За страничните ефекти от ваксините...има ли пострадали дечица...

• 188 383
  • 677
  •   1
Отговори
# 195
Извинете, но някой може ли да ми отговори защо аз (на 33г съм) нямам белег от ваксина БЦЖ? Като ви чета не мога да си отговоря как е възможно, тъй като много добре си спомням меренето в у-ще с линийката и мене не са ме реимунизирали в рамото. Моля ако някой може да ми отговори

Белег може да нямаш и въпреки това да си ваксинирана... Белегът не може да е показател дали си имунизирана или не... Мерили са ти пробата Манту, която не е БЦЖ ваксина и явно е дала нужния резултат, за да не те реимунизират... Не мога да ти кажа дали имаш ваксина БЦЖ или нямаш, защото Манту дава много грешни резултати - това е... Не се натискай да те ваксинират, няма нужда...

# 196
Здравейте, майчета!

Следващия месец ни предстои ваксинация с Тримовакс. Искам да попитам някой имал ли е проблем с тази ваксина и има ли по-чиста ваксина, която мога да закупя, вместо тримовакса?

Благодаря ви предварително!

# 197
  • София и там където не се пуши
alexa-smile , доколкото знам, може да се откажеш от ваксините, аз вече се отказах (според мен вече късно), а в здравния Агнешка е дала огромни обяснения, колко не са полезни ваксините. Ако искаш влез в профила и с много доказятелства мисля, че ще се убедиш.

# 198
Ваксината срещу свински грип убивала
Тамифлу докарва кошмари, сочат разкрития на в. “Дейли мейл”
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2009-08-18&article=290180

Няма нужда и от коментар.....  #2gunfire

# 199
От писмата до невролозите става ясно, че има опасения, че ваксината може да отключи синдрома на Гилен-Баре (GBS), при който нервите не предават правилно импулси до мускулите, което причинява парализа на крайниците и на дихателната система, което води до летален край.
Подобно нещо се е случило през 1976 г., когато се ваксинират масово срещу свински грип в САЩ и умират повече хора от ваксината, отколкото от заразата.......

# 200
zapis da sledq

# 201
Ваксините – 5 факта, които лекарят няма да ви каже

Единствената безопасна ваксина е тази, която никога не се използва!

Д-р Джеймс Шанън, Национален здравен институт, САЩ

Има много доказателства, че ваксините причиняват повече зло, отколкото добро.

Д-р Дж. Антъни Морис, бивш началник на отдел Контрол на ваксините и вирусологичните проучвания към Комисията по храните и лекарствата, САЩ

Ваксините са инвазивна медицинска процедура, която според българските и международните закони трябва да се извършва само с нашето изрично информирано съгласие. Последното означава, че трябва да бъдем подробно запознати с евентуалните ползи, съпоставени към възможните рискове и странични реакции. За съжаление все по-често единственото, за което всъщност сме информирани, е кога трябва да заведем детето за ваксинация. Ако изразим колебание, то бива отхвърляно с гръмки фрази за огромната полза от имунизациите за цялото човечество, без да се навлиза в обяснения за проблемите, които могат да възникнат в конкретния случай на нашето дете.

В тази връзка искам да представя пет простички факта, които според мен е важно да знаете, преди да дадете съгласието си да ваксинират детето ви или вас самите.

1. Ваксините съдържат токсични, канцерогенни и биологично замърсени съставки.

•   Ваксините съдържат токсични съставки и тежки метали.

Между съставките на ваксините има много вещества, които са толкова токсични, че при допир с човешката кожа причиняват изгаряне, при вдишване – натравяне, а отделянето им в околната среда при различни производства, е предмет на стриктен контрол.  

Токсичността на формалдехида например се сравнява с тази на мишата отрова и на циановодорода, макар и действието му да не е толкова бързо. Други впечатляващи съставки са фенолът (също силна отрова); алуминиевите съединения (които са свързани с повишения риск от натравяне с флуорни продукти); тиомерзалът (живачно съединение, което е и доказан невротоксин); 2-феноксиетанолът, заместил тиомерзалът в някои ваксини (основна съставка в антифриза и много разтворители и детергенти) и много други.
    •   Ваксините съдържат чужди за тялото животински белтъци.

Ваксините (с изключение на генномодифицираните, които носят куп други проблеми) се културират върху тъкани, извлечени от маймунски бъбреци, кучешки и заешки мозъци, кръвта на коне и кравешки фетуси, кокоши ембриони и дори от белодробни клетки на абортирани човешки зародиши. Единственият естествен начин такива продукти да влязат в човешкото тяло е през храносмилателната система. Въпреки това, с ваксините те се вкарват директно в кръвта, което носи риск от тежки странични реакции, включително остър анафилактичен шок и смърт.

2. Известни са много случаи на сериозни странични ефекти от ваксините

•   Ваксините могат да доведат до тежки незабавни странични реакции.

Страничните реакции, които могат да възникнат след ваксиниране, включват: гърчове и епилепсия, перманентно мозъчно увреждане, животозастрашаващи алергични реакции, кръвоизливи в цялото тяло и мозъка и много други тежки състояния, включително смърт.

Списъкът с т.нар. по-леки странични реакции е безкраен. Включва разнообразни проблеми, част от които добре документирани и доказани (оток на мястото на ваксинацията, леки алергични реакции, повишена температура, непрекъснат плач и т.н.), а други – наблюдавани от хиляди родители, но все още не вписани в официалните листовки (намален апетит, лошо настроение, влошаване на здравето, често боледувания и т.н.).

•   Ваксините могат да причинят сериозни проблеми след години.
Според множество проучвания децата в днешно време боледуват все по-често и от повече заболявания. Над 40% от децата страдат от хронични проблеми, нещо нечувано във времето преди навлизането на масовите ваксинации. Ваксините се свързват със състояния като астма, екзема, хранителни алергии, хронични ушни инфекции, инсулино-зависим диабет, ревматоиден артрит, аутизъм, улцерозен колит, хиперактивност, рак, множествена склероза и редица други заболявания.

•   Всяка отделна ваксина носи допълнителни рискове.

Гореописаните странични реакции са общи за всички ваксини. В допълнение всяка отделна ваксина носи допълнителни рискове, които са свързани конкретно с нейните съставки и приложение.

Допълнителни рискове носи също така и комбинирането или едновременното приложение на ваксини срещу различни заболявания – кой може да каже как ще се отрази на крехкия детски организъм изкуственото заразяване с 3, 4, 5 или дори 6 различни заболявания едновременно, което при нормални условия не може да се случи дори теоретично.

3. Не е сигурно, че ваксините са ефективни и необходими (на фона на възможните тежки реакции).

•   Не е ясно дали ваксините предпазват от инфекциозни заболявания.

Родителите често биват убеждавани, че ваксините осигуряват доживотен имунитет. В действителност обаче се оказва, че за осигуряването на такъв са необходими реимунизации през определен брой години.
В допълнение на това, дори и с реимунизациите, в много случаи децата и възрастните нямат защита срещу заболяванията, за които са ваксинирани, въпреки че са били подложени на страничните ефекти от ваксинацията и многобройните реваксинации.

Излиза, че с ваксината човек си прави лоша услуга, пропускайки възрастта, в която би преболедувал незабележимо или най-малкото леко съответната болест. Или още по-неприятно – в някои случаи се оказва, че ваксинираните всъщност боледуват по-често и по-тежко.

•   Предпазването от някои заболявания може да не е в интерес на детето. Вече множество изследвания показват, че преболедуването на някои инфекциозни заболявания в детска възраст има своята роля за доброто здравословно състояние на децата. Макар и изследванията в тази насока да са непълни, все повече се прокрадват идеи, че децата, изкарали детските болести „навреме”, боледуват значително по-рядко от автоимунни и алергични заболявания (като астма и диабет), както и от някои видове рак.

4. Ваксините не се тестват според стандартите.

•   Проучванията за ваксините се спонсорират от фирмите – производители.
По същия начин, както повечето изследвания за тютюнопушенето се спонсорират от производителите на цигари,  така и фармацевтичните компании организират и плащат повечето проучвания върху сигурността и безопасността на ваксините. Правителствата харчат огромни суми за ваксинационни кампании, фирмите – за рекламни кампании, а пари за независими проучвания няма...

•   Ваксините не преминават стандартните тестове.

Златният стандарт при изпитването на нови лекарствени продукти – двойно-сляпо кръстосано плацебо-контролирано проучване – не се използва за ваксините. Напук на всякаква логика и медицински стандарти ваксините по презумпция се приемат за безопасни и ефективни, респективно се счита, че би било неетично някой да се лишава от тях, което автоматично отхвърля възможността да се прилага стандартния начин на проверка на ефективността и безопасността.

Ваксините, повече от всеки друг медикамент, се вкарват в употреба и скоро след това приложението им се прекратява, а действителните причини не винаги излизат наяве.

5. Не може да се има пълно доверие на лекарите по отношение на ваксините

•   Ваксините имат пряко финансово измерение за лекарите.

Здравната каса заплаща на общопрактикуващия лекар 1.60 лв за всяка поставена имунизация и реимунизация (вкл. проба Манту), плюс 4.50 лв (за дете от 0 до 7 год.) и 6.50 лв (за дете от 7 до 18 год.) за съпътстващия профилактичен преглед (при днешна дата тези суми може да са други). В големите градове общопрактикуващите лекари имат стотици пациенти и въпросните суми представляват значителна част от месечния им доход.

Отделно от това Здравната каса може да наложи санкции на лекаря за недостатъчно ваксинационно покритие, както и да изиска от него участие в допълни кампании за осигуряване на нужното покритие.

В светлината на тази информация, не е чудно, че повечето лекари избягват да отговарят на неудобни въпроси, измъквайки се с клиширани фрази.

•   Лекарите почти никога не съобщават за странични реакции от ваксините.

Има проучвания, според които едва 10% от страничните реакции към ваксините се съобщават официално, при това най-често не от лекарите, а от родителите. В още по-малък процент съобщението се регистрира като реакция на ваксината, без да бъде намерена „по-основателна” причина. Така статистиката относно страничните реакции на ваксините, и без друго изкривена поради липсата на независими проучвания, става още по-неточна.

Още по-неприятно следствие е вероятността потърсилите лекарска помощ, поради реакция към ваксина, да бъдат прехвърляни от кабинет на кабинет, без шанс за адекватна и своевременна намеса.

Забележка:
В природата не съществува мъртъв вирус. Или леко "замаян". Всяка човешка клетка извън тялото умира за стотни от секундата. След като всеки вирус е част от клетка, то инфекция по капков или въздушен път, (каквато е теорията), никога не би могла да се случи реално.
Тези експерименти са правени още в началото на века (White Coat experiments) и са доказали, че теорията е напълно грешна. Но поддържането ѝ като единствена догма, приета от целия медицински свят, набавя необходимата печалба.

# 202
http://www.gnm-bg.com/index.php?option=com_content&view=arti … 59&Itemid=143         Има ли смисъл ваксинирането?

д-р Щефан Ланка и Карл Крафелд 

# 203
  • Пловдив
На малкия ми син му предстои ваксина на 6 години - дори не знам каква е, само са ни извикали при джипито. Детето е с хиперактивност с дефицит на концентрацията. Много съм обезпокоена, защото и при нас имаше период около годинката, когато не се различаваше от другите деца и после последваха проблемите - късно проговаряне, особеностите на характера и забавянето в развитието....Мисля че е Тетравах ваксината - дано да цитирам правилно-която се слага на 6 навършени години. Има ли опасност от увреждане на нервната система при тази ваксина, ако някой знае да каже, защото имам около месец до поставянето и. Или дали има по-качествена, която да си купя.

# 204
На малкия ми син му предстои ваксина на 6 години - дори не знам каква е, само са ни извикали при джипито. Детето е с хиперактивност с дефицит на концентрацията....
Най-вероятно става въпрос за Тетраксим. Аз я отказах. Подписах се, за да нямам проблем с личната лекрка и толкова. Имахме подобни на вашите проблеми. Не мога да те съветвам, защото това е лично решение. Затова казвам само как постъпих аз.

# 205
  • София
На мен ми предстои раждане на второто ми дете през януари и съм страшно загрижена относно поставянето на ваксините. Ако знаех истината преди 10 год., нямаше да се съглася да ваксинират първото ми дете въобще. Сега е с астма, хиперактивен, с обучителни трудности в училище, много често ми се оплаква, че го болят краката, сърцето. Сега съм твърдо решена да не позволя да ваксинират бебето ми. Има ли мами, които са преминали вече през родилното и са отказали ваксините? Защото знам, че след раждането никой не те пита искаш или не искаш да ваксинират бебето ти. Бодат го на конвейра още няколко часа след раждането. А аз искам предварително да ги предупредя да не ваксинират нищо. Знаете ли кого да предупредя, на кого да кажа в родилното и какво се прави по принцип? Не искам никакви ваксини! Не искам да си играя на тото - току виж съм уцелила 1-цата от милиона!

# 206
Здравей, Юли.
Ето в този линк има нещо като схема как и какво трябва да се направи, за да откажем ваксините за новороденото си дете.
http://fema-bg.com/index.php?m=2193
Надявам се да ти е от полза.
Аз точно поради твоите страхове, не мога да се реша на второ дете. Подозирам, че проблемите с първото ни дете се дължат на ваксина. Поздравления за куража и дано всичко да е наред.

# 207
  • София
Благодаря ти за полезната информация, Егвийн ал-Вийр - наистина го четох с широко отворени очи и попивах какво да се прави. Ще трябва да поизчета законите, че май ще ми трябват. Обаче е писано за годините около дет.градина и не можах да разбера как да се справя още в самото родилно. Там ти го отнасят при раждането и ти го нахакват с няколко инжекции, докато се усетиш. Кога и кого да предупредя около раждането, че не искам ваксини? Защото четох страшни случаи на новородени бебенца, които милите пострадват още веднага и се парализират или изпадат в шок, гърчове и други подобни след ваксината в родилното. Това ми е страха - да не ми го грабнат и набодат без да се усетя! Защото най-вероятно ще съм със секцио, понеже и аз съм с астма, лек проблем на сърцето, на 38 г. и бебо засега върви голям, а и първото се роди със секцио (голяма тиква имаше и не можа да излезе). И това ми е мъката засега на първо време - родилното, иначе за детски градини и училище не се притеснявам. Синът ми вече е 3-ти клас и спрях ваксините след 5 годинки и никой не ме е гонил и търсил за ваксини досега.
Обаче тези държавни неуредици и начин да се печели на гърба на обикновения човек не трябва да те отказва от най-голямото щастие за една жена - това да си има рожбичка. Самата бременност е едно неповторимо изживяване, което не се случва всеки ден. Ето аз сега влизам в 6-ти месец и трябва да ти кажа, че бебко рита страшно често, нещо си е върти, преобръща, живее си човечето и даже сега като пиша и мърдука. Даже проявява отсега недоволства - ако нещо не съм легнала добре и веднага почва да се бунтува и да ритка. Наскоро нашата баба маца реши да стъпи с едно краче на корема ми и веднага получи ритниче отвътре  Laughing Иначе тя много обича да лежи на корема. Като нещо се карам на баткото и то веднага престава да рита и се закротва. Мога още много да разказвам, ама да не става прекалено дълго - за мен това е огромно щастие и хем нямам търпение да си го видя, хем не искам да излиза. Така че, ако искате да си имате второ бебче, не се лишавайте! А пък битки в живота има винаги и всякакви, стига човек да има желание и да не се предава. Успехи и на теб!  newsm51

# 208
Аз също съм мислила по въпроса. Според мен едно нотариално заверено заявление от двамата родители, че не желаете детето да бъде ваксинирано при раждане, входирано официално , с входящ номер в деловодството на съответната болница би следвало да свърши работа. Искате и копие за вас и раздавате на всички възможни лекари, вкл. главния лекар на болницата, които ще имат досег с вас .  Може би адвокат ще може да помогне , кои закони точно да цитирате в заявлението , за да звучи сериозно и да възприемат идеята , че можете да ги осъдите, ако не зачетат волята ви. Нещо такова си представям аз. Успех ви пожелавам.  bouquet

# 209
Както по- назад в темата съм писала на дъщера ми й се отключи артрит от ваксина и повече никога не бих я имунизирала. Но ако имам второ дете, какво да правя и мога ли сама да откажа ваксина на малко бебе?

Общи условия

Активация на акаунт