За страничните ефекти от ваксините...има ли пострадали дечица...

• 188 409
  • 677
  •   1
Отговори
# 180
Въпроса ми е мога ли да откажа тази ваксина морбили, заушка и рубеола? И ако да, какъв е реда? Една приятелка скоро опита, но не успя  Close!
как така не успя?!
просто казваш, че няма да ваксинираш. евентуално подписваш отказ.

# 181
  • в моя свят
Какво значи не успя,никой не може да те накара да ваксинираш на сила.Не мисля,че са нужни идеи как да го направиш,просто отказваш.Не мисля,че е нужно и да обесняваш,а ако ЛЛ те притиска разписваш и това е.

# 182
Ами то ще е най-добре да има една единствена петиция по която да се работи ! Дайте да се организираме и да се постараем да получи гласност  Simple Smile

Desika,  вече има  такава организация, виж линка в предишния ми пост
Добре ама аз съм подписала поне 3 различни петиции  Rolling Eyes Та въпроса ми е - Коя е официалната петиция  ??

# 183
Добре ама аз съм подписала поне 3 различни петиции  Rolling Eyes Та въпроса ми е - Коя е официалната петиция  ??
я, дай линк към тия 3 петиции да знаем за какво става въпрос. аз само една знам - на Бистра Мичева

# 184
  • И аз не знам къде...

Сложиха я  Close! А детето е  с АБКМ  #2gunfire!

# 185
  • в моя свят
Ако тя е била убедена във вредата от ваксините никой не може да сложи ваксина на детето и без нейното съгласие....според мен се е оставила лекарката да я убеди в ползата от имунизациите,все пак това им е работата на ЛЛ-да агитират за ваксините.

# 186
я, дай линк към тия 3 петиции да знаем за какво става въпрос. аз само една знам - на Бистра Мичева
Много ме яд че не мога да ги покажа защото съм с нов компютър и всички неща от стария ги изтриха ... Но съм сигурна че бяха 3  Peace

# 187
на децата слагахме умъртвени ваксини, особено за полиомиелита. незнам на някой да му е станало нещо от умъртвена ваксина, ако има такъв нека пише, моля ! но може би на второто ми дете да сме сложили 2 пъти бг жива дифтерия , тетанус, коклюш, защото вдигна темпетарура и после сменихме ваксината с вносна - с нея нямаше проблем.
за протокола майка ми е педиатър и всички сме ваксинирани. непознавам дете без ваксина, независимо на чий родители е. а полиомиелита или детския паралич може да те разболее по всяко време. тези родители дето си мислят че е добре без ваксини трябва да се замислят. разбира се има изключения - мъжа ми например при раждането е бил почти задушен с неврологична симптоматика. прави 2 гърча при ваксините и го освобождават от тях. но тези хора са доста рядко. мисля че благодарение на имунизациите е унищожех в световен мащаб вирусана едрата шарка, която е смъртоносна. аз имам белег на рамото против тази шарка, но децата ми нямат, защото ваксината вече е премахната. наистина е ужасно на 1000 деца, точно натвоето да му се случат увреждания след ваксина, но в глобален мащаб си мисля, че от ваксините има смисъл. ето вече има умъртвени ваксини и мисля че не са дали странични отклонения.

# 188
  • София и там където не се пуши
Anaise, е да колко му е 1000 едно, но според мен са доста повече. В нашата къща в рода ни са 3 които са пострадали, едното от които много тежко. Моето е трябвало явно да бъде освободено - тежко раждане. Всеки да решава но и да му се даде възможност да реши.

# 189
ето вече има умъртвени ваксини и мисля че не са дали странични отклонения.

Разрови се повечко с търсачката - може и да останеш изненадана...

# 190
Anaise, белег на рамото имаме всички и той е от БЦЖ, а не от ваксина против едра шарка. Дъщеря ми е на годинка и има огромен белег от БЦЖ. Мястото загнояваше и се пукаше много пъти... ставаше на топче... после пак се пукаше и изтичаше огромно количество гной и кръв.
Тогава педиатърката ми каза, че "хубавия" белег е признак, че е хванала ваксината и поне няма да се наложи манту и втора доза БЦЖ.
Спомням си в училище.... правеха манту на всички и мереха с линийка зачервяването на ръката - в някои случаи правеха и ре-ваксинация. Тези хора си имат по два белега на рамото.

# 191
КОга си родена? Тези които са поне 34 годишни имат по 2 белега, БЦЖто е направо незабележимо в сравнение с белега за едра шарка.
Тази ваксина вече не се слага, защото болестта е изкоренена с ваксиниране. Самата ваксина е била с много повече странични ефекти и като сила и като % от тези които  слагаме на децата си. Парализата на бебето е била сред често срещаните странични ефекти .... която преминавала от самосебе си  #Crazy  Скоро полиомиелите ще е изкоренен и такава ваксина няма да се слага. почти е премахнат по целия свят вече. 

Всички ваксини са вредни.  Кои повече кои по-малко. Идеята на ваксинирането е хуманна, жертвите от болестите за които се дава са по-малко от жертвите от страничните и ефекти....обаче на кой му пука ако вероятността от проблем е 1 на 1 000 000 , ако твоето дете е това 1.

затова просто трябва да имаме избор. Обаче готови ли сте да носите отговорност да изберете ваксиниране? Едва ли. А да изберете някоя смъртоносна болест ако не си ваксинирате детето ?  Пак неможете да дадете отговор....
Така, че информирания избор е хубаво нещо и трябва да го има. 
Аз незнам какво бих решила да правя ако трябваше да решавам отново - 2те ми деца които имат всички ваксини /от най-живите  Blush/ са здрави. А детето ми което е  без ваксини - с проблем  приписван на ваксините ... 

Гледайте позитивно - скоро няма вече да има полиомиелит и няма да я има и ваксината.

# 192
...едра шарка.
Тази ваксина вече не се слага, защото болестта е изкоренена с ваксиниране.

Всъщност, това не е вярно, но е тема на дълъг разговор, който вече сме водили в друга тема...   Peace 

# 193
  • София
Извинете, но някой може ли да ми отговори защо аз (на 33г съм) нямам белег от ваксина БЦЖ? Като ви чета не мога да си отговоря как е възможно, тъй като много добре си спомням меренето в у-ще с линийката и мене не са ме реимунизирали в рамото. Моля ако някой може да ми отговори
- Възможно ли е да не са ме имунизирали преди 33г в родилното?
- Как ако нямам ваксина не са ме "хванали" с реимунизация?
- Как така нямам и точица (вЕрвайте гледали са ме и други) ако са ме имунизирали, а при всички, с които съм се заговаряла по въпроса са белези колкото 1ст?

# 194
Ще се опитам да отговоря...
За възможно... всичко е възможно... Тъй като в онова време се следяха много внимателно документите... възможно е. Причините може да са всякакви. Аз имам историйка от малките класове в училище - тогава там ни ваксинираха. Но мен ме беше страх и избягах заедно с двама съученици. После другите ни казаха, че няма да се измъкнем и по-добре да отидем в лекарския кабинет. Така и направихме... сложиха ваксина на едното момче и после на другото.... като дойде моя ред казаха, че няма повече. Не ми я направиха, но си записаха, че е сложена, за да не ги търсят тях.
А и белег не всеки има. Сега за това по календар на около 7 месеца се гледат бебетата. Ако няма белег се прави манту, което би трябвало да показва дали има изградени антитела, уж. Но дори и Бърди (застъпник за ваксини) казва, че манту не е критерий за определяне дали ваксината е "хванала" и една документирана доза е достатъчна - без манту, без реваксинации.
Надявам се да съм била полезна   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт