Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За страничните ефекти от ваксините...има ли пострадали дечица...

 • 177 030
 • 677
 •   1
Отговори
 • Мнения: 119
Здравейте момичета,от много време чета тук макар ,че детето ми не е било с увреждане.Като ученичка съм ходила в домове...после като студентка и в клиниката по ДЦП...по мое желание...Така и не завърших психологията която бях започнала,макар че я учих 4 години...но децата с различни проблеми някак все са в ума и в сърцето ми.Та сега по темата...преди 7 месеца на дъщеря ми и направиха поредната и последна ваксина ДТК...жива...и полоито също живо, и ни изпратиха по живо -по здраво да се видим пак чак в 1 клас...тогава нямах нет...не бях чела нищо...но имаше предаване за увредено детенце от полио...и аз питах може ли да има проблем с полото и с ДТК...не не можело...още повече че са реимунизации...за съществуването на друга ваксина изобщо не се спомена...Два дни след ваксината малката тръгна на ясла за пръв път...Бързаме ние сутринта, а тя си влачи крачето...решавам че и спи...и я взех на ръце...ходи 3 дни и се разболя...Виждам аз, че нещо не е наред с крачето ,водя я при педито и тя ми казва, че сигурно е видяла някой да куца и затова ходи така...без даже да и погледне крачето...то и нищо не се виждаше ама не го и погледна...и така минават си дните...тя си куца ту повече ,ту по малко...докато един ден я взех от креватчето и тя се срина в ръцете ми като я оставих да стъпи...след сума лекари и разни диагнози се оказа че е със ревматоиден артрит...за сега няма да разказвам повече...дълго е...но всички лекари казаха че е от ваксината...правиха и и изследване дали е била болна като са я ваксинирали...не е била...Та пуснах тази тема ,за да разбера има ли и други дечица пострадали от ваксина ,защото аз често срещам майки сас такива деца...Иначе Бояна е добре сега...от 6 месеца пие кортикостероиди...и за пръв път изследванията са и нормални и тя си тича даже...но лекарствата в по малки дози ще ги пие още поне половин година...страничните ефекти са ужасяващи...прогнозите също...но се моля да не се върне пак...Мисля ,че ако има и такава тема може да помогнем на някой...или поне да се подкрепим взаимно...Поклон пред всички майки именно в този подфорум...и светлина по пътя на вас и децата ви...Благодаря ви че ви има и че сте такива каквито сте...  bouquet

# 1
 • Мнения: 2 567
Чак със сериозно увреждане след ваксина моята не е, но все пак се случи нещо неприятно след поставянето на тази за коклюша.
Получи силна алергична реакция с обриви по цялото тяло. Не и се отрази здравословно някак, но ни създаде доста неудобства.
Първо докато и минат обривите и после преди всяка ваксина, а и преди операциите и все трябваше да пие разни сиропи. А и продължават да я водят алергична, защото така и не разбраха напълно, тази алергична реакция дали не е отключила други алергии.
Скоро се замислих, дали не е възможно, когато преди няколко години се разболя именно от коклюш, причината също да е била тази ваксина. Дали вместо да и даде имунитет, не направи обратното  Thinking
Само знам, че ако имам дете, на което трябва да му се постави тази ваксина ще си имам едно наум вече.

Радвам се, че при твоето детенце нещата са се разминали с по- малкото зло  Peace

# 2
 • Мнения: 474
Слава богу при наснямаме такива проблеми но аз лично познавам майка сдетенце пострадало от ваксина,Не мога да кажа точно от каква но аз лично съм го виждала това детенце да ходи  то нямаше никакви проблеми , но сега боже господи сърцето ми се къса като ги видя,ПРеди време те бяха гости в предаването на Милен Цветков заедно с още такива майки на дечица пострадали от ваксини,  душичка къде ли не го водиха какви ли не операции му правиха но лошото е сторено вече,Не знам  мога да упреквам никого но си спомням случая преди години когато му бе направена ваксината и адът през който преминаха и преминават ,

# 3
 • Мнения: 549
Проблеми с храненето и стомашно чревни разстройства при моят син започнаха след ваксина морбили, заушки паротит. Последваха поведенчески проблеми и половин година по-късно ДТК го довърши. Загуби съвсем очен контакт, никакво изражение на лицето, никаква реч, никакви опити за комуникация...
Преди 3 г. един връстник на сина ми се разболя от коклюш след ваксината против коклюш. Дори сме при една и съша лична лекарка. Много дълго боледува.  Миналата година едно детенце в квартала се разболя от коклюш след ваксинацията на 2г. Зарази и още две дечица от входа, в който живее, които бяха ваксинирани.  Shocked За появата на алергична реакция -обрив толкова често чувам, че изобщо не се учудвам. Знам за детенце в училищна възраст, на моя позната, с частична пареза след полиоваксина. Та и аз се питам дали тези ваксини понякога не разболяват? И колко са ефективни щом децата въпреки ваксинациите пак се разболяват.

Последна редакция: нд, 14 окт 2007, 16:57 от nadejda.v.l

# 4
 • София
 • Мнения: 2 350
Аз познавам две дечица със Синдром на Уест /вид епилепсия/.И на двете деца след ваксинация за коклюш.И в двата случая лекарите са категорични, че е от живата ваксина.

# 5
 • Мнения: 2 567
Аз познавам две дечица със Синдром на Уест /вид епилепсия/.И на двете деца след ваксинация за коклюш.И в двата случая лекарите са категорични, че е от живата ваксина.

От това, което пишеш, разбирам, че ни се е разминало нещо наистина ужасно  ooooh!

# 6
 • Мнения: 112
Здравейте мами,
И аз да се включа. След ваксинация ДТК на 6 месечна възраст, детето ми започна да кашля. Ходихме по доктори- все прехвалени специалисти - гледат, слушат, дивят се, никой не се ангажира с диагноза, никой не потвърди опасенията ми, че състоянието и е следствие от ваксината, но никой и не ги отхвърли. Това продължи 1 година. Моята диагноза е Паракоклюш, поне от това което съм изчела. До сега съжалявам, че не я изследвах, ей така за собствено успокоение. После разви алергия към белтъка на кр.мляко и тогава комисия я освободи от реимунизация против коклюш и от тримовакс (п/в морбили, паротит и рубеола). За съжаление в България ваксините са задължителни и без тях не ни приемат в ясла, градина, училище и т.н. А хомеопата, когото посещавахме тогава ни разкри, че няма нормален доктор в Б-я, който ваксинира собственото си дете. Ние, обикновените хора обаче, нямаме право на избор.

# 7
 • София и там където не се пуши
 • Мнения: 12 136
С голямото дете нямам проблем, но с малкия от лекарства имам и предполагам, че и от ваксини може да сме проблемни.
Преди няколко години се запознах с майка, която детето и беше увредено от ваксина, неправилно съхранявана.
Племеницата ми преди доста години и нея я увредиха от ваксина. Партида, която мисля, че има и други такива пострадали деца.

Ужас изпитвам от ваксини, сърцето ми се преобръща, но знам, че моята лекарка е много отговорна и правилно ги съхранява. Всички ваксини на малкия са му поставени по-късно, като преди това съм давала антиалергични за няколко дни. Поради късната имунизация коклюш не му е поставяна. След 1 год възраст коклюш не се поставя и винаги всички сестри във всички заведения ме разпитват за този ваксина. Защо трябва да питат след като не му е поставена - те първа не може.

# 8
 • Мнения: 4 414
това е от книгата на А. Гълъбов:
ВАКСИНАЦИИ

„Преди всичко не вреди."

Хипократ

Повсеместно налагано е мнението, че ваксинирането на малките деца срещу инфекциозни заболявания е нещо добро и полезно за самите тях, а и за цялото общество. Но така ли е в действителност?

Един от водещите американски педиатри, доц. д-р Робърт Менделсон, в своята книга „Как да отгледате детето си здраво...независимо от грижите на вашия лекар"*пише: „Най-голямата заплаха идваща от детските болести, е в опасните и неефективни усилия да ги предотвратим чрез масови имунизации."

На обществото се внушава, че ваксинирането ще доведе до унищожаване на инфекциозните болести и подобряване на здравето на човечеството като цяло. Както обаче сами виждаме, такова нещо не става; дори напротив - появяват се нови и то още по-сериозни заболявания и се увеличава броят на хората с хронични болести.**

Едно задълбочено проучване на историята на инфекциозните болести и ваксинациите в специализираната медицинска литература показва, че на общата публика се поднасят, меко казано, полуистини и неточности.

1. Няма никакви убедителни данни, че ръстът на инфекциозните заболявания е намалял след въвеждането на различните ваксинации. Това, за което обикновено не се шуми, но което е известно на тези, които са запознати с въпроса е, че всъщност заболеваемостта от инфекциозни болести драстично спада още преди въвеждането на ваксинациите. И това е главно в резултат на подобрените условия на живот и хигиена.

* How to Raise a Healthy Child-In Spite of Your Doctor- R. Mendelson (Вж. Библиография). Доколкото ми е известно тази книга не е издавана на български език. "Обяснение за това явление ни предлага Георгос Витулкас в своята книга „Здраве и болест - един нов модел".

 

2. На хората не се дава информация за многобройните странични ефекти от различните ваксинации, които могат да бъдат твърде сериозни и понякога фатални. Дори самите лекари са поставени в информационно затъмнение за реалния размер на тази опасност и дискутирането на този въпрос съзнателно се избягва.

Според публикация в „Ню Инглънд Медикъл Джърнъл" от май 1996 година, след изпълнението на една ваксинационна програма срещу хепатит Б в Нова Зеландия, е установено нарастване на заболеваемостта от инсулинозависим захарен диабет със 60%.

Според Американския лекарски справочник, сред страничните ефекти предизвикани от комбинираната ваксина срещу морбили, заушка и рубеола са: висока температура и гърчове, обриви, възпаление на тестисите, глухота, енцефалит, Гилен-Баре синдром (свързан с парализа), субакутен склерозиращ паненцефалит (едно фатално прогресиращо заболяване предизвикващо, казано на достъпен език, втвърдяване на мозъка), епилепсия, както и атипично протичаща морбили.

Самите лекари непрекъснато са атакувани от различни фирми, производителки на алопатични лекарства и ваксини, които предлагат поредния си ваксинационен продукт, било то срещу грип или нещо друго, превъзнасяйки „добрите" му качества, а в същото време ловко отбягвайки въпроса за дългосрочни проучвания върху краткотрайните или още по-важно - дълготрайните му странични ефекти.

Понякога неблагоприятните ефекти от ваксинациите могат да се преодолеят с помощта на хомеопатично лечение, дори да са минали месеци и години след ваксинирането, но друг път това е почти невъзможно, особено ако са настъпили трайни увреждания на различни органи и системи.

Никъде по света, официално не се стимулира създаването на система, която да следи за краткотрайните и дълготрайни увреждания настъпили в резултат на ваксинации или на приемането на алопатични лекарства и да прави тази информация публично достояние. Ако действително здравеопазването е поставено на демократична основа, то всеки би трябвало да знае за това; в противен случай се нарушава основното право на човека да може да избира (в случая - дали да ваксинира детето си или не) след като е бил правилно информиран!

Самите лекари не бива да забравят, че те и техните деца също стават жертва на тази порочна политика.

3. Повечето ваксинации не създават траен имунитет, както естествено прекараното заболяване и затова се налага реваксиниране. Въпреки това много хора продължават да се разболяват от съответните инфекциозни болести.Тогава защо изобщо трябва да се ваксинираме? Знаем за засилената напоследък заболеваемост от туберкулоза. Защо „жълтата гостенка" започна да спохожда все по-често българина, въпреки ваксинациите? Отговорът е прост - защото хората живеят в стрес и недохранване. Защо редовно избухват холерни и други епидемии в някои пренаселени и развиващи се страни? Защото санитарно-хигиенните условия са ужасяващи и много хора дори умират от глад!

Както става ясно, въпросът не е строго медицински, а икономически, социален и политически! За да спрат подобни епидемии, трябва да се подобрят условията на живот на хората, а не да се ваксинират. За да се подобри и като цяло здравното състояние на човечеството, трябва да се извършат много реформи в обществено-политическия живот и здравеопазването, които обаче въобще не са по вкуса на определена група от хора, които печелят от болестта на другите. Затова центърът на тежестта, с помощта на средствата за масова информация, умело се премества в посока, която ще отдалечи мисълта на засегнатите от истинската причина за тяхното страдание.

