На седенката се спри ,за цветята сподели

• 31 283
  • 471
  •   1
Отговори
# 300
  • Карлово
Кат, през зимата за поливането важи следното правило: Топло-нормално поливане, студено-оскъдно поливане. Аз моите сакъзчета, като ги начупя/някога, дано не ги затрупа сняг/ и засадя в кофички от кисело мляко ги строявам на стълбището и поливам веднъж месечно. В сандъчета прехвърлям напролет.
Е, трилистникът ми е оживял и след днешния студ, вятър и дъжд. Дали да не го оставя да зимува навън Twisted Evil Сакъзчетата също все още са навън, в градината имам хризантеми, още малко и ще разцъфтят, брасиката също още не е "завила", педполагам като зелето и тя другия месец трябва да е готова, имам и няколко тагетеси, ама да си стоят, семенца съм събрала, напролет-с нови сили.

# 301
Момичета ,
Днес ми подариха рипсалис.Какво знаете  в повече за него за грижите към него.Знам единствено че е вид кактус.

# 302
  • Карлово
Момичета ,
Днес ми подариха рипсалис.Какво знаете  в повече за него за грижите към него.Знам единствено че е вид кактус.
снимка?

# 303
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)
Някакво инфо да ми дадете за мини розичките?
Аз имам една добре ми се развива, цъфтеше цяло лято, вече няма пъпки, мислех да я подрежа, но ми подариха снощи една прекрасна беличка цялата отрупана с пъпки, значи цъфтят по това време ...
Та главно ме интересува кога цъфтят, режат ли се?

# 304
Момичета ,

Деси стана ми интересно какво цвете е рипсалиса и се порових малко из цветарските книжа в къщи. Оказа се че имам един от видовете - Rhipsalidopsis gaertneri. Имам го от 3 години. Сложила съм го на светло, но не на пряка слънчева светлина, поливам като засъхне, а когато се появят пъпчици по обилно го поливам. Моят цъфти около Коледа

# 305
Имам една детелина(цъфти в розова-а може изабщо да не се казва така)донесох си я от о.Тасос и се чудя дали ще изкара навън,че при нас става доста студено.Там си вирееха навън,но нали е по-топло.Нямам снимка,но ако някой има такива да сподели.
сигурно е оксалис, най-добре я прибери Peace

# 306
  • София
мами,
бананчето ми скоро посадено от издънка, което гледам на южния балкон затворен и топъл, е покафеняло отгоре по листото. коренчето е живо. май  е преполято... сега го преместих в кухнята докато живне. някакви съвети?
големият банан на майка ми же много непретенциозен....дано запазя моя...

# 307
  • Варна
Имам една детелина(цъфти в розова-а може изабщо да не се казва така)донесох си я от о.Тасос и се чудя дали ще изкара навън,че при нас става доста студено.Там си вирееха навън,но нали е по-топло.Нямам снимка,но ако някой има такива да сподели.
сигурно е оксалис, най-добре я прибери Peace
май е това ,благодаря,аз реших да си посея в саксия една част,има грудки и да я прибера в къщи(само че в къщи е много топло),а останалото ще оставя да презимува на вън,което оцелее

# 308
дудинка, страхотни са ти цветенцата  Peace особено цикасът  bouquet моят мъж много хареса цикасите - на морето ни ги предложиха като "царицата на палмите"  Rolling Eyes ние обаче не си купихме  Confused

Последна редакция: вт, 23 окт 2007, 17:50 от schneee

# 309
Цветята ви са страхотни момичета  bouquet На мен скоро за рождения ден ми подарих тези две цветенца. http://www.imgshare.eu/i/anipetrova/scn1391_3a91b.jpg и http://www.imgshare.eu/i/anipetrova/scn1393_b7b86.jpg
За бенджамина искам да питам,четох по напред в темата, че от клонки си го развъждате. Как става точно. И другото, което е как ги оплитате?
Да попитам и за палмите, по-специално за драцените. Как ги режат и ги пак сеят от издънки?

# 310
  • София
ani_4ka, мога да ти споделя моя опит с бенджамините, като не претендирам за професионалност.
Отрязваш си клонче от бенджамина, да е с дървено стебло, и докато не е засъхнал белият сок, който пуска веднага го накисваш във вода. За около 10-15 дни пуска коренче и си го засаждаш. Аз имам 4 бр. такива размножени от големият ми бенджамин. Обикновенно, когато го подстригвам всичко отрязано си го накисвам и което пусне коренче - засаждам.
Не е сложно.
За драцената не мога да ти кажа нищо, аз още съм на етап проби с нея. В момента съм отрязала и засадила една, но все още не знам дали се е хванала.

Последна редакция: вт, 23 окт 2007, 18:02 от Вивиан

# 311
Абе и аз един път така направих, но клончето докато имаше нещо беличко по стеблото изведнъж мухляса. Значи до две седмици ще си проличи... Благодаря ти. Hug

# 312
Здравейте! Ще ви помоля за помощ - на спатифилума ми взеха да му покафеняват листата, а си нямам на идея какво да правя  Sad .

# 313
за бенджамините и моят опит е такъв  Peace за драцените мисля, че в тази тема се коментираше подробно как става, така че поразрови малко  Peace

а кога и защо подстригвате бенджамините newsm78 и как newsm78

да не е преполят или засушен спатифилума newsm78

# 314
  • София
Бенджамина го подстригвам, като реша, че има нужда от нова прическа Mr. Green
Нищо специално имам в предвид, просто режа тези, които стърчат, за да оформя короната.

Как му покафеняват листата на спатифилума - ако са сухи и кафяви значи е засушен, а ако са на петна и като гнили - преполят.

Общи условия

Активация на акаунт