За страничните ефекти от ваксините...има ли пострадали дечица...

• 188 337
  • 677
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Навсякъде чета, че можело да има и глоби, ама никой никъде не казва в какъв размер, нито пък в правилника за прилагане на т.нар. задължителни ваксини има текст, в който да се споменава за глоби.

ЗАКОН ЗА ЗДРАВЕТО

Чл. 209. (1) Който не се яви на задължителен профилактичен медицински преглед, изследване или имунизация, се наказва с глоба от 50 до 100 лв., а при повторно неявяване - от 100 до 200 лв.
(2) Наказанията по ал. 1 се налагат и на длъжностните лица, които са възпрепятствали явяването на лицата за извършване на задължителен профилактичен медицински преглед, изследване и имунизация.
(3) Родители или настойници, които не осигуряват провеждането на задължителните имунизации на децата си, се наказват с глоба от 50 до 100 лв. При повторно извършване на нарушението глобата е от 100 до 200 лв.

Супер, благодаря ти за инфото, поне ще знам колко да приготвям, ако се наложи! Нямат проблеми, щом настояват, ще си платя, за да си запазя детето живо и здраво! А има ли глобени в действителност?  newsm78  А при трето "извършване на нарушението", при четвърто ...

# 226
  • Бургас
Зная за случаи при които вследствие поставянето на имунизациите детето се разболява от левкемия.Искам да попитам майките които се страхуват да откажат имунизация,че ако това не дай си боже се случи на тяхното дете биха ли имунизирали другото си дете?И защо едва тогава се замисляме за вредните последици?Разберете никой не ви дава гаранция , че детето ви няма да се разболее от каквато и да е болест.Не се страхувайте да откажете каквото и да било ,вие имате това право като родители!!!

# 227
Да, лошото е, че в общия случай родителите се замислят и отказват имунизации ако имат собствено или близко пострадало дете. Никой личен лекар не предупреждава още в началото за възможностите. Бодат наред и това е. А после..... ми то се случва много рядко. Рядко , но и 1 на милион да е, ако е твоето- - за теб е 100%.

# 228
Супер, благодаря ти за инфото, поне ще знам колко да приготвям, ако се наложи! Нямат проблеми, щом настояват, ще си платя, за да си запазя детето живо и здраво! А има ли глобени в действителност?  newsm78  А при трето "извършване на нарушението", при четвърто ...

Виж сега, малко по-сложно е.... Тази глоба е много малка, ако се плаща за отказване от имунизациите по принцип... Проблемът е, че на децата до 2-годишна възраст се поставят над 15 мисля че бяха различни имунизации... Това прави вече една съвсем различна сума, защото за всяко неводене на детето се налага първа и втора глоба, ако не се яви отново... Някъде четох, че ако не се яви детето трети и четвърти път, те се считат отново за първа и втора глоба...
Глобени има... Обжалвали са в съда и решението е в полза на РИОКОЗ... При обжалването обаче, родителите се впускат да обясняват ЗАЩО не са завели детето за имунизация, а именно хвърлят сили да обясняват за странични реакции и т.н. Глобата се налага от РИОКОЗ, защото не си завел детето за имунизации, без да ги интересуват причините, така че дори и да не отричат страничните ефекти и рисковете, те са в правото си да глобят, заради закона, който им позволява това... При обжалване много по-правилно би било да се хвърля енергия, за да се докаже че не си длъжен да заведеш детето си на имунизация, а именно че Законът за здравето те задължава, но законите над него ти позволяват отказ...

# 229
  • София
Ами, тогава изводът и изходът какъв е - да вземем повече хора да се съберем, да се подписва петицията от повече хора, да се даде, където и на когото трябва и ако трябва стачка. Щом таксиджии, шофери и всички други си издействаха исканото, що да не можем и ние родителите да се вдигнем, да им блокираме или объркаме малко тактиката, па да се размърдат нещата. Щото докато си траем и само се пеним по форумите ... нали знаете приказката за кервана и кучето. Според закона поставят само задължения, а къде са правата?? Във всеки един нормален договор пише не само за задълженията на страните, но и за правата им. А тук право на избор нямаш - само те задължават, пък и наказват на всичкото отгоре.  #2gunfire  Как новите министрите, когато дойдат на власт, си променят законите в тяхна полза, що да не променят и този закон, който ни връзва ръцете и извива китките?! Някакви други идеи, майчета, да имате, които да подействат в наша полза?

# 230
  • София и там където не се пуши
Юли това с ваксините, няма да стане лесно. Направо ми се съзляват някои срещу мен като кажа нещо. Теорията, която развиват е тази която дето казват хората - баба си пее .

# 231
Ако някой от Бургас получи наказателно постановление за отказ от ваксини, моля, нека да ми пише. Искам да водя такова дело и ще го направя БЕЗПЛАТНО!
ПП Все още чакам на мен да ми съставят такова постановление, но няма и няма...

# 232
  • София
Ако някой от Бургас получи наказателно постановление за отказ от ваксини, моля, нека да ми пише. Искам да водя такова дело и ще го направя БЕЗПЛАТНО!

Temida, мога ли да си резервирам евентуален ангажимент и към мен, ако се наложи след като родя Confused , нищо че съм от София  Wink

А щом баба си пее, то и аз ще си пея, пък да скачат колкото си щат.
Притеснява ме само факта, че дори и да подпиша предварително документи за отказ от ваксини в родилното - каква ми е гаранцията, че след като родя и като го поемат бебето и няма да го надупчат на конвейра с останалите без да гледат документи. Коя акушерка ще се занимава специално да гледа на всяко бебе документите кое да се боде и кое не - карат наред и това си е?! Като се сетя как ги размятат новородените като парцали от ръка на ръка, както сервитьорите си мяткат кърпите на ръцете - камо ли някой да следи откази или съгласия...

# 233

Ще те имам предвид , temida  Wink. Аз скоро се подписах при личната лекарка, че отказвам поредната имунизация. Засега нямам наказателно постановление. Всъшност това не е ли вид административна глоба, пак ли с наказателно постановление се прави? Не съм наясно. Догодина следва Манту и реваксинация БЦЖ, което също ще ще откажа. Да видим...

# 234
  • София и там където не се пуши
Ми според мен, ако имаше някакъв наказания, личната щеше да ми каже. Ами чували ли сте лекарско дете да е имунизирано. Я си поговорете с лекари приятели и споделете.

# 235
Юли, далече си ми, съжалявам.

Егвийн ал-Вийр, насреща съм!!!

# 236
  • ул. "Мечтание"
И аз благодаря за информацията. Аз съм още в колебание какво да правя, но по-скоро клоня към това да откажа по-нататъшни ваксини. Ако трябва ще се съдим с РИОКОЗ. Не ми дреме колко пари ще отидат. Надявам се петицията бързо да набере нужните подписи и нещата да се наредят.

# 237
  • София
И аз съжалявам, temida. Надявам се да не ми се налага да се съдим. Ако има някоя друга мама Темида по софийските земи, нека си каже, в случай на нужда  Wink . Иначе аз смятам да не се предавам, пък дано нещата тръгнат в по-добра светлина за нас  Praynig Дръжте се, мамички, не се давайте!

# 238
Здравейте, мами. Пиша в тази тема, защото знам, че вие сте по-запознати с ползите и вредите от ваксините и се надявам да можете да ме посъветвате. Мисля, че трябва повече да се говори за страничните ефекти от ваксините и то точно от пострадали като вас и вашите дечица.
Аз всъщност от скоро се интересувам повече по този въпрос, тъй като много сериозно се замислям дали да не откажа и аз по-нататъшни ваксинизации на сина ми. Той е на три месеца и половина и преди два дена му биха втора ваксина Пентаксим. Имаше реакции и на двата приема, но на тази от вчера реагира явно доста силно. Около два часа плака и пищя неутешимо. Аз разбирам да е по-раздразнителен ама чак толкова не ми се струва нормално. Слава богу днес е добре, но колкото повече чета по темата за вредата от ваксините, толкова по-зле и по-виновна се чувствам и само се моля да няма повече странични реакции. Лошото е, че с таткото сме на различно мнение по въпроса и той е против това да отказваме ваксините. Знам, че има доста теми изписани за и против ваксините, но мисля, че е най-разумно да се питат пострадалите като вас.
Лекари ми казват, че повече са ползите от вредите на ваксините и така и така съм почнала да довърша поне Пентаксима и Хепатита, но аз най-вече Пентаксима не искам повече да му слагам. И се чудя доста. При положение, че имам вече сложени няколко добре ли е сега да ги спирам или да му сложа и следващите две? И таткото много ми влияе, все пак е и негово дете. Но като цяло това, което съм прочела за ваксините ме кара да искам да се откажа изцяло от по-нататъшни ваксинации. Какво бихте ме посъветвали? Все пак имате повече информация съм сигурна.

# 239
Момичета, вече започнах много да се притеснявам. Колкото повече чета, толкова съм по-притеснена, защото моят мъник напоследък спи много по-малко и постоянно се събужда, често и плаче на сън, а понякога и пищи. Някъде чета, че това е нормално, но прочетох и, че се е случвало на ваксинирано дете като признак за влошено състояние. Не знам какво да правя. Да му правя ли някакви изследвания, какви? Вече се шашкам тотално и може би се вкарвам сама във някакви филми, но ако ги знаех по-рано тези неща нямаше да ваксинирам от самото начало бебето си. Може би трябва да се вдига повече шум за опасността от ваксините, защото повечето хора около мен само ме навиват да продължавам да го ваксинирам.
Моля ви кажете ми ако някой знае до какъв период след ваксината се очакват някакви усложнения и в какво могат да се проявят?

Общи условия

Активация на акаунт