Новите модни тенденции в обзавеждането???

• 104 897
  • 1 106
  •   1
Отговори
# 90
ria, благодаря ти за отговора. Проблемът е точно разположението. Но ми се струва, че ще поведа темата в друга посока, ако го обясня. А за съжаление друг начин няма, тъй като апартаментът няма скица или чертеж или както се казва. Единственото което има са планове за ТЕЦ, който е прокарван доста по-късно от построяването на сградата (която пък е 1933)... Може би трябва да пусна отделна тема с въпросите, които ме вълнуват относно бъдещото ни жилище.
По темата, обожавам големите кристални полилеи. Приказни са  Heart Eyes Надявам се да имам такъв някой ден  Simple Smile

Последна редакция: сб, 20 окт 2007, 15:25 от Italia

# 91
На мен много ми се иска да създам дом,в който след като вляза да не променям нищо с годините.Да е такова,каквото е било при самото ни нанасяне в къщата.Нещо,което да издържи на времето,без да бъде демоде.Дом ,в който да има определен личен стил,нещо което да характеризира нашето семейство,къща,която прилича на обитателите си.Нещо в което примерно след една,дори две генерации да е актуално и оригинално.Влизала съм в подобни къщи,които са оставени от баби и дядовци на внуците,където нищо не е променено от време оно,има някаква изключителна атмосфера,някаква неповторима фамилиарност,която много ми допада.
Ето една от лампите които ужасно харесвам и съм се зарекла да притежавам един ден!
http://cgi.ebay.it/LAMPADA-A-STELO-FLOS-ARCO-DESIGN-CASTIGLIONI_ … #ebayphotohosting

А питахте за терикота,вижте този линк,има доста интересни неща.
www.abk.it
Аз мисля да купя теракот от тази фирма за банята,избрала съм си тъмното дърво."Африка"
А това са едни от спалните на които съм се спряла,само че вмъкнати в съвсем друг контекст(Mozart Heart Eyes Peace).
Т.е.,повече Джеймс Бонд,по-малко класика.
www.valmori1963.it
Кухните,които ни харесаха(Katoi,Keralta):
www.maistri.it
Между другото,много ми допада тази нова тенденция на кухните,които не се виждат,умивалници,които се препокриват изчезвайки от подвижен бар,кухни,затворени в шкафове...по този начин кухнята от кухня се превръща в дневна.

Последна редакция: сб, 20 окт 2007, 16:05 от Albertine

# 92
Albertine, споделям твоето мнение.
Предстои ни обзавеждане на нова къща и това е отправната ни точка. Досега сме живяли в апартамент, а там промените са си задължителни, пространството е много по пластично. С мъжа ми си "чешеме крастата" - сложихме си дървена люлка, стъклен под и градоред(домъкнахме го някаква кочина от изоставена къща, в едно селце). Къщата обаче е нещо по ...... свещено Thinking Сайтовете, които сте пуснали са много хубави. Аз съм решила кухнята да е бяла, мисля че рустика се казва стилът, леко недодялани изглеждат мебелите, ако ви попаднат такива сайтове хвърляйте насам.

# 93
Да,рустика,се казва това за което говориш,не е зле за къща,на онези на които им харесва.Виж в маистри класическите кухни ,да видим дали може да ти допадне нещо.
Аз много се двоумя обаче между кухните Маистри и тези на една друга фирма.Наскоро посетихме фирмения магазин и адски ми хареса една кухня в черно.Лак.Изключително ефектна.Лъскава,изчистена,обаче се чудя дали този лак се поддържа лесно.В момента сме с алуминиева кухня и неприятното е че повърхноста не може да се почисти без да се надраска.Предполагам че при този лак ще е същата история.Ако е нещо засъхнало,за да го изчистиш е неминуемо да го надраскаш.А в нас се готви яко.Явно подобен вид кухни са предназначени за домакинства в които готвенето е по-скоро изключение.
Виж и тук,търси в класически кухни:
www.persemprearredamenti.it
www.venetacucine.it
www.cucinelube.it
www.febal.it
www.snaidero.it
www.berloni.it
А какво мислите за тези гардероби?
www.gruppofeg.it

# 94
Цитат
Щом си пропуснала да го забележиш, да ти покажа за какво говори Малена 

Ето достатъчно доказателство, за тънък кухненски плот:
http://images.etaiveta.multiply.com/image/4/photos/20/orig/77/bo … XgnI0B%2B1E11wXjw

и за плот на маса за хранене, макар че тук в момента се смята за върха на сладледа масите със супер дебели плотове от 10см
http://www.ims-italia.it/data/products/2236_3.jpg

Ето пък тенденцията към закръглени форми при масите за хранене, които до скоро бяха абсолютно забравени:

http://www.ims-italia.it/data/pset/948_2.jpg
http://www.ims-italia.it/data/products/1067_3.jpg

Аз искам да подскажа за друга тенденция в момента - съчетаването на масивна или фурнирована маса със столове, които по принцип не спадат към домашните:

На примера ти за разлика от нейния, плотът наистина е тънък. Но такава тенденция няма. Това е единичен случай и в никакъв начин не тенденция в кухненските плотове.

