На седенката се спри ,за цветята сподели

• 31 234
  • 471
  •   1
Отговори
# 405
Вивиан ,това едно прахче, което ми го препоръчаха от аптеката.
Нещо като стимулант за цъфтеж.
Освен това се отразява добре и на листната маса.

# 406
  • София
Вивиан ,това едно прахче, което ми го препоръчаха от аптеката.
Нещо като стимулант за цъфтеж.
Освен това се отразява добре и на листната маса.

Хм, интересно. Явно има интересни нещица в тези аптеки, ще отида и ще разгледам.
Благодаря ти за инфото, записвами си името на прахчето. Hug

# 407
  • На края на света !
Абе Вивиан така си кажи ,парното гаранция се е отразило Peace

# 408
Момичета, пишман- цветарка съм, ама в офиса имам една арека, която обграждам с много любов...и май не й се отразява добре Sad Рових с часове из нета да събера инфо за тази палма и последното, което прочетох е съвет да се изрежат пожълтелите връхчета на листенцата....Кажете, уместно ли е?

# 409
От семки цитрусови стават, но не дават плодове, трябва да се присадят с плодоносни такива Peace

и аз така знам, но моите са от тази година и плодове ще чакам сигурно след поне година-две Rolling Eyes я споделете, кога почнаха да цъфтят и да връзват плод лимончетата ви newsm78

моята калинка изсъхна Confused нещо май не й харесваше мястото - не знам дадоха ми я с коренчета, уж тръгна, но ....

# 410
Момичета, пишман- цветарка съм, ама в офиса имам една арека, която обграждам с много любов...и май не й се отразява добре Sad Рових с часове из нета да събера инфо за тази палма и последното, което прочетох е съвет да се изрежат пожълтелите връхчета на листенцата....Кажете, уместно ли е?
не знам дали е уместно, но ако решиш-режи така, че да остане малка ивица от пожълтялото, т.е. не режи до зелено Peace

# 411
Благодаря за отговорите, ще пробвам със семки!
Ето ги някои от моите цветя:

Имаш хубави цветя Peace искам да попитам за едно, което го имаш снимано. онова с лилавия цвят, миналата година за осми март ми подариха, но към края на май съвсем умря. Казаха ми,че тпябва да се приспи. Как точно да действам сега? Не съм го поливала след като се заличи съвсем. Rolling Eyes

# 412
  • София
Благодаря за отговорите, ще пробвам със семки!
Ето ги някои от моите цветя:

Твоите цветя много приличат на моите Mr. Green
Имам първата драцена, ето я:
Сребърната кралица ми е почти като твоята:
Ето я и другата:

Искам да те питам драцената ти маргината много пъти ли е рязана, та е станала с толкова разклонения?

# 413
Драцената /високата/ е рязана миналата пролет, по съвет на една цветарка, но режеш клонката не под листата, а оставяш и листа. Тя си пуска нови пъпки, а оттам и нови листа. По принцип в саксията са 4-5 отделни стъбла с различна височина, така е купувана преди около осем години. А това, което изрязах, го сложих в една ваза - всички клонки пуснаха корени, дори някои ги засадих и си се развиват, други си ги държа във ваза.
ani_4ka, това лилавото е циклама - от миналата зима са ми, много време цъфтяха, лятото не цъфтят, окапват им листата, но не съм ги приспивала - просто си стои луковицата в саксията и я поливах по-малко. Края на лятото тръгнаха листа, а ето сега и цъфти. По принцип 1/3 от луковицата трябва трябва да е над пръстта.

# 414
  • 2 етажа над тавана
Момичета, след цяло лято отсъствие, вече съм си вкъщи.
Не е нужно да казвам, че мъжа ми почти беше умъртвил цветята. Спасих ги, вече се съживиха милите, но цикасът ми е в окаян вид. На листата, които имаше, са пожълтели "игличките" до половината, а новите 2 листа, които е изкарал и 1-то все още не се е отворило напълно, също жълтеят. Дайте съвет какво да правя Praynig
Дали, ако отрежа изцяло листата и го пресадя, има шанс да оживее??? newsm78

# 415
Бабъл, мисля, че не трябва сега да пресаждаш.Посъветвай се с някой цветар, но мисля, че няма да навреди, ако го наториш малко със син или зелен кристалон.Аз така закрепих вашингтонията

# 416
Здравейте, моичета! За първи път пиша тук, макар че много обичам цветя. Поводът да се включа сега е бенджаминът, който ми подариха преди 10 дни - никога не съм гледала такова цвете и имах въпросчета, но видях, че доста сте го обсъждали в началото, така че ще се върна да чета. Снимах го и после може да ви го покажа, че не са ми инсталирани драйверите за телефона и не мога да прехвърля снимката сега. Иначе е ок. 60-65 см висок, така че можете да се ориентирате горе-долу. Това, което сега искам да ви питам е дали наистина да му увия стеблата, както ме съветват?

# 417
аз бях питала преди как и кога е уместно да се увиват бенджамините и повечето ТУК ме увикаха, че ще мъча растението, така че се отказах от идеята и сега имам два бенджамина в различни саксии Rolling Eyes

а цикламата моята също умря скоро, след като ми я подариха - само че аз реших, че съм я изгубила безвъзвратно и я хвърлих Confused тогава не знаех, че е заспала Mr. Green Embarassed Embarassed Embarassed

# 418
  • София
Бенджаминът не е капризно цвете, мисля. Поливай го умерено, като засъхне почвата.

Аз сега съм си наумила да си купя един шарен бенджамин, че само такъв нямам.

А днес се хванах с една моя агонизираща дифенбахия, реших да я пресадя /по никое време/ и да я отрежа. Така четох. Махам пръстта и какво да видя, ми то горкото цвете цялата пръст в саксията в едни мънички, направо микроскопични полупрозрачни буболечици, ама пълно.
Изхвърлих цялата пръст, засадих я в нова, отрязах я отгоре, а връхчето натопих във вода. Явно тези гадинки са тормозели цветето. То все се опитваше да живее, изкара едно две листа и пак засъхват. Сега даже и издънки отстрани е изкарало, дано тръгне.

# 419
  • На края на света !

Аз сега съм си наумила да си купя един шарен бенджамин, че само такъв нямам.
Точно това съм си наумела и аз и смятам днес или утре да изляза да си купя ,надявам се скоро да се похваля с покупката си Peace

Общи условия

Активация на акаунт