ЮНЧЕТАТА вече са големи и събират есенни листенца позлатени

• 12 675
  • 286
  •   1
Отговори
# 270
Дидка  Hug Hug Heart Eyes
наистина жалко че не съм в Сливен.
наминавай по-често от тук, да кажеш как сте.

a witch   Hug Hug
чакаме доклада

ПС. Забравих най-важното да ви кажа. БЛАГОДАРЯ ВИ bowuu

Последна редакция: ср, 21 ное 2007, 14:31 от ~Поли~

# 271
  • София
Поли, мерси за възможността да си поговорим и за нещо различно от бебешки тревоги  Simple Smile Споко, няма да те линчувам, и как бих могла след като и аз изпитвам подобни липси. До скоро не ми липсваше толкова социалния живот, различен от семейството. Но вече е време да помисля и за себе си. Има моменти, в които се чувствам само обслужващ персонал, а не личност. Да, майки сме и от тук нататък това е професия до живот, но пък сме и нормални човешки същества със собствени желания и интереси. Имам нужда да изляза с фотоапарата, да се мотам по улиците и да снимам. Искам да отида на кино, да гледам поне три филма, да изпия тонове кока-кола и да се натъпча с пуканки до подуване на езика от сол. Искам да се качим на колата с мъжа ми, да си пуснем любими парчета и да пеем с цяло гърло. Искам да си легна вечер с любима книга или с тетрадка и химикалка, да си пиша...  Crazy Ей такива неща, които преди не съм се замислям колко щастлива са ме правели. Миналия уикенд оставихме Ени за пръв път при родителите ми, там спа две вечери, взехме си я в понеделник сутринта. Чувствах се ужасно виновна. Хем имах нужда от малко почивка, хем се чувствах егоистка. В същото време се притеснявах как тя ще изтрае без мен. Учудването ми беше голямо, когато разбрах, че тя си се е чувствала добре без нас, чак на втори ден се е присетила, но не е плакала. Та мисълта ми е, че хич не си сбъркана. Нормална си. И както казва a witch понякога имаме нужда от време за себе си, от наше си кътче за релакс или заряд, за да можем да сме адекватни и нормални и с околните   Peace  Е, няма да престана да се чувствам леко виновна, че съм я оставила за една вечер да я гледа някой друг, но пък и не мисля да се ограничавам от такива моменти за себе си  Simple Smile
Както се казваше в един филм "Най-добрият баща е този, който прави майката щастлива", сиреч когато ние сме щастливи, усмихнати в себе си, тогав и децата са ок   Peace

Хубав и усмихнат ден за всички!   Simple Smile

# 272
  • Варна
Здравейте момичета!
Виждам отворила се темичката.
Е, Поли не се чувствай по никакъв начин виновна, че си мислиш такива неща. И аз искам да бъде както преди с излизанията и ходенето по гости, но уви сега няма на кого да оставим малката, за да излезем някъде и да си починем. Веднъж мъжът ми каза, че преди е било по-добре, защото сме имали много време един за друг, била съм по-нежна към него, угаждала съм му повече. В този момент ми стана малко гадно и дори му се обидих. Но като помислих малко разбрах, че няма нищо против детето, а иска да ми каже, че сме се променили и донякъде сме загърбили развлеченията. Когато бяхме в Асеновград, майка ми предложи да оставя Дари за два дни при нея, за да излезем някъде вечерта. Но проблема е, че още се кърмим и просто няма как - Дари е в състояние да пищи до припадък ако мама и "няни" не са до нея. Спокойно момичета, децата растат и все повече ще ни остава време за нас самите и за развлечения.
Също имам чуството, че когато се събудя сутринта знам какво ще ми се случи и как ще протече денят ми. Донякъде това еднообразно ежедневие ми идва натоварващо и сякаш ме подтиска. Улавям се да мисля, че когато запачна работа като че ли ще е по-добре, защото ще се срещам с хора, по-различни от майките с бебетата от кварталната градинка. Липсва ми разнообразието!!!

И да питам варненските майки - Ние ще си направим ли коледно парти в някой детски център?
Аз предлагам да е в дните преди Коледа (20 - 22 Декември), защото май ще пътуваме. Хайде да се съберем  Hug

Засега приятен следобяд на всички!
Опитайте се тази вечер да дадете една голяма доза ЛЮБОВ на мъжете си 1dating!
ЦЕЛУВКИ!!!

# 273
Здравейте момичета!
При нас нищо ново,Диди е добре,беснее с всичка сила/аз и затова гласувах за последното заглавие/времето днес беше хубаво тук но ние не успяхме да излезем с количката да се разходим.Ходихме набързо до сестра ми и то с кола.
Анитке да нацелуваш "кюфтето"от мен  Laughing
Поли не се чувствай виновна скъпа ами нали и ние сме хора.Естествено е понякога да искаме да говорим не само за децата  PeaceАз преди време си мислех,че другите мами ме мислят за лоша и малко немърлива мама,но какво да правя често ми се случва да искам да избягаммалко от ежедневието-дете,мъж,чистене,готвене  Crossing Arms
Таталинка Peace Hug
Целувки на всички мами мадами!

# 274
Добър вечер момичета   bouquet
Хубав въпрост сте взели да разисквате,та и аз да се включа.Както е писала Саси и аз като се събудя знам как ще протече денят поне до следобяд,че към 14.00 се прибира мъжа ми и следобедите излизаме заедно на разходка с детето (той един месец е първа смяна,един втора).Няма на кой да я оставям,майка ми е в София,а свекърва ми е на инвалидна количка и самата тя има нужда от грижи Sad
та с една мама от квартала си гледаме децата,когато някоя от нас има нужда от време за себе си.
За сега не съм я оставяла за повече от 2 часа и не съм изпитвала никакви угризения.Тепърва се учим с нея да спи следобед сама в леглото си.Бавно я подготвям за яслите.......
Щях и още да пиша ама Ани огладня и отивам да я нахраня.
лека нощ  bouquet

# 275
  • 5 етаж в ляво
Здравейте момичета.
За оставянето на децата при бабите......ами как да ви кажа....хич ама хич не ми е съвестно,че я оставям.Няма за какво просто да се чувствам виновна....то на детето съм му омръзнала по цял ден да ме гледа,иска разнообразие.Защо да изпитвам вина,че ми се излиза,еми на...излиза ми се.Като стана баба аз ще гледам внучета да излизат ,младите,ама още не съм баба hahaha
.Никой няма да ни сложи медал ,че сме били майки образец.Никой не ти го признава,и няма нужда да си претъпяваме емоциите.Е,сега да не се юрвам всяка вечер по кръчми,ама в седмицата по 1 път е напълно достатъчно.Това лято направо се разбихме от море.Всяка седмица като тръгнем петък вечер и се връщаме в неделя.Аууу,голям кеф,само двамцата и там се срещахме с приятели.....по дискотеки не ходим ама по ресторанти...хапка пийка...кеф.И като се върнех толкова ми беше приятно да си я гледкам,а и тя мене Joy
ето днес пример....понеже 2 седмици беше болна и я спрх от ясла,вчера за 1 ден откак е болна,и днес 1 госп.като я видя,клекна и и казва:айде бе Мирка и т.н.:а,тя като и се хвърли на врата още преди да съм я съблякла,аз #Crazyчак пък толкова ли да съм му втръснала на това дете бе Thinking

# 276
Здравейте и от мен!
Позагубих се,но имах доста неприятности и притеснения няма да се впускам в подробности,дано вече всичко е зад гърба ни Praynig Praynig Praynig
Сега по темите:
За Коледното събиране съм ЗА,дори ми казаха за един клуб Потокал,който бил удачен за деца,не се пуши и т.н ,трябва да го посетя да вида за какво става въпрос Thinking Таталинке, Hug за идейката.
А по -отношение на угризенията на Поли,мога само да кажа,нито си сбъркана,нито си лоша майка,просто си нормален човек Peace Това,че ти се иска да излезеш без дете ,след толкова време прекарано в грижи само за него и куп лишения за теб и дори семейството ти е повече от нормално.Излишно е да казвам ,че и при нас секса и нежността,не са както преди да се роди Тея,но няма и как да е по друг начин,след като съм имала безсънна нощ да речем,е как да бъда секси и добра,че аз две не виждам #Crazy Но скоро ще дойде време ,когато нашите слънчица ще станат по-самостоятелни и тогава всичко си влиза в ритъм,казвам го от опит с баткото,когато имаш време за почивка и за себе си ,света изглежда по -друг начин,а дотогава,излизайте,когато имате нужда момичета,а не когато има повод за това Peace
Хубав ден на всички  bouquet

# 277
Не мога да не се включа по темата на Поли ...само да я приветствам,че сподели мислите и угризенията си/ако това са угризения изобщо/...Прочетох и вашите мнения момичета, Таталинка много хубаво го е казала...и не само тя...явно всички сме на едно мнение ,че имаме нужда от време за себе си, за това да се почувстваме жени, а не само да сме обслужващ персонал и мами!
Има моменти в които и аз не издържам, не съм била откъсната от светския живот преди това, цяла година мина почти неусетно, но тези месеци започнах да усещам липсата на забавления , на време за себе си.Аз няма как да оставя малкия на когото и да било, такъв ми бил късмета...Снощи дори моя любим мъж няколко пъти ми каза,че не съм гледала Никола- аз цял ден търча след него , и за миг съм се отпуснала да погледам ТВ , а той не съм го гледала...и на нищо не съм го научила,само на бели #2gunfire....Искам ей така да зарежа всичко и да изляза, да изпия чаша вино в хубава атмосфера, да поговоря с приятелки не за бебета и грижи, а за женски неща.
Тогава наистина ще се почувствам добре....Ех,помечтах си, за онези диви женски партита ....

# 278
Здравейте,аз пак известно време не съм се разписвала,но последните няколко дни и да исках-просто нямаше начин,че на Иво ако дотук 16 те зъба излязоха почти леко,последните 4 кътника просто ми "взеха акъла".....от три дни е с ужасно възпаление на ушите,пищи,температурата беше като за постигане на световен рекорд/повече от ден откарахме около 40-те градуса/ и понеже ни спеше,ни ядеше,ни сили имаше да ходи-през повечето време се разнасяхме на ръчички....отдено,че на тоя зор и Сами явно беше решил,да ни представи пълната си програма/но да не я захващам тая тема,че не е за тук/..Слава богу вече ме по-добре/е не напълно здрави,но сме на оправяне/...след малко ще ходим на контролен преглед-дано да ин зарадва докторката Praynig

Виждам,че всички сте на вълната на Поли и нейните терзания....и да си кажа и аз-не се чуствайте виновни,ако имате възможност да разнообразите малко ежедневието си.....това се отразява добре не само на вас, а и на дечковците/защото щастливата мама е по-търпелива и спокойна мама/....За другия аспект-за отношенията с половинките-то е ясно,че никога няма да е както преди/просто всичко вече е в нов ритъм,приоритетите са други/,но намерете начин да намерите хубавата страна и се възползвайте от факта ,че връзката ви вече дообогатена/имате общи отговорности,заедно възпитавате,заедно правите планове за бъдещето на малкото човече/, за секса и вниманието един към друг-трябва ви само желание-друго само си идва на мястото...Та можете ли да краднете време/тук взаимствам малко от една актуална реклама /,правете го........че да не се оплаквам,ама чак сега разбрах какво е да нямаш на кой да разчиташ и за минутка/е не съвсем,но ми останаха само  най-крайните варианти,които са свързани с доста притеснение,сложни комбинации...или пари Cry/...та засега оставам на варианта на Котето-да чакам да станат самостоятелни и тогава ще наваксвам с пропуските........ ooooh!дотогава-ще си вървим комплект с тях и гледаме разговора да не се върти около техните проблеми /то не е трудно,щото познатите ни са все с големи деца и не им е интересно/
За елхата и коледната украса/макар,че нещо не ми е Коледно още/,-да си кажа пак-още като бях бременна с Иво си купихме елха в саксия/жива,че не понасям изкуствени цветя и елхи/ и две години подред си я кичим нея,качена на високо.....и понеже все не ми остава време да я пресадя,не е пораснала много...а като порасне,ще я посадим някъде навън и ще вземем нова....а всички други украси предполагам се се щате,че ще са на 20см от тавана/по обясними причини/
Дидка, Hug,дано се оправят разбойниците...
Анитка,другия път ако не се обадиш-вече ще има глоба...и да намачкаш"кюфтенцето" Криско и от мен Hug
Аз ви желая лек и усмихнат ден Heart Eyes Hug  bouquetи отивам да опаковам Ивчо за излизане...

# 279
  • Бургас
Привет и от нас.
И ние нещо се по загубихме ама аз честичко си ви чета и ви се радвам,но или нямам желание или пък време да пиша.
Йо е добре расте и хубавее,дърдори и пее и все такива забавни неща.
Що се отнася до социалния ни живот и на мен ми липсва и аз нямам баба под ръка да я оставям и да духвам,но лека полека се нагаждам към ситуацията или я оставям на татко й в почивните дни и излизам с приятелки,който също са обявили уикенда за ден на тати или си я сурнем навсякъде с нас.И на мен страшно ми се ходи на кино ама то в нашия Бургас едно кино като хората не остана ,така че не е голяма загуба.Ходим си по гости с други приятели и така изкарваме някак.Не че няма носталгия по онези диви млади години с дискотеки и прибирания рано сутрин,но все пак всичко с времето си.Сега се наслаждавам на домашния уют беснеенето на децата и вечеринките с добри приятели,а като съвсем ми писне си правим по едни бързи женски излизаня да се наприказваме на спокойствие.

Целувки и слънчев ден от мен

# 280
привет и от мен!
след лошото време, от вчера със Стефан не се прибираме. Не изпуснахме и един слънчев лъч. много съм доволна.
темата е поразчупена. Браво, Поли!  Hug как то и мерси на всички включили се.
Мисля, че ние си носим типичните черти на българската майка или да се изразя на БГ-майката:) Загрижена, отговорна, плътно до рожбата, всеотдайна, раздаваща се и т.н. до безкрайност в тази насока. В момента в който, пожелаем нещо за себе си, ни минава мисълта за децата, това как ще им се отрази, как ще го приемат.
Аз съм същата, макар че се опитвам да не бъда, но ни е заложено сякаш. Слава Богу има на кого да оставя Стефан и 2-3 пъти в месеца излизаме вечер. А от известно време излизам с приятелки в неделя, но рядко става реч за децата, по скоро за мъжете. Майтап  Mr. Green Обожавам компанията на приятелките ми, да се набъбрим на воля.
Този 1 час ми се отразява страхотно. Освен това аз съм такъв тип човек, че обичам да говоря за времето преди майчинството и да кроя планове за напред. Моите дружки, горе-долу сподеят също това.
Лека полека трябва да се отделяме от 24 часовото общуване с децата. Да знам винаги боли по малко. Беше тъжно когато Стефан не спа при мен за 1 път, ще дойде първия яслен или градински ден, пак ще боли, но... това е животът. децата имат собствен, ние също.

Гледам и коледно сте настроени като мен. Обожам ги тези преазници. Елха може би ще купим истинска, нямам екологични угризения, тъй-като се отглеждат специално за случая, а и в последствие ще я засадим обратно. Стефан е страхлив, така че ако си убоде пръстчето, няма да припари 2 път.

# 281
  • на брега на Дунав
Момичета влизам да ви почерпя за здравето на майка ми, която е рожденничка днес  Laughing. Малко късно, но нямах възможност през деня.
Да ви е сладко  Hug

cheers

# 282
  • Бургас
Корни мила да е жива и здрава майка ти и много,много щастие и пожелавам.

А тортата е неверотнааааааааааааааа.Досега и се възхищавахме с мажо и той каз,че това си е изкуство и да земаш да се занимаваш със правене на торти ама като бизнес.

П.П Жалко,че не си по-наблизко щях да си поръчам коледната торта при теб Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 283
Elia аз това знаеш ли от колко време и го разправям smile3521.......а пък колко ме е яд,че е толкова далече и немога да си поръчам при нея торта........  smile3518
......но,да не забравя-Корни,да ти е жива и здрава майчицата и още много години да ви радва/ а ти нея с торти и внуци/ smile3525

# 284
  • София
Здравейте, момичета!

Пожелавам на всички повече егоизъм, в положителна степен, и повече лично време  Peace
Идват празници, чудесен повод да се погрижим и за себе си. Та по този повод да ви питам - с какво ще се поглезите? Нова дрешка, нова козметика или просто нещо много любимо за хапване Wink Аз още не съм решила, но като тръгна по магазините все се изкушавам да си взема нещо. Ако не друго поне любим филм или музика си купувам. Книги за душата също много обичам. Макар че, дори когато целенасочено съм тръгнала за нещо за мен, взимам първо за Ени. Моята майка правеше така, всъщност още го прави и преди време й се ядосвах. А сега и аз така постъпвам. Но, то е нормално, мисля  Simple Smile

Коте, надявам се да си права за нормализирането на сексуалния живот с порастването на децата.... щото и аз хич нямам мерак за ласки. А мъжът ми горкия все се оплаква, че му липсвала предишната близост.

Ани, хич не се връзвай на приказките на мъжа ти. От опит знам, че и на челна стойка да застанеш, медал няма да ти даде, нито пък ще оцени труда и грижите, които полагаш. Както казва баба ми женската работа не се вижда. Факт. Така че не се тормози. Аз хич не позволявам такива обвинения, като не му харесва как я гледам, да я гледа той по-добре и точка. Пък и това е много подла стратегия да караш някой да се чувства виновен, не се поддавай!   Hug

Корни, да е здрава и щастлива майчицата ти! Само обич и добро да получава! А за тортата нямам думи, освен, че хич не е честно само да показваш такива красоти и вкуснотии   Wink Искаме торта!!! Искаме торта!!!   Crazy

Софийски мацки , никакви не се обаждате за коледното парти... Ехооо, я се стегнете, усмихнете се и давайте идеи! Че то време няма и по-отрано трябва да се запазват места по клубчетата.

Спокойна нощ и сладки, сладки сънища!

Общи условия

Активация на акаунт