Закръглеността на показаните по-долу снимки е част от стила ретро който е абсолютно и тотално наложил се. Да ти покажа ли подобна мебел от 60-те години?

А какво имаш предвид под "столове които по принцип не спадат към домашните"? Shocked Това са си нормални интериорни столове.

# 95
Хубава тема!

Маленна, много ми хареса този стол. Много бих искала да подаря такъв на мъжът ми, който люби всичко английско. Виждам, че пише продаден. Единични бройки ли са, може ли да се поръчва по интернет?
http://www.jimmiemartin.co.uk/Images/SQUARES_1/UNION_BLACK&WHITE_LRG.jpg

еххххххх, с този стол, можеш и мен да му подариш
толкова съм влюбена в тази съвременна култура

# 96
Не са типично интериорни столове, като например този

Такива столове, каквито показах по-горе имаше в офис каталозите като т.н. посетителски столове, или пък се използваха в заведия тип бистро.
Комбинирането им като столове за дома е нещо ново.

За тънките плотове не съм съгласна, ще намеря още "доказателства"  hahaha
Аз с това се занимавам - призводство на мебели, и "слухтя" за всичко ново в бранша, не ми е хоби да гледам интериори.
Смея да твърдя, че това е тенденция. Дали ще се наложи, както стана с кухненските плотове от 6-7см  - ще видим. Най-скоро това ще стане януари в IMM Cologne.

Последна редакция: сб, 20 окт 2007, 19:26 от eta

# 97
на 40 години, не съм толкова млада

Shocked Rolling Eyes newsm78Кога одъртя толкова бързо ?????? hahaha hahaha Joy Joy

просто се разввам с бясна скорост и една календарна година при мен серавнява на 3 при останалите

# 98
xenia, стига си оспорвала готовата работа
покажи какви са твоите виждания и изрази мнение по темата
писма ми да чета опровержения, това не е изпит и ти ни си критик
разбрахме, че не си доволна и съгласна от такива като нас, ама покажи най-после нещо, да видим дали ние ще сме съгласни с теб за това кое е модерно СЕГА!!!

# 99
Хубава тема!

Маленна, много ми хареса този стол. Много бих искала да подаря такъв на мъжът ми, който люби всичко английско. Виждам, че пише продаден. Единични бройки ли са, може ли да се поръчва по интернет?
http://www.jimmiemartin.co.uk/Images/SQUARES_1/UNION_BLACK&WHITE_LRG.jpg

еххххххх, с този стол, можеш и мен да му подариш
толкова съм влюбена в тази съвременна култура

Съгласна, за този стол на всичко съм готова Laughing Сериозно мисля да им пиша Thinking

Ето още малко хотелски красоти(Барселона Heart Eyes), обожавам тухли.

# 100
Като стана дума за тухли- обожавам онези огромни дневни,  в които има поне една стена с естествени тухли и огромни прозорци. Не знам защо, но винаги ми напомня на американски филм, в който апартамента се помещава в бивша фабрика Laughing Особенно ако тези оригинални остарели елементи са комбинирани с нещо супер модерно - напр. столовете

Не е много точно, но нещо такова като идея

# 101
А.... филмите са английски ша знайш Naughty Grinning

# 102
Като стана дума за тухли- обожавам онези огромни дневни,  в които има поне една стена с естествени тухли и огромни прозорци. Не знам защо, но винаги ми напомня на американски филм, в който апартамента се помещава в бивша фабрика Laughing Особенно ако тези оригинални остарели елементи са комбинирани с нещо супер модерно - напр. столовете
Не е много точно, но нещо такова като идея

Някой някъде по-напред пита какво е стил лофт. Точно това е лофт.Това са жилища строени в бивши фабрики. Съответно с доста запазени от тях атрибути, голямо отворено пространство с високи тавани и прозорци. Такива жилища се правят в специфичен урбанистичен стил, който се нарича лофт (самото такова жилище също се нарича лофт).

# 103
А, може и английски да са били-то нали на един език говорят Joy
Ей така си се представям в един такъв апартамент

# 104
А, може и английски да са били-то нали на един език говорят Joy
Ей така си се представям в един такъв апартамент

Peace
   Може ли и аз дасе включа?!Хубаво би било,но като си помисля за детската стая зад библиотечните рафтчета,и...Представите мигновенно ми се изпаряват!!! HugНо пък така горе долу живеех преди детската стая...Само в по малки размери-български стандарт...

Общи условия

Активация на акаунт