Мами и татковци в Австрия - 8

• 22 286
  • 271
  •   1
Отговори
# 240
Vjara, единият пластелин да не е бил с разните му формички и ножчета ?

Не, беше само пластелин в кофички. И хайде за ножчетата разбирам, но не разбирам защо формичките са за 3+. Те са големи, не могат да се глътнат...

# 241
Имам въпрос Simple Smile!!!!!!!!!!
Почнах да захранвам детето със зеленчукови пюрета,пише до 2рия ден да се изразходва.Та въпроса ми е,ако не сме го изяли до втория ден хвърляме или може да дадем и до 3тия ден?До сега хвърлям,но ми се виждат и на 3тия ден свежи,та си викам чакай да питам.Моля за вашите мнения Simple Smile

За nanaya идеята е много добра!

аз съм давала до 3тия ден, ти познаваш алекс, не се е натровил

# 242

На 18 месеца според мен все още няма играчки за момчета и момичета, всички играят с всичко и не би трябвало да им насаждаме някакви стереотипи. Моята дъщеря все още е много по-запленена от колите отколкото от куклите.  Laughing

и аз съм на това мнение. александър най много с тигани и бъркалки си играе, истинските, не играчки. освен това има розова количка за кукли, която бута с удоволствие Laughing баща му много се притеснява да не стане обратен, задето бута количка, а не прави сметка, че самия той бута количката с децата си Rolling Eyes

Вяра, ако дъщеря ти обича да играе с пластилин, може би това ще и е интересно, след като направи 3 год. разбира се.
http://www.kidoh.at/artikel.php?mode=art_det&artikelnummer=7 … d9e0d32f74a91ce3a

# 243
Да и аз си мисля,че няма какво да му стане на пюрето след като е затворено добре и в хладилника до 3тия ден.

# 244
Деяна, благодаря за линка!

Когато захранвах, не държах пюре повече от 2 дни. Ползвах в началото малките бурканчета от 125 гр. После като отрасна детето малко и започнах да мешам разни комбинации от пюрета ги държах и по 3 дена в хладилник. Дъмпера, твоите деца са 2 и съответно е по-лесно да свършиш 1 бурканче за 2 дена.

# 245
така е, но и едно да беше, нямаше да давам  Peace

# 246
Дъмпер,от какви съображения не би давала след 2рия ден?

Vjara и аз взимам от малките бурканчета,но ми се случва да не иска да яде много от него а си иска кърмицата и така остава и за 3тия ден,пък ми е жал постоянно да хвърлям,но ето сега виждам,че и Deiana и ти сте давали и на 3тия ден.Аз лично не се притеснявам да дам и на 3тия ден,но исках да се консултирам.

# 247
ние и готвено не държим в хладилника. рядко остава за другия ден, а за трети ден е направо немислимо. защо за пюрето за да е различно? защото е скъпо? ами вкуса ми е абсолютно различен на третия ден, дори да не е вкиснало. на мен престояла храна не ми харесва, затова и не давам на децата. въпрос на виждане и на навик. познавам доста хора, които дават и децата са им ок, но това е моето решение  Peace

# 248
Дъмпер,от какви съображения не би давала след 2рия ден?

Vjara и аз взимам от малките бурканчета,но ми се случва да не иска да яде много от него а си иска кърмицата и така остава и за 3тия ден,пък ми е жал постоянно да хвърлям,но ето сега виждам,че и Deiana и ти сте давали и на 3тия ден.Аз лично не се притеснявам да дам и на 3тия ден,но исках да се консултирам.

Галя, важно е да не я храниш директно от бурканчето, за да не се замърсява останалото количество със слюнка.
иначе ако ти остават много бурканчета, зеленчуковите може да ги прибавиш към гювеч например или нещо от сорта ако готвиш, за да не те е яд да хвърляш.

# 249
Деяна и Ритамае, мн ви благодаря 3а линковете.   bouquet
А3 съЩо по моя преценка купувам игра4ките, мн от прои3водителите се 3астраховат така среЩу евентуални процеси и ра3правии с родители.
Гиги, а3 съм давала по 2 дена от 1 буркан4е, но не мие е оставало 3а 3 ден. Само в на4алото (1.няколко дена)  имах тоzи проблем и действително спа3вах ука3анията, тъй като си мислех, 4е стомах4ето на малката е доста 4увствително в на4алото на 3аХРАНването. А 3аЩо не пробваШ да готвиШ? Моя по3ната така правеШе, не ти трябва мн в на4алото, 1 реzан тикви4ка и малък картоф, 3а 5 мин. са сварени.

# 250
Да Ди,това е хубава идея!

Дъмпер и ние като поотраснем и ние ще си изяждаме количеството и на нас няма да ни се налага да задържаме!

Свити,наистина и това е вариант  bouquet

# 251
и аз съм варила картофи и моркови, и тн. но наскоро четох, че при варенето се губят витамините, а в бурканчетата са добавени. но за в началото  става, докато детето почне да яде повечко.

# 252
Добър вечер.
Надявам се болните дечица вече да оздравяват. Чета, че повечето не сте доволни от докторите тук. Аз съм ходила на контролни прегледи при много и различни доктори и не съм попаднала още на свестен. А пък сега с детския лекар съвсем. Ходя при най-близката до вкъщи, но вече на няколко пъти ми се случва жената да си забрави мисълта и да говори неща, който не се отнасят за нас. Явно от предишния пациент се бърка  ooooh!. Много се чудя какво да правя по въпроса и искам да попитам, ако някой е чувал нещо за българката детска лекарка в 23bez, моля да сподели. Намерих я в сайта на wgkk и незнам дали си заслужава да пътувам до другия край на Виена Thinking
Иначе и на мен много ми се иска да се срещнем и запознаем и nanaya ми се струва чудесна идея за многото детски колички 1stroller Има ли желаещи за следващата сряда? Много ще се радвам.
Лека нощ от мен

# 253
анна, ти в кой бецирк живееш?
аз съм доволна от моя детски в 3ти бецирк и от гинеколога ми в 13. друг лекар нямам... не ми се е налагало, да чукна на дърво.

# 254
deiana, аз съм в 22бец, но когато ми се наложи все тичам до Donauspital и се чудя за какво ми е тази лекарка да ми е близо. За изследванията по Mutter Kind Passa бих се прежалила дори и до 23бец. Надявам се, защото е българка да мога да се консултурам с нея като в Бг - по телефона. Чудя се, пък и това тримесечие ще трябва да го изкарам при тая, значи евентуално чак догодина. Знам ли  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт