите да пожълтеят ,просто ги отстрани ,гледай да не са новичките Peace
а исусовия венец ,може да цъфти и целогодишно при подходящи условия Peace

колкото до петунийте ,няма смисъл да се прибират ,най добре напролет нови,моите сакъзчета още се мъчат навън ,но гледам да използвам дао последния слънчев ден Peace

# 103
Чародейке, да не е абутилон?  Thinking

# 104
Мамма, кротона и теменужката ти са разкошни Hug а китайската роза само на височина ли искаш да расте, аз нямам търпение на моята да й пречупя връхчето, за да се оформи като храст
Тедито, благодаря ти за милите думи! Не че съм разбирач, обаче това май не е кротон - афеландра е.
А китайската роза тенденциозно досега я пусках да расте само на височина. Тепърва сега оформям корона - не исках да е като храст, а като дръвче.

Mamma, страшно ти завиждам за циперуса, аз от месец съм сложила едно клонче във вода и го чакам ли, чакам Crazy Много трудно го намерих, дано пусне корени
klaris, стискам палци да пусне коренчета. Но ако не успее - аз ще ти прихвана. Това ми е първото растение и е цветето, което най-лесно развъждам - никога не съм имала проблеми с него. Според мен е едно от най-непретенциозните и лесни за гледане - само вода и светлина да има и расте като лудо.

Mamma страхотни цветя  Laughing
Много ми хареса саксийката в която си посадила бялата теменужка
на мен всички саксийки ми харесаха  Heart Eyes
все се каня и аз да си подменя саксиите и да ги направя един цвят всичките, но като се замисля колко време ще ми отнеме и се разубеждавам  Laughing

Адриана, Tasha, благодаря, благодаря!  Sunglasses
Знаех си аз, че само тук ще ми оцените новите придобивки (саксийките) по достойнство. Че то иначе си е половин кеф, ако няма на кого да се похвалиш  Mr. Green
Таттман не беше много възторжен като установи, че трябва да закупим 22 броя разнокалибрени саксии. След това му скъсах нервите на него, а и на хората във Флора-та докато успея да подбера 22 броя от една серия и то в размери, които ми трябват и като за капак Татти трябваше да ги качи всички саксии + чувалите с пръст до 5-тия етаж (нямаме асансьор).
После като извадих и наредих всички саксии и се отчаях - мислех, че никога няма да успея да пресадя всички, че и да изчистя хола... та той заприлича на опитно поле (а и балкон нямаме). Начинанието обаче се увенча с успех и макар доста изморена след близо 4 часа всички цветенца бяха на местата си, в новите саксии, а аз примирах от кеф, че дългоплануваното разсаждане се осъществи.  Laughing

Много хубави цветя и най-вече Антуриумите. Много харесвам това цвете, но никога досега не съм гледала. Сега се  каня за новата къща да си купя.

spinki, много си ги обичам аз антуриумите. Първият ми антуриум ми е подарък от царската оранжерия във Враня (доста преди царя да се върне в БГ). Аз много го харесах, а жената, която работеше там се опита да ме разубеди. Бил по-странен сорт (розов е), трудно се отглеждал, щял да умре и т.н. Аз обаче настоях и го взех. Ей го на - вече 9 години жив, в добро здраве, цъфти, още 3 антуриума прихванах от него. Явно просто си намери мястото вкъщи и му е добре.

Margarita, schnee, много ви благодаря!

Както писах по-горе - нямаме балкон, но на прозореца имаме нещо като перваз, на който съм закачила една малка стойка и едно малко сандъче. Днес реших да прибера и аз сакъзчето вътре, ама ми е жал да го кърша - така хубаво е цъфнало.
Снимах го ... и снимах пак останалите цветя, че много се изложих с тези снимки, но този път не местих саксиите и си ги снимах на място цветенцата - жал ми е да ги разбутвам пак.

Леле пак колко изписах  ooooh! Извинявайте  Embarassed
Аз рядко имам възможност да се включа, ама затова пък ми се иска да изпиша много.  Blush

Общи условия

Активация на акаунт