На седенката се спри ,за цветята сподели

• 31 235
  • 471
  •   1
Отговори
# 390
Коледарчето ми има пъпки....... newsm44 newsm44
Честито. Моето остана при родителите ми (стар храст вече). Преди цъфтеше страшно много. Баща ми казва, че откакто съм излязла от дома, вече е спряло. Цъфти си им гадината де. Ако е на кеф, го прави по Великден.  Laughing
Всъщност баба ми го наричаше "лимба".

Благодаря, Марги. Пръскането май помага.   bouquet

# 391
  • На края на света !
Ами Рони то някой хора му викат коледарче ,други великденче, така че  няма нищо странно ,че цъфти на великден Peace

# 392
аз да питам моето коледарче няма пъпки, миналата година не цъфтя а е голямо, какво да го правя newsm78 толкова го харесвам като цъфне

# 393
tanya имаш хубави цветя  Grinning

Я и аз да се похваля че и моето Коледниче има няколко леки чататъци на пъпки  Laughing

# 394
  • Карлово
Саксийка с билки като на Таша съм виждала и в Бриколажа.
От семки цитрусови стават, но не дават плодове, трябва да се присадят с плодоносни такива Peace

# 395
  • София
Миналата седмица ви се похвалих, че Коледарчето ми е отрупано с цветове. НО сега пъпка след пъпка започнаха да падат. Какво става? Cry

# 396
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

От семки цитрусови стават, но не дават плодове, трябва да се присадят с плодоносни такива Peace

дават, но след доста време.
с ашладисване става по-лесно и бързо.

# 397
Миналата седмица ви се похвалих, че Коледарчето ми е отрупано с цветове. НО сега пъпка след пъпка започнаха да падат. Какво става? Cry
Може би му е студено Thinking

# 398
  • София
Може би му е студено Thinking

Ох, не знам, мисля, че не е студено в хола. Нормална температура е, може би около 18 градуса.

ТОВА е снимка отпреди две седмици, когато още не бяха се разтворили пъпките
ТОВА е от преди малко, с вече капещите пъпки, въпреки че е цъфнало

# 399
  • На края на света !
да не е жадно newsm78

# 400
  • София

Мислех си за този вариант, защото някак си е клюмнало надолу, но пък почвата му е влажна, а и след поливане нещата не се променят. Явно не е от това.
Толкова красиво е цъфнало, подхранвам го с КЛИНЕС течна универсална тор. Странното е, че откакто пъпките се отвориха и започна да цъфти, оттогава започнаха и да капят неотворени пъпки.

# 401
  • На края на света !
А да си го местила наскоро newsm78 ,защото така стана с на свекито нейното ,тъкмо да раззтвори пъпките,тя го премести на ново място да му се радва а то взе че му окапаха пъпките Peace

# 402
Вивиан ,с коледарче нямам опит ,но подобен проблем имах с китайска роза.
Беше отрупана с пъпки, които окапваха, преди да се разтворят.
Пробвах различни варианти -дa не е преполята или засушена, огледах я за вредители и нищо не открих.
Започнах да я пръскам с разтвор на хортигроу/купих го от селскоcтопанската аптека и имаше положителен ефект Peace.
Като се замисля, коледарчето е вид кактус ,то не обича много вода .
Чародейка е права, много от цъфтящите реагират с опадване на пъпките ,когато се преместят.

# 403
  • На края на света !
А има и друг вариант ,рязка промяна на условията в стаята където е ,може би сега е по топло  в стаята ,и това също би му се отразило,много са чуствителни тези цветя Peace

# 404
  • София
Чародейка, aleks, благодаря, че отделихте внимание на проблема ми Hug Hug Hug

Не, изобщо не го местя, дори не го въртя. Явно наистина е чувствително цвете и това, че пуснаха парното може да му е повлияло, не се бях сетила.

aleks, какъв е този препарат, за какво е?

Общи условия

Активация на акаунт