За страничните ефекти от ваксините...има ли пострадали дечица...

• 188 381
  • 677
  •   1
Отговори
# 210
Както по- назад в темата съм писала на дъщера ми й се отключи артрит от ваксина и повече никога не бих я имунизирала. Но ако имам второ дете, какво да правя и мога ли сама да откажа ваксина на малко бебе?

Малкото бебе е твое,а НЕ на болницата и персонала им.

# 211
Тъй като ще раждаш секцио най-вероятно, приготви си декларация, че отказваш ваксините и поемаш цялата отговорност за това си решение и я завери при нотариус. Представи я на екипа да е запознат. Освен това, чети всички документи, които ти дават да подписваш и не подписвай тези за манипулации на бебето. Ако нямат подпис, ще трябва да искат съгласието ти за всяко нещо. Не се шашкай, защото може да се опитат да те изнудват. Имаш право да откажеш! Ако искаш можеш да прегледаш темата за Вредата от ваксините в Алтернативния форум и да пишеш там. 

# 212
Тъй като ще раждаш секцио най-вероятно, приготви си декларация, че отказваш ваксините и поемаш цялата отговорност за това си решение и я завери при нотариус. Представи я на екипа да е запознат. Освен това, чети всички документи, които ти дават да подписваш и не подписвай тези за манипулации на бебето. Ако нямат подпис, ще трябва да искат съгласието ти за всяко нещо. Не се шашкай, защото може да се опитат да те изнудват. Имаш право да откажеш! Ако искаш можеш да прегледаш темата за Вредата от ваксините в Алтернативния форум и да пишеш там. 
Това за мен ли се отнася?

# 213
за Юли беше. ако ти върши работа, възползвай се Hug

# 214
  • София
Много благодаря, момичета, наистина това е полезен съвет за нотариално заверената декларация и така ще направя. Веднага ще проверя при някой адвокат и нотариус нещата и ще ви пиша. Вярно, че подписвах някакви документи в болницата, ама така и не съм запомнила какви, защото след операцията така ме цепеше главата, бучаха ушите и равновесието нещо се беше пообъркало, та въобще не съм се и замисляла какво подписвам и не ми беше до бумаги. Сега определено ще внимавам. Важното е да сме силни и да отстояваме правото си на несъгласие, да не се огъваме пред гръмки и страшни фрази като "Ама как ... не може ... задължително е ... вие знаете ли от какво лишавате детето си ... нямате право ... каква майка сте ..." и др.под. Това просто е идиотизъм и абсурд - да го е страх човек да решава за собственото си дете какво да прави и да се бори за това. Нека спра дотук, че и други мисли в този ред ми идват наум и почвам да се пеня сериозно  #2gunfire Преди да разбера, че имам и други съмишленички/ци, смятах че съм само аз лудата, дето не иска "доброто" за детето си и се чудех какво да правя. Всички около мен са "за" ваксините и то доста напористи (с изключение на мъжа ми). Слава Богу че ви открих! Ако се сещате и за други варианти - казвайте. Или препатили мами през родилното (имам предвид бюрократично) да споделят как е минало. Пак благодаря и успехи на всички!  Heart Eyes  Hug

# 215
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=409075.750
Това е темата в алтернативния, има и стари теми... Ако имаш време да почетеш ще видиш, че има много мами и ако не друго... поне знаем, че не сме сами в борбата, подкрепяме се  Hug

# 216
Готова е петицията за промяна на задължителния характер на ваксините.
Подписвайте!
ГРАЖДАНСКА ПЕТИЦИЯ ЗА ПРОМЯНА НА ИМУНИЗАЦИОННИТЕ ПРАКТИКИ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Последна редакция: ср, 07 окт 2009, 10:31 от agneshka

# 217
  • София
Готова е петицията за промяна на задължителния характер на ваксините.
Подписвайте!
ГРАЖДАНСКА ПЕТИЦИЯ ЗА ПРОМЯНА НА ИМУНИЗАЦИОННИТЕ ПРАКТИКИ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Agneshka, веднага искам да разпиша, но нещо не е съвсем активен линка, трябва да го пооправиш. Аз иначе съм се подписала в една петиция, не знам дали не е същата, но няма значение - ще се разписвам, ако трябва и 100 пъти и на 100 места. И дано се раздвижат нещата наистина!

# 218
Оправен е! Сори за грешката Embarassed

# 219
Всеки един трябва да има право на избор. Когато става въпрос за деца родителят трябва да вземе решението , защото след това никой не поема вината. А цялата отговорност след това пада на плещите на родителя. И когато става въпроса във ваксинтие ли е вината всеки увърта и не дава еднозначен отговор.
Като ни задължават и ни поставят пред алтернативата-живота на детето или да ходи на градина(училище) сме принудени да лъжем и да търсим алтернативни варианти. Никой не може да гарантира,че детето ми няма да попадне в тази статистика на което ще повлияе зле ваксината. Аз като родител поемам отговорност и няма да слагам повече ваксини на децата си, и ако стане нещо аз ще съм си виновна и няма да обвинявам никой.
След като другите не поемат вината по добре така!
 Naughty Naughty Naughty

Поздравления! И аз така смятам. ИСКАМ ДА ИМАМ ИЗБОР.
Бебенцето ми е на почти 5 месеца и досега има само ваксините, които се правят в родилно отделение. Останалите мислех да ги отложа и да ги направя малко по късно, но през това време не спирам да чета за и против ваксините и стигнах до извода, че избирам да не си ваксинирам детето. Готова съм и на градина да не пратя. Не знам само как ще се преборя с личния лекар - той е много принципен и настоява ваксините да се правят в определените срокове, защото ги проверявали от РИОКОЗ. Как да се оправя с него?
За прехваления ПЕНТАКСИМ в листовката му пише, че съдържа ФОРМАЛДЕХИД, майките знаят ли що за отрова е това, че я вкарват доброволно в кръвта на децата си?

# 220
  • ул. "Мечтание"
Аз имам питане. Ако не искам повече да му се слагат ваксини на моя син как да процедирам?  newsm78
В смисъл пак ли трябва да правя нотариално заверена декларация и на кого трябва да я представя? Само с педиатърката ли се разбираме? Не ми е ясна тази работа никак.  Blush

Извинявам се, ако сте го обсъждали.

# 221
Аз имам питане. Ако не искам повече да му се слагат ваксини на моя син как да процедирам?  newsm78
В смисъл пак ли трябва да правя нотариално заверена декларация и на кого трябва да я представя? Само с педиатърката ли се разбираме? Не ми е ясна тази работа никак.  Blush

Извинявам се, ако сте го обсъждали.
няма нужда от нотариална заверка. подписва се документ при личния лекар. ако нямат готов, пишеш собственоръчно декларация и подписваш. от там нататък тятой има  право да подаде информация в РИОКОЗ, които пък имат право да те глобят. дали това ще се случи, не е ясно. но дори и да ти пратят известие за глоба, можеш да обжалваш и да не плащаш.

# 222
  • София и там където не се пуши
При мен лекарката извади една книга с регистрация на ваксините ли да го кажа, досие ли да го кажа и там на партидата на моя син ме накара да напиша текст, че отказвам да се ваксинира детето.

# 223
  • София
Аз разбрах от адвокатка, че не са нужни никакви спец.документи за отказване от ваксиниране - просто се съобщава, че не желаем да се ваксинират, ако трябва някъде (където искат) се подписваме (но четем добре какво подписваме), иначе по-специално няма като декларации. В родилното при постъпването се подписват някакви документи, които са съгласяваме или не да прилагат необходимото лечение в хода на престоя ни в болницата, също и за новороденото - само че четем документите и там, където пише за поставянето на ваксините, заявяваме, че категорично отказваме всякакви имунизации и за всеки случай предупреждаваме в детското отделение завеждащата. За глоби също никъде не се казва, а просто това са заплахи за шашкане на народа и да си трае. Навсякъде чета, че можело да има и глоби, ама никой никъде не казва в какъв размер, нито пък в правилника за прилагане на т.нар. задължителни ваксини има текст, в който да се споменава за глоби. Така че повече е стряскането и промивката на мозъка на притеснените и загрижени родители, отколкото в действителност. Синът ми сега е на почти 10 години и не съм му била въобще, откакто последната му биха като беше малък. Нашият джи пи е доста небрежен и много не се впечатлява, така че въобще не ме закача за нищо, камо ли за ваксини. Та в това отношение нямам проблеми. Подписа здравната карта на детето за у-ще без въобще и да поглежда в картона му, че е пропусната тази дето се бие около 7-мата годинка. Така че всичко е въпрос на късмет и стабилност, настояване от наша страна при нужда. Сега ще видя как ще се справя при раждането на бебето, дали няма да попадна на някой супер стриктен дзвер в родилното, та да се носиме... Ама няма да се даваме, я - децата са си наши все пак!

# 224
Навсякъде чета, че можело да има и глоби, ама никой никъде не казва в какъв размер, нито пък в правилника за прилагане на т.нар. задължителни ваксини има текст, в който да се споменава за глоби.

ЗАКОН ЗА ЗДРАВЕТО

Чл. 209. (1) Който не се яви на задължителен профилактичен медицински преглед, изследване или имунизация, се наказва с глоба от 50 до 100 лв., а при повторно неявяване - от 100 до 200 лв.
(2) Наказанията по ал. 1 се налагат и на длъжностните лица, които са възпрепятствали явяването на лицата за извършване на задължителен профилактичен медицински преглед, изследване и имунизация.
(3) Родители или настойници, които не осигуряват провеждането на задължителните имунизации на децата си, се наказват с глоба от 50 до 100 лв. При повторно извършване на нарушението глобата е от 100 до 200 лв.

Общи условия

Активация на акаунт