На седенката се спри ,за цветята сподели

• 31 252
  • 471
  •   1
Отговори
# 360
Момичета,
Имам един проблем - на така наречената "калинка" й започнаха да й жълтеят листата, а после да увяхват.Какъв може да е проблема и как да се лекува?

# 361

Кларис - срещу Американския има една тераса с поне 20 сандъчета със сакъзчета - много е красиво! И една тераса като се отива към Бачиново,но покрай реката преди да се пресече кръстовището...Да имаш нещо общо с тези 2 тераси?
тц, за съжаление нямам нищо общо с тези красоти Sad

# 362
  • София

Euphorbia triangularis

Момичета, помагайте! Току що си чупнах издънка от това кактусче, как да действам сега. newsm78 Пусна млечен сок, да го изчакам да изсъхне или направо да го топна във водичка? Търсих в интернет, но не открих нищо. Rolling Eyes Ако някоя от вас има опит, моля да пише. Praynig

# 363
  • На края на света !
Щом има мляко веднага във вода Peace

# 364
  • София
Благодаря за бързия отговор!  bouquet
А трябва ли да чакам да пусне коренчета? Изобщо нищо не знам за това растение. Thinking

# 365
Благодаря за бързия отговор!  bouquet
А трябва ли да чакам да пусне коренчета? Изобщо нищо не знам за това растение. Thinking
Аз имам два такива кактуса .
И двата си ги захванах от отчупено разклонение.
Не съм го топила във вода ,направо го засадих и сега ето как изглежда:
По -малкият е на една година, а големият на три  . 

# 366
  • София
aleks, много са хубави! В каква пръст ги засади, песъклива ли или обикновена? А през колко време ги поливаш?

# 367
# 368
Здравейте,
някой има ли лъки бамбук вкъщи? Как се отглежда, споделете. Мерси.

# 369
aleks, много са хубави! В каква пръст ги засади, песъклива ли или обикновена? А през колко време ги поливаш?
Посадих ги в почва ,която аз си приготвям.
Една част градинска почва ,една част оборски тор, една част пясък и малко дървесна пепел.
През лятото поливам един два пъти седмично ,зависи от температурата на въздуха.
Винаги изчаквам да засъхне почвата.
През зимата -рядко, може би един път в месеца, но пак зависи от стайната температура.
По принцип не е капризно и единственото опасно  нещо е системното преполиване.
Големият екземпляр е целогодишно в стаята - на южния прозорец ,а малкият цяло лято беше навън , от източната страна на къщата 
Съвсем скоро го прибрах и го поставих на южен прозорец.

# 370
Весенце, много са ти хубави цветята ,но нова сигурно е защото си имаш страхотен помощник Hug Laughing.

# 371
Я да ви се похваля момичета днес си купих Аспарагус и ако някой има да ми каже нещо повече за отглеждането му - светлина, поливане. Ето го и него http://www.snimka.bg/album.php?album_id=163176&photo=24

Взимах си и една саксийка за засаждане на билки. В комплекта има саксия, семена и пръст http://www.snimka.bg/album.php?album_id=163176&view=1&photo=25

# 372
  • Карлово
Таша, това е т.нар. мъка на художника, пак е вид аспарагус. Аз предпочитам да не го оставям да влачи и затова периодично чупя връхчетата на новопоникналите листа, така става кичест. Гледам го на светло, макар и на по-хладно-под прозореца на стълбището. Лятото ми стои на двора, на пряко слънце. Вода-умерено, нито много, нито малко. Всяка есен го разсаждам и го разделям поне на три, защото много бързо поникват много нови листа. Като цяло не е капризно цвете и трудно можеш да го умориш. Ако нещо започне да съхне през зимата, аз го изрязвам на около 15-20 см от почвата и напролет е като нов.

# 373
микки благодаря ти   bouquet

Определено предпочитам да бъде по кичест и ще му чупя връхчитата за да се разклонява

# 374
рони, същата като моята е - маргината Simple Smile. на моята й падаха така листата отдолу при усилен растеж на височина. Пулверизираш ли я достатъчно често? Тя обича. Обикновено така се събират листата към стеблото, ако водата й е малко (поне моята така се държи ако забравя да я полея). Ако много, ама наистина много се ошмули, отрежи й върха за да се разклони и върха сложи във вода, за да пусне коренче.

Общи условия

Активация на акаунт