В някои случаи, в резултат на ваксинациите, след време при заразяване, се наблюдава атипично протичане на съответните заболявания, което нерядко затруднява диагностиката. Дългогодишните наблюдения показват, че след ваксинирането, моделът на протичане на болестта у детето може да се промени в неблагоприятна посока.

Ваксинирането води до вкарване в организма на чужди белтъци и полизахариди, които са и силни алергени.Тяхното присъствие нерядко го обърква, променя реактивността му и така той може да стане лесно податлив на различни нови микроби и вируси, към които до този момент е бил устойчив!

Във всеки човек непрекъснато има патогенни микроорганизми, но въпреки това, повечето от нас са относително здрави и те не водят до развитие на заболяване. Но мнозина са забелязали, че щом преживеят някакъв психически стрес, почти веднага след това се разболяват и физически. Това е така, защото организмът е отслабнал и патогенните бактерии, които до този момент не са модели да се развиват свободно, успяват бързо да преодолеят защитата му. Това показва, че не е важно само дали сме заразени с даден микроб или вирус, а и какво е състоянието на имунната ни система в момента, което пък зависи изключително от психо-емоционалното ни състояние. През 30-те години на нашия век американският учен Ройъл Райф, (за който вече стана дума в Глава 12), установява с помощта на микроскопа, който конструирал, че под влияние дори на незначителна промяна на средата, даден микроорганизъм може да се превръща в друг.

За да покаже слабостта на теорията за специфичната етиология, пропагандирана от привържениците на Пастьор, големият немски учен, „бащата" на патологичната анатомия Р. Вирхов, изпива заедно със свои студенти стъкленици с холерни вибриони и въпреки това никой от тях не се разболява от холера. По подобен начин след него, различни учени са правили опити с ракови клетки, като са ги имплантирали в организма си, но не са се разболявали от рак. Самият Пастьор, преди да умре, заявява: „Все пак най-важна е почвата." (т.е. най-важния фактор, който определя дали организмът ще поддаде на патогенните микроорганизми, е силата на неговата имунна защита).

Знаем, че ако един орган не се упражнява, той атрофира. Ако имунната система непрекъснато се лишава от възможността да функционира и да се „упражнява", това постепенно ще доведе до нейното отслабване и невъзможност да се справя със своите задължения. Детските болести като морбили, рубеола, заушка са всъщност полезни, защото те позволяват на имунната система да се развива правилно. Всички знаем колко тежко ги прекарват възрастните, когато не са преболедували като малки. Имунизациите нарушават естествените етапи в развитието на защитната система на тялото. А детските болести могат ефикасно да се лекуват с хомеопатия.

Съвсем очевидно е, че ваксинациите предлагат твърде ограничена и съмнителна защита срещу инфекциозните болести. Много учени и лекари са убедени, че голяма част от днешните сериозни заболявания са резултат на безконтролната употреба на алопатични лекарства и имунизации, които само потискат реакциите на организма, а не лекуват. Здравословните щети, които те могат да нанесат и на бъдещите поколения трудно биха се поправили дори с хомеопатия и други природни методи на лечение.

Най-сигурното лечение е в предпазването от болестите. Основната цел трябва да бъде засилване на собствения имунитет на организма по един естествен начин вслушвайки се в методите, които ни подсказва Природата, защото тя винаги е по-мъдра от нас.

Не можем да бъдем здрави и да разчитаме, че децата ни ще растат здрави докато:

Почвата, на която се отглеждат плодовете и зеленчуците се тори с всякакви химически продукти, които след това попадат в тялото ни и могат да имат близки или по-късни вредни ефекти, за които дори и не подозираме. Десетки години след забраната на много опасния ДДТ, в костите на децата родени толкова време след прекратяване на употребата му, се намират следи от него!

Животните, с чието месо, се храни голяма част от човечеството не престанат да бъдат изкуствено угоявани и „лекувани" с многобройни антибиотици и хормони.

Природата, която ни дава живот не престане да бъде замърсявана безогледно с всякакви химикали, много от които канцерогенни.

Не променим структурата и характера на образованието, което предлагаме на бъдещите поколения и още от самото начало не ги учим на хуманизъм и любов към Природата и живота.

Не проявим разбиране за истинската причина за сегашното лошо здравословно състояние на човечеството и на цялата планета и не предприемем действия към промяна.

Хомеопатията е предложила безопасна алтернатива на ваксинациите още 40 години преди Луи Пастьор. На всички хомеопати е добре известно лекарството БЕЛАДОНА, чиято "болестна картина" много точно отговаря на клиничната картина на скарлатината.Тя била използвана много успешно още от Ханеман, който я давал профилактично на децата в дадено семейство, в което вече имало едно болно от скарлатина дете и останалите не се разболявали. По същия начин, по време на холерната епидемия в Англия в средата на миналия век, на хората масово се раздавало хомеопатичното лекарство КАМФОР за което е известно, че има „болестна картина" точно отговаряща на първия стадий на холерата и по този начин са спасени хиляди човешки животи. Много хомеопати по света постигат добри резултати използвайки като ваксина хомеопатични лекарства, които нямат страничните ефекти на обикновените ваксини.


отдавна се каня да напиша и обяснението на Витуклас, относно това, защо ваксините нямат особен смисъл, но е малко дълго и все на ми достига време...ще се пробвам тия дни. Embarassed

# 9
 • София и там където не се пуши
 • Мнения: 12 136
Без ваксина дори в училище не приемат
Какво да правим

# 10
 • Мнения: 4 414
е това е проблемът! май няма какво да се направи към момента...ако искаме да сме изрядки към закона...вариантът е натиск за промяна в закона, ама като гледам настроенията в темите за ваксините, няма да стане скоро Confused

# 11
 • София, "Младост 3"
 • Мнения: 9 209
имаше една мама - МИрослава май беше
точно с твоя случай но тя не пише отдавнапо ред причини...
след ваксина малкото й момиченце е с артрит като дъщеря ти...потърси за артрит в нашия подфорум

# 12
 • Мнения: 249
Без ваксина дори в училище не приемат
Какво да правим

Това за ваксините от известно време е обществена тайна.Някои го отричат, но други казват,че може и от тях да е.Аз последно говорих с една доцентка шефката на клиниката за тежки метали в София.
Аз не сложих на голямата ми дъщеря Манту, а на малката двете последни ваксини една от , които е полиото. Личната ни е много свестена знае какво е положението и ми издаде документите,че децата ми са с всички имунизации.
Някой ще каже ,че не е правилно, но аз не мога да си позволя да рискувам и за мен това е по малкият риск.

# 13
 • Мнения: 252
А при  нас  положението е, че  никой не се  наема да  ваксинира София. Нашата  педиатърка  отказва да  поеме  отговорността, имайки предвид  , че Софи има рядък  генетичен синдром  Rolling Eyes
Аз имам един документ  подписан  от  нея , че поради неврологичен  проблем (тогава  още  не се  знеше за синдрома) детето  е освободено от  ваксинация.
Ама пред  кои институции върви това  , нямам си  на  идея.   Shocked

Моля, ако някой знае, как стоят  нещата по този  въпрос  да  ми пише  Hug

# 14
 • София, "Младост 3"
 • Мнения: 9 209
А при  нас  положението е, че  никой не се  наема да  ваксинира София. Нашата  педиатърка  отказва да  поеме  отговорността, имайки предвид  , че Софи има рядък  генетичен синдром  Rolling Eyes
Аз имам един документ  подписан  от  нея , че поради неврологичен  проблем (тогава  още  не се  знеше за синдрома) детето  е освободено от  ваксинация.
Ама пред  кои институции върви това  , нямам си  на  идея.   Shocked

Моля, ако някой знае, как стоят  нещата по този  въпрос  да  ми пише  Hug


мила ЗИя,много ми стана мъчно че прочетох за още проблеми при вас! следя те отдавна и просто не знам какво да напиша...освен че прегръщам малката и теб! знаеш че ви мисля още от преди раждането и това че не съм писала и звънила бе защото ми е неудобно...но виртуално поне мога да те прегърна

п.п. простете отклонението

Общи условия

Активация на акаунт