За страничните ефекти от ваксините...има ли пострадали дечица...

• 192 247
  • 678
  •   1
Отговори
# 480
Ина, наистина ли са "преценили", че трябва да си ваксинираш детето? Боже, боже. Ние сме с епилепсия, бяхме освободени за 1 година, която изтече. ЛЛ по своя инициатива реши да подготви документите на Алекс да го освободи от ваксини официално. Не знам какво е станало.
Много са ми странни майките, които ваксинират. Казваш им какво може да се случи от ваксина, какво се е случило на моето дете. Те слушат, слушат и казват: ами то може на някоя детска площадка да пипне някоя болест; или пък - е да, ама ако не му сложа ваксина, не може да ходи на детска градина. Сякаш, ако се увреди от ваксина, ще може да ходи на детска градина?! А най-вероятно си казват, е то такова нещо точно на мене, няма да ми се случи.

# 481
ЛЛ по своя инициатива реши да подготви документите на Алекс да го освободи от ваксини официално. Не знам какво е станало.

Не може да го освободи без твое участие... Тя може само да подготви документите, но ти трябва да се явиш с тези документи пред комисия, която да реши да го освободи... Няма как ЛЛ-то да го освободи официално по свое усмотрение за повече от 6 месеца...

# 482
Да наистина,единствено коклюшната съставка ни е спряна,за всичко друго казаха-Че какво му е на детето,може да бъде ваксинирано ooooh!Вики няма епилепсия,но тежестта на ДЦП според мен поне е достатъчна,но не и според комисията,които бяха една от РИОКОЗ и д-р Станчева -детски невролог в Педиатрията.Аз обаче от 7 години раздавам декларации,и на личния и в училището и продължавам да чакам глоба,но ако се случи ще обжалвам и ще съдя държавата ако трябва.

# 483
Здравейте!
Имам един такъв въпрос.. дъщеря ми е на 1год. и 2 месеца с диагноза епилепсия.. или поне беше.. лекувахме се в Турция. И по усмотрение на професорката там, преди 4 месеца окончателно спряхме всички лекарства. Да не ме чуе дявола, но е факт е че първите и последни гърчове на дъщеря ми бяха между 7-мия и 8-мия ден от живота и на този свят.. Та въпроса ми беше такъв, на нас също ни забраниха само коклюшната съставка, а всички останали ваксини трябва да ги сложим, до сега сме сложили всичко по ИК, без последната - рубеола, морбили и паротит. От нея най-ме е страх.. И реших за себе си да си я спестя на всяка цена. Обаче не смея да я заведа на консултация, защото веднага ще поискат да и я сложат... Има ли някой идея как да я избегна?  Лошото е че просто не мога да си позволя да не я пусна на градина...  Cry

# 484
  • София и там където не се пуши
Unsinn за градината не можем да ти помогнем, но заради епилепсията ще имаш проблем с учителите в градината, та така или иначе може да не ти я вземат.

А като отидеш на консултация, не е задължително да я бият на детето. Все пак си поговорете с личната.

# 485
Защо да имам проблеми с учителите, нали не се води вече болна? Пък и имат ли право да ми правят проблеми?  Confused

# 486
  • София и там където не се пуши
Ако личната даде бележка, че детето е абсолютно здраво и не е имало стари заболявания, да няма да имаш преблем.

# 487
Хм, има ли глобени майки?
Аз подписах, но никой не ме е потърсил за сега!
Моя позната е глобена с 50 лв.
Предполагам, че зависи от ЛЛ дали ще подаде декларацията в РИОКОЗ или ще си я къта за всеки случай.
Според мен нямате никаква полза да подписвате такава декларация.

Unsinn, пробвайте се да освободите детето от ваксини. Точно тази, която ви предстои (рубеола, морбили и паротит) е доста опасна, отключва аутизъм (сигурно и доста други последствия). Ако не желаеш, никой не може да те насили, просто трябва да си по-твърда и уверена и да показваш, че ще си отстояваш позицията в името на здравето на детето си.
И както казвам на всичките си познати: не ги мислете личните лекари, щото бият ваксината и ако има последствия - те ще си спят спокойно, но ходенето по мъките остават за детето и родителите му. 

Последна редакция: чт, 11 авг 2011, 17:06 от Passiflora

# 488
  • ул. "Мечтание"
Само една от познатите ми, която не слага ваксини е глобена. За момента само за ваксините, които е отказала в родилното (бебетата ни са връстници).

# 489
Ох не знам какво ще правя с педи-то.. тя по принцип е разбрана много... иначе аз за себе си съм решила твърдо!! Няма да я слагам тази ваксина, ако ще света да се срути върху мен, не знам защо но имам някакво предчувствие. Всички други ги слагам със свито сърце, но все пак ги слагам.. без коклюша де.  Ще видим какво ще се разбирам с нея, ще я умолявам да я впише и това е...

# 490
  • На небето
Ох не знам какво ще правя с педи-то.. тя по принцип е разбрана много... иначе аз за себе си съм решила твърдо!! Няма да я слагам тази ваксина, ако ще света да се срути върху мен, не знам защо но имам някакво предчувствие. Всички други ги слагам със свито сърце, но все пак ги слагам.. без коклюша де.  Ще видим какво ще се разбирам с нея, ще я умолявам да я впише и това е...

Ако си мекошава, тя ще те натисне и ще те убеди. Трябва да си твърда в изказванията си. Моята лекарка и сестрата и също опитаха да окажат натиск върху мен, но аз твърдо им казах, че не могат да ме принудят да го направя и категорично отказва. След което те смекчиха тона и ме помолиха само да подпиша декларация, за да падне отговорността от тях.

~Ина~ и аз ще постъпя като теб, ако ми се наложи.

# 491
Ако някой получи акт за установяване на административно нарушения (АУАН) от РЗИ (РИОКОЗ) и иска да обжалва последващото наказателно постановление (НП) да ми пише на лични...  Peace

# 492
Запис.

# 493
  • sofia
Ако някой получи акт за установяване на административно нарушения (АУАН) от РЗИ (РИОКОЗ) и иска да обжалва последващото наказателно постановление (НП) да ми пише на лични...  Peace

Имам подписани от мен портоколи за отказ от ваксини на двете ми деца. Ако получа подобен акт, ще ти пиша, благодаря   bouquet

# 494
Здравейте и от мен! Третото ми дете няма ваксини в родилното, където подписах отказ. Вече е на почти 5 месеца и още нищо не се задава откъм глоби. Макар, че раждах в Стара Загора, а не във Варна, където живеем, така че може и за това още да не знам. А няма начин да не са уведомили РИОКОЗ, понеже ме караха да доплащам за раждането, понеже не била изпълнена незнам си каква клинична пътека.
А Алекс, който уцели "джакпота" от пентаксима, никой не го търси за ваксини, макар че т.н. "доктор Христова" от Токуда навремето го освободи за 1 година, ама това го знам само аз, понеже е написано в епикризата. Вече е на 2 годинки, но никой не ни е търсил за глоба. Или пък всячески се опитват да ни връчат АУАН, но ние не живеем на официалния си адрес, така че подобни опити са обречени. Абе, ще минаваме май в нелегалност, да му мисли РИОКОЗ. Joy
А за детските градини, все си мисля, че отказ на такова основание може доста успешно да бъде обжалван в съда, най-малкото като проява на дискриминация спрямо детето.

Общи условия

Активация на акаунт