Гоблени-11

• 58 288
  • 472
  •   1
Отговори
# 270
zа мен лилавото е много лилаво и някак си неествено. Другото ми се вижда по красиво, по естествено, не толкова ярко и не толкова цветно.

# 271
zа мен лилавото е много лилаво и някак си неествено. Другото ми се вижда по красиво, по естествено, не толкова ярко и не толкова цветно.

Вярно е и това, но понякога при залез се получава при много сняг разни такива окраски...
Пфу, не знам и аз вече, ще мисля и пак ще споделя, сега се мъча с ужасния бор и тази честа смяна на конците просто ме  Twisted Evil

# 272
Блонди, дай снимка да видим как става  Hug

# 273
Блонди, дай снимка да видим как става  Hug

А, ама то на нищо не прилича още, понеже съм го захванала от всички посоки.  Crazy Ще кача после и ще сложа  Peace

# 274
и аз така ги шия  Mr. Green
Там-там, добре дошла   bouquet

# 275
Въх,че късно станало! ooooh! ....sissak , сега за полубодовете....Аз също ги ших на обикновена панама,но по принцип са предназначени за по-едра (например 14 каунт) ,защото се "дели" по средната нишка на едно кватратче(ако е 1:1),а ако е 1:4 ,тогава няма проблеми с "деленето",защото центъра ще остава в средата на голямото квадратче(съставно от 4-ри)....Ето тук има посочено ,как се шият полу-бодовете :
http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/Number/1451144/an/0/page/0#Post1451144
....но да те предупредя,че на обикновена е много трудно да се шият,ако са по-вече такива(полу бодове) един до друг....става много объркващо понякога....с броенето на нишките....
Аз,до колкото видях, имаш само няколко "специални" бода,така,че можеш да се пробваш....а,ако не стане (защото панамата ще е ситна и ще станат много дребни) ,просто можеш да си избереш единият от дадените цветове и да ушиеш цяло кръстче .... Peace
  Дано да съм била от полза.... bouquet

# 276
Много ми помогна даже,за което искрено благодаря

# 277
sissak,
тук има обяснено как се шият тези полукръстчета
http://picasaweb.google.fr/hipatiaa/qeSppG02
тези дни ме няма никаква:)

# 278
....но да те предупредя,че на обикновена е много трудно да се шият,ако са по-вече такива(полу бодове) един до друг....става много объркващо понякога....с броенето на нишките....

Аз така почнах и понеже ми е първи гоблен, свикнах и ми се струва много по-лесно от 1:4, а и ми по харесват 1:1, стават някакси по-ясни и отблизо също са красиви, а 1:4 са си за по-отдалече. Е, може и да бъркам, де  Peace

# 279
те си говорят за четвъртинки кръстчета.

# 280
Е, четвъртинката не е ли един бод на един знак от схемата?  Thinking

Ето моето (засега) половинчато произведение:

# 281
ами да. но ти говориш за типа на схемата, по който се шие, а те за вида на самия бод. ти шиеш гобленов бод или полукръстат, но има и кръстат. от кръстатия произлизат и четвърт кръстат и три четвърти кръстат  Crazy не знам дали ме разбра
хубав става гоблена  Peace

# 282
Ох ! Като гледам как напредвате  ooooh! ....на мен нещо са ми се "оплели конците"....и аз се "боря" е едни ангелчета,ама това ламе ми "изяжда"времето.... #Crazy
MisKapriz ,пак "фръцна дупе".... Joy....ама да беше казала и за коя марка конци те интересува номерчето  Laughing ....те (Милена стил),май с Анхор работеха,ако не се лъжа....или Ариадна  newsm78....ако никой не го е шил и не ти отговори,взимай кончето(от конец  Blush ,а не от кон) и право в магазина-там на място ще сравниш и прецениш....
Там-там ,заповядай при нас!   bouquet....и скоро да се похвалиш!
Блонди ,да си призная, и аз предпочитам 1:1 ,по-фини ми изглеждат ,но пък на другите (1:4) по- им личи ,че са "работени на ръка" ,което също си има известен чар....А по въпроса за полу-бодовете -Дж. е права!(Дж.,да земеш да го смениш това "Внимание!!!" ,че няма как да те цитира човек Rolling Eyes....! gydi) То ,аз не съм се изразила правилно Embarassed....става въпрос ,наистина, за четвърт бод ,ама нали по подразбиране ,обикновено се смята,че гобленовия е цял(а той си е полу-кръст) ,та затова стана това объркване ....(май,съвсем се забърках с това обяснение Shocked )  Ама поздравления за "зимата"! Става много хубаво!....Не беше ли споменала,че си объркала нещо в цветовете?! Защото на мен ми изглеждат нормални....

# 283
  • в зоната на здрача
Ама тва Внимание нащо Дж... ли е била... ooooh! аз не съм разбрала и кат съм се замислила що я няма да пише  Дж....-то.  Thinking Абе що само се дегизираш бе жена... Laughing
Там -там ,здравеейй   Hug
Блонди ,много хубав става,давай смело..

Сега да ви кажа оня ден от ДМЦ-то какво си купих.Ето:

в комплекта си има всичко даже и рамчицата и най важното че са на прИмоция от 8 и нещо на 6 и 50 лв.
Аз уших тва първото и се оказа че имам конци от комплектчето за още 3 поне ,но ще трябва само рамчица да си купя ,а тя в магазина беше 2и 50..Абе май добра сделка съм направила,аа Thinking

# 284
Ангелчетата са много сладки,аз шия подобни за базара.

Общи условия

Активация на акаунт