Когато детето се тръшне

• 8 272
  • 80
  •   1
Отговори
# 30
В такива моменти я оставям да се натръшка едно хубаво и не й обръщам внимание.Минава й по-бързо,когато я оставя.Иначе другите методи,които си описала и при нас не действат.

# 31
Имаше и при нас такъв период, макар и по кратък. Постъпвала съм според ситуацията - ако например сме в някой голям магазин и той не иска да си тръгне, започва да крещи и да се отпуска на земята, хващам го под мишница и го изнасям без много обяснения. Казала съм му, че е време да си ходим и точка. Реве, реве в колата и докато се приберем му е минало. Нито говоря, нито успокоявам.
Ако обаче сме на площадката и си играе, забавно му е и т.н. и аз повикам да се прибираме на средата на играта, защото е дошло някое видимо болно детенце, което кашля и има сополи и баба му обяснява как цяла нощ поддържа висока Т и т.н. - не е нещо което да не се случва по площадките. Та в такава ситуация се чувствам виновна, че го измъквам по средата на играта и затова го утешавам, отвличам му вниманието, пея за Коте преструванче, казвам пасажи от Горската аптека и изобщо вадя от 9 кладенеца вода. Това за мен е същото все едно някой да ме измъкне по средата на любимия ми филм без обяснение - и аз ще се тръшна.
В общи линии се опитвам да избягна причината за тръшкането когато е възможно

# 32
  • София
Когато моя се тръшкаше- в къщи- оставях го да се повъргаля по земята ,без да му обръщам внимание
Но на вън Naughty- бях го предупредила че ще има шамари по дупето ....и да си кажа чесно само 2-3 пъти го е правил....

# 33
  • Gabrowo->Sofia
В подобна ситуация винаги започвам да говоря привидно спокойно. Разсейване, отвличане на вниманието, гушкане - не помагат. Ако не иска да ме чуе и продължава да си настоява за своята си простотия, ако сме у нас просто излизам от стаята, ако сме навън го премествам до най-близкото безопасно място, оставям го там, отдалечавам се на няколко метра и сядам да го чакам на някой бордюр. Понякога се успокоява за 2 мин, понякога за 15.... чакам и хич не ми дреме за минувачите, които гледат лошо. Няколко лели се опитаха да го вдигнат от земята и да го успокоят, но получиха серия ясен рев и ритници, след което си тръгваха смутено....

# 34
  • На черешата
 Ох,съвсем наскоро 5 годишната ми дъщеря ми направи страшен цирк пред лекарския кабинет.То не беше рев,то не беше търкаляне по земята,то не бяха сълзи...Другите майки накрая ме гледаха не особенно дружелюбно,но просто я оставих да си пореве на воля и да и мине истерията.От опит знам,че нищо друго не помага... Confused

# 35
Всичкото хубаво,ама аз като я оставя да се тръшка в стаята и изляза,тя идва след мен и продължава да се тръшка и в другата стая. Thinking

# 36
Вашите деца (които прекаляват с тръшкането) ходят ли на ясла или градина?
Моят син ходи ! С желание при това ! Не е имал проблем с адаптацията , но честно казано беше спрял с истериите , сега след ясла пак ги проявява . Оттдавам го на това , че там малко или много се съобразява с правилата и като е с нас си наваксвъ с лиготиите  Simple Smile

Всичкото хубаво,ама аз като я оставя да се тръшка в стаята и изляза,тя идва след мен и продължава да се тръшка и в другата стая. Thinking
По същият начин  Laughing Просто много държи циркът да е пълен , иначе не е интересно ...

Sad Как ги отгледахте до 2 без тръшкане? Или аз съм нещо в грешка? Обаче го оставих да се търкаля Simple Smile

Не сме  Laughing моят си се тръшка на периоди . Започна обаче около 1.6 г.
И аз го оставям да се търкаля ! И навън даже !

# 37
Гледай, докато отмине този период да не му забраняваш прекалено много неща, само такива, които застрашават живота и здравето му.
Другото, което много помага е отвличане на вниманието.
В краен случай съм я оставяла да се натръшка "на спокойствие"...

# 38
Ще мине и този период ,търпение явно трябва.Ето сега се връщаме от разходка,седнахме да хапнем навръ6тане и той се заинати ,4е иска найлоновеа торби4ка от една маса.Тръшна се като не му разре6их,баща му леко пови6и тон и той престана,Явно мен не ме има за автроитет  Confused

# 39
  • София
Ох,и моя има има такива периоди,преди време като излезнем навън и нещо поиска и му бъде отказано се запо4ваше,рев,търкаляне и какво ли още не,аз го хващах здраво за ръката и със спокоен тон му казвам,4е се прибираме в къщи,пищенето и дърпането ставаше още по-ожесто4ено,но аз си вървях и хи4 не ми пукаше.На прозорците на комшийте се показваха клюкарските физиономий,но не ми дремешеСлед като се приберем и се пооспокои му поговоря и така.След извесно време престана,явно видя кой командва парада Simple Smile

# 40
При мен не минава тоя номер. Моят синковец даже не се е опитвал да се трьшка. Като кажа нещо, което е важно, zначи не тьрпи вьzражение. Е, той се паzари, поплаква си някой пьт, но няма как _ не винаги мога да му угодя. Освен това не намирам и zа правилно постоянното угаждане и врьткане около детето. каква самостоятелност ще се вьzпита в него?
Пресен пример. Моята приятелка си има приятел, който zа всичко угажда на дьщеря си, която zабележете е на 19 години. Готви й, чисти й, иzлиzат постоянно zаедно (тя иначе няма с кого да иzлеzе), пият zаедно... а щерката е с акьл на 10 годишна. Това сьвсем сериоzно.
Не zнам дали е от цялостното й вьzпитание или обгрижване, или пьк нещо не е добре с главния, ама...  ooooh!

Наскоро братовчедчето на синковеца ни беше на гости. Писах тема даже, но не zатова става вьпрос.
Баща му отиде да си купи кафе и то като се раzрева, раzкрещя, като легна на zемята насред тротоара и да се тьркаля... моя синковец ей такива очи отвори и само обикаляше около братовчедчето, което ни пшриемаше, ни предаваше.
Мьжьт ми направи най_ редното в тоzьи случай, хвана го zа тирантите и го вдигна. След което трьгнаха да тьрсят баща му (отсреща преz улицата).
Не понасям лигави деца.
Сигурно ми и личи  Confused

# 41
При нас за сега е обратното.Тръшва се когато аз се появя.Примерно бил е с баща си или баба си 4ас два, и след като си дойда започва глезотията.
Същата работа и при нас! Ще следя темата с интерес Grinning

# 42
Аз се притеснявах за това "тръшкане" още когато бях бремена! Не понасям лигави деца и се страхувах как ще се справя с тази ситуация ( и други подобни ), ако се случи.
 Е, случи се - беше на година и половина, когато си излопа главата в земята ( тогава явно пренебрегват болката, важен е ефекта ) и започна да се тръшка. Понеже ми беше за първи път, аз се притесних за удара, който изкънтя и го гушнах, той започна да рита, да ме блъска и т.н. Замазах положението с :" Ти май много се удари, я да видим на огледалото каква краставица ти е излязла!". Все пак беше на година и половина и номерът мина. Вторият път, когато се случи, аз просто станах и излязох от стаята. Рева точно 1 минута и дойде да ме търси. И - до там, нямаше повече такова нещо.

# 43
  • София
И при нас е така - напоследък се тръшка още със събуждането, спретваме едно скандалче преди детска - съответно аз ставам вир вода. Прибирам я от детска и още по пътя се започва...докато се приберем вече едвам издържам - направо си я влача по стълбите, за да влезем в нас. Като и кажа да отива в нейната стая да си реве колкото иска тя започва да крещи че съм лоша и да ме удря  Shocked Ходи по дире ми и единственото спасение е да вляза в банята или спалнята и да се заключа докато поотмине бурята. Научила се е да отговаря и да ми казва да и се махна от главата  Shocked
Незнам до кога ще продължаваме с тая истерия, обаче всеки ден такъв цирк определено ми идва в повече...никви методи не помагат...Знам че я е страх от кучета и то много, но не искам да я плаша с това...
Ще следя темата.

# 44
М даааа,като стана въпрос за лигави деца....и аз още докато бях бременна и гледах как се тръ6кат по улицата децата,и си мислих 4е това е от лошо възпитание  Mr. Green или от незаинтересованост,но се ока3а  не така.
Ясно ми е ве4е ,4е вси4ки минават по този път и ще отмине.
Аз главно се притесних за това ,4е той е още много малък за тръшкане.В наше време об4е вси4ко върви напред  с много бързи темпове и акселерацията е на лице  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт