Мами и татковци в Австрия - 8

• 22 278
  • 271
  •   1
Отговори
# 255
а, да, а генеколози съм сменила 12 за 5те години тук, без да съм имала сериозен проблем и сега по време на бременността се спрях на една българка в 22без, Wahlarzt, та доплащам, но поне най-накрая съм доволна. Незнам толкова ли съм свикнала в Бг да ми обръщат внимание или тук тези към wgkk все претупват Crazy

# 256
aз също минах през няколко некадърни гинеколожки, докато най накрая приятелка ми препоръча нейния  в 13 бец. и от 7 години съм при него. пътувам по 45 мин. в едната посока, но си заслужава. пък и 2 пъти в годината не е много.

за детски във вашия регион съм чувала че др. георг майвалд  е добър
http://www.kiddydoc.at/home_1024.html
тои има дори собствен форум за въпроси

# 257
Здравейте, момичета!   bouquet
Като не съм писала цяла вечност не знам дали пак да се представям или да не се повтарям и да пиша направо. Simple Smile
Забелязвам, че темите стават все по-интересни и се включват все повече нови хора. Така ми харесва много!
Цялата тази информация, която давате е супер.

По въпроса за лекарите аз явно съм от малкото, които от първи път са случили на страхотен професионалист. Тя придружава дъщеря ми от първия момент и не смятам да я сменям. Казва се д-р Минарик и е в 22 бецирк, където и ние живеем. Дава и консултации по телефона ако се наложи. Помни всичко необходимо за детето ми и не се бърка, колкото и народ да има при нея. Само за инцидентни посещения не знам как е. Още не ми се е налагало, слава Богу.

Иначе за гинеколог ми се налага да ходя до турския 16. Там също случих на лекар и понеже е внимателна и добра, продължавам да бия целия път. Добре, че ми се налага в последно време рядко и не ми прави впечатление.

# 258
Anna, а3 живея в 23.бец., но не съм 4увала 3а нея. Къде се намира то4но? А3 ходя при един австр. педиатър, 3асега съм доволна, когато е болно детето, приема те на съЩия ден, но не прави ви3ити по къЩите. Той ве4е има толкова мн работа, та има ауфнаместоп.
На гинеколог слу4их, оЩе с идването ми в Австрия отидох при един и ве4е години си ходя при него, мн ми помогна 3а ра3ни неЩа, той прави и TCM (китайска медицина).

# 259
свити, я разкажи малко за китайската медицина? много ме интересува, но по скоро ми се искаше да намеря хаусарцт с ТЦМ. този гинеколог само за гинек. проблеми ли я прилага?

# 260
и аз съм варила картофи и моркови, и тн. но наскоро четох, че при варенето се губят витамините, а в бурканчетата са добавени. но за в началото  става, докато детето почне да яде повечко.
и аз знам, че се губят витамините, но само ако се варят зеленчуците много дълго време  Peace изкуствените витамини мога да  бъдат опасни, разясняваха по тв-то преди време, но не помня теорията защо е така, но мен ме убедиха.
това с лекарите е голям ужас. в австрия от раз попаднах и на гинеколог и на педиатър, но на домашен не случихме  Confused обаче в германия е по-трагично положението  #Cussing out

# 261
Писах, писах и се изтри #Cussing out
Момичета, мерси много за инфото.
sviti, Аmsz Sylvia се казва, Karl-Tornay-Gasse 37-43/57, A-1230 Wien
nadine, това е което търся - консултации по телефона. като се сетих за мойта и пак се нервирах. Утре отивам до Кранкенкасата да питам може ли да я сменя веднага. Тази, която препоръчваш ми е на 20 мин пеша, така че ако стане и съм доволна , ще черпя Wine Glass

# 262
DEIANA Не сте ли малки да се захранвате. Тук всички разказват да се започва от 6-я месец, не ви ли е раничко за такива продукти

ANNA - ние ходим на лекар точно до Кагранер платц - лекаря се казва Streblow  na Anton-Satlergasse v 1210

# 263
Деяна, той е мн добър по кит. медицина, поне така се и3ка3ват мн негови пациенти, плаЩа се оба4е приват. а3 бяь по гинекол. проблем при него, моя по3ната 3а отводняване (мн напълня 3а кратко време), най добре е да питаШ по телефона, ако искаШ пиШи на ли4ни.
Надин, къде се и3губихте толкова време? Нали Щяхме да се среЩаме семейно, Софиа и Никол толкова си допаднаха последния път.

# 264
DEIANA Не сте ли малки да се захранвате. Тук всички разказват да се започва от 6-я месец, не ви ли е раничко за такива продукти

кога казах че захранвам вече? Shocked
аз само давам акъл на галя Wink

# 265

nadine, това е което търся - консултации по телефона. като се сетих за мойта и пак се нервирах. Утре отивам до Кранкенкасата да питам може ли да я сменя веднага. Тази, която препоръчваш ми е на 20 мин пеша, така че ако стане и съм доволна , ще черпя Wine Glass
Айде, дано стане с Минарик, макар че нямам представа как е с приема на нови малки пациенти.

Иначе с дете да биеш път до другия край на Виена е ужас. Като си помисля само колко често е това.  Naughty

Ей, Свити, радвам се че си тук. Наистина се загубихме и не знам как ще ви се извиняваме пак. При нас има доста стрес напоследък - предимно позитивен, ама пак си е гърч. Ще ти се обадя утре да се чуем, да не оспамя темата.

# 266
свити благодаря, моля те пусни ми данните му на лични.

анна, вие само една  здравна каса ли имате? моите деца имат 2, защото аз и мъжа ми сме в различни. тогава децата имат и 2те каси на картата и може да ходиш на различни лекари в едно 3месечие Wink

# 267
nadine, ще проверя тия дни. първо трябва да питам дали може сега да сменям.
Clementina, и аз ходих при него, беше Vertreter на моята лятото. Спокоен ми се видя. консултира ли по телефона?
deiana , само wgkk имам. но ще ходя да питам и даже ще се разправям Twisted Evil

# 268
калиопа здравей  bouquet

как е твоето момиченце, скоро имате РД май  Wink

# 269
  • Vienna
Здравейте, да ви се похваля, Макси оздравя! Laughing няма температура и снощи спа цяла нощ!
да му давам ли 7 дена антибиотика или да го прекъсна по/рано? ама да не го повтори?
За витамините в селен4уците- аз си купих Дампфгарер, прави зелен4уци, месо, риба... на пара имат страхотен фкус и не се разпадат като варение. От както го имаме Макси мн зелен4уци яде! Мога само да ви го препоръ4ам!
За лекарите, съсипах си нервите години наред! добре,4е се бяхме премесртили в Клостернеубург и там попаднах на страшен генеколог, такова внимание ми обръщаше и вси4ки изследвания който желаех ми назна4аваше (имах проблем с забременяването) едновременно ходих и в бг на генеколог и 2мата ми преписваха едни и същи неща, мн бех доволна!
Детската ни лекарка е супер, дори и от бг и званя за консултации, от нойгеборене щацион я открих и си го знае Макси, ама така като е в отпуска ужас!
А за заболекар, като ми се наложи си летя до БГ, тук живота ми скъсиха, поне 7 съм сменила!
За срещи сме готови, дори и през ликенда, ще оставим Тати да си попо4ине Